5 Ιδέες και πόροι για να ξεπεραστούν οι ελλείψεις εργαζομένων στο τοπίο

0
5 Ιδέες και πόροι για να ξεπεραστούν οι ελλείψεις εργαζομένων στο τοπίο

Ελλείψεις εργατών τοπίου

Η βιομηχανία εξωραϊσμού βρίσκεται σε δύσκολη καμπή. Η ζήτηση για φυτικά υλικά αυξάνεται ενώ ο αριθμός των εκπαιδευμένων και διαθέσιμων εργατών τοπίου μειώνεται. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το λογισμικό HindSite, το 92% των επιχειρήσεων της πράσινης βιομηχανίας αναφέρει ότι οι ελλείψεις εργαζομένων στο τοπίο καθιστούν πιο δύσκολη την εύρεση εργαζομένων. Αλλά η εύρεση εργατών τοπίου είναι η μισή μάχη. Πρέπει επίσης να τα διατηρήσετε.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είδαμε το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να θεωρεί τον εξωραϊσμό μια βασική υπηρεσία για την υποστήριξη των Υπηρεσιών Υποστήριξης Δημοσίων Έργων και Υποδομών. Θα υπάρχει πάντα μια θεμελιώδης ανάγκη για τον κλάδο μας.

Τότε γιατί αντιμετωπίζουμε ελλείψεις εργαζομένων στο τοπίο; Δύο λόγοι:

  • Χαμηλά ποσοστά ανεργίας: Ένα χαμηλό ποσοστό ανεργίας σημαίνει ότι όλοι ανταγωνιζόμαστε για εργάτες υψηλής ποιότητας μεταξύ της ίδιας παρτίδας διαθέσιμων εργατών τοπίου.
  • Μειωμένο ενδιαφέρον για την κηπουρική: Δεν προσελκύουμε αρκετούς νέους αιτούντες για να διατηρήσουμε τον αριθμό των εργαζομένων από τους οποίους εξαρτάται ο κλάδος μας.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος για τη μείωση των αριθμών, η επιχείρησή σας χρειάζεται περισσότερους υπαλλήλους σε ετοιμότητα για να ολοκληρώσει τη δουλειά. Ακολουθούν 5 ιδέες για να ξεπεραστούν οι ελλείψεις εργαζομένων στο τοπίο:

1. Βελτιστοποιήστε τη δομή των μισθών και των μπόνους σας

Το χρημα μιλαει! Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και σύμφωνα με τη νέα έκθεση της GoMaterials, η μέση ελάχιστη αμοιβή φτάνει τα 15 $ σε πολλές πολιτείες. Η ομάδα των διαθέσιμων εργαζομένων είναι επίσης περιορισμένη. Χρησιμοποιήστε οικονομικά κίνητρα για να προσελκύσετε και να διατηρήσετε υπαλλήλους με προηγμένες δεξιότητες εξωραϊσμού.

Αύξηση Μισθών

Μην χάνετε τους σημερινούς και δυνητικούς εργαζομένους σε άλλες επιχειρήσεις εξωραϊσμού που προσφέρουν υψηλότερους μισθούς. Αν και μπορεί προσωρινά να φαίνεται σαν αγκάθι στο πλευρό σας, η επιχείρησή σας θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη μείωση του κόστους αλλού για να πληρώσετε περισσότερο τους εργάτες του τοπίου σας.

Εάν η πολιτική σας για αυξήσεις μισθών εξαρτάται από το πόσο καιρό οι εργαζόμενοι στο τοπίο είναι στην εταιρεία σας, σκεφτείτε να τους προσφέρετε νωρίτερα. Μειώνοντας το χρονικό διάστημα μεταξύ των αυξήσεων, οι εργαζόμενοι νιώθουν ότι πετυχαίνουν περισσότερα μαζί σας σε λιγότερο χρόνο.

Βελτιώστε τη δομή των μπόνους σας

Ίσως έχετε ήδη αυξήσει τους μισθούς και εξακολουθείτε να θέλετε να διατηρήσετε τους υπαλλήλους σας οικονομικά κίνητρα. Η δημιουργία ενός προγράμματος μπόνους παρέχει μια εξαιρετική προσθήκη ή εναλλακτική λύση στις εφάπαξ αυξήσεις μισθού.

● Μπόνους με βάση το στόχο

Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσφέρετε μισθούς όταν επιτυγχάνονται επίσης ορισμένοι στόχοι. Δώστε στους εργαζόμενους κάτι για να εργαστούν. Οι στόχοι θα πρέπει να ορίζονται με σαφήνεια με ρητά δηλωμένους τρόπους επίτευξής τους.

Για παράδειγμα, εάν ο στόχος σας είναι «βελτίωση ικανοποίησης πελατών», αναπτύξτε έναν τρόπο μέτρησης της τρέχουσας ικανοποίησης, περιγράψτε πράγματα που πρέπει να εφαρμόσει η ομάδα σας για να τη βελτιώσει και στη συνέχεια αναπτύξτε μια μέτρηση που επιβεβαιώνει εάν ο στόχος έχει επιτευχθεί. Σε αυτό το παράδειγμα, μια έρευνα πελατών θα βοηθήσει πολύ!

● Μη προγραμματισμένα μπόνους

Δώστε μπόνους τυχαία. Ακούγεται πολύ „New Age“; Λοιπόν, είναι, και δεν είναι. Ένα μεταβλητό χρονοδιάγραμμα ενίσχυσης είναι γνωστό ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την ενίσχυση της συμπεριφοράς. Με απλούς όρους, η συμπεριφορά που θέλετε να ενισχύσετε είναι μια καλή εργασιακή ηθική. Δίνοντας μπόνους τυχαία, οι εργαζόμενοι διατηρούν μια σταθερή εργασιακή ηθική καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους.

Αναπληρώνετε το κόστος αυτών των μπόνους αποφεύγοντας την ανατροπή. Στην τρέχουσα αγορά εργασίας, αυτό σας εξοικονομεί από το κόστος εύρεσης, εκπαίδευσης και παρακίνησης εργαζομένων.

2. Προσλάβετε προσωρινούς εργάτες τοπίου για να καλύψουν τα κενά

Υπάρχουν τόσοι πολλοί απρόβλεπτοι παράγοντες στη βιομηχανία εξωραϊσμού: ακραία καιρικά φαινόμενα, προβλήματα εφοδιαστικής, ελλείψεις εγκαταστάσεων κ.λπ. Το μόνο πράγμα που μπορούμε να προβλέψουμε είναι η ικανότητα των ειδικευμένων εργαζομένων να κάνουν καλή δουλειά. Αλλά ίσως ορισμένες δεξιότητες εξωραϊσμού είναι πιο σημαντικές από άλλες για την επιχείρησή σας; Αν ναι, ίσως είναι καλή ιδέα να προσλάβετε μερικούς προσωρινούς εργάτες τοπίου που μπορεί να μην έχουν όλες τις δεξιότητες, αλλά μπορούν να καθοδηγηθούν από το μόνιμο προσωπικό σας.

Μην παραμελείτε την κατάλληλη εκπαίδευση για την ασφάλεια εάν πάτε με προσωρινά εργαζόμενους. Αυτοί οι εργαζόμενοι δεν διαθέτουν παραδοσιακές δεξιότητες και γνώσεις εξωραϊσμού. Οι κατάλληλες ρουτίνες ασφάλειας και η εκπαίδευση κινδύνου στο χώρο εργασίας θα πρέπει να επαναληφθούν και να τονιστούν για το καλύτερο συμφέρον όλων.

Η οικονομία των συναυλιών είναι ζωντανή και καλά! Ανατρέξτε σε διαδικτυακές πλατφόρμες όπως η GigSmart και η Get Workers, που συνδέουν επιχειρήσεις με ντόπιους εργαζόμενους που ενδιαφέρονται για προσωρινή εργασία. Θα εξαλείψετε τις κακές αναταραχές και, απ‘ ό,τι γνωρίζετε, μπορεί ακόμη και να μετατρέψετε μερικούς από αυτούς τους εργαζόμενους σε μόνιμους υπαλλήλους.

3. Διαφοροποιήστε το δίκτυο προσλήψεών σας

Συνδεθείτε με διαφορετικούς τύπους εταιρειών σε εκδηλώσεις πράσινης βιομηχανίας για να διαφοροποιήσετε το δίκτυο των αιτούντων σας. Η επέκταση του δικτύου προσλήψεών σας εκτός της ζώνης άνεσής σας σας ανοίγει σε μια νέα παρτίδα πιθανών υπαλλήλων. Ένας τρόπος για να διαφοροποιήσετε τις προσλήψεις είναι να στρατολογήσετε περισσότερες γυναίκες για την εταιρεία εξωραϊσμού σας.

Χάνετε το μισό από το διαθέσιμο εργατικό δυναμικό εάν συνεχίσετε να παραβλέπετε τις προσλήψεις γυναικών υπέρ των ανδρών! Δεν κάνουν αίτηση οι γυναίκες; Ανοίξτε τους την πόρτα στο πλήρωμα εξωραϊσμού σας, αναζητώντας τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια γυναίκα στην ομάδα σας να εμπνεύσει περισσότερους αιτούντες να σας θεωρήσουν πιθανό εργοδότη.

4. Ξεκινήστε ένα Πρόγραμμα Παραπομπής Εργαζομένων Landscape

Προφανώς, σας αρέσουν και σέβεστε τους υπαλλήλους σας στον τομέα του τοπίου. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γνωρίζουν άτομα που θα ταίριαζαν εξίσου καλά για την εταιρεία σας. Αφήστε τους υπαλλήλους σας να σας παραπέμψουν εργαζομένους και να τους αποζημιώσετε για αυτό!

Αυτό ήταν επιτυχία σε μια σειρά εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Borst Landscape and Design. Η υπόθεση είναι απλή. Παραπομπές δίνονται σε υπαλλήλους που φέρνουν νέους εργαζόμενους μετά από ένα μήνα απασχόλησης στην εταιρεία. Εάν αυτός ο νέος εργαζόμενος μείνει για τρεις μήνες, δίνεται επιπλέον μπόνους στον υπάλληλο που τον παρέπεμψε! Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε την εταιρική κουλτούρα και να καλύψετε τα κενά έλλειψης εργατικού δυναμικού εξωραϊσμού στην εταιρεία σας!

Η παραπάνω πολιτική λειτούργησε για το Borst Landscape and Design. Παίξτε με τους αριθμούς και τον χρόνο που εργάστηκε μεταξύ των μπόνους μέχρι να βρείτε κάτι που σας ταιριάζει.

5. Πρόσθετοι πόροι για την αντιμετώπιση των ελλείψεων εργαζομένων στο τοπίο

Ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους πρόσθετους πόρους που θα σας καθοδηγήσουν κατά την πρόσληψη εργατών τοπίου:

Συνοψίζοντας, η βιομηχανία εξωραϊσμού ξοδεύει αρκετό χρόνο για να προσαρμοστεί σε αγχωτικές καταστάσεις της τελευταίας στιγμής. Έχετε μόνο τόσες πολλές ώρες την ημέρα και τόσες πολλές περιοχές για να αφιερώσετε χρόνο και ενέργειά σας.

Σε λίγο, η GoMaterials θα αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες την αναζήτηση, τη σύγκριση τιμών, τη διασφάλιση ποιότητας και την επιμελητεία για τις ανάγκες της μονάδας σας. Θα φροντίσουμε για την προμήθεια φυτών χονδρικής, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στην έλλειψη εργατικού δυναμικού στην εταιρεία σας.

***

Έχετε υλοποιήσει δημιουργικές πρωτοβουλίες για την εύρεση εργατών τοπίου; Ενημερώστε μας για μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για μηνιαίο περιεχόμενο κατευθείαν στα εισερχόμενά σας! Θα καλύψουμε πράγματα όπως τάσεις του κλάδου, φροντίδα φυτών, επιχειρηματικές συμβουλές και κόλπα και πολλά άλλα.

Schreibe einen Kommentar