6 Συμβουλές για να σταματήσετε να αναβάλλετε τη ζωή σας

0
6 Συμβουλές για να σταματήσετε να αναβάλλετε τη ζωή σας

Όλοι το έχουμε ξανακάνει. Έχετε ένα σημαντικό έργο να κάνετε, αλλά δεν μπορείτε να αναγκαστείτε να το κάνετε μέχρι το τελευταίο βράδυ. Τελικά, έρχεται η προθεσμία και ολοκληρώνετε την εργασία, αλλά έχετε σπαταλήσει πολύ χρόνο και έχετε προκαλέσει στον εαυτό σας πολύ περιττό άγχος στη διαδικασία.

Η αναβλητικότητα φαίνεται στην αρχή ακίνδυνη, αλλά όταν κοιτάς πίσω μετά από ένα χρόνο (ή ακόμα και μια μέρα), συνειδητοποιείς ότι θα μπορούσες να είχες καταφέρει πολλά περισσότερα. Μη ζεις με αυτές τις τύψεις. Διώχνοντας οριστικά τις τάσεις αναβλητικότητας – όλα τα πράγματα θα γίνουν πιο διαχειρίσιμα.

Το πιο προφανές μέρος που η αναβλητικότητα θα σας δαγκώσει στον πισινό είναι στην επιχείρησή σας. Αλλά θα θελήσετε να αρχίσετε να εξαλείφετε την αναβλητικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής σας, όχι μόνο στην επιχείρησή σας, επειδή η αναβλητικότητα είναι σαν το κοινό κρυολόγημα — εξαπλώνεται. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τη μεταμόρφωσή σας:

1. Αλλάξτε τις συνήθειές σας

Το πρώτο για την κατάργηση της αναβλητικότητας σημαίνει απλώς αλλαγή ή τροποποίηση των συνηθειών σας. Η πολλή αναβλητικότητα έχει να κάνει με τα επίπεδα ενέργειάς σας και μερικές αλλαγές συνήθειας μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε γεμάτοι ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για αρχή, δουλέψτε με το πρόγραμμα ύπνου και τη διατροφή σας. Όταν κοιμάστε αρκετά και βάζετε τα σωστά θρεπτικά συστατικά στο σώμα σας, θα έχετε τη σωματική και συναισθηματική ενέργεια για να αντιμετωπίσετε πολύ πιο δύσκολες εργασίες —τουλάχιστον θα νιώσετε ότι μπορείτε— και αυτή είναι η μισή μάχη (και ΕΙΝΑΙ μια μάχη). Είναι μια απλή και κλισέ λύση, αλλά θα λειτουργήσει πραγματικά.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Άλλες συνήθειες περιλαμβάνουν οργάνωση, στάση σώματος και πρακτικές ψυχικής υγείας (απλώς κάθισα πιο όρθια και χαμογέλασα, δοκιμάστε το). Οποιαδήποτε θετική συνήθεια μπορείτε να ενσταλάξετε στον εαυτό σας θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την αναβλητικότητα καθώς βάζετε το σώμα και το μυαλό σας στη σωστή θέση.

2. Αναφέρετε την πρόοδό σας

Η υπευθυνότητα οδηγεί σε μεγάλο βαθμό στη μετατροπή της αναβλητικότητας σε παραγωγικότητα. Όταν έχετε κάποιον να αναφέρετε, είναι πιο πιθανό να βάλετε ώθηση στον εαυτό σας για να αποφύγετε να τον απογοητεύσετε. Επιπλέον, θα μπορούν να σας κάνουν check in και να βεβαιωθούν ότι σημειώνετε πρόοδο. Ακόμη περισσότερο — τα άτομα στα οποία αναφέρεστε — συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σας — θα μπορούν να εξαρτώνται από εσάς.

Το ποιος επιλέγετε να σας θεωρήσει υπεύθυνο εξαρτάται από τη φύση της εργασίας που συνεχίζετε να καθυστερείτε. Για εργασίες που σχετίζονται με την εργασία, πιθανότατα έχετε έναν αρχηγό ομάδας ή έναν διευθυντή που σας επιβλέπει ήδη. Εάν δεν αναφέρετε απευθείας σε κανέναν, ρωτήστε κάποιον εάν μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε υπόλογοι στα έργα σας.

Για προσωπικά καθήκοντα, ποιον επιλέγετε για να σας κρατήσει υπόλογους; Εάν κάνετε κάτι σαν να προσπαθείτε να χάσετε βάρος, ένας στενός φίλος ή ένας σύζυγος θα σας κάνει έναν καλό συνεργάτη προπόνησης — ή τουλάχιστον θα μπορούν να ελέγξουν αν έχετε πετύχει τους στόχους σας. Μπορείτε να αναφέρετε την καθημερινή άσκηση και τα γεύματα χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή και να συντονίζετε τις ώρες για να πάτε μαζί στο γυμναστήριο χρησιμοποιώντας το Ημερολόγιό σας.

3. Δημιουργήστε μια αίσθηση επείγοντος

Το πιο δημοφιλές Ted Talk στο YouTube ονομάζεται «Inside the Mind of a Master Procrastinator». Ο παρουσιαστής Tim Urban χρησιμοποιεί ξεκαρδιστικές και σχετικές αναλογίες για να αναλύσει το μυαλό ενός αναβλητικού. Είναι μια παρουσίαση που πρέπει να δείτε, αλλά θα βγάλουμε μόνο μια σημαντική λεπτομέρεια για αυτό το άρθρο. Ο Urban δηλώνει ότι τίποτα δεν θα κάνει έναν αναβλητικό να κινηθεί σαν την αίσθηση του επείγοντος.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Πιθανότατα έχετε νιώσει την επείγουσα ανάγκη που περιγράφει ο Urban όταν α η προθεσμία πλησίαζε. Μπορεί να ήξερες για μια σχολική εργασία όλη την εβδομάδα, αλλά η αίσθηση του επείγοντος δεν εμφανίστηκε μέχρι το προηγούμενο βράδυ. Για να σταματήσετε τη συνέχιση αυτού του κύκλου, δημιουργήστε τη δική σας επείγουσα ανάγκη.

Τα κίνητρα είναι ένας σταθερός τρόπος για να τονωθεί η αίσθηση του επείγοντος όταν όλα τα άλλα αποτύχουν. Μπορείτε να υποσχεθείτε στον εαυτό σας μια ωραία απόλαυση ή ένα πολύ αναγκαίο διάλειμμα αν και μόνο αν ολοκληρώσετε αυτήν την εργασία που αποφεύγατε όλη μέρα. Λειτουργεί κάπως σαν το καρότο σε ένα ραβδί, αλλά καταλήγετε με το καρότο μετά τον τοκετό σας.

4. Αναλύστε τα καθήκοντά σας

Ένα από τα παραδείγματα που χρησιμοποίησε ο Tim Urban στην παρουσίασή του ήταν το δικό του κολεγιακή διατριβή. Παρόλο που του είχαν δοθεί μήνες να δουλέψει σε αυτήν την εργασία των 90 σελίδων, δεν μπορούσε καν να ξεκινήσει το έργο παρά μόνο τρεις ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας.

Για να αποφύγετε το άγχος και το άγχος που πρέπει να ένιωθε ο Urban κατά τη διάρκεια αυτών των σύντομων ημερών γεμάτες και άγρυπνες νύχτες, προσπαθήστε να αναλύσετε τις μεγάλες εργασίες και τα έργα σας. Καθώς χωρίζετε μεγάλες εργασίες σε πιο διαχειρίσιμα κομμάτια, μπορείτε να ορίσετε βραχυπρόθεσμες προθεσμίες για να ολοκληρώσετε κομμάτια του έργου.

Ας πάρουμε αυτή τη διατριβή, για παράδειγμα. Εάν πρέπει να γράψετε 90 σελίδες σε διάστημα τριών μηνών, θα είναι ευκολότερο να σχεδιάσετε μια σελίδα την ημέρα. Αυτό ακούγεται ήδη πολύ πιο εφικτό και έχει πολλές μικρές προθεσμίες για να προκαλέσει κάποια επείγουσα ανάγκη στην εργασιακή σας ηθική.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

5. Προγραμματίστε τα διαλείμματά σας

Η αναβλητικότητα δεν συμβαίνει μόνο για μεγάλες χρονικές περιόδους. Μπορείτε να αναβάλλετε μια εργασία μέχρι το τέλος της ημέρας ή ακόμα και το τέλος της ώρας. Ενώ αυτές οι μικρές δόσεις αναβλητικότητας μπορεί να φαίνονται λιγότερο σημαντικές, πραγματικά προστίθενται με την πάροδο του χρόνου και παρασύρουν την παραγωγικότητά σας στη λάσπη.

Τι είναι αυτό που σε κάνει να αναβάλλεις όλη την ημέρα; Για τους περισσότερους, μπορεί να είναι μια έντονη επιθυμία να μετακινηθείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να κάνετε check-in σε ένα παιχνίδι για κινητά. Εάν συνεχίσετε να σηκώνετε το τηλέφωνό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναπόφευκτα θα καθυστερήσετε τις προθεσμίες σας μέχρι το τέλος της ημέρας. Θα χάσετε πολλές ώρες σε αυτόν τον κύκλο.

Αντί να επιτρέπετε στο τηλέφωνό σας ή σε άλλους περισπασμούς να σας ελέγχουν με αυτόν τον τρόπο, δοκιμάστε να προγραμματίσετε τα διαλείμματά σας με το Ημερολόγιό σας. Στη συνέχεια, επικεντρώστε τις προσπάθειές σας στο να μην ελέγχετε τις ειδοποιήσεις του τηλεφώνου ή να περιπλανηθείτε για ένα σνακ μέχρι να πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο σας διάλειμμα. Στη συνέχεια, αντί να επιτρέπετε στον εαυτό σας να τραβιέται προς κάθε απόσπαση της προσοχής για ατελείωτα χρονικά διαστήματα, θα φροντίσετε να κάνετε τουλάχιστον κάτι προτού σηκώσετε τα πόδια σας.

6. Οραματιστείτε τους στόχους σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν στόχους και φιλοδοξίες στη ζωή. Ωστόσο, ελάχιστοι παίρνουν την πρωτοβουλία να τους διώξουν. Η αναβλητικότητα είναι ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο αυτά τα όνειρα παραμένουν ανεκπλήρωτα.

Ένας τρόπος για να σταματήσετε να καθυστερείτε τους στόχους σας είναι να τους οπτικοποιήσετε. Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο η τοποθέτηση μιας φωτογραφίας της οικογένειάς σας ή του σπιτιού των ονείρων σας στο σταθμό εργασίας σας. Η συνεχής οπτική υπενθύμιση θα σας βοηθήσει να παρακινήσετε να πιέσετε προς τα εμπρός ακόμα και όταν το υποσυνείδητό σας θέλει να συνεχίσει να πιέζει την εργασία προς τα πίσω.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Μπορείτε να καταφέρετε πολλά περισσότερα με τη ζωή σας εάν είστε σε θέση να ξεπεράσετε την αναβλητικότητα. Θα είναι ένα μακρύ ταξίδι, αλλά μικρές βελτιώσεις που γίνονται καθημερινά θα δημιουργήσουν το σκηνικό για ένα απίστευτα επιτυχημένο και γεμάτο εκδηλώσεις 2022. Δεν θέλετε να χρονοτριβείτε για να τερματίσετε την αναβλητικότητα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό – και καλή τύχη!

6 Συμβουλές για να σταματήσετε να αναβάλλετε τη ζωή σας δημοσιεύθηκε αρχικά στις Ημερολόγιο με Hunter ορυχείο.

Επιλεγμένη φωτογραφία: Τομ Μορέλ μέσω του unsplash.com

Schreibe einen Kommentar