5 τοξικοί περισπασμοί που σας εμποδίζουν να αποκτήσετε αυτό που θέλετε

0
5 τοξικοί περισπασμοί που σας εμποδίζουν να αποκτήσετε αυτό που θέλετε

Χρόνος διαβασματός: 4 λεπτά

πολυάσχολη-γυναίκα-οδήγηση-τοξικά-περισπασμούς

Αναβαθμισμένη έκδοση

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει κάτι στη ζωή σας που θα θέλατε να αλλάξετε και τοξικές περισπασμούς εμποδίζουν αυτό.

Όλοι θα θέλαμε να έχουμε ό,τι θέλουμε στη ζωή. Κατά προτίμηση αυτό το λεπτό. Σωστά?

Δυστυχώς, η ζωή δεν λειτουργεί έτσι.

Η ζωή δεν μας προσφέρει ποτέ αυτό που θέλουμε, γιατί δεν μπορεί. Μπορεί μόνο να μας προσφέρει αυτό που είμαστε.

Που σημαίνει ότι όλα όσα συμβαίνουν μέσα μας είναι αυτά που απαιτούν περισσότερο την προσοχή μας. Πρέπει να προσέχουμε τα λόγια που ψιθυρίζουμε στον εαυτό μας, τις υποθέσεις που κάνουμε για εμάς και τους άλλους και τη στάση που φέρνουμε σε κάθε κατάσταση που συναντάμε.

Με άλλα λόγια, πρέπει να απομακρυνθούμε από τον εξωτερικό φυσικό κόσμο που μας μεταφέρει ακατάπαυστα πληροφορίες και να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο έχοντας συνειδητή επίγνωση του τι συμβαίνει μέσα μας.

Το πρώτο γίνεται εύκολα. Απενεργοποιήστε τα πάντα. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις, το email, το facebook, το twitter κ.λπ. και σταματήστε να ελέγχετε το κινητό σας κάθε 5 λεπτά. Ανετα.

Είναι οι πιο λεπτές εσωτερικές περισπασμούς που τραβούν την προσοχή μας και κάνουν τον όλεθρο με την ικανότητά μας να συγκεντρώνουμε την ενέργειά μας στο καλύτερο μέλλον μας.

Εάν είστε έτοιμοι να σταματήσετε τις τοξικές διανοητικές σας περισπασμούς από το να σας εμποδίσουν σε αυτό που θέλετε στη ζωή, δεν χρειάζονται πολλά.

Αυτό που χρειάζεται είναι η επιθυμία για αλλαγή, η επίγνωση των τοξικών περισπασμών που μπαίνουν στο δρόμο σας και η πειθαρχία να εξασκείτε νέους τρόπους ύπαρξης μέχρι να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Εάν ξέρετε ήδη τι θέλετε, εκτός από το να θέλετε να εξαλείψετε τους τοξικούς περισπασμούς, τότε έχετε κάνει μια καλή αρχή.

Αντίθετα, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ιδέα και δεν έχουμε ιδέα τι πραγματικά θέλουμε.

Αλλά θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με αυτό που θα μας παρακινήσει να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε αυτό που θέλουμε να έχουμε.

Μερικές φορές, χρειάζεται απλώς να αφιερώσουμε χρόνο για να σκεφτούμε τι είναι αυτό που πραγματικά έχει μεγαλύτερη σημασία και ένας τρόπος να το αναγνωρίσουμε είναι να σκεφτούμε τι λείπει από τη ζωή μας και τι θα μας παρακινήσει να κάνουμε τις αλλαγές που χρειαζόμαστε.

«Νομίζω ότι το κίνητρο είναι η λαχτάρα σε συνδυασμό με την πίστη στο τι είναι δυνατό για σένα», λέει η προπονήτρια ζωής των ΗΠΑ Μάρθα Μπεκ.

Εν ολίγοις, το να μάθεις τι πραγματικά σε παρακινεί μπορεί να γίνεις ο καταλύτης για να απαλλάξεις τον εαυτό σου από τοξικούς περισπασμούς που σε εμποδίζουν να αποκτήσεις αυτό που θέλεις.

Απόσπαση προσοχής ένα – διανοητική ακαταστασία

Η διανοητική ακαταστασία είναι τόσο μεγάλη απόσπαση της προσοχής όσο και η σωματική ακαταστασία. Και τα δύο δημιουργούν δυσαρμονία στη ζωή σας. Όταν έχουμε κάτι στο μυαλό μας που αποφασίζουμε ότι είναι σημαντικό, το μυαλό μας κάνει αυτό που είναι σχεδιασμένο να κάνει για να κρατά τα πράγματα ζωτικής σημασίας για εμάς στην πρώτη γραμμή της σκέψης μας. Απλώς αναπαράγει τις σημαντικές ιδέες σε έναν ατελείωτο, συχνά, αγχωτικό κύκλο.

Ένα πράγμα που με βοηθά με την ψυχική ακαταστασία είναι να βάζω όλα όσα ΘΕΛΩ να κάνω στο ημερολόγιό μου και γίνεται σαφές πολύ σύντομα ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για όλα τα θέλω, αφήνοντάς με να διαλέξω τα πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να κάνω.

Μόλις δείτε ότι το ημερολόγιό σας έχει όλα όσα πρέπει να γίνουν, ο εγκέφαλός σας θα χαλαρώσει γνωρίζοντας τα σημαντικά πράγματα που χειρίζονται, αφήνοντάς σας ελεύθερους να εξασκήσετε νέους τρόπους σκέψης για να σας υποστηρίξουν στα αποτελέσματα που σας οδηγούν σε μια πιο χαρούμενη, πιο γεμάτη ζωή , με λιγότερους τοξικούς περισπασμούς.

Απόσπαση προσοχής δύο – αρνητικότητα και δηλητήριο

Μην επιτρέπετε σε αυτούς που σκορπούν αρνητικότητα και δυστυχία να είναι μπροστά και στο επίκεντρο της ζωής σας. Θα ρουφήξουν το πνεύμα αμέσως από μέσα σας και θα σας αποσπάσουν από το να εστιάσετε τις σκέψεις σας σε όλα τα πράγματα που θέλετε να επιτύχετε και να ζήσετε.

Εκείνοι που θα πετάξουν την κριτική και την αγανάκτησή τους σε εσάς δεν αξίζουν μια θέση στον κόσμο σας.

Ελκυσθείτε προς εκείνους που σας προσφέρουν υποστήριξη και ενθάρρυνση και χαμηλώστε την ένταση σε αυτούς που θα έβρεχαν στην παρέλασή σας. Μόνο εσύ μπορείς να σταματήσεις να δίνεις τόση δύναμη σε όσους σε αμφισβητούν. Μόνο εσύ μπορείς να υψωθείς πάνω από λέξεις που θα δηλητηριάσουν και θα μειώσουν το πνεύμα σου.

Και μόνο εσείς μπορείτε να επιλέξετε να κρατήσετε τις αρνητικές φωνές μακριά και να αφήσετε τις υποστηρικτικές φωνές να εισέλθουν.

Θυμηθείτε να αφήσετε αρκετό χώρο στη ζωή σας για εκείνους που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε στην κορυφή του βουνού, εκείνους που πιστεύουν σε εσάς και εκείνους που σας δείχνουν το μεγαλείο μέσα σας όταν είναι δύσκολο να το δείτε μόνοι σας.

Απόσπαση προσοχής τρία – μνησικακία

Η ζωή είναι πολύ μικρή για μια μνησικακία μιας ζωής και εμείς, κανένας από εμάς, δεν έχουμε το χρόνο να κρατήσουμε τις εμπειρίες του παρελθόντος που συνεχίζουν να δηλητηριάζουν τις καρδιές μας.

Έχω κρατήσει μνησικακίες πάρα πολύ καιρό και στιγμές στη ζωή που είχαν περάσει προ πολλού, ωστόσο συνέχισαν να αποσπούν την προσοχή στη ζωή μου. Κάτι που περιττό να πω δεν μου έδωσε γαλήνη ή ευτυχία. Μόλις έκανα μια απογραφή του τι θα μπορούσε να θεωρηθεί τοξικό απόσπαση της προσοχής, παρατήρησα αυτά τα στοιχεία «θα μπορούσαν» ή «θα έπρεπε να έχουν» που δεν έτρεφαν τίποτα και τα χαλούσαν όλα.

Μερικές φορές χρειάζεται απλώς να αποδεχτούμε ότι δεν θα λάβουμε ποτέ τη συγγνώμη που πιστεύουμε ότι μας αξίζει.

Η ψυχική γαλήνη δεν μπορεί να υπάρξει όταν μια καρδιά είναι γεμάτη μνησικακία ή θυμό, γι‘ αυτό κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και άφησέ το να φύγει και μετά μπορείς να ξεφύγεις από τη φυλακή του παρελθόντος και να απολαύσεις το παρόν και αυτό το λαμπρό μέλλον που μπορεί απλώς να περιμένει να αφήσεις ό,τι δεν μπορεί να σε φτάσει εκεί.

Αυτό σας δίνει χρόνο να πάρετε μια ανάσα και να χαλαρώσετε αρκετά ώστε κάτι νέο να εισέλθει στη συνείδησή σας και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη διανοητική ενέργεια για να σας προχωρήσει.

Διάσπαση της προσοχής τέταρτο – αναζήτηση της ευτυχίας έξω από τον εαυτό σας

Η ευτυχία σας βρίσκεται μόνο στα χέρια σας. Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με το πώς βλέπεις τον εαυτό σου, άλλαξέ το. Μην ψάχνεις άλλους για την ευτυχία σου.

Συνειδητοποιήστε ότι κάπου μέσα σας υπάρχει ένα τεράστιο απόθεμα ευτυχίας, πάντα εκεί, περιμένοντας υπομονετικά να απλώσετε το χέρι σας και να το αρπάξετε. Είναι δικό σου για το ερώτημα. Και ρωτάς δίνοντάς του την προσοχή σου.

Το να έχεις μια ευτυχισμένη σχέση μαζί σου είναι ο μόνος τρόπος για να μοιραστείς την ευτυχία με κάποιον άλλο.

Κάντε τον εαυτό σας προτεραιότητα και θυμηθείτε ότι η μεγαλύτερη σχέση που θα έχετε ποτέ είναι αυτή που έχετε με τον εαυτό σας. Κάντε το υπέροχο.Η πιο απελευθερωτική και ενδυναμωτική περίοδος της ζωής σας μπορεί κάλλιστα να είναι η μέρα που θα απελευθερωθείτε από αυτή την αυτοκαταστροφική ανοησία ότι η ευτυχία σας εξαρτάται από το τι λένε ή κάνουν οι άλλοι.

Διάσπαση προσοχής πέντε – η συνήθεια ανησυχίας

Ανησυχία είναι να χρησιμοποιείς το απίστευτο δώρο της φαντασίας σου για να εμφυσήσεις ζωή σε κάτι που δεν θέλεις να δεις ποτέ στον κόσμο σου. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους περισπασμούς όλων.

Η ανησυχία είναι σαν ένας ψευδής συναγερμός που χτυπά όταν δεν υπάρχει φωτιά στον ορίζοντα, εκτός από τη φωτιά που δημιουργείτε στο μυαλό σας.

Κοιτάξτε πίσω και συχνά θα δείτε ότι όλα τα πράγματα για τα οποία ανησυχούσατε έχουν αντιμετωπιστεί και συχνά σας οδήγησαν στο να γίνετε πιο δυνατός άνθρωπος, σε ένα καλύτερο μέρος.

Χαμογέλα λοιπόν και πες τις ανησυχίες σου ότι το είχες μαζί τους και μην επιτρέψεις στο μυαλό σου να σε μπλέξει στα ψυχικά κόλπα που του αρέσει να παίζει.

σε σας…

Ποια είναι η μεγαλύτερη τοξική σας απόσπαση της προσοχής; Και τι σας βοηθά να αλλάξετε τη στάση σας από αρνητική σε θετική όταν αυτοί οι περισπασμοί είναι αγχωτικοί και επώδυνοι; Θα θέλαμε να ακούσουμε από εσάς στα σχόλια παρακάτω τις σκέψεις και τις ιδέες σας.

Ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον.

Love Elle

xo

Ελ Σόμμερ
Η Elle Sommer είναι συγγραφέας 4 βιβλίων και ενός βιβλίου εργασίας. Οι τελευταίες της δημοσιεύσεις είναι μια σειρά που ονομάζεται Η δύναμη της συνείδησης, και θα βρείτε και τα τρία βιβλία αυτής της τριλογίας τώρα διαθέσιμα στο Kindle. Μοιράζεται αποσπάσματα, έμπνευση και θετικά vibes Facebook, Ίνσταγκραμ και Pinterest. Και η μεγαλύτερη επιθυμία της είναι να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει τους άλλους να δημιουργήσουν όχι απλώς μια καλή ζωή, αλλά μια φανταστική ζωή.

Ελ Σόμμερ

Schreibe einen Kommentar