5 απλές αλήθειες στην καρδιά του να ζεις με επιτυχία

0
5 απλές αλήθειες στην καρδιά του να ζεις με επιτυχία

Χρόνος διαβασματός: 5 λεπτά

ευτυχισμένη-γυναίκα-ζήσε-με επιτυχία

«Το να αρχίσεις να σκέφτεσαι με σκοπό σημαίνει να μπεις στις τάξεις εκείνων των δυνατών, που αναγνωρίζουν μόνο την αποτυχία ως ένα από τα μονοπάτια για την επίτευξη. ~ Τζέιμς Άλεν»

Έχω βρει 5 απλές αλήθειες που βρίσκονται στο επίκεντρο της επιτυχημένης ζωής.

Και όχι, δεν είναι οι μόνες αλήθειες, αλλά δουλεύω με βάση την αρχή ότι δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο για μένα, τότε η υπόθεσή μου είναι ότι εάν αυτές οι 5 αλήθειες λειτουργούν στη ζωή μου, τότε οι πιθανότητες είναι μεγάλες να λειτουργήσουν και για εσάς.

Δεν επινόησα αυτές τις αρχές. Τα έχω «δανειστεί» σχεδόν όλα από ανθρώπους πολύ πιο έξυπνους από εμένα, οπότε νομίζω ότι μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι μια πολύ καλή αρχή για να προχωρήσουμε στην επιτυχή ζωή.

Όλοι έχουν πολλά να συμβούν αυτές τις μέρες. Η ζωή είναι πολύπλοκη και είναι πολύ κρίμα που δεν συνοδεύεται από εγχειρίδιο κατόχου. Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία.

Αυτό που έχει σημασία είναι να θυμόμαστε ότι η μελλοντική μας επιτυχία βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια μας. Δεν υπάρχει ένας τρόπος ή ένα μονοπάτι, οπότε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περπατήσουμε το δικό μας μονοπάτι.

Αυτές είναι μερικές στρατηγικές που χρησιμοποίησα προσωπικά για να βοηθήσω να χτίσω μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Πάρτε εκείνα που σας αρέσουν, αυτά που πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσουν να περπατήσετε το δικό σας μονοπάτι, ειδικά όταν δεν είναι έντονα φωτισμένο και φαίνεται να είναι χωρίς την έλλειψη αξιοσημείωτης οδικής σήμανσης.

Και να θυμάστε τι νομίζω ότι είναι άσχετο. Αυτό που νομίζεις είναι το μόνο που μετράει.

Το κλειδί για να ζήσετε με επιτυχία βρίσκεται σε εσάς, στην ικανότητά σας να διατηρήσετε την πορεία σας.

Μην αφήσετε τίποτα ή κανέναν να μπει ανάμεσα σε εσάς και τις απίστευτες δυνατότητες σας για μεγαλείο. Και μην πνίγεστε επειδή έχετε πείσει τον εαυτό σας ότι το να ζείτε με επιτυχία σημαίνει ότι πρέπει να αναλάβετε μαζική δράση. Στην πραγματικότητα, εάν το πιστεύετε αυτό, τότε θα πρέπει να αρχίσετε να επιλέγετε ένα νέο pronto πεποίθησης!

Μικρές συνήθειες = μεγάλη επιτυχία

Έχετε παρατηρήσει ότι η πραγματική αλήθεια των περισσότερων θεμάτων βρίσκεται στο πιο απλό πράγμα;. Εμείς οι άνθρωποι τείνουμε να κάνουμε τη ζωή πιο περίπλοκη από ό,τι είναι, και ασκούμε απίστευτη πίεση στον εαυτό μας να έχουμε κάποια καταστροφική βελτίωση της γης που θα χτυπήσει τις κάλτσες από όλους όσους γνωρίζουμε.

Γιατί να πιέζουμε τον εαυτό μας έτσι; Ειλικρινά δεν έχω απάντηση σε αυτό. Όχι ότι είμαι σίγουρος ότι η απάντηση έχει μεγάλη σημασία. Δεν χρειάζεται να με ακούτε, αλλά αυτό είναι ένα από τα πράγματα που έχω μάθει για να ζήσω μια ευτυχισμένη, επιτυχημένη και γεμάτη ζωή.

Μικρές βελτιώσεις κάθε μέρα. Και εννοώ πραγματικά, πολύ μικροσκοπικά μπορεί να έχουν συνέπειες που αλλάζουν τη ζωή.

Αυτό λέει ο James Clear στο βιβλίο του «Ατομικές συνήθειες».

Δείτε πώς λειτουργούν τα μαθηματικά: εάν μπορείτε να γίνεστε 1 τοις εκατό καλύτεροι κάθε μέρα για ένα χρόνο, θα καταλήξετε τριάντα επτά φορές καλύτερα μέχρι να τελειώσετε. Αντίθετα, εάν χειροτερεύετε 1 τοις εκατό κάθε μέρα για ένα χρόνο, θα μειωθείτε σχεδόν στο μηδέν.

Αν κολλήσετε σε αυτό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτό που κάποιοι θα μπορούσαν να αποκαλούν περίεργο παράδοξο της φύσης. Έχω γράψει για αυτό πολλές φορές. Αυτή είναι η ίδια πρακτική που με στήριξε σε εκείνες τις στιγμές που η ζωή έγινε δύσκολη.

Κάντε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας σαν να ρωτούσατε κάποιον άλλο: «Πώς θα σας φαινόταν αν ξεπεράσατε αυτή τη σάπια εμπειρία».

Και μετά νιώθετε ότι έχετε ήδη ξεπεράσει την πρόκληση και είστε στην άλλη πλευρά, ενώ παράλληλα κάνετε ό,τι πρέπει να κάνετε για να πετύχετε αυτόν τον στόχο.

Είπα ότι ήταν ένα από τα παράδοξα της φύσης. Αλλά πραγματικά λειτουργεί.

Πάρτε τον έλεγχο της ζωής σας

Η ζωή και ο χρόνος σας είναι πολύτιμοι. Εκείνοι που έχουν έναν συγκεκριμένο στόχο για την ημέρα τους, για την εβδομάδα ή το έτος τους, θα κάνουν κύκλους γύρω από τους εγκέφαλους του κόσμου που δεν έχουν συγκεκριμένο σκοπό και δεν είναι ξεκάθαροι τι θέλουν.

Επιλέγοντας κάτι που επιθυμείτε να ζήσετε, όσο μικρό κι αν είναι, αρχίζετε να μεταμορφώνετε τον κόσμο σας. Μπορείτε να βιώσετε την ευημερία, την ικανοποίηση, τη χαρά, την επίγνωση… να μεταβείτε από την ανεπαρκή επίδοση στη μεγάλη επιτυχία, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε. Αλλά είναι στο χέρι σας να πάρετε τον έλεγχο, να αδράξετε τη μέρα και να αναλάβετε το μόνο πράγμα που μπορείτε… τον τρόπο που σκέφτεστε τη ζωή.

Το να ζεις με επιτυχία είναι να κρατάς τα πράγματα απλά

Έχετε ήδη ανέβει πολλά σκαλιά και ακόμα και όταν φαίνεται ότι τρέχετε σε κύκλους, η αλήθεια είναι ότι οδεύετε πάντα προς τα πάνω. Διευκολύνετε τον εαυτό σας, κρατώντας τις μέρες σας όσο πιο απλές γίνεται, έχοντας κατά νου ότι ο απλούστερος τρόπος για να κάνετε πράγματα είναι να κάνετε ένα πράγμα τη φορά. Μην έχετε πολλά σίδερα στη φωτιά που πρέπει να συνεχίσετε να τα φροντίζετε.

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας να επιμείνετε με ένα αντικείμενο τη φορά. Η εστίαση σε αυτό το ένα πράγμα σας αναγκάζει να κρατήσετε την προσοχή σας σε αυτό, γεγονός που κάνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων πολύ πιο εύκολη. Θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα ξεπερνάτε τα «πράγματά» σας.

Μάθετε την κύρια δεξιότητα της επιτυχίας

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν αναπτύξει τη δύναμη της εστίασης. Κάθε μέρα η προσοχή τους είναι στην επίτευξη ενός στόχου που έχουν θέσει, ενός αποτελέσματος που επιθυμούν ή ενός βήματος που οδηγεί στην εκπλήρωση. Έχουν αναπτύξει και τεντώσει τους μύες που εκδηλώνονται.

Να είστε πρόθυμοι να μην αποδεχτείτε πλέον τη μετριότητα για τη ζωή σας. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να γίνει ένας από τους ανθρώπους που έχουν ενταχθεί στις τάξεις εκείνων που ζουν μια επιτυχημένη ζωή. Ό,τι σημαίνει αυτό για σένα.

Οι ευτυχισμένοι, επιτυχημένοι άνθρωποι θα σας πουν ότι έχουν την τάση να σκέφτονται τη ζωή που επιθυμούν και να εστιάζουν στο τι είναι σωστό στον κόσμο τους.

Από την άλλη πλευρά, οι δυστυχισμένοι άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται και να μιλούν για όλα όσα είναι λάθος, τι μπορεί να πάει στραβά και τι είναι αυτό που δεν θέλουν στη ζωή. Μην είστε ένας από αυτούς, είναι απίθανο να κατευθύνονται προς την επιτυχημένη ζωή σε οποιοδήποτε σχήμα ή μορφή.

Ξεκλειδώστε το θετικό σας μυαλό

Μην σηκώνεστε από το κρεβάτι το πρωί μέχρι να μάθετε ποια θα είναι η επιθυμία σας για την ημέρα. Είναι ένας ιδανικός τρόπος για να ξεκλειδώσετε και να απελευθερώσετε υπέροχες ιδέες και ενέργεια που οδηγούν στις ενέργειες που θα κάνετε και φέρνουν τα αποτελέσματα που θέλετε.

Ανακαλύψτε πόσο αξιόλογοι είστε πραγματικά και είστε πρόθυμοι να πάρετε μεγαλύτερα ρίσκα, που πιθανότατα είναι τρομακτικά. Το να τηρείτε το επίπεδο άνεσής σας είναι ακλόνητη απόδειξη ότι δεν μεγαλώνετε, δεν δοκιμάζετε τα όριά σας. Πίστεψε στον εαυτό σου, είσαι ικανός για πολλά περισσότερα.

Εάν δεν αισθάνεστε λίγο άβολα ή ακόμα και λίγο ανήσυχοι για τον στόχο σας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η επιθυμία σας δεν σας αξίζει.

Ρίξε μια ευκαιρία, κάνε ένα κβαντικό άλμα, ώστε στο τέλος της ημέρας να πεις ότι δεν χρειάζομαι δικαιολογίες, δεν έχασα τον χρόνο μου, δεν έχω μετανιώσει… Πέρασα μια υπέροχη μέρα.

Τότε, ανεξάρτητα από τυχόν λάθη που κάνατε, ή τυχόν αποτυχίες που είχατε, θα ξέρετε ότι δώσατε τον καλύτερό σας εαυτό. Και θα ανακαλύψετε ότι τα σταθερά πράγματα που κάνετε κάθε μέρα θα κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά…είσαι ένα βήμα μακριά από το μεγαλείο.

Αυξήστε τις προσδοκίες σας

Ήρθε η ώρα να ανανεώσετε την αίσθηση της ελπίδας σας με ένα υπέροχο όραμα για το μέλλον σας.

Όλοι οι μεγάλοι επιτεύκτες ήταν οραματιστές. Είχαν την ικανότητα να βλέπουν τον εαυτό τους να πετυχαίνει τους στόχους τους. Μένουν συγκεντρωμένοι σε αυτό που θα μπορούσε να είναι και όχι σε αυτό που ήδη υπάρχει. Ενίσχυσαν την τεράστια ικανότητά τους να δημιουργούν, να επινοούν, να βελτιώνουν, και μετά κινήθηκαν να αναλάβουν δράση για να φέρουν αυτά τα πράγματα από τον εσωτερικό κόσμο της σκέψης στον εξωτερικό κόσμο της πραγματικότητας.

Έχετε τις ίδιες δυνατότητες την ίδια ικανότητα. Ακόμα κι αν είστε το αουτσάιντερ, περιμένετε να βγείτε στην κορυφή και να προετοιμάσετε την ομιλία αποδοχής σας.

Εάν μια πόρτα κλείνει, περιμένετε να περάσετε από μια άλλη. Εάν δεν μπορείτε να δείτε άλλη πόρτα, κάντε μια.

Εάν πιστεύετε ότι κάτι φωτεινό και υπέροχο θα συμβεί ανεξάρτητα από το πόσο σκοτεινό φαίνεται τώρα, οι πιθανότητες να ζήσετε με επιτυχία σε ένα νέο και μεγαλύτερο επίπεδο.

Εξασκηθείτε στην αυτοδυναμία

Στο τέλος της ημέρας να είστε αυτοδύναμοι. Είστε υπεύθυνοι για την ευτυχία σας και αν ξεκινήσετε αποδεχόμενοι αυτό που είστε τώρα, πλήρως και πλήρως, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στη ζωή ή τι έχει συμβεί και κάνετε τις αλλαγές που επιλέγετε να κάνετε και όχι επειδή κάποιος άλλος πιστεύει ότι πρέπει να είστε διαφορετικοί θα περπατήσετε το μονοπάτι που σας ταιριάζει.

Είστε έτοιμοι να αγαπήσετε τον εαυτό σας αρκετά για να κάνετε ό,τι είναι απαραίτητο για την ευτυχία σας…να αγαπήσετε τον εαυτό σας αρκετά ώστε να φύγετε από τη ζώνη άνεσής σας…να αγαπήσετε τον εαυτό σας αρκετά για να πάρετε τον έλεγχο της ζωής σας;

Να είστε υπομονετικοί και να αφήσετε το μεγαλείο σας να λάμψει.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε σκέψεις σχετικά με την επιτυχημένη ζωή, ειδικά αυτές που λειτουργούν πολύ καλά για εσάς, θα ήθελα πολύ να τις ακούσω στα σχόλια παρακάτω.

Και σας ευχαριστώ, όπως πάντα για την ανάγνωση και το σχόλιο. Εάν ξέρετε με κάποιο τρόπο ότι θα απολάμβανε αυτό το άρθρο, κοινοποιήστε το.

Ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον.

την αγαπώ

Ελ Σόμμερ
Η Elle Sommer είναι συγγραφέας 4 βιβλίων και ενός βιβλίου εργασίας. Οι τελευταίες της δημοσιεύσεις είναι μια σειρά που ονομάζεται Η δύναμη της συνείδησης, και θα βρείτε και τα τρία βιβλία αυτής της τριλογίας τώρα διαθέσιμα στο Kindle. Μοιράζεται αποσπάσματα, έμπνευση και θετικά vibes Facebook, Ίνσταγκραμ και Pinterest. Και η μεγαλύτερη επιθυμία της είναι να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει τους άλλους να δημιουργήσουν όχι απλώς μια καλή ζωή, αλλά μια φανταστική ζωή.

Ελ Σόμμερ

Schreibe einen Kommentar