9 στρατηγικές για να σταματήσετε να αναβάλλετε τα πράγματα και να αρχίσετε να κάνετε τα πράγματα

0
9 στρατηγικές για να σταματήσετε να αναβάλλετε τα πράγματα και να αρχίσετε να κάνετε τα πράγματα

Η ζωή είναι συναρπαστική και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να ζήσετε στιγμές καθαρής χαράς. Αναμφίβολα έχετε βιώσει αυτό το συναίσθημα να βρίσκεστε στα σύννεφα καθώς σκέφτεστε όλα τα καλά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας. Είναι επίσης απογοητευτικό όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχε προγραμματίσει. Είναι σύνηθες οι απροσδόκητες προκλήσεις να στέλνουν το μυαλό μας σε μια σκοτεινή σπείρα. Νιώθεις ότι τίποτα δεν πηγαίνει σωστά σε στιγμές πρόκλησης και όλα γύρω σου καταρρέουν.

Όλοι ξεκινάμε κάθε μέρα, εβδομάδα, μήνα και έτος με καλές προθέσεις. Γνωρίζουμε ότι για να βιώσουμε τα οφέλη από την επίτευξη των στόχων μας, πρέπει να σταματήσουμε να αναβάλλουμε τα πράγματα. Ωστόσο, η καθημερινή δουλειά που χρειάζεται για να επιτύχουμε τους κύριους στόχους της ζωής μας δεν είναι πάντα απλή. Είναι σκληρή δουλειά, και για αυτόν τον λόγο, πάρα πολλοί άνθρωποι συμβιβάζονται με μια «αρκετά καλή» ζωή.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένες στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλλαγές νοοτροπίας που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε να αναβάλλετε πράγματα, να επιτύχετε κάθε στόχο που έχετε και να ζήσετε μια ζωή που οι περισσότεροι άνθρωποι μόνο ονειρεύονται να δημιουργήσουν.

Εδώ είναι εννέα βασικοί τρόποι για να επιτύχετε τους στόχους σας και να σταματήσετε να αναβάλλετε τη δουλειά που χρειάζεται για να δημιουργήσετε μια ζωή με επιτυχία και επιτεύγματα.

1. Ξεκινήστε με ένα όραμα για το πώς φαίνεται το επίτευγμα

Οι άνθρωποι συχνά δεν επιτυγχάνουν τους στόχους τους επειδή δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα σήμαινε για αυτούς επιτυχία και επίτευγμα. Ο επιτυχημένος καθορισμός στόχων ξεκινά με σαφήνεια σχετικά με το τι θέλετε να επιτύχετε. Η αναβολή των πραγμάτων μπορεί να αναχθεί στην έλλειψη σαφών στόχων.

Το όραμά σας τροφοδοτεί τον σκοπό σας και τη δράση που κάνετε κάθε μέρα. Για να σταματήσετε να αναβάλλετε την επίτευξη των στόχων σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να γίνετε πολύ συγκεκριμένοι για όλα τα πράγματα που θα θέλατε να επιτύχετε στις σχέσεις, την εργασία, τις επιχειρήσεις, τα οικονομικά, τις φιλίες, την υγεία και τον κοινωνικό αντίκτυπό σας.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Η δημιουργία ενός πίνακα όρασης μπορεί να βοηθήσει επειδή εμείς ως άνθρωποι είμαστε από τη φύση μας οπτικοί. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η αλλαγή της προφύλαξης οθόνης του τηλεφώνου σας σε μια εικόνα του τι σημαίνει επιτυχία και επίτευγμα για εσάς. Πρέπει να ξέρεις πού πας αν ελπίζεις να φτάσεις εκεί.

2. Θέστε ένα ρεαλιστικό σχέδιο και επιμείνετε σε αυτό ανεξάρτητα από το τι σας πετάει

Το να είσαι οργανωμένος μπορεί να είναι η καλύτερη στρατηγική σου για να αναβάλεις την αναβλητικότητα. Μαζί με το να είστε ξεκάθαροι σχετικά με το όραμά σας για την ολοκλήρωση, θα πρέπει να έχετε ένα ρεαλιστικό και συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς θα περνάτε κάθε μέρα και θα αναλαμβάνετε δράση. Είτε πρόκειται για μια συνεδρία προγραμματισμού μία φορά την εβδομάδα είτε για να αφιερώνετε λίγο χρόνο κάθε βράδυ στον προγραμματισμό της επόμενης ημέρας, έχετε έναν οδικό χάρτη που απομακρύνει το άγχος από το τι πρέπει να κάνετε και πώς να το κάνετε.

Όταν σχεδιάζετε, ξυπνάτε με έναν σκοπό, ο οποίος σας βοηθά να αποφύγετε την ατελείωτη περιπλάνηση στις μέρες σας χωρίς να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Όταν έχεις ένα σχέδιο, μην αφήνεις τις απροσδόκητες προκλήσεις της ζωής να σε πετάξουν. Δεσμευτείτε να ακολουθείτε το σχέδιό σας και να μην αναβάλλετε τα πράγματα.

3. Ξεκινήστε κάθε μέρα με πράγματα που είναι μόνο για εσάς

Οι ανάγκες και οι επιθυμίες των άλλων τείνουν να κυριαρχούν στις προτεραιότητές μας. Ξεκινάμε τις μέρες μας με επείγοντα αιτήματα και τα πράγματα που θέλουν οι άλλοι από εμάς. Το να ξεκινάτε τη μέρα σας με τις εργασίες των άλλων είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να αναβάλετε την επίτευξη των στόχων σας.

Για να πετύχετε τους στόχους σας και να σταματήσετε να αναβάλλετε τα πράγματα, ξεκινήστε κάθε μέρα με εργασίες, στόχους και στιγμές που είναι μόνο για εσάς. Περάστε το πρώτο μέρος της ημέρας σας κάνοντας αυτό που θέλετε να κάνετε και σε πράγματα που σας φέρνουν πιο κοντά στους στόχους σας.

Καθώς ξεκινάτε τη μέρα σας δίνοντας προτεραιότητα στον εαυτό σας, θα επιτύχετε περισσότερους από τους στόχους σας και στη συνέχεια θα είστε σε θέση να δώσετε στους άλλους από μια θέση δύναμης. Μην βάζετε τους άλλους πρώτα και καταλήγετε να μην μένει αρκετός για τον εαυτό σας—τότε θα αναβάλετε τα πράγματα γιατί δεν θα έχετε την απαραίτητη ενέργεια.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Βάλτε τον εαυτό σας και τους στόχους σας προτεραιότητα. Τα όνειρα, οι επιθυμίες και οι στόχοι σας πρέπει να έχουν την πρωταρχική θέση στη λήψη των αποφάσεών σας. Αυτό που θέλετε να πετύχετε είναι σημαντικό και αξίζει την πλήρη προσοχή σας.

4. Δεσμευτείτε να κάνετε τη συνέπεια η μόνη σας επιλογή

Ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχετε τους στόχους σας είναι να αγκαλιάσετε και να δεσμευτείτε για συνέπεια. Καθώς κάνετε την καθημερινή εργασία για μια χρονική περίοδο, θα κάνετε ένα βήμα πίσω και θα συνειδητοποιήσετε ότι είστε πιο κοντά από όσο νομίζετε για να πετύχετε τους στόχους σας.

Η συνέπεια πρέπει να είναι η μόνη σας επιλογή εάν θέλετε να σταματήσετε να αναβάλλετε όλα τα πράγματα που ξέρετε ότι θέλετε να επιτύχετε. Σταματήστε να βλέπετε την πλήρη εικόνα του τι θέλετε να πετύχετε γιατί αυτό θα σας κατακλύσει. Εστιάστε στο να σπάσετε τους στόχους σας σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς που είναι εύπεπτα και οδηγούν σε γρήγορες νίκες.

5. Σταθεροποίηση, Βελτιστοποίηση και Επέκταση

Δημιουργείτε επιτυχία όταν χρησιμοποιείτε τη στρατηγική ανάπτυξης «σταθεροποίηση, βελτιστοποίηση και επέκταση».

  • „Σταθεροποίηση“ σημαίνει ότι είστε συνεπείς με την ανάληψη δράσης για τους στόχους σας κάθε μέρα. Φτάνεις σε ένα μέρος όπου η αντίσταση και ο αγώνας δεν σε εμποδίζουν να βάλεις δουλειά. Χτίζετε υγιεινές συνήθειες και κάνετε αυτό το έργο μια αλλαγή τρόπου ζωής.
  • „Βελτιστοποίηση“ σημαίνει ότι εξετάζετε τον προγραμματισμό, την καθημερινή δράση, τους στόχους σας και βλέπετε πού μπορείτε να βελτιστοποιήσετε κάθε μέρος της διαδικασίας σας. Η βελτιστοποίηση βοηθά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης καθώς προσαρμόζετε τι λειτουργεί και εξαλείφετε ό,τι χρειάζεται.
  • „Επέκταση“ σημαίνει ότι βάζετε μεγαλύτερους στόχους και δεσμεύεστε να επιτύχετε πράγματα που σας φαίνονται αδύνατα. Η φάση επέκτασης είναι όταν βιώνεις εκθετική ανάπτυξη επειδή προχωράς πέρα ​​από αυτό που είναι άνετο.

Αυτό το απλό αλλά αποτελεσματικό πλαίσιο μπορεί να σας δώσει έναν οδικό χάρτη για να επιτύχετε περισσότερους από τους στόχους σας και να αποφύγετε να αναβάλλετε τα πράγματα που θέλετε να επιτύχετε. Οι στόχοι σας είναι περίπλοκοι και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Πρέπει να αξιολογήσετε και να προσαρμόσετε.

6. Γιορτάστε την πρόοδό σας

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι αναβάλλουν την εργασία για τους στόχους τους είναι επειδή δεν γιορτάζουν ποτέ τη διαδικασία τους. Δεν είσαι ρομπότ.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Καθώς βιώνετε κάθε νίκη – ανεξάρτητα από το μέγεθος αυτής της νίκης – θα πρέπει να γιορτάζετε την πρόοδο σαν να κερδίσατε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρέπει να είσαι ο μεγαλύτερος cheerleader σου στο ταξίδι για να γίνεις ο καλύτερος σου εαυτός.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η επίτευξη των στόχων τους είναι το κλειδί για την ανάπτυξη και τη συνέπεια, η εμπειρία της προόδου είναι ο πραγματικός μοχλός. Όταν σημειώνετε πρόοδο, έχετε κίνητρο και διψάτε για περισσότερα. Ενισχύστε αυτό το συναίσθημα γιορτάζοντας κάθε στιγμή ολοκλήρωσης.

7. Προσθέστε περισσότερη διασκέδαση στη ρύθμιση των στόχων σας

Το «All work and no play» κάνει το έργο να μοιάζει σαν δουλειά. Θα βοηθούσε αν δουλέψατε σκληρά για τους στόχους σας, αλλά η σκληρή δουλειά μπορεί να διατηρηθεί για πιο εκτεταμένες χρονικές περιόδους, όταν συνδυάζετε τη διασκέδαση στο πρόγραμμά σας. Αναβάλλετε τα πράγματα όταν δεν είστε ενθουσιασμένοι με αυτό που κάνετε.

Για να πετύχετε τους στόχους σας, θα πρέπει να προσθέσετε τα χόμπι και τις δραστηριότητες που σας αρέσουν στον προγραμματισμό σας. Διασπά την πίεση και σας βοηθά να εκτιμήσετε πραγματικά τη ζωή και τις εμπειρίες της. Η ενασχόληση με τη διασκέδαση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε μια επιτυχημένη ζωή με ισορροπία.

Μπορείτε επίσης να κάνετε τη πλάκα μια ανταμοιβή για το ότι δεν αναβάλλετε πράγματα. Όταν σημειώνετε πρόοδο, ανταμείβετε τον εαυτό σας με ευχάριστες εμπειρίες. Μπορεί να είναι ένα κίνητρο και η έμπνευση που χρειάζεστε για να σταματήσετε να αναβάλλετε πράγματα.

8. Να είστε σκόπιμοι να ζήσετε την καλύτερη ζωή σας

Θα επιτύχετε τους στόχους σας και θα σταματήσετε να αναβάλλετε τα πράγματα όταν είστε επίτηδες σχετικά με τις αποφάσεις σας και δεσμεύεστε να ζήσετε την καλύτερη ζωή σας. Μόνο εσείς ξέρετε πώς είναι η καλύτερη ζωή σας και τι θέλετε να πετύχετε, αλλά η σκόπιμη δράση για να φτάσετε εκεί είναι ο τρόπος με τον οποίο θα κάνετε μια ζωή με επιτεύγματα πραγματικότητα.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Η αναβολή των πραγμάτων συμβαίνει όταν το σχέδιό σας δεν έχει χτιστεί με πρόθεση. Πετυχαίνεις τους στόχους σου όταν κάθε ενέργεια που κάνεις είναι ευθυγραμμισμένη με τις αξίες και τον σκοπό σου. Δημιουργείτε μια αξιοσημείωτη ζωή όταν σημειώνετε πρόοδο και επιδιώκετε με συνέπεια τους στόχους σας.

9. Καθαρίστε την αρνητικότητα σε όλες της τις μορφές

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι σαμποτάρουν την επίτευξη του στόχου τους είναι αφήνοντας την αρνητικότητα να εισχωρήσει. Αυτό μπορεί να είναι:

  • αρνητικοί άνθρωποι προσπαθούν να σας πείσουν ότι οι στόχοι σας είναι αδύνατοι επειδή αυτοί οι άνθρωποι έχουν ήδη εγκατασταθεί στη ζωή τους.
  • Εμπειρίες που γνωρίζετε ότι θα σας απογοητεύσουν, αλλά τις κάνετε ούτως ή άλλως λόγω πίεσης ή αίσθησης υποχρέωσης.
  • ανθυγιεινές σχέσεις που δεν υποστηρίζουν τις προσπάθειές σας να δημιουργήσετε μια καλύτερη ζωή και είναι συνεξαρτώμενες.

Ανεξάρτητα από την αρνητικότητα, η κάθαρση είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και να έχετε κίνητρο για να συνεχίσετε να εκπληρώνετε τους στόχους σας. Μπορεί να βλάψει να καθαρίσεις πράγματα και ανθρώπους, αλλά είναι η καλύτερη στρατηγική για να σταματήσεις να αναβάλλεις πράγματα και να πετύχεις τους στόχους σου.

Τελικές σκέψεις

Τίποτα δεν σας εμποδίζει να θέσετε και να ολοκληρώσετε τη ζωή, την εργασία, την καριέρα, τη σχέση ή τους επαγγελματικούς σας στόχους. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι δυνατό με ένα σχέδιο και δέσμευση να κάνεις τη δουλειά να γίνεις η πιο δυνατή εκδοχή σου.

Το ερώτημα που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι, τι συμβαίνει εάν αποφασίσετε να συνεχίσετε να αναβάλλετε τα πράγματα και να παραμελείτε τους στόχους που θέλετε να επιτύχετε;

Μην είστε το άτομο που θα βρει την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Εργαστείτε σκληρά και αρνηθείτε να συμβιβαστείτε με μια αρκετά καλή ζωή.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Ανεξάρτητα από το τι έχετε περάσει, τι συνέβη στο παρελθόν σας ή τυχόν αναποδιές που αντιμετωπίζετε, μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας και να ζήσετε μια ζωή γεμάτη απίστευτες εμπειρίες. Ξεκινά τώρα και όταν σταματήσετε να αναβάλλετε τα πράγματα.

Περισσότερες συμβουλές για το πώς να σταματήσετε να αναβάλλετε τα πράγματα

Επιλεγμένη φωτογραφία: Magnet.me μέσω unsplash.com

Schreibe einen Kommentar