Maintaining Your Pollinator Garden – Επίσημο Blog του Park Seed

4
Maintaining Your Pollinator Garden – Επίσημο Blog του Park Seed

Με ρωτούν συχνά πώς να συμβαδίσω με τη φροντίδα του κήπου σας με επικονιαστές. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού θέλουν κήπους χαμηλής συντήρησης που πρέπει να κλαδεύουν μόνο μερικές φορές το χρόνο και να περνούν όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο στον κήπο. Αυτοί οι τύποι κήπων είναι η αρχή της λέξης «αγγαρεία». Όταν είναι στον κήπο είναι δύσκολη, επίπονη, βαρετή δουλειά. Έτσι, τότε θέλουν ακόμη περισσότερους κήπους χωρίς συντήρηση. Ναι, ένας κήπος επικονιαστών θα απαιτήσει εργασίες για να παραμείνει όμορφος. Αλλά μόλις ζήσετε έναν κήπο σαν αυτόν και απολαύσετε τη ζωή που έχετε δημιουργήσει για τη μικροσκοπική αλλά σημαντική οικογένειά μας, θα κολλήσετε. Μόλις κολλήσετε το να βρείτε χρόνο για να κάνετε άλλα πράγματα στη ζωή σας θα είναι η νέα σας πρόκληση.

Εικόνα του Μονάρχη στο λουλούδι Ιτέας

Μονάρχης στο λουλούδι Ιτέας

Το να συμβαδίζεις με τον κήπο σου είναι σαν να συμβαδίζεις με το σπίτι σου. Δεν γίνεται ποτέ και αν σας ξεφύγει μπορεί να είναι συντριπτικό και να μετατραπεί σε αγγαρεία και όχι σε εργασία αγάπης. Πόσες φορές αναβάλλω την κηπουρική και περιμένω μια ολόκληρη μέρα που μπορώ να αφιερώσω για να το ξαναφέρω σε φόρμα. Ποια είναι λοιπόν η απάντηση; Μην έχετε μεγάλες εκτάσεις παραμέλησης.

Πριν από περίπου 15 χρόνια μπήκα στον διαδικτυακό μέντορα και προπονητή Flylady για να με βοηθήσει να κρατήσω το σπίτι μου σε τάξη. Αυτή η δωρεάν καθοδήγηση έσωσε κυριολεκτικά τον γάμο μου και κράτησε το σπίτι μου 15 λεπτά μακριά από την παρέα πάντα έτοιμο. Flylady αναφέρεται στο σύνδρομό μας ως ΧΑΟΣ (Can’t Have Anyone Over Syndrome). Σας έχει τύχει ποτέ κάποιος να περάσει και να αφιερώσετε τα πρώτα 5 λεπτά ζητώντας συγγνώμη για τον ακατάστατο κήπο ή το σπίτι σας; Ακολουθώ ακόμα Flylady’s σχέδιο καθαριότητας σπιτιού και να λαμβάνετε τα email της καθημερινά. Όταν η ζωή μπαίνει εμπόδιο και το σπίτι γίνεται ξανά χάος, πηδάω οπουδήποτε, ρυθμίζω το χρονόμετρο και φεύγω. Όπως πάντα μας θυμίζει: «Δεν υστερούμε και δεν χρειάζεται να προλάβουμε. Απλώς πήδα εκεί που είσαι». Ας δούμε πώς να κάνετε αίτηση Flylady αρχές στον κήπο μας.

Πρώτα σπάστε τον κήπο σας σε διαχειρίσιμες ζώνες. Τα δικά μου είναι:

 1. The Vegetable Garden & Compost Area
 2. The Woodland Shade Garden
 3. Ο κήπος δίπλα στην πισίνα
 4. Τα μπροστινά κρεβάτια στον κήπο
 5. Υπόστεγο κήπου ή Αποθηκευτικός Χώρος Κήπου

Μπορείτε να περάσετε 15 λεπτά την ημέρα σε μία από αυτές τις ζώνες για εκείνη την εβδομάδα. Μπορεί να μην έχετε λαχανόκηπο ή γκαζόν, οπότε ο καθένας θα πρέπει να φτιάξει τις δικές του ζώνες. Στο σπίτι λέμε περιοχές που μαζεύουν ακαταστασία, hotspots και αν είστε σαν εμένα έχετε και αυτά στον κήπο σας. Σωροί από άδειες γλάστρες, εργαλεία που σκουριάζουν που δεν άφησα, νεκρά φυτά και παλιές ετικέτες φυτών σκορπισμένα τριγύρω. Ένα άλλο πράγμα που κάνω είναι να πετάω πράγματα στο Υπόστεγο του Κήπου για να τα αντιμετωπίσω αργότερα. Στο σπίτι που μπορεί να είναι η ντουλάπα μου ή κάτω από το κρεβάτι. Εξω από τα μάτια έξω από το μυαλό. Αυτές οι περιοχές μπορούν εύκολα να γίνουν συντριπτικές, επομένως οι ασκήσεις πυρκαγιάς διάρκειας 15 λεπτών θα διατηρήσουν αυτά τα hotspot διαχειρίσιμα.

Δείγματα εργασιών χρονοδιακόπτη 15 λεπτών:

 1. Αγριόχορτο
 2. Καθαρίστε τα εργαλεία κηπουρικής
 3. Καθαρά λουτρά πουλιών
 4. Καθαρίστε ταΐστρες πουλιών
 5. Αποσυμπιέστε οποιαδήποτε ζώνη
 6. Deadhead σε μια ζώνη

Μερικές από τις Καθημερινές μου εργασίες για να κρατήσω μακριά το άγχος:

 1. Ξαναγεμίστε λουτρά πουλιών, σιντριβάνι και ταΐστρες πουλιών
 2. Ζιζάνιο σε ζώνη
 3. Απομακρύνετε την ακαταστασία σε μια ζώνη
 4. Σαρώστε βεράντα εισόδου
 5. Φυτά, σπορόφυτα ή δοχεία με στρες στο νερό
 6. Περίπολος παρασίτων
 7. Deadheading (απλώς τα κόβω και τα ρίχνω ή τα κρύβω κάτω από τα φυτά για να αποσυντεθούν)
 8. Μαζέψτε τα σκουπίδια
Εικόνα του Bumble Bee in a Sundrop

Bumble Bee on a Sundrop

Μια άλλη μεγάλη βοήθεια είναι να έχετε τα εργαλεία και τα γάντια σας κοντά στην πίσω πόρτα σας. Τις περισσότερες φορές βγαίνω από το σπίτι μου μέσα από το γκαράζ. Έχω τη ζώνη εργαλείων μου, η οποία έχει τρία μεγέθη και τύπους κουρευτικών, και τη μυστρί μου. Έχω ένα μικρό fanny pack που έχει γάντια, ετικέτες φυτών και ένα μαρκαδόρο, και ένα σημειωματάριο και μολύβι. Τα έβαλα για τις 15λεπτες εργασίες μου. Ακριβώς έξω από την πόρτα είναι ο κουβάς μου για τα ζιζάνια. Ακόμη και το να περπατήσετε μέχρι το γραμματοκιβώτιο ή να βγάλετε τα σκουπίδια μπορεί να σας δώσει μια ή δύο στιγμές για να τραβήξετε μερικά ζιζάνια.

Το πιο δύσκολο κομμάτι για μένα είναι να μην αποσπάσω την προσοχή μου με το έργο που έχω στο χέρι και να καταλήξω στον κήπο μου περισσότερο από το προγραμματισμένο. Γι‘ αυτό το χρονόμετρο των 15 λεπτών. Επίσης, το σημειωματάριο είναι απαραίτητο γιατί μπορώ να γράψω άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν αντί να τα πηδήξω και να τα κάνω επίσης. Το άλλο πρωί ανακοίνωσα στον άντρα μου ότι πήγαινα στον κήπο και μου απάντησε: «Τα λέμε για δείπνο». Εντάξει, ίσως δεν κάνω πάντα αυτό που κηρύττω, αλλά δεν πάμε για την τελειότητα εδώ.

Μπορείτε επίσης να έχετε μια Ώρα Ευλογίας Κήπου μια μέρα την εβδομάδα. Δεν είναι μια λεπτομερής κηπουρική, αλλά απλώς αγγίζει 6 περιοχές για 10 λεπτά η καθεμία. Ρυθμίστε το χρονόμετρο σας και πηγαίνετε!. Δεν θα ολοκληρώσουμε τα πάντα σε 10 λεπτά, αλλά όσο δύσκολο κι αν είναι, σταματήστε στα 10 λεπτά και προχωρήστε στο επόμενο. Αυτό μπορεί πραγματικά να είναι πολύ διασκεδαστικό, επειδή κινείστε λίγο πιο γρήγορα για να κερδίσετε το ρολόι και να ασκηθείτε λίγο περισσότερο με αυτόν τον τρόπο. Κάποια θα διαρκέσουν λιγότερο από 10 λεπτά, έτσι σας έδωσα 7. Ρυθμίστε το χρονόμετρο και πηγαίνετε!

 1. Τραβήξτε τα ζιζάνια
 2. Deadhead (Κόψτε και πέστε)
 3. Ανανεώστε το νερό στο λουτρό πουλιών/προσθέστε σπόρους πουλιού στην τροφοδοσία
 4. Καθαρίστε κάθε ακαταστασία
 5. Προσθέστε μερικά φυτά ή σπόρους
 6. Φυτά με πίεση στο νερό
 7. Περιπολία για παράσιτα
Εικόνα της Karen και της Ann στον κήπο

Η Κάρεν και εγώ ξεχορταίνουμε με τα μαχαίρια Hori Hori

Αυτές είναι ιδέες που θα σας βοηθήσουν να βγάλετε το ΧΑΟΣ από τον κήπο σας. Το χρονόμετρο σας είναι ο καλύτερος φίλος σας. Το να έχεις προτεραιότητες φυσικά θα βοηθήσει επίσης. Τα δικά μου είναι:

 • Πότισμα για να μην πεθαίνουν τα φυτά.
 • Θανατηφόρα έτσι τα φυτά συνεχίζουν να ανθίζουν (εκτός αν είναι φθινόπωρο και θέλω σπόρους για πουλιά).
 • Βοτάνισμα για να μην κάνουν οι σπόροι χίλια περισσότερα φυτά.
 • Γλυκό νερό για τα πουλιά για να μην αρρωστήσουν.
 • Pest Scouting για να μπορώ να τα διαχειριστώ με μη τοξικά διαλύματα πριν ξεφύγουν από τον έλεγχο ή τα αφήσω ώστε να είναι τροφή για κάτι άλλο.

Αυτό που δεν επιτρέπεται να κάνουμε είναι να είμαστε σκληροί με τον εαυτό μας όταν δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιες από αυτές τις εργασίες. Η ζωή μπορεί να μας ρίξει καμπύλες ανά πάσα στιγμή. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι το καλύτερο που μπορούμε. Έχω επίσης αγαπητό φίλο που του αρέσει να παίζει στον κήπο μαζί μου, οπότε όταν φύγετε από πίσω, λάβετε λίγη βοήθεια από τους φίλους σας. Όταν κάποιος με ρωτάει πώς έχω χρόνο να φροντίσω τον κήπο μου, πάντα λέω: «Δεν είναι δύσκολο με το χρονόμετρο μου, τις ζώνες μου, τις καθημερινές μου εργασίες, τις προτεραιότητές μου και λίγη βοήθεια από τους φίλους μου».

Schreibe einen Kommentar