4 τρόποι επίλυσης προβλημάτων αποχέτευσης τοπίου

1
4 τρόποι επίλυσης προβλημάτων αποχέτευσης τοπίου

αποχέτευση εξωραϊσμού

Εάν το νερό της βροχής στέκεται στην αυλή σας για ώρες αφού σταματήσει η βροχή, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε προσαρμοσμένο εξωραϊσμό για αποστράγγιση. Οι πλημμύρες στην πίσω αυλή μπορεί να καταστρέψουν τα υπαίθρια σχέδια και να κάνουν την αυλή σας άχρηστη για ώρες ή ακόμα και μέρες μετά από μια δυνατή βροχόπτωση.

Εδώ είναι μερικοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να στραγγίσετε το υπερβολικό νερό και να διατηρήσετε την αυλή σας, όση βροχή κι αν πέφτει.

1. Swales

Το swale είναι ένα παλιομοδίτικο σύστημα αποστράγγισης, σχεδιασμένο να συλλαμβάνει το νερό της βροχής και να το συγκρατεί, επιτρέποντας στο νερό να στραγγίζει αργά στο έδαφος. Οι πέτρες χρησιμοποιήθηκαν για χιλιάδες χρόνια, αλλά έχουν απορριφθεί στη σύγχρονη εποχή προς όφελος των υπονόμων με επένδυση από σκυρόδεμα για τη διάθεση του βρόχινου νερού.

Για τον απόλυτο προσαρμοσμένο εξωραϊσμό, φτιάξτε ένα swale σκαλίζοντας μια γραμμική κοιλότητα στο έδαφος, περίπου ένα έως δύο πόδια βάθος. Ταιριάξτε τα πλαϊνά, έτσι ώστε το swale να μοιάζει με μισό σωλήνα, το είδος που χρησιμοποιούν οι snowboarders και άλλα extreme sports.

Φυτέψτε δέντρα και θάμνους κατά μήκος των ορίων του swale. Θα απορροφήσουν λίγο από το νερό. Το πλάτος του κολοκυθιού θα πρέπει να κρεμαστεί με τα κλαδιά των δέντρων φυτεμένα κατά μήκος των πλευρών του, κάτι που βοηθά να σταματήσει η εξάτμιση του νερού.

2. Rain Garden

Ένας κήπος βροχής είναι ένας άλλος τρόπος για να βελτιώσετε την αποχέτευση του τοπίου και να αποτρέψετε τη ροή βροχοπτώσεων στο αποχετευτικό σύστημα. Χτίστε τον κήπο με κέντρο κάτω από το επίπεδο του εδάφους και κλίση του υπόλοιπου κήπου προς τα πάνω προς τα όρια του κρεβατιού. Φυτέψτε τα πιο ανθεκτικά στο νερό φυτά στο κέντρο, εκείνα που προτιμούν ελαφρώς πιο ξηρές συνθήκες στην περιοχή λίγο έξω από το κέντρο και φυτά που μπορούν να αντιμετωπίσουν την ξηρασία κοντά στα σύνορα.

Τοποθετήστε τον κήπο της βροχής σας τουλάχιστον 10 πόδια από το σπίτι σας και τουλάχιστον 50 πόδια από πλαγιές μεγαλύτερες από 15 μοίρες ή το σηπτικό σας σύστημα. Σκάψτε μια τρύπα βάθους 2 ποδιών και γεμίστε την με ένα πόδι νερό.

Χρονοδιάγραμμα πόσος χρόνος χρειάζεται για την αποστράγγιση και, στη συνέχεια, διαιρέστε τον αριθμό των ιντσών του νερού που ξεκινήσατε με τον αριθμό των ωρών που χρειάστηκαν για την αποστράγγιση. Αυτό θα καθορίσει τον αριθμό των ιντσών ανά ώρα που θα στραγγίζει ο κήπος σας.

Οτιδήποτε πάνω από 0,5 ίντσες ανά ώρα είναι καλό. πολύ λιγότερο από αυτό σημαίνει ότι δεν είναι μια καλή τοποθεσία για έναν κήπο βροχής.

Τέλος, περάστε έναν σωλήνα αποστράγγισης από το σύστημα εκροής και υδρορροής σας υπόγεια στον κήπο της βροχής. Στη συνέχεια φυτέψτε τα φυτά σας.

3. Εκτροπή στόμιων βροχής

Τα στόμια βροχής προέρχονται από τις υδρορροές και μεταφέρουν το νερό της βροχής από τις υδρορροές, κάτω από τα στόμια και στο έδαφος δίπλα στο σπίτι. Η κακή αποστράγγιση της αυλής μπορεί να προκαλέσει την αναρρόφηση νερού στο υπόγειο ή να πλημμυρίσει τους διαδρόμους δίπλα στο σπίτι.

Μπορείτε να εκτρέψετε το άκρο των στόμιων βροχής σε έναν υπόγειο σωλήνα αποχέτευσης καταιγίδων, ο οποίος θα εκτρέψει το νερό της βροχής μακριά από το σπίτι και θα βελτιώσει την αποχέτευση του τοπίου. Μπορεί να συνδεθεί για να αδειάσει σε έναν κήπο βροχής, σε ένα λάκκο ή σε ένα λάκκο αποστράγγισης ειδικά σχεδιασμένο για να αποτρέπει την πλημμύρα της γης ή του υπογείου σας.

4. Διαδρόμους αποστράγγισης

Μια φανταχτερή, διακοσμητική εκδοχή μιας επιφανειακής αποστράγγισης – ένας υπόγειος σωλήνας τοποθετημένος σε μια περιοχή όπου συγκεντρώνεται το νερό της βροχής – μπορεί να εγκατασταθεί στο δρόμο σας για να συλλέξετε το υπερβολικό νερό της βροχής.

Συνήθως εγκαθίσταται σε όλο το πλάτος του διαδρόμου ακριβώς δίπλα στο γκαράζ, αυτός ο τύπος επιφανειακής αποστράγγισης μπορεί να τοποθετηθεί με μια διακοσμητική μεταλλική σχάρα για αισθητικούς λόγους. Η σχάρα είναι απαραίτητη για να κρατήσει τα φύλλα και άλλα υπολείμματα έξω από την αποχέτευση.

Εάν ο δρόμος σας είναι κάτω από τον περιβάλλοντα βαθμό ή πλημμυρίζει σοβαρά από τις περισσότερες βροχοπτώσεις, η εγκατάσταση αρκετών επιφανειακών αποχετεύσεων κατά μήκος του μπορεί να αφαιρέσει την περίσσεια νερού και να βελτιώσει δραστικά την ικανότητα αποστράγγισης του τοπίου σας.

Ένας εντελώς διαπερατός δρόμος μπορεί επίσης να χειριστεί την απορροή του νερού της βροχής. Τα διαπερατά πεζοδρόμια έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στο νερό να περνά κατευθείαν στο έδαφος από κάτω. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν μεμονωμένες επιστρώσεις που είναι διαπερατές, επιστρώσεις χόρτου ή χαλίκι.

Χρειάζεστε τη συμβουλή ενός επαγγελματία;

Οι σχεδιαστές τοπίου στο Executive Landscaping είναι έμπειροι στη διαχείριση και την εξάλειψη των πλημμυρών από τις βροχοπτώσεις στον εξωραϊσμό κατοικιών. Θα συνεργαστούν μαζί σας για να σχεδιάσουν λύσεις στα προβλήματα αποχέτευσης εξωραϊσμού, συμπεριλαμβανομένης της πλημμύρας στην πίσω αυλή, και θα βελτιώσουν την αποχέτευση της αυλής σας. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να απαλλαγείτε από το υπερβολικό νερό της βροχής ή για οποιοδήποτε πρόβλημα εξωραϊσμού ή έργο θέλετε ή χρειάζεστε.

Schreibe einen Kommentar