7 λάθη εξωραϊσμού στα οποία δεν πρέπει να πέσετε

1
7 λάθη εξωραϊσμού στα οποία δεν πρέπει να πέσετε

Ακραίος εξωραϊσμός

Όλοι αναζητούν ένα πιο όμορφο γκαζόν κάθε χρόνο, οπότε γιατί να μην αποφύγετε τα απλά λάθη που κάνουν πολλοί και να βοηθήσετε το γκαζόν σας να γίνει το φθόνο της γειτονιάς. Εδώ είναι 7 τυπικά λάθη εξωραϊσμού που πρέπει να αποφύγετε φέτος.

  1. Δεν ποτίζει φυτά – καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, φροντίστε να μην ξεχάσετε να ποτίσετε. Ανάλογα με την περιοχή στην οποία ζείτε, το πότισμα δεν μπορεί να αγνοηθεί εντελώς. Τα οπωροφόρα δέντρα, οι φράκτες, οι θάμνοι και το γκαζόν σας πρέπει να ποτίζονται. Η έλλειψη ποτίσματος θα οδηγήσει σε αφυδάτωση ή/και ασθένεια.
  2. Περιποιηθείτε το γκαζόν σας στα άκρα – Έχουμε την τάση να παγιδευόμαστε στην άμεση εμφάνιση των αυλών μας και ξεχνάμε ότι οι ακραίες ποσότητες οτιδήποτε, στην πραγματικότητα μπορεί να καταλήξουν να βλάψουν παρά να τελειοποιήσουν. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το είδος του γρασιδιού σας και προσαρμόστε ανάλογα. Στο τέλος βεβαιωθείτε ότι παραμένετε συνεπείς με τις προτεινόμενες απαιτήσεις μανικιούρ που έχετε.
  3. Χρησιμοποιώντας σάπια φύλλα χαμηλής ποιότητας – Όταν έρχεται η ώρα να αγοράσουμε σάπια φύλλα, πολλοί από εμάς αναζητούμε την καλύτερη δυνατή προσφορά. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια υπέροχη ιδέα εκείνη τη στιγμή, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να καταλήξει ως εφιάλτης όταν όλα έχουν ειπωθεί και γίνει. Η κακής ποιότητας σάπια φύλλα μπορεί να φέρει ασθένειες και παράσιτα στα φυτά σας, με πιθανότητα εξάπλωσης στο γρασίδι σας. Φροντίστε να αγοράσετε ποιοτικό σάπια φύλλα από έναν αξιόπιστο προμηθευτή για να αποφύγετε τυχόν πονοκεφάλους στο δρόμο.
  4. Δεν τσουγκράνα την αυλή σου – Αυτό φαίνεται να είναι πάντα η επίφοβη αγγαρεία κάθε χρόνο και καταλήγει να έρχεται στο πίσω μέρος. Ωστόσο, η αναβολή του μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά. Όταν η τσουγκράνα παραμελείται, οι μύκητες και η μούχλα είναι πολύ πιο πιθανό να συσσωρευτούν όταν χιονίζει. Η αφαίρεση των φύλλων μετά την άφιξη του χιονιού γίνεται δύσκολη υπόθεση και μπορεί να καταλήξει να καταστρέψει το γκαζόν σας.
    τσουγκράνα φύλλα
  5. Αποφυγή μικροπροβλημάτων παρασίτων – είναι εύκολο να το κάνετε, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να το αγνοήσετε. Μόλις παρατηρήσετε ένα μικρό πρόβλημα παρασίτων ενεργήστε γρήγορα. Τα προβλήματα παρασίτων συνήθως επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου και γίνονται πολύ πιο δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτά.
  6. Μη εφοδιασμός με προμήθειες αυλής – καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο, γίνεται η τέλεια στιγμή για να εφοδιαστείτε με προμήθειες αυλής. Αυτό συμβαίνει όταν βλέπετε μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις σε εργαλεία, χώμα, γλάστρες, σπόρους και άλλα. Ξοδέψτε το φθινόπωρο για να εξοικονομήσετε περισσότερα την άνοιξη.
  7. Καθυστέρηση της ανοιξιάτικης φύτευσης – Ξεκινήστε τη φύτευση σας νωρίς. Όταν η φύτευσή σας καθυστερεί, δίνει στα νέα σας φυτά λιγότερο χρόνο να ωριμάσουν και να αναπτυχθούν.

Βεβαιωθείτε ότι η αυλή σας είναι ρυθμισμένη για επιτυχία. Αποφύγετε αυτά τα 7 λάθη εξωραϊσμού που πάντα φαίνεται να απολαμβάνουν το καλύτερο από εμάς και κάνουν το τοπίο σας να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε τα παρακάτω σχόλια σχετικά με τα λάθη εξωραϊσμού που έχετε κάνει και πώς να τα αποφύγετε.

Schreibe einen Kommentar