5 εύκολοι τρόποι για να προσθέσετε θετικές επιβεβαιώσεις στην καθημερινή σας ρουτίνα

0
5 εύκολοι τρόποι για να προσθέσετε θετικές επιβεβαιώσεις στην καθημερινή σας ρουτίνα

Χρόνος διαβασματός: 4 λεπτά

Είμαστε όλοι απασχολημένοι, και ας το παραδεχτούμε, δεν σκεφτόμαστε πάντα να εξασκούμε τις επιβεβαιώσεις ή να μιλάμε θετικά στον καθρέφτη όταν τρέχουμε για δουλειά το πρωί.

Λοιπόν, πώς εντάσσετε τις θετικές επιβεβαιώσεις στην καθημερινότητά σας;

Δεν χρειάζεται να αφιερώσετε μια ώρα μιλώντας στον καθρέφτη. Υπάρχουν πολλοί εύκολοι τρόποι για να ενσωματώσετε θετικές επιβεβαιώσεις στην καθημερινότητά σας.

Ποιος είναι ο σκοπός των θετικών επιβεβαιώσεων;

Οι θετικές επιβεβαιώσεις εστιάζονται στο υποσυνείδητο. Βοηθούν να μετατοπίσετε τη σκέψη σας προς μια λιγότερο αρνητική κατεύθυνση. Είναι απλώς θετικές δηλώσεις που σας βοηθούν να σκεφτείτε πιο θετικά.

Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει θετικές επιβεβαιώσεις για αυτοπεποίθηση και στην πραγματικότητα με βοήθησαν να καταπολεμήσω τα αρνητικά συναισθήματα για την αυτοεκτίμησή μου.

Οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν για κάθε είδους πράγματα όπως χρήματα, επιτυχία, αγάπη, υγεία και πολλά άλλα.

Λειτουργούν πράγματι οι θετικές επιβεβαιώσεις;

Ναι και ΟΧΙ. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια επιβεβαίωση όπως ένα μαγικό ξόρκι. Με άλλα λόγια, δεν μπορείς απλά να το λες και να περιμένεις να συμβούν πράγματα. Θέλω να πω, δεν θα θέλαμε όλοι να πούμε, „θα γίνω εκατομμυριούχος αύριο“ και θα συμβεί;

Δυστυχώς δεν λειτουργούν έτσι.

Οι θετικές επιβεβαιώσεις λειτουργούν από αλλάζοντας τις σκέψεις σας. Οι σκέψεις σας επηρεάζουν τη διάθεσή σας και τις πράξεις σας, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε και να ενεργείτε με διαφορετικούς τρόπους.

Για παράδειγμα, αν λέτε στον εαυτό σας κάθε πρωί, «Είμαι μια επιτυχημένη γυναίκα επιχειρηματίας», αρχίζετε να το πιστεύετε και αρχίζετε να κάνετε μικρά βήματα καθημερινά για να κάνετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους πραγματικότητα.

Θα μπορούσατε επίσης να πείτε «έλκω τη θετικότητα στη ζωή μου» και υποσυνείδητα να αφήσετε τις αρνητικές σκέψεις που σας κρατούσαν πίσω, ενώ αποκόψατε τους αρνητικούς ανθρώπους στη ζωή σας.

Βασικά, η θετική επιβεβαίωση επηρεάζει τις σκέψεις σας και στη συνέχεια επηρεάζει τις πράξεις σας προκαλώντας σας να κάνετε θετικές αλλαγές.

Σημασία της προσθήκης επιβεβαιώσεων στην καθημερινή σας ρουτίνα

Κάνεις μικρές κρίσεις για τον εαυτό σου, τον κόσμο και τους άλλους γύρω σου καθημερινά χωρίς καν να το συνειδητοποιείς. Οι σκέψεις σας, αρνητικές και θετικές, είναι ήδη μπλεγμένες στην καθημερινότητά σας.

Η καθημερινή άσκηση θετικών επιβεβαιώσεων σάς επιτρέπει να προσθέτετε συνειδητά περισσότερες θετικές σκέψεις καταπολεμώντας την αρνητική σκέψη.

Η προσθήκη καθημερινών επιβεβαιώσεων στη ρουτίνα σας είναι πιο εύκολη από ό,τι νομίζετε. Εδώ είναι 5 εύκολοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε θετικές επιβεβαιώσεις στην καθημερινή σας ρουτίνα:

1. Υπενθυμίσεις για κολλώδεις σημειώσεις

Οι κολλώδεις σημειώσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μας υπενθυμίσετε σημαντικά πράγματα, αλλά στοιχηματίζω ότι δεν έχετε σκεφτεί ποτέ να τις γεμίσετε με θετικές επιβεβαιώσεις.

Το να θυμάστε να λέτε τις θετικές επιβεβαιώσεις είναι το πιο δύσκολο μέρος της καθημερινής άσκησης θετικών επιβεβαιώσεων, αλλά οι αυτοκόλλητες σημειώσεις σας βοηθούν να σας δίνουν μικρές υπενθυμίσεις όπου κι αν κοιτάξετε.

Βάλτε μια θετική επιβεβαίωση σε κάθε αυτοκόλλητη σημείωση και κολλήστε τα σε μέρη που κοιτάζετε συχνά, όπως το ψυγείο, ο καθρέφτης του μπάνιου σας ή η πόρτα της ντουλάπας σας.

Όταν συναντήσετε ένα αυτοκόλλητο σημείωμα, είτε διαβάστε το δυνατά είτε διαβάστε το στο κεφάλι σας μερικές φορές. Αλλάξτε τις αυτοκόλλητες σημειώσεις με νέες επιβεβαιώσεις κάθε εβδομάδα, ώστε να έχετε νέες θετικές σκέψεις προς επεξεργασία.

2. Θετικοί καταφατικοί ήχοι

Πρόσφατα άρχισα να χρησιμοποιώ θετικούς ήχους επιβεβαίωσης και αλλάζει το παιχνίδι.

Απλώς αναζητήστε „θετικές επιβεβαιώσεις“ όπου κι αν ακούτε μουσική – Apple Music, Spotify, Youtube κ.λπ.

Οι περισσότεροι ήχοι έχουν χαλαρωτική μουσική και ήχους της φύσης που παίζουν στο παρασκήνιο, ενώ ο αφηγητής λέει θετικές επιβεβαιώσεις. Υπάρχει μια παύση μεταξύ των επιβεβαιώσεων για να σας επιτρέψει να επαναλάβετε την επιβεβαίωση δυνατά.

Αυτοί οι ήχοι είναι υπέροχοι για άτομα που είναι πάντα εν κινήσει επειδή μπορείτε να τους ακούσετε στο αυτοκίνητο, να τους ανάψετε ενώ τρώτε ή ακόμα και να τους ακούσετε ενώ γυμνάζεστε.

Είναι επίσης πολύ βολικά επειδή δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο αναζητώντας μια λίστα με θετικές επιβεβαιώσεις για να πείτε.

3. Δημοσιεύοντας τις δηλώσεις σας

Το ημερολόγιο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμβαθύνετε στην επιβεβαίωση και να βρείτε το «γιατί» σας πίσω από τις λέξεις. Συνιστώ να γράψετε την επιβεβαίωση μερικές φορές και στη συνέχεια να αναρωτηθείτε γιατί αυτή η επιβεβαίωση έχει απήχηση σε εσάς ή „τι θέλω να αποκομίσω από το να πω αυτήν την επιβεβαίωση;“

Η επιβεβαίωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια προτροπή ημερολογίου που μπορεί να σας βοηθήσει να προσέχετε περισσότερο τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας.

Για παράδειγμα, αν λέτε „Είμαι μια γυναίκα δυνατή και με αυτοπεποίθηση“ ως επιβεβαίωσή σας, γράψτε πότε νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ή περιγράψτε πώς σας φαίνεται μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση.

Αφιερώστε λίγα λεπτά όταν ξυπνάτε το πρωί ή κατά τη διάρκεια της νυχτερινής σας ρουτίνας για να καταγράψετε τις θετικές σας επιβεβαιώσεις. Η εγγραφή ενός σημειώματος την ημέρα σε ένα σημειωματάριο ή ημερολόγιο μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στην καθημερινή σας ρουτίνα και θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμο μακροπρόθεσμα.

4. Εξάσκηση με έναν σύντροφο

Οι θετικές επιβεβαιώσεις λέγονται συνήθως μόνες τους, αλλά το να τις λες δυνατά με έναν σύντροφο που εμπιστεύεσαι μπορεί επίσης να είναι ευεργετικό. Εξασκηθείτε στις θετικές επιβεβαιώσεις με έναν σύντροφο βάζοντάς τους να σας πουν την επιβεβαίωση και εσείς να την επαναλάβετε.

Μπορεί να μοιάζει κάπως έτσι:

Συνεργάτης: Δεν έχετε ανησυχίες και τύψεις

Εσείς: Είμαι απαλλαγμένος από ανησυχίες και τύψεις

Συνεργάτης: Οι θετικές σκέψεις σας θα γίνουν πραγματικότητα

Εσείς: Οι θετικές μου σκέψεις θα γίνουν πραγματικότητα

Μπορεί να είναι χρήσιμο να ακούτε θετικά πράγματα για τον εαυτό σας από κάποιον άλλο, αλλά είναι επίσης σημαντικό να επαναλάβετε τη θετική επιβεβαίωση στον εαυτό σας.

Ένας σύντροφος μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να είστε υπόλογοι όταν λέτε τις καθημερινές σας επιβεβαιώσεις, ώστε να μπορείτε να τις ενσωματώσετε ευκολότερα στην καθημερινή σας ρουτίνα.

5. Λέγοντας τις επιβεβαιώσεις σας ενώ ετοιμάζεστε

Το να λέτε την επιβεβαίωσή σας στον καθρέφτη είναι αυτό που σκέφτονται οι περισσότεροι όταν λέτε «ασκήστε τις θετικές επιβεβαιώσεις». Και παρόλο που μπορεί να είναι πολύ άβολο στην αρχή, είναι πραγματικά πολύ ωφέλιμο να βλέπεις τον εαυτό σου να λέει τα θετικά λόγια.

Γράψτε μερικές σκέψεις στις σημειώσεις του τηλεφώνου σας ή κρατήστε μια λίστα με τις αγαπημένες σας θετικές επιβεβαιώσεις κολλημένη στον καθρέφτη, ώστε να μην ψάχνετε μανιωδώς για καλές επιβεβαιώσεις ενώ προσπαθείτε να προετοιμαστείτε.

Αν τα κρατάτε εύχρηστα, θα είναι πολύ πιο πιθανό να τα χρησιμοποιείτε καθημερινά. Τελικά, μπορεί να απομνημονεύσετε τις αγαπημένες σας λέξεις, ώστε να μπορείτε να τις προσθέσετε εύκολα σε οποιοδήποτε μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας.

Ελπίζω αυτοί οι πέντε τρόποι για να προσθέσετε θετικές επιβεβαιώσεις στην καθημερινότητά σας να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μικρές καθημερινές αλλαγές νοοτροπίας προς μια πιο θετική ζωή.

Γκάμπι Τζέιμς
Η Γκάμπι είναι η ιδιοκτήτρια του ιστολογίου προσωπικής ανάπτυξης και τρόπου ζωής www.gabbyjames.com. Στόχος της είναι να προσφέρει πραγματικές και διαφανείς συμβουλές για να βοηθήσει τους άλλους να ζήσουν τη ζωή τους στο έπακρο. Η Γκάμπι είναι παθιασμένη με τη σημασία της θετικής σκέψης, της αυτοφροντίδας και των πλεονεκτημάτων του ημερολογίου.
Γκάμπι Τζέιμς

Schreibe einen Kommentar