4 καινοτόμοι τρόποι για να ανταποκρίνεστε στον εαυτό σας καθ‘ όλη τη διάρκεια της ημέρας

0
4 καινοτόμοι τρόποι για να ανταποκρίνεστε στον εαυτό σας καθ‘ όλη τη διάρκεια της ημέρας

Χρόνος διαβασματός: 4 λεπτά

Αν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, είναι δύσκολο να βρούμε τρόπους να ανταποδίδουμε τον εαυτό μας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα προγράμματά μας γεμίζουν γρήγορα, αφήνοντας ελάχιστο χώρο για διακοπές.

Είναι απίστευτα σημαντικό για τη σωματική και ψυχική σας υγεία να αυξήστε την αυτοφροντίδα σας.

Το να κάνετε την ευεξία προτεραιότητα θα οδηγήσει σε μια πιο παραγωγική ζωή και μπορεί να βελτιώσει τη γενική σας υγεία. Το να θεωρείτε τη φροντίδα του εαυτού σας ως μια αδιαπραγμάτευτη δέσμευση που πρέπει να τηρηθεί, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αλλάξετε τη νοοτροπία σας σχετικά με το πόσο σημαντική είναι πραγματικά.

Τα μικρά βήματα προς την αυτοφροντίδα μπορεί να χρειαστούν πολύ λίγο χρόνο, αλλά θα εξελιχθούν σε υγιεινές συνήθειες που μπορείτε να διατηρήσετε μακροπρόθεσμα.

Το να κάνετε το πρώτο βήμα προς την ενεργό φροντίδα του εαυτού σας μπορεί να είναι τρομακτικό.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι ριζωμένο μέσα μας να είμαστε εργατικοί. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε +40 ώρες την εβδομάδα άλεσμα σε μια δουλειά που δεν μας αρέσει.

Συχνά νιώθουμε ντροπή που αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας και λέμε όχι όταν νιώθουμε ότι δεν έχουμε τίποτα άλλο να δώσουμε.

Αυτή η νοοτροπία που υπάρχει στην κοινωνία τόσο καιρό μπορεί να γίνει τοξική.

Είναι κατανοητό γιατί τόσοι πολλοί παλεύουν με την ψυχική τους υγεία όταν έτσι αναμένεται να ζούμε. Ευτυχώς, οι καιροί αλλάζουν και οι άνθρωποι αρχίζουν να δίνουν μεγαλύτερη προτεραιότητα στην ευεξία.

Παρακάτω είναι μερικές καινοτόμες ιδέες για να ανταποδώσετε στον εαυτό σας όλη την ημέρα. Αυτά δεν απαιτούν μεγάλο χρόνο ή ενεργειακές δεσμεύσεις, αλλά η ανταμοιβή είναι άφθονη.

1. Καθοδηγούμενος Διαλογισμός

Ο διαλογισμός έχει εκσυγχρονιστεί για να γίνει κάτι πολύ περισσότερο από φιλοσοφία της νέας εποχής. Είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο που βοηθά στη χαλάρωση, ηρεμώντας το μυαλό και το σώμα και την εξάλειψη του στρες.

Χρησιμοποιείται συχνά παράλληλα με άλλες θεραπείες από επαγγελματίες, καθώς έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα θετικό εργαλείο για την ψυχική υγεία.

Οι καθοδηγούμενοι διαλογισμοί μπορούν να βρεθούν σχεδόν οπουδήποτε και δωρεάν. Υπάρχουν εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε στο smartphone σας που θα σας προσφέρουν μια ποικιλία διαλογισμών.

Οι διαλογισμοί μπορούν να ξεκινήσουν από μικρό, σε μόλις πέντε έως δέκα λεπτά, ή μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτεροι. Αυτό τα καθιστά πολύ εύκολο να συμπιεστούν ακόμα και στις πιο ταραχώδεις μέρες.

Μπορείτε επίσης να βρείτε καθοδηγούμενους διαλογισμούς σε διάφορα θέματα, ώστε να μπορείτε να τους προσαρμόσετε στις ανάγκες σας. Μπορείτε να τα ακούσετε πριν τον ύπνο, αφού ξυπνήσετε, καθίσετε στο μπάνιο ή οπουδήποτε μπορείτε να βρείτε λίγο χρόνο για να ακούσετε.

Υπάρχουν διαλογισμοί που μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε και να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε περιοχές με πόνο στο σώμα σας ή να σας βοηθήσουν να απογοητευτείτε και να χαλαρώσετε.

2. Αποσυνδέστε από την τεχνολογία

Είναι εύκολο να είμαστε προσκολλημένοι στην τεχνολογία όταν έχει τόσα πολλά να μας προσφέρει.

Το Διαδίκτυο είναι ένα τεράστιο μέρος. Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να χαλαρώνουμε κάνοντας κύλιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή παρακολουθώντας τηλεόραση, το να ξοδεύουμε πολύ χρόνο για να το κάνουμε αυτό μπορεί να έχει μεγαλύτερη επίδραση πάνω μας από ό,τι φανταζόμαστε.

Ρυθμίστε ένα χρονοδιακόπτη στο τηλέφωνο, το ξυπνητήρι ή το ρολόι σας και χρησιμοποιήστε αυτήν την ώρα για να αποσυνδέσετε εντελώς την πρίζα από όλες τις μορφές τεχνολογίας. Μείνετε μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μην παρασυρθείτε στο να παρακολουθείτε την αγαπημένη σας εκπομπή. Μπορεί να είναι για ένα μικρό χρονικό διάστημα αρχικά.

Χρησιμοποιήστε αυτό το χρόνο για να κάνετε κάτι θετικό για τον εαυτό σας. Καθίστε έξω και απολαύστε τη φύση ή κάντε μια βόλτα. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το χρόνο για να διαβάσετε ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό.

Το να κοιτάμε επίμονα σε μια φωτεινή οθόνη για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι σκληρό για τα μάτια μας. Αν και η τεχνολογία προσφέρει πολλά σπουδαία πράγματα, όπως πολλά πράγματα στη ζωή, θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εμάς είμαστε κολλημένοι στην τεχνολογία για τις δουλειές μας, είναι αναζωογονητικό να ξεφεύγουμε από αυτήν για λίγο και να περνάμε λίγο χρόνο με τον εαυτό μας. Κάντε ένα διάλειμμα και επιστρέψτε στον εαυτό σας όταν χρειάζεται.

3. Επισκεφθείτε ένα κέντρο ευεξίας

Δεν χρειάζεται να υποφέρετε από πόνο ή ενόχληση για να επισκεφτείτε ένα κέντρο ευεξίας. Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν ζητήματα όπως ο σταθερός πόνος στον αυχένα ή η πλάτη.

Το άγχος μπορεί επίσης να προκαλέσει τον όλεθρο στο σώμα μας και τείνουμε να κρατάμε πολλή από αυτή την ένταση στο σώμα μας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σωματικούς τραυματισμούς, πόνους και πόνους.

Τα κέντρα ευεξίας αποτελούνται από έναν ή πολλούς τύπους επαγγελματιών υγείας. Κάθε κέντρο ευεξίας είναι διαφορετικό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βρει αυτό που είναι κατάλληλο για εσάς.

Μπορείτε να βρείτε επαγγελματίες υγείας όπως βελονιστές, χειροπράκτες, εκπαιδευτές γιόγκα, δασκάλους αναπνοής και πολλά άλλα.

Συχνά, οι άνθρωποι επισκέπτονται κέντρα ευεξίας για να επανασυνδεθούν περισσότερο με τον εαυτό τους. Συνήθως, υπάρχουν ολιστικές προσεγγίσεις για τη θεραπεία σε αυτούς τους τύπους εγκαταστάσεων.

Όλοι ξέρουμε πώς είναι να έχεις σωματικό πόνο. Ζήστε τη ζωή σας με τον βέλτιστο τρόπο δίνοντας πίσω στον εαυτό σας μέσω πρακτικών ευεξίας.

Μπορείτε να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας, να βελτιώσετε τη διάθεσή σας και να διευκολύνετε την κίνηση του σώματός σας.

4. Ένα Forest Bath είναι ένας από τους υπέροχους τρόπους για να ανταποδώσετε τον εαυτό σας

Το να βγούμε έξω στη φύση είναι ένας ισχυρός τρόπος σύνδεσης με τον εαυτό μας και με τη γη.

Η πράξη της απλής αναπνοής στον καθαρό αέρα και του θαυμασμού της ομορφιάς της φύσης έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι έχει θετικά οφέλη στην ψυχική μας υγεία.

Ένα δασικό λουτρό είναι μια ιαπωνική πρακτική γνωστή ως Shinrin-Yoku.

Ουσιαστικά, πηγαίνετε σε ένα δάσος, ή ακόμα και σε ένα ήσυχο μέρος με δέντρα και φυτά, και απλώς αναπνέετε στο περιβάλλον σας. Γνωρίζουμε ότι τα δέντρα είναι η πηγή οξυγόνου μας, αλλά κάνουν πολύ περισσότερα για εμάς.

Τα δέντρα εκπέμπουν μια χημική ουσία που ονομάζεται τερπένια που δρουν για να καταστρέφουν φυσικά το σώμα μας.

Αυτά έχουν θετική επίδραση στο παρασυμπαθητικό νευρικό μας σύστημα. Αυτή η πρακτική έχει μελετηθεί και αποδειχθεί ότι είναι υποστηρικτική στην εξάλειψη των συμπτωμάτων της κατάθλιψης.

συμπέρασμα

Η ζωή μπορεί να αισθάνεται πρόκληση μερικές φορές. Υπάρχει θόρυβος από κάθε κατεύθυνση που μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή ή να μας εκθέσει σε άγχος.

Αφιερώστε χρόνο για να δώσετε περισσότερα στον εαυτό σας.

Στην κοινωνία μας, είναι σύνηθες να μην δίνετε προτεραιότητα στην αύξηση της υγείας και της ευεξίας σας.

Πολλοί από εμάς είμαστε καλοί στο να δίνουμε, αλλά όχι τόσο καλοί στο να λαμβάνουν. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και πειραματιστείτε με πρακτικές ευεξίας για να ανταποδώσετε στον εαυτό σας όλη την ημέρα σας.

Υπάρχει πάντα ένα φως στο τέλος του τούνελ, όσο δύσκολοι καιροί κι αν φαίνονται.

Kira Capozzolo
Η Δρ Kira Capozzolo είναι Χειροπράκτης στο Κέντρο ευεξίας Twin Waves, ένα ολιστικό γραφείο χειροπρακτικής που ασκεί το Network Spinal. Άνοιξε το κέντρο ευεξίας της με τη δίδυμη αδερφή της. Η Kira απολαμβάνει να γράφει για θέματα υγείας, ευεξίας και ολιστικά.
Kira Capozzolo

Schreibe einen Kommentar