25 αποσπάσματα για την ελπίδα και γιατί είναι σημαντική

0
25 αποσπάσματα για την ελπίδα και γιατί είναι σημαντική

Χρόνος διαβασματός: 6 λεπτά

Έχετε βρεθεί ποτέ σε μια κατάσταση όπου η ελπίδα σας κράτησε στη ζωή; Ξέρω ότι έχω. Εκεί που η αληθινή ελπίδα, όχι μόνο ανύψωσε εμένα, αλλά ανύψωσε και άλλους.

Ήταν χρόνια και χρόνια πριν όταν ο σύζυγός μου διαγνώστηκε με καρκίνο. Ποτέ δεν είπαν με τόσες πολλές λέξεις πόσο σοβαρό ήταν, αλλά ήξερα. Ωστόσο, ήμουν τόσο γεμάτος ελπίδα που το προσωπικό του νοσοκομείου μου ζήτησε να καθίσω στην ομάδα τους για τον καρκίνο.

Σκέφτηκαν ότι η θετική μου στάση μπορεί να βοηθήσει τους άλλους. Ελπίζω λοιπόν και ενώθηκα μαζί τους.

Και μια μέρα, ενώ επισκεπτόμουν τον άντρα μου, μια γυναίκα με αναζήτησε. Ο σύζυγός της είχε τον ίδιο τύπο καρκίνου με τον δικό μου και μου είπε ότι το να άκουγε την άποψή μου για την ελπίδα είχε τέτοια επίδραση πάνω του που αυτή ήταν η μέρα που έπαιρνε εξιτήριο.

Ποτέ δεν πίστευε ότι θα έβλεπε να φτάνει αυτή η μέρα, αφού εκείνος βυθιζόταν όλο και πιο κάτω στην κατάθλιψη και έσβηνε μπροστά στα μάτια της.

Δεν έχω ιδέα μέχρι σήμερα τι λόγια μίλησα πραγματικά, αλλά ήξερα ότι είχα βυθιστεί στην ελπίδα, γιατί η εναλλακτική ήταν πολύ απαίσια για να σκεφτώ. Και ήμουν χαρούμενος που με κάποιο τρόπο είχα ακτινοβολήσει αυτή την ελπίδα σε έναν άλλο άνθρωπο που την ανέλαβε και έτρεξε μαζί της προς το πιο υγιές μέλλον του.

Τι είναι ελπίδα

Ένας ορισμός του λεξικού θα ήταν «ένα αίσθημα προσδοκίας και μια επιθυμία να συμβούν ορισμένα πράγματα».

Για μένα είναι ένα αίσθημα θετικότητας όπου βλέπω τις δυνατότητες για ένα καλό μέλλον.

Το βλέπω ως μέρος του να είσαι άνθρωπος. Εκεί που βρίσκουμε το κίνητρο για να συνεχίσουμε. Να συνεχίσουμε να χαμογελάμε, να αγαπάμε και να ζούμε, παρά τον φόβο ή τον πόνο της απώλειας και την αίσθηση απελπισίας που πιθανώς υπομένουμε όλοι στο ταξίδι της ζωής μας.

Ακόμη και όταν το παρόν μας είναι γεμάτο με αρνητικές εμπειρίες, αυτό δεν σημαίνει ότι το μέλλον θα συνεχίσει να είναι τόσο δύσκολο ή τρομακτικό.

Είναι τα συναισθήματα της ελπίδας που με βοήθησαν να ξαναζήσω μετά από περισσότερες από μία καταστροφικές απώλειες στη ζωή. Και μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια νοοτροπία που σας βοηθά να αντιμετωπίσετε τις τρέχουσες προκλήσεις σας και σας επιτρέπει να προχωρήσετε συναισθηματικά και σωματικά.

Γιατί είναι σημαντικό

Το να έχεις ελπίδα δεν σημαίνει ότι ό,τι πονάει ή είναι τρομακτικό εξαφανίζεται αμέσως. Σημαίνει να είσαι ανοιχτός στο να νιώσεις τον φόβο σου ή οποιοδήποτε άλλο επώδυνο συναίσθημα. Σημαίνει να παραδέχεσαι ότι δεν έχεις ιδέα πώς θα είναι το επόμενο βήμα, αλλά θα σταματήσεις να υποθέτεις το χειρότερο. Γιατί το να ζεις με μια ζωή χωρίς ελπίδα είναι ένας σίγουρος δρόμος για να αρρωστήσεις σωματικά, ενώ ο πόνος φουντώνει μέσα σου.

Αίσθημα ελπίδας προφυλάσσει να μην πέσετε στην παγίδα που δημιουργεί προβλήματα ίσα με προβλήματα στο μέλλον σας.

Μας κρατά να συνεχίζουμε ακόμα και εκείνες τις μέρες που φαίνεται ότι δεν θα επιστρέψουμε ποτέ.

Βρήκα την ελπίδα να είναι το σωσίβιο μου, που με κρατούσε στη ζωή όταν ένιωθα ότι θα πνιγόμουν από τον φόβο. Ακόμα κι εκείνες τις στιγμές που ο καλύτερος μηχανισμός αντιμετώπισης μου φαινόταν να είναι η επιθυμία να φύγω.

Η ελπίδα έχει σημασία γιατί είναι κάτι περισσότερο από το να επιβιώνεις από την τρέχουσα καταιγίδα, αλλά κάνει κάτι για να βγει από αυτήν. Είναι μια ενέργεια που μας δίνει κίνητρο να προχωρήσουμε προς τις καλύτερες στιγμές που ελπίζουμε ότι έχουμε μπροστά μας.

Έχει σημασία γιατί χωρίς αυτό δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα φτερά μας, και χωρίς να ανοίξουμε τα φτερά μας δεν μπορούμε να πετάξουμε.

Πώς τα αισιόδοξα συναισθήματα επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής σας

Επιδιώκοντας να είστε πιο αισιόδοξοι στη ζωή, είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στο πώς βλέπετε τον κόσμο, τις εμπειρίες σας σε αυτόν και τα συναισθήματά σας για αυτόν.

Η ίδια η ποιότητα της ζωής σας εξαρτάται από την ποιότητα των σκέψεων και των συναισθημάτων που επισκέπτεστε ξανά τις ημέρες, τις εβδομάδες και τα χρόνια σας. Η εμπειρία μου στο νοσοκομείο όπου ο σύζυγός μου ήταν άρρωστος εξαρτιόταν από αυτά ακριβώς τα πράγματα.

Πόσες φορές στη ζωή έχετε ψάξει στο μυαλό σας για λύσεις σε προκλήσεις, ανατροπές ή εμπόδια, πηγαίνοντας ξανά και ξανά τις ίδιες πληροφορίες ξανά και ξανά, σε μια άκαρπη προσπάθεια να βρείτε κάτι που πρέπει να έχετε χάσει;

Πιθανότατα δεν βρήκατε ποτέ νέες απαντήσεις σε αυτά τα παλιά προβλήματα, επειδή χρησιμοποιώντας τις ίδιες παλιές, φθαρμένες σκέψεις περιορίζατε την ικανότητά σας να ανακαλύψετε νέες δυνατότητες. Η επανάληψη των ίδιων παλιών σκέψεων και συναισθημάτων μπορεί να φέρει τα ίδια παλιά αποτελέσματα. Ειδικά οι σκέψεις και τα συναισθήματα που νιώθουν… απελπιστικά.

Γιατί να περιοριστείς με αυτόν τον τρόπο όταν μέσα σου υπάρχει ένας θησαυρός γεμάτος ελπίδα, ζωή και πνεύμα.

Επιτρέψτε λοιπόν στη ζωή που δίνει ενέργεια ελπίδας να ανεβάσει τη διάθεσή σας και να λάμψει ένα φως για να σας καθοδηγήσει στα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

Όταν οι στιγμές απελπισίας αισθάνονται συντριπτικές

Έγραψα για την απώλεια στο βιβλίο μου Χρησιμοποιώντας τη Δύναμη της Συνείδησης και ένα από τα δυνατά μαθήματα που έμαθα.

Αυτό ήταν το τελευταίο μάθημα από την απώλεια μου. Κανείς δεν ερχόταν να με σώσει. Κανείς δεν μπορούσε να με σώσει. Έπρεπε να σώσω τον εαυτό μου. Δεν υπήρχε βοηθός, αλλά ούτε και αντίπαλος να με σταματήσει, εκτός από τον εαυτό μου και τη συνεχιζόμενη σχέση μου με τη μιζέρια και την απελπισία.

Τις περισσότερες φορές, εμείς οι άνθρωποι έχουμε μια επιθυμία και μια τάση να ελέγχουμε. Ναι, θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε να ελέγξουμε τα πάντα στη ζωή, αλλά δεν είναι έτσι η ζωή. Και τότε είναι που σε περιόδους σκότους είναι η ελπίδα ενός καλύτερου μέλλοντος που μας κρατά.

Αν θέλουμε να ζήσουμε ένα καλύτερο, πιο όμορφο αύριο, πρέπει να έχουμε μια θετική, ελπιδοφόρα στάση. Η ελπίδα βοηθά να χτίσουμε το μέλλον μας και χωρίς αυτήν πολλοί από εμάς δεν θα μπορούσαμε ποτέ να συνεχίσουμε.

Ο Ντέσμοντ Τούτου είπε για την ελπίδα:

Η ελπίδα είναι να μπορεί να δει ότι υπάρχει φως παρά όλο το σκοτάδι.

Η ελπίδα είναι απίστευτα δυνατή. Μου επέτρεψε να σηκωθώ από τα πιο σκοτεινά συναισθήματα. Και μπορεί να κάνει το ίδιο για εσάς.

Με την ελπίδα, όσο μικρή κι αν είναι η λάμψη της ελπίδας, μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να βυθιστεί βαθύτερα σε συναισθήματα με τα οποία δεν θα θέλετε να ζήσετε για πάντα.

Για τις στιγμές που η ελπίδα είναι δύσκολο να βρεθεί, εδώ είναι 25 αποσπάσματα για την ελπίδα και γιατί είναι σημαντικό να σας υπενθυμίσουμε τι μπορεί να είναι η ελπίδα για εσάς.

Ελπίζω ότι θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αυτές τις σκοτεινές και δύσκολες μέρες.

Η ελπίδα μπορεί να είναι μια ισχυρή δύναμη. Ίσως δεν υπάρχει πραγματική μαγεία σε αυτό, αλλά όταν ξέρετε τι ελπίζετε περισσότερο και το κρατάτε σαν φως μέσα σας, μπορείτε να κάνετε τα πράγματα να συμβούν, σχεδόν σαν μαγικά.

Λάινι Τέιλορ

Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, εξακολουθώ να ελπίζω για το καλύτερο, παρόλο που το καλύτερο, όπως ένα ενδιαφέρον ταχυδρομείο, φτάνει τόσο σπάνια, και ακόμη και όταν συμβαίνει μπορεί να χαθεί τόσο εύκολα.

Lemony Snicket

Ποτέ μην χάνεις την ελπίδα. Οι καταιγίδες κάνουν τους ανθρώπους πιο δυνατούς και δεν διαρκούν ποτέ για πάντα.

Roy T. Bennett

Όταν έχεις χάσει την ελπίδα, τα έχεις χάσει όλα. Και όταν νομίζεις ότι όλα έχουν χαθεί, όταν όλα είναι τραγικά και ζοφερά, υπάρχει πάντα ελπίδα.

Ετικέτα Lore

Υπάρχει ένα ρητό στα Θιβετιανά, «Η τραγωδία πρέπει να χρησιμοποιείται ως πηγή δύναμης». Ανεξάρτητα από το τι είδους δυσκολίες, πόσο επώδυνη είναι η εμπειρία, αν χάσουμε την ελπίδα μας, αυτή είναι η πραγματική μας καταστροφή.

Δαλάι Λάμα XIV

Λένε ότι ένα άτομο χρειάζεται μόνο τρία πράγματα για να είναι αληθινά ευτυχισμένος σε αυτόν τον κόσμο: κάποιον να αγαπήσει, κάτι να κάνει και κάτι να ελπίζει.

Τομ Μποντέτ

Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε στη ζωή σας είναι να βρείτε τι ελπίζετε. Και το περισσότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ζήσετε μέσα σε αυτήν την ελπίδα. Μην το θαυμάζετε από απόσταση, αλλά ζείτε ακριβώς μέσα σε αυτό, κάτω από τη στέγη του.

Μπάρμπαρα Κινγκσόλβερ

Πυροβολήστε για το φεγγάρι, ακόμα κι αν αποτύχετε, θα προσγειωθείτε ανάμεσα στα αστέρια.

Cecelia Ahern

Θυμηθείτε, η ελπίδα είναι ένα καλό πράγμα, ίσως το καλύτερο από τα πράγματα, και κανένα καλό δεν πεθαίνει ποτέ

Stephen king

Αυτή η νέα μέρα είναι πολύ αγαπητή, με τις ελπίδες και τις προσκλήσεις της, για να χάσουμε μια στιγμή στα χθεσινά.

Ραλφ Γουόλντο Έμερσον

Το σύμπαν δεν είναι έξω από εσάς. Κοιτάξτε μέσα σας. ό,τι θέλεις, είσαι ήδη.

Ρουμί

Το να αγαπάς σημαίνει να αγαπάς το μη αγαπητό. Το να συγχωρείς σημαίνει να συγχωρείς το ασυγχώρητο. Πίστη σημαίνει να πιστεύεις το απίστευτο. Ελπίδα σημαίνει να ελπίζεις όταν όλα φαίνονται απελπιστικά.

GK Chesterton

Όπου δεν υπάρχει ελπίδα, είναι καθήκον μας να την επινοήσουμε.

Αλμπέρ Καμύ

Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε ακριβώς τι συμβαίνει ή πού ακριβώς πηγαίνουν όλα. Αυτό που χρειάζεστε είναι να αναγνωρίσετε τις δυνατότητες και τις προκλήσεις που προσφέρει η παρούσα στιγμή και να τις αγκαλιάσετε με θάρρος, πίστη και ελπίδα.

Τόμας Μέρτον

Αν έχεις ένα όνειρο, μην κάθεσαι μόνο εκεί. Μάζεψε κουράγιο για να πιστέψεις ότι μπορείς να πετύχεις και μην αφήσεις κανένα λιθαράκι για να το κάνεις πραγματικότητα.

Δρ Ρούπλιν

Χρειαζόμαστε ελπίδα, αλλιώς δεν μπορούμε να αντέξουμε

Sarah J Maas

Φυτέψτε σπόρους ευτυχίας, ελπίδας, επιτυχίας και αγάπης. όλα θα σας επιστρέψουν σε αφθονία. Αυτός είναι ο νόμος της φύσης.

Στηβ Μαραμπόλη

Είναι η πιθανότητα που με κρατάει, όχι η εγγύηση.

Νίκολας Σπαρκς

Μην ανησυχείτε αν οι άνθρωποι νομίζουν ότι είστε τρελοί. Είσαι τρελός. Έχετε αυτό το είδος μεθυστικής παραφροσύνης που αφήνει άλλους ανθρώπους να ονειρεύονται έξω από τις γραμμές και να γίνουν αυτοί που προορίζονται να είναι.

Τζένιφερ Ελίζαμπεθ

Ο πυθμένας έγινε το γερό θεμέλιο πάνω στο οποίο ξαναέχτισα τη ζωή μου.

JK Rowling

25 αποσπάσματα για την ελπίδα και γιατί είναι σημαντική

Η ίδια η ελπίδα είναι σαν ένα αστέρι – δεν πρέπει να το δει κανείς στον ήλιο της ευημερίας και μόνο στη νύχτα της αντιξοότητας

CH Spurgeon

Μάλλον είναι δουλειά μου να σου πω ότι η ζωή δεν είναι δίκαιη, αλλά νομίζω ότι το ξέρεις ήδη. Αντί γι‘ αυτό, θα σας πω ότι η ελπίδα είναι πολύτιμη και έχετε δίκιο να μην τα παρατάτε.

CJ Redwine

Αλλά η ελπίδα είναι πώς το αδύνατο μπορεί τελικά να είναι δυνατό.

Μαρίσα Μάγιερ

Ξεκινήστε ένα τεράστιο, ανόητο έργο, όπως ο Noah… δεν έχει καμία απολύτως διαφορά τι πιστεύουν οι άνθρωποι για εσάς.

Ρουμί

Τελικές σκέψεις

Εδώ είναι ένα Tedtalk για τα όνειρα που έχουν πεθάνει και πώς η ελπίδα συνεχίζει να ζει. Νομίζω ότι θα το λατρέψετε – έγινε χειροκρότημα.

Ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον.

την αγαπώ

xox

Ελ Σόμμερ
Η Elle Sommer είναι συγγραφέας 4 βιβλίων και ενός βιβλίου εργασίας. Οι τελευταίες της δημοσιεύσεις είναι μια σειρά που ονομάζεται Η δύναμη της συνείδησης, και θα βρείτε και τα τρία βιβλία αυτής της τριλογίας τώρα διαθέσιμα στο Kindle. Μοιράζεται αποσπάσματα, έμπνευση και θετικά vibes Facebook, Ίνσταγκραμ και Pinterest. Και η μεγαλύτερη επιθυμία της είναι να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει τους άλλους να δημιουργήσουν όχι απλώς μια καλή ζωή, αλλά μια φανταστική ζωή.

Ελ Σόμμερ

Schreibe einen Kommentar