How To Grow Dragon Fruit- Ένας πλήρης οδηγός : Gardening Mantras

0
How To Grow Dragon Fruit- Ένας πλήρης οδηγός : Gardening Mantras

Το φρούτο του δράκου είναι επιστημονικά γνωστό ως Selenicereus undatus. Ανήκουν στο είδος κάκτων που ονομάζεται Cactaceae. Ο καρπός του δράκου είναι ένα από τα πιο καλλιεργημένα είδη αυτού του γένους.

Στην οικογένεια των κάκτων, το φρούτο του δράκου είναι ένα επίφυτο που σημαίνει ότι σκαρφαλώνει σε κλαδιά δέντρων. Αν και η προέλευσή του παραμένει άλυτη, πιστεύεται ότι είναι εγγενής στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό.

Βρίσκεται κυρίως σε αειθαλή και φυλλοβόλα δάση ιδιαίτερα σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές της Αμερικής και του Μεξικού. Λέγεται επίσης πιτάγια ή Pitahaya.

Αυτοί οι καρποί έχουν χυμώδεις μίσχους με λευκή σάρκα και ροζ δέρμα μαζί με μικροσκοπικούς μαύρους σπόρους. Μπορεί να καταναλωθεί ωμό, σε σαλάτες ή αναμεμειγμένο με smoothies.

Ένα εκπληκτικό πράγμα είναι ότι το φρούτο του δράκου παράγει ένα από τα μεγαλύτερα λουλούδια στον κόσμο που ονομάζεται «νυχτοανθισμένος κηρός», που ανθίζει για μία νύχτα. Έχει ένα διαφορετικό τροπικό άρωμα. Κάντε κλικ στο Tweet

Η γεύση του φρούτου του δράκου είναι ένα μείγμα γλυκού και αλμυρού όπως ακριβώς ένα ακτινίδιο. Έχει κρεμώδη υφή και γι‘ αυτό μερικές φορές το λένε φράουλα αχλάδι. Εάν ξέρετε πώς να τρώτε ένα ακτινίδιο, τότε σίγουρα μπορείτε να φάτε και αυτό το φρούτο.

Ένα εκπληκτικό πράγμα είναι ότι το φρούτο του δράκου παράγει ένα από τα μεγαλύτερα λουλούδια στον κόσμο που ονομάζεται «νυχτοανθισμένος κηρός», που ανθίζει για μία νύχτα. Έχει ένα διαφορετικό τροπικό άρωμα.

ποικιλίες

Υπάρχουν τρία κοινά είδη φρούτων Dragon και αυτά καλλιεργούνται κυρίως στην Αυστραλία.

Hylocereus undatus– Αυτή είναι μια δημοφιλής ποικιλία που καλλιεργείται στην Αυστραλία με ροζ δέρμα και λευκή σάρκα.

Hylocereus Megalanthus– Έχει κίτρινο δέρμα με λευκή σάρκα

Hylocereus costaricensis– Πρόκειται για μια ελαφρώς διαφορετική ποικιλία με μοβ σάρκα και ροζ δέρμα.

640 χωράφι με φρούτα δράκου 1

Κλιματικοί παράγοντες

Όπως γνωρίζετε, ο καρπός του Dragon ανήκει στην οικογένεια των κάκτων, επομένως είναι προφανές ότι αυτό το φυτό αγαπά το υγρό και ζεστό κλίμα και το λίγο νερό. Αυτά είναι υποτροπικά φυτά.

Παρά την ικανότητά τους να αντέχουν τη ζέστη, την ξηρασία, την υγρασία και το φτωχό έδαφος, παράγουν πιο νόστιμα φρούτα όταν ποτίζονται τακτικά και φυτεύονται σε πλούσιο έδαφος.

Εδαφος

Προτιμούν αμμώδη και καλά στραγγιζόμενα εδάφη με pH 7-8. Απαιτούν τουλάχιστον 7-8 ώρες ηλιακού φωτός. Ανακατέψτε το χώμα με κομπόστ και κοπριά μαζί με μια δόση ασβέστη.

Νερό

Αυτά δεν απαιτούν αρκετό νερό, επομένως το νερό με ομίχλη θα είναι αρκετό, αλλά φροντίστε να διατηρείτε το έδαφος υγρό.

Κλίμα

Προτιμούν τα τροπικά και υποτροπικά κλίματα. Μπορούν να ανεχθούν ήπιους χειμώνες, αν και μπορούν να ανεχθούν σύντομες εκρήξεις κρύου, είναι ιδανικό να τους κρατήσετε πάνω από 10°F.

Λίπασμα

Το καλύτερο μέρος είναι ότι αυτοί δεν είναι βαρείς τροφοδότες. Άρα δεν απαιτείται βαριά λίπανση, μόνο που πρέπει να εφαρμόσετε οργανικό και χαμηλής περιεκτικότητας σε άζωτο λίπασμα.

640 φρούτα δράκου πιτάγια πιτάχαγια στο δέντρο στη φυτεία

Συγκομιδή Φρούτων Δράκου

Συνήθως χρειάζονται 30-50 ημέρες για να αναπτυχθούν πλήρως τα φρούτα του Δράκου και συνήθως συλλέγονται Μάιο-Ιούλιο Η καλύτερη εποχή για τη συγκομιδή είναι όταν η φλούδα γίνεται ροζ. Συνήθως, ανάλογα με τις τοπικές κλιματικές συνθήκες, ο καρπός έρχεται μετά από ένα μήνα ανθοφορίας.

Στρίψτε τον καρπό από το φυτό και μαζέψτε τον διαφορετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλαδευτικά για να κόψετε τα φρούτα. Ο καρπός δεν ωριμάζει περισσότερο μετά το μάδημα, γι‘ αυτό φροντίστε να μαδήσετε τον καρπό αφού ωριμάσει.

Μπορείτε να διατηρήσετε το dragon fruit στην κατάψυξη για περίπου δύο εβδομάδες και να το απολαύσετε με σαλάτες. Το δέρμα όμως δεν είναι βρώσιμο.

Φροντίδα Dragon Fruit

Κλάδεμα

Σε ακραίες καιρικές συνθήκες, μπορείτε να δείτε μερικά σημάδια σήψης, επομένως είναι καλύτερο να κόψετε αυτό το μέρος του φυτού.

Σημεία δράκου

Η βακτηριακή μόλυνση είναι κοινή σε αυτά τα φυτά, όπως η σήψη του στελέχους κυρίως σε κακώς στραγγιζόμενο έδαφος. Λίγος γύψος θα μπορούσε να βοηθήσει και είναι πάντα καλύτερο να παρέχετε σωστή αποστράγγιση για το έδαφος.

Ακάρεα και αλευροειδή

Αν και δεν υπάρχει μεγάλη επίθεση παρασίτων στα φρούτα του δράκου, θα μπορούσε να υπάρξει κάποια στιγμή που επιτεθούν τα ακάρεα και τα αλευροφόρα. Οπότε καλύτερα να τα καταπολεμήσετε με οργανικό εντομοκτόνο.

Μυκητιασικές λοιμώξεις

Λόγω της υψηλής θερμότητας ή του ποτίσματος από πάνω μπορεί να υπάρχουν μυκητιάσεις στο στέλεχος ή στα φρούτα. Το κλάδεμα είναι η καλύτερη επιλογή ή αλλιώς εάν υπάρχει σοβαρή μόλυνση, εφαρμόστε κάποιο οργανικό μυκητοκτόνο.

Υποστήριξη για καρποφόρα φυτά Dragon

Δεδομένου ότι τα φυτά δράκου είναι επίφυτα, χρειάζονται υποστήριξη για να αναρριχηθούν. Ως εκ τούτου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τοίχο ή ξύλινο στύλο ή πέργκολα.

640 φρούτα δράκου στο χωράφι

Πώς να καλλιεργήσετε φρούτα Dragon σε γλάστρες;

Εάν είστε κάποιος που ζει σε κρύες περιοχές, τότε η καλλιέργεια των φρούτων του δράκου σε γλάστρες είναι μια εξαιρετική επιλογή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εκθέσετε το φυτό στο ηλιακό φως όταν είναι απαραίτητο.

Με την κατάλληλη φροντίδα, τα φυτά των δράκων μπορούν να αναπτυχθούν σε ύψος 5-10 πόδια και να αναπτύξουν εναέριες ρίζες. Η γλάστρα πρέπει να έχει βάθος 250 mm και πλάτος 600 mm, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος για να αναπτυχθεί το φρούτο του δράκου.

Χρησιμοποιήστε αρκετή ποσότητα βιολογικού χώματος για γλάστρα για να νιώσετε τη γλάστρα. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε αμμώδες, καλά στραγγιζόμενο και ελαφρώς όξινο έδαφος για την καλλιέργεια φυτών δράκων.

Καλλιέργεια φρούτων Dragon σε εξωτερικούς χώρους

Τα φρούτα του δράκου έχουν μια όμορφη λαμπερή ροζ απόχρωση, επομένως είναι προφανές ότι όταν τα καλλιεργήσετε σε εξωτερικούς χώρους, θα κάνουν τον κήπο σας πολύχρωμο. Κάντε κλικ στο Tweet

Τα φρούτα του δράκου έχουν μια όμορφη λαμπερή ροζ απόχρωση, επομένως είναι προφανές ότι όταν τα καλλιεργήσετε σε εξωτερικούς χώρους, θα κάνουν τον κήπο σας πολύχρωμο.

Το πρώτο πράγμα λοιπόν που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τα ζιζάνια και τα βράχια από το σημείο που σκοπεύετε να τα φυτέψετε. Πάντα να επιλέγετε ένα μέρος όπου φτάνει ίση ποσότητα ηλιακού φωτός και σκιάς.

Στη συνέχεια, κατά την προετοιμασία του εδάφους φροντίστε να το κάνετε ελαφρώς όξινο και να έχει σωστή στράγγιση. Επειδή είναι επίφυτο, εφαρμόστε κάποιο στήριγμα στο φυτό, όπως πέργκολα ή επιλέξτε μια περιοχή κοντά σε φράχτη

Βεβαιωθείτε ότι η υποστήριξη που έχετε παράσχει είναι αρκετά ισχυρή, επειδή τα φυτά δράκων αποδίδουν καρπούς που είναι λίγο βαρείς.

συμπέρασμα

Τώρα που διαβάσατε αυτό το άρθρο, πρέπει να έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα για το πόσο εύκολο είναι να αναπτυχθούν αυτά τα οπωροφόρα φυτά Dragon στον δικό σας κήπο.

Πρέπει λοιπόν οπωσδήποτε να προσθέσετε αυτό το θρεπτικό φρούτο στον κήπο σας και να απολαύσετε τα οφέλη του με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάζετε

Τα καλύτερα οργανικά λιπάσματα για να ταΐσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας

Πώς να καλλιεργήσετε λωτό; Από το φύτευση στο κλάδεμα, όλα σε ένα μέρος!

Μάντρα κηπουρικής

Γράφτηκε, επιμελήθηκε και δημοσιεύτηκε από τη συντακτική ομάδα του gardeningmantras.com.

Schreibe einen Kommentar