8 τρομερές συνέπειες της αναβλητικότητας που μπορούν να καταστρέψουν τη ζωή σας

0
8 τρομερές συνέπειες της αναβλητικότητας που μπορούν να καταστρέψουν τη ζωή σας

Οι αρνητικές επιπτώσεις της αναβλητικότητας μπορεί να κυμαίνονται από την απλή απώλεια μιας προθεσμίας για μια σημαντική εργασία έως κάτι πιο μακροπρόθεσμο, όπως μια χαμένη ευκαιρία που σκοτώνει ένα όνειρο. Μερικοί από εμάς μπορεί να είναι αρκετά τυχεροί ώστε να αναγνωρίσουμε την τάση μας να αναβάλλουμε έγκαιρα και να κάνουμε κάτι για αυτό.

Για άλλους, μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις που αντηχούν σε όλη τους τη ζωή.

Ο λόγος που αναβάλλουμε διαφέρει από άτομο σε άτομο και δεν είναι πάντα προφανής. Μερικές φορές, είναι ένας κρυφός φόβος που δεν θέλουμε να αναγνωρίσουμε, ή μπορεί ακόμη και να είναι τόσο απλός όσο να μην θέλουμε να κάνουμε κάτι επειδή απλώς δεν μας παρακινεί.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, εάν γνωρίζετε ότι είστε αναβλητικός, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, καθώς έχει πολύ πιο καταστροφικές συνέπειες από ό, τι μπορείτε να αντιληφθείτε. Μπορείτε να μάθετε εάν είστε χρόνιος αναβλητικός με αυτήν τη δωρεάν αξιολόγηση: Είστε Χρόνιος Αναβλητικός;

Εδώ είναι οι 8 πιο κοινές συνέπειες της αναβλητικότητας που μπορούν να καταστρέψουν όχι μόνο την παραγωγικότητά σας, αλλά και τη ζωή σας.

1. Χάνοντας πολύτιμο χρόνο

Πόσο χρόνο έχεις σπαταλήσει αναβλητικά;

Το χειρότερο με την αναβολή είναι η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι είσαι δύο, πέντε ή δέκα χρόνια μεγαλύτερος και τίποτα δεν έχει αλλάξει.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Αυτό είναι ένα τρομερό συναίσθημα γιατί δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω τα χέρια του χρόνου. απλά πρέπει να ζεις με το αβοήθητο συναίσθημα της λύπης. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να νιώθεις απογοήτευση με τον εαυτό σου, γνωρίζοντας ότι η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν τόσο διαφορετική αν είχες κάνει μόνο το πρώτο βήμα.

2. Φυσούν Ευκαιρίες

Πόσες ευκαιρίες έχεις σπαταλήσει επειδή δεν τις εκμεταλλεύτηκες όταν ήταν εκεί; Αυτό είναι όταν οι επιπτώσεις της αναβλητικότητας σας κάνουν να θέλετε πραγματικά να κλωτσήσετε τον εαυτό σας.

Αυτό που δεν συνειδητοποιείτε είναι ότι η ευκαιρία θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή, αλλά την έχασες. Οι περισσότερες ευκαιρίες έρχονται μόνο μία φορά. δεν έχεις ποτέ εγγυημένη δεύτερη ευκαιρία.

Οι ευκαιρίες είναι ο τρόπος του κόσμου να σου δίνει περισσότερα, γι‘ αυτό κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και πιάσε τες με τα δύο χέρια μόλις παρουσιαστούν.

3. Μη επίτευξη στόχων

Η αναβλητικότητα φαίνεται να εμφανίζεται με πλήρη ισχύ όταν διασκεδάζουμε τη σκέψη των στόχων, της επιθυμίας να επιτύχουμε ή να αλλάξουμε κάτι. Μπορεί να έχετε έντονη επιθυμία να αλλάξετε, αλλά απλά δεν φαίνεται να κάνετε το πρώτο βήμα προς τα εμπρός.

Αυτό συνήθως προκαλεί σύγχυση και σύγχυση. μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας να σκέφτεται, „Γιατί είναι τόσο δύσκολο να πάω για κάτι που θέλω τόσο πολύ;“ Μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις σε αυτό. θα πρέπει να εξερευνήσετε λίγο βαθύτερα την αντίσταση.

Θέτουμε στόχους γιατί έχουμε μια βαθιά επιθυμία να βελτιώσουμε τη ζωή μας με κάποιο τρόπο. Εάν δεν το κάνετε αυτό λόγω αναβλητικότητας, μειώνετε την πιθανότητα να βελτιώσετε τη ζωή σας.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Αποκαλύψτε τη βασική αιτία πίσω από την αναβλητικότητά σας, εάν σας εμποδίζει να επιτύχετε τους στόχους σας ή μπορεί να μην τους πετύχετε ποτέ.

Και αν χρειάζεστε λίγη βοήθεια για να πετύχετε τον στόχο σας, The Dreamers‘ Guide to Take Actions and Reaching Tools σας είναι αυτό που χρειάζεστε. Είναι ένας δωρεάν οδηγός που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη συμπεριφορά αναβλητικότητας και να δημιουργήσετε ένα πλάνο που να λειτουργεί για να ξεκινήσετε να φτάσετε τον στόχο σας. Πάρτε τον δωρεάν οδηγό σας εδώ.

4. Καταστροφή μιας καριέρας

Ο τρόπος που εργάζεστε επηρεάζει άμεσα τα αποτελέσματά σας, το πόσα πετυχαίνετε και το πόσο καλά αποδίδετε, επομένως οι επιπτώσεις της αναβλητικότητας μπορεί να καταλήξουν να είναι επιζήμιες για την καριέρα σας.

Η αναβλητικότητα μπορεί να σας εμποδίσει να τηρήσετε τις προθεσμίες ή να επιτύχετε τους μηνιαίους στόχους σας. Τι συνέπειες θα έχει αυτό τελικά στην καριέρα σας;

Μπορεί να χάσετε προαγωγές ή ακόμη και να κινδυνεύετε να χάσετε τη δουλειά σας. Μπορείτε να προσπαθήσετε να το κρύψετε για λίγο, αλλά μην αμφιβάλλετε ότι η μακροχρόνια αναβλητικότητα στη δουλειά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταστρέψει την καριέρα σας.

5. Χαμηλότερη αυτοεκτίμηση

Αυτός είναι ένας από τους φαύλους κύκλους στους οποίους μπορεί να βρεθείτε. Έχουμε την τάση να χρονοτριβούμε επειδή η χαμηλή αυτοεκτίμηση μας κάνει να νιώθουμε ότι δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε μια εργασία ή ένα έργο με τον σωστό τρόπο. Δυστυχώς, η αναβολή αυξάνει μόνο τα συναισθήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης, κάνοντάς μας να αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας ακόμα περισσότερο.

Μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 426 φοιτητές κολεγίου διαπίστωσε ότι «η ακαδημαϊκή αναβλητικότητα προβλεπόταν αρνητικά από την αυτοεκτίμηση και τον αυτοέλεγχο».

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Όταν έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση, συγκρατούμε τους εαυτούς μας, νιώθουμε ανάξιοι της επιτυχίας και αρχίζουμε να αυτοσαμποτάρουμε. Η αναβλητικότητα σου τρώει την αυτοπεποίθηση, αργά αλλά σταθερά.

Εάν αυτό έχει απήχηση σε εσάς, εστιάστε στο να χτίσετε την αυτοεκτίμησή σας αντί να κρατάτε την ψευδαίσθηση ότι θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε κάτι, καθώς αυτό σας κάνει να πιέσετε τον εαυτό σας σε κάτι όταν δεν είστε έτοιμοι.

6. Λήψη κακών αποφάσεων

Η κακή λήψη αποφάσεων είναι ένα από τα χειρότερα αποτελέσματα της αναβλητικότητας. Όταν χρονοτριβείτε, παίρνετε αποφάσεις με βάση κριτήρια που πιθανότατα δεν θα υπήρχαν αν δεν αναβάλλατε, όπως η πίεση να τελικά πάρτε μια απόφαση γιατί ο χρόνος τελειώνει.

Τα συναισθήματα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις που παίρνουμε και η αναβλητικότητα αυξάνει τα αρνητικά συναισθήματα, τα οποία μπορούν να μας ωθήσουν να πάρουμε αποφάσεις που δεν μας εξυπηρετούν μακροπρόθεσμα.

Αντί να βιάζεστε με τις αποφάσεις ενώ καθυστερείτε, γράψτε όλες τις πιθανότητες και βρείτε μια ήρεμη στιγμή για να αναλύσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός.

7. Βλάβη στη φήμη σας

Όταν λέτε συνέχεια ότι θα κάνετε κάτι και δεν το κάνετε, η φήμη σας αμαυρώνεται, καθώς κανείς δεν θέλει κενές υποσχέσεις. Εκτός από το να βλάπτεις τη δική σου φήμη, βλάπτεις και την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σου. Θα διαπιστώσετε ότι είναι πιο εύκολο να αναβάλλεις κάθε φορά γιατί δεν εκπλήσσεσαι πια.

Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να σταματήσουν να εξαρτώνται από εσάς και να σταματήσουν να σας προσφέρουν ευκαιρίες, επειδή θα μπορούσαν να ανησυχούν ότι απλώς θα αναβάλετε, αφήνοντάς τους να καθαρίσουν το χάος.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Ακόμα κι αν έχετε ήδη τη φήμη ότι είστε αναβλητικός, μπορείτε να το ανατρέψετε. Την επόμενη φορά που κάποιος σας ζητήσει κάτι, χρησιμοποιήστε όλα τα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας για να το κάνετε έγκαιρα. Κάθε φορά που εκπληρώνετε ένα αίτημα, η φήμη σας θα αρχίσει να χτίζεται ξανά, κάτι που θα οδηγεί σε περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερες σχέσεις με τους γύρω σας.

8. Ρισκάρετε την υγεία σας

Μεταξύ των επιπτώσεων της αναβλητικότητας είναι προβλήματα ψυχικής υγείας όπως το στρες και το άγχος, και αυτά με τη σειρά τους συνδέονται με θέματα υγείας. Εάν η αναβλητικότητά σας οδηγεί σε συναισθήματα κατάθλιψης, αυτό θα αρχίσει να επηρεάζει άλλους τομείς της ζωής σας.

Εάν αναβάλλετε πάρα πολύ με κάτι, πιθανότατα θα αρχίσει να σας αγχώνει και να προκαλεί άγχος, ειδικά όταν εμπλέκονται άλλα άτομα ή πράγματα, και όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε κακά αποτελέσματα για την υγεία.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο η αναβλητικότητα μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας βραχυπρόθεσμα είναι όταν αναβάλλετε συνεχώς τις εξετάσεις και αναβάλλετε ραντεβού ή πράγματα που πρέπει να κάνετε, όπως η άσκηση. Το πρόβλημα μόνο χειροτερεύει και οι συνέπειες πιο τρομερές.

Τελικές σκέψεις

Τα αποτελέσματα της αναβλητικότητας μπορεί να μην φαίνονται τόσο άσχημα στην αρχή, αλλά με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να δημιουργηθούν, οδηγώντας σε άγχος, άγχος, σπασμένα όνειρα και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Αντί να αφήνετε την αναβλητικότητα να επικρατεί, αφιερώστε χρόνο για να αναπτύξετε τεχνικές διαχείρισης χρόνου που θα σας βοηθήσουν να την αντιμετωπίσετε όταν εμφανιστεί.

Σε μια μελέτη σχετικά με τις παρεμβάσεις αναβλητικότητας, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία μείωσε σημαντικά την αναβλητικότητα και, επιπλέον, «μείωσε την αναβλητικότητα πιο έντονα από τους άλλους τύπους παρεμβάσεων». Εάν διαπιστώσετε ότι συνεχίζετε να αγωνίζεστε με την αναβλητικότητα, η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για να δοκιμάσετε.

Μπορείτε επίσης να δείτε αυτό το βίντεο για να ξεκινήσετε να αλλάζετε νοοτροπία σχετικά με την αναβλητικότητα:

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Περισσότερα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της αναβλητικότητας

Επιλεγμένη φωτογραφία: NordWood Themes μέσω του unsplash.com

Schreibe einen Kommentar