7 σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνετε εάν τραυματιστείτε ενώ ταξιδεύετε -> Lazy Travel Blog

0
7 σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνετε εάν τραυματιστείτε ενώ ταξιδεύετε -> Lazy Travel Blog

Τα ταξίδια, είτε για αναψυχή είτε για δουλειά, είναι πάντα διασκεδαστικά και συναρπαστικά. Κατά τη διαδικασία σχεδιασμού, είναι πιθανό να παρασυρθείτε από τη διασκεδαστική πτυχή του ταξιδιού και να χάσετε την εστίαση σε πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε στραβά.

Δυστυχώς, ατυχήματα μπορούν και συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Το χειρότερο μέρος είναι ότι δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να τα αποφύγετε. Ωστόσο, οι ενέργειες που κάνετε μετά από ένα ατύχημα είναι σημαντικές και μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στα αποτελέσματα ενός ατυχήματος.

Αυτή η ανάρτηση υπογραμμίζει ορισμένα σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνετε εάν τραυματιστείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για να μειώσετε τους χρόνους ανάρρωσης και να μεγιστοποιήσετε το ποσό της αποζημίωσης που ανακτάτε εάν άλλο άτομο ευθύνεται για το ατύχημα.

Καλέστε τη γραμμή έκτακτης ανάγκης

Η υγεία σας πρέπει να είναι πρώτη σε ένα ατύχημα, ώστε να μπορείτε να καλέσετε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και να τις ειδοποιήσετε για το ατύχημα και τους τραυματισμούς σας. Εάν ταξιδεύετε εντός Αμερικής, το 911 είναι ο αριθμός που πρέπει να καλέσετε, αλλά το 911 μπορεί να μην λειτουργεί εάν είστε ταξιδεύοντας εκτός Αμερικής.

Έτσι, θα χρειαστείτε αριθμούς υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης για τη χώρα που σκοπεύετε να ταξιδέψετε για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε βοήθεια όποτε τη χρειάζεστε. Η αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματική σε ορισμένες όχι και τόσο ανεπτυγμένες χώρες.

Υπό αυτές τις συνθήκες, μπορεί να χρειαστεί να κανονίσετε ρυθμίσεις με έναν ιδιωτικό πάροχο υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στη χώρα στην οποία ταξιδεύετε. Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους πρέπει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια μετά από ένα ατύχημα.

Ο πρώτος λόγος είναι να εξασφαλίσετε την έγκαιρη παρέμβαση για να αποτρέψετε την επιδείνωση των τραυματισμών σας. Δεύτερον, τα ιατρικά έγγραφα όπως οι σημειώσεις του γιατρού και οι λογαριασμοί του νοσοκομείου μπορούν να γίνουν σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο κατά την υποβολή αξίωσης για αποζημίωση.

Ενημερώστε τις αρμόδιες αρχές

Αφού φροντίσετε την υγεία σας, πρέπει να αναφέρετε το ατύχημα σας στην αρμόδια αρχή. Για παράδειγμα, αν πάθεις τροχαίο ατύχημα σε οποιαδήποτε πολιτεία των ΗΠΑ, πρέπει να το αναφέρεις στην αστυνομία.

Ευτυχώς η αστυνομία θα εμφανίζεται σχεδόν πάντα στον τόπο ενός ατυχήματος, οπότε ακόμα κι αν δεν προλάβετε να την καλέσετε, έχετε την ευκαιρία να το αναφέρετε. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι λίγο διαφορετικά όταν ταξιδεύετε εκτός Αμερικής.

Αλλά κατά κανόνα, ειδοποιήστε πάντα την αρμόδια αρχή, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι η αστυνομία. Εάν συμβεί ατύχημα σε μια εγκατάσταση, η αρμόδια αρχή θα μπορούσε να είναι ο επόπτης ή ο διευθυντής της εγκατάστασης.

Μετά την αναφορά, φροντίστε να κρατήσετε ένα αντίγραφο της αναφοράς. Είναι επίσης σημαντικό να ειδοποιήσετε την τηλεφωνική γραμμή της αμερικανικής πρεσβείας εάν η χώρα ταξιδιού σας έχει μια για βοήθεια στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Συλλέξτε αποδεικτικά στοιχεία

Τα ατυχήματα συμβαίνουν σε διαφορετικά μέρη και μπορεί να έχουν διαφορετικές μορφές. Αλλά ανεξάρτητα από το είδος του ατυχήματος, η τεκμηρίωση της σκηνής του ατυχήματος είναι κρίσιμη. Η τεκμηρίωση του τόπου του ατυχήματος βοηθά στην αποκατάσταση του ατυχήματος και στον εντοπισμό της βλάβης.

Είτε πιστεύετε ότι είστε υπεύθυνοι για το ατύχημα είτε όχι, τεκμηριώστε πάντα τη σκηνή, ώστε να μπορείτε να έχετε τεκμηρίωση για να αντιμετωπίσετε την ιστορία των αντίπαλων πλευρών.

Η τεκμηρίωση ατυχήματος μπορεί να περιλαμβάνει τη λήψη καταθέσεων μαρτύρων και στοιχείων επικοινωνίας, τις επαφές των άλλων μερών, πληροφορίες ασφάλισης, καθώς και φωτογραφίες και βίντεο από τη σκηνή και τους τραυματισμούς. Μπορεί επίσης να θέλετε να τεκμηριώσετε την πρόοδό σας μετά τον τραυματισμό.

Βρείτε έναν τρόπο χρηματοδότησης των ιατρικών λογαριασμών σας

Είτε είστε ασφαλισμένοι είτε όχι, θα χρειαστείτε επιπλέον μετρητά για τη χρηματοδότηση των ιατρικών λογαριασμών σας και την παρατεταμένη διαμονή σας καθώς περιμένετε να παρέμβει ο ασφαλιστικός σας πάροχος. Το καλύτερο πράγμα είναι πάντα να σχεδιάζετε ενδεχόμενα και να βάζετε κάποια χρήματα στην άκρη.

Εάν τα αποθεματικά σας δεν μπορούν να καλύψουν τα ιατρικά και έξοδα διαβίωσής σας, θα μπορούσατε να ζητήσετε βοήθεια από την οικογένεια και τους φίλους σας. Θα μπορούσατε να μιλήσετε με τον δικηγόρο σας για να λάβετε χρηματοδότηση για δικαστικές αγωγές.

Εάν καμία από αυτές τις επιλογές δεν είναι για εσάς, μπορείτε να συμφωνήσετε με τη θεραπευτική εγκατάσταση για έναν τρόπο πληρωμής που θα μπορούσε να λειτουργήσει για εσάς. Εναλλακτικά, μπορείτε επικοινωνήστε με την πρεσβεία των ΗΠΑ για βοήθεια.

Ενημερώστε τον Ασφαλιστή σας

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες απαιτούν από τους ασφαλισμένους να τους ενημερώσουν εάν πέσουν σε ατύχημα, ακόμη και όταν δεν φταίνε αυτοί. Η μη ειδοποίηση του ασφαλιστή σας μπορεί να οδηγήσει σε ακύρωση του συμβολαίου σας.

Εάν είστε τακτικός ταξιδιώτης, είναι συνετό να έχετε μια ταξιδιωτική ασφάλιση για ενδεχόμενα ταξίδια εκτός ΗΠΑ. Αλλά ταξιδιωτική ασφάλιση δεν είναι μόνο απαίτηση για τακτικούς ταξιδιώτες. Θα μπορούσατε να αγοράσετε μια σύντομη κάλυψη όταν ταξιδεύετε για να διασφαλίσετε ότι έχετε το κεφάλι σας ήσυχο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Διαφορετικοί ασφαλιστές προσφέρουν διαφορετική κάλυψη και έχουν διαφορετικές απαιτήσεις για την υποβολή εκθέσεων. Ευτυχώς, μπορείτε να αναφέρετε ένα ατύχημα από οποιοδήποτε μέρος, αρκεί να έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι ασφαλιστές ενδέχεται να μην καλύπτουν ορισμένα ακραίες υπαίθριες δραστηριότητες. Ορισμένες κοινές μη ασφαλιστικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν το bungee jumping, το skydiving, τη βαρκάδα και το καγιάκ, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων υψηλού κινδύνου. Επομένως, ίσως θέλετε να διαβάσετε τις λεπτές λεπτομέρειες του συμβολαίου σας για να κατανοήσετε τις εξαιρέσεις του.

Λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων

Μετά από ένα ατύχημα και την αρχική ιατρική παρέμβαση, έχετε πολλές επιλογές. επιστρέψτε στα ταξίδια ενώ τηρείτε τη σύσταση του γιατρού ή κάντε ένα διάλειμμα από το ταξίδι μέχρι ο γιατρός σας να σας δώσει το πράσινο φως. Θα μπορούσατε ακόμη και να επιστρέψετε στο σπίτι για εξειδικευμένη θεραπεία εάν αισθάνεστε ότι το είδος των υπηρεσιών που λαμβάνετε από τη χώρα ταξιδιού σας δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα.

Όποια και αν είναι η επιλογή σας, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να ακολουθήσετε τη σύσταση του γιατρού. Η μη τήρηση της σύστασης του γιατρού σας μπορεί να παρατείνει την περίοδο ανάρρωσής σας και να δημιουργήσει έδαφος για το υπαίτιο να αμφισβητήσει τον ισχυρισμό σας.

Για παράδειγμα, εάν ο γιατρός σας συστήσει ξεκούραση στο κρεβάτι, αλλά εσείς επιλέξετε να βγείτε στο δρόμο και οι υπαίτιοι δικηγόροι το μάθουν, αυτό θα μπορούσε να βλάψει την έκβαση της υπόθεσής σας. Μπορούν να ισχυριστούν ότι ευθύνεστε εν μέρει για μια εκτεταμένη περίοδο ανάκτησης, επηρεάζοντας σημαντικά την αξία της απαίτησής σας.

Ζητήστε αποζημίωση για ζημιές

Τα ατυχήματα ποικίλλουν σε σοβαρότητα, αλλά κανένα ατύχημα δεν είναι μια καλή εμπειρία. Εάν πάθεις ένα σοβαρό ατύχημα, η ζωή σου μπορεί να επηρεαστεί με διάφορους τρόπους. Θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τον σωματικό πόνο που προκύπτει από τον τραυματισμό, να αντιμετωπίσετε τον ψυχολογικό πόνο της αλλαγής της ζωής σας, να χάσετε την ικανότητά σας να κερδίσετε τα προς το ζην και να συσσωρεύσετε ιατρικούς λογαριασμούς.

Εάν οι ενέργειες ή οι αδράνειες ενός άλλου μέρους προκάλεσαν το ατύχημα, θα μπορούσατε να ανακτήσετε αποζημίωση για τις ζημιές που έχετε υποστεί. Οι σοβαροί τραυματισμοί έχουν συνήθως μια πιο περίπλοκη διαδικασία αξιώσεων, επομένως μπορεί να χρειαστεί να προσλάβετε δικηγόρο για την αξίωσή σας.

Διαφορετικές δικαιοδοσίες έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στο δίκαιο σωματικών βλαβών. Επομένως, πρέπει να συνεργαστείτε με έναν τοπικό δικηγόρο κατά την πλοήγηση μιας αξίωσης.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι ζείτε στην Οκλαχόμα και παθαίνεις ατύχημα κατά τη διάρκεια διακοπών στο Τέξας. Μπορείς επικοινωνήστε με τον δικηγόρο προσωπικών τραυματισμών σας για οδηγίες εάν έχουν γραφείο στο Τέξας. Εάν όχι, θα χρειαστεί να μιλήσετε με έναν τοπικό δικηγόρο ο οποίος μπορεί να έχει καλύτερη εικόνα για τη νομοθεσία προσωπικών τραυματισμών του Τέξας από τον δικηγόρο σας στην Οκλαχόμα.

Τελικές Λέξεις

Το ταξίδι είναι συναρπαστικό και δεν πρέπει να αφήσετε τον φόβο ενός ατυχήματος να σας εμποδίσει να το κάνετε οτι αγαπάς πλέον. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι μπορεί να συμβεί και να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων για το πώς να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

Εάν έχετε πάθει ατύχημα απροετοίμαστος, οι συμβουλές που προσφέρονται σε αυτήν την ανάρτηση μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τα αποτελέσματα του ατυχήματος σας. Μην ανησυχείτε μήπως χάσατε κάποια βήματα που επισημαίνονται σε αυτήν την ανάρτηση. Εάν έχετε δικηγόρο στην υπόθεσή σας, μπορεί να σας βοηθήσει να μετριαστεί η ζημιά που θα μπορούσαν να έχουν τα λάθη σας στην υπόθεσή σας και να βελτιώσουν τις πιθανότητές σας για καλύτερη έκβαση.

Schreibe einen Kommentar