15 εύκολοι τρόποι για να αποφύγετε την αναβλητικότητα όταν εργάζεστε από το σπίτι

1
15 εύκολοι τρόποι για να αποφύγετε την αναβλητικότητα όταν εργάζεστε από το σπίτι

Ο ελεύθερος επαγγελματίας και η εργασία από το σπίτι γίνονται ολοένα και πιο συνηθισμένοι, ειδικά στον απόηχο της πανδημίας του Covid-19. Πολλοί υποθέτουν ότι η εργασία από το σπίτι μπορεί να φέρει μόνο θετικές αλλαγές. Ποιος δεν θα ήθελε να εργαστεί με το δικό του πρόγραμμα, να σηκωθεί αργότερα και να αποφύγει τη μεγάλη κίνηση μιας μετακίνησης; Ωστόσο, από τη στιγμή που οι άνθρωποι αρχίζουν να εργάζονται από το σπίτι, βλέπουν ότι είναι λίγο διαφορετικό από ό,τι πίστευαν ότι θα ήταν και ότι η αναβλητικότητα στη δουλειά μπορεί εύκολα να κυριαρχήσει.

Δεν είναι ότι οι άνθρωποι δεν έχουν ενθουσιασμό ή κίνητρο. Απλώς η έλξη των περισπασμών είναι αρκετά ισχυρή και πολλοί δεν είναι διατεθειμένοι να τους αντιμετωπίσουν αμέσως. Βρίσκουν τους εαυτούς τους να αναβάλλουν εργασίες μέχρι να τελειώσουν, να κυνηγούν σνακ στην κουζίνα, να πέφτουν στον καναπέ «μόνο για ένα δευτερόλεπτο» για να δουν τι συμβαίνει με την αγαπημένη τους τηλεοπτική εκπομπή, κ.λπ. Μετά από λίγους μήνες, πολλοί νιώθουν ότι εργάζονται όλη μέρα και έχουν σχεδόν λιγότερο ελεύθερο χρόνο από πριν.

Ευτυχώς, τα περισσότερα από τα μεγάλα προβλήματα με την παραγωγικότητα κατά την εργασία από το σπίτι έχουν να κάνουν με την αναβλητικότητα και τους περισπασμούς, τα οποία έχουν μερικές απλές λύσεις εάν είστε πρόθυμοι να τα δουλέψετε. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε σε καλό δρόμο και να γίνετε πιο αποτελεσματικοί.

Παραδείγματα αναβλητικότητας κατά την εργασία από το σπίτι

Λοιπόν, οι άνθρωποι που προτιμούν να εργάζονται από το σπίτι πιστεύουν ότι είναι ένας τρόπος να περνούν περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και να ξεφύγουν από την κόλαση του αφεντικού να τους αναπνέει. Ωστόσο, τι συμβαίνει όταν γυρίζετε από ιστότοπο σε ιστότοπο, ένα βίντεο YouTube σε άλλο, αλλάζετε τη μουσική σας και παρακολουθείτε αμέτρητες ταινίες που καταλήγουν να χάνουν ώρες από το χρόνο σας και να επηρεάζουν το επίπεδο παραγωγικότητάς σας.

Η αναβλητικότητα είναι μια κύρια αιτία ανησυχίας για όλους όσους εργάζονται από το σπίτι, καθώς πιέζουν τις προθεσμίες προς τα πίσω. Το να μάθει κανείς να «τρώει αυτόν τον βάτραχο» δεν είναι τελικά εύκολο. Το να κολλήσει σε αυτόν τον κύκλο μπορεί να κοστίσει στο άτομο τη δουλειά του.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να λύσετε τις καθυστερήσεις όταν εργάζεστε από το σπίτι. Η λύση ξεκινά με το να ξέρετε γιατί αναβάλλετε αρχικά και έχουμε περιγράψει μερικούς από τους λόγους σε αυτόν τον οδηγό.

Γιατί οι άνθρωποι αναβάλλουν ενώ εργάζονται

Χωρίς ξεκάθαρο στόχο

Ένας σοφός είπε κάποτε – «Η αναβλητικότητα είναι ο τάφος στον οποίο θάβονται οι ευκαιρίες». Δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε λιγότερο, αλλά μερικές φορές η αναβλητικότητα υπερβαίνει τον αυτοέλεγχο και τη δύναμη της θέλησης. Οι ειδικοί έχουν προτείνει ότι ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι αναβάλλουν είναι όταν δεν υπάρχει ξεκάθαρος στόχος στο μυαλό.

Προσπαθώντας να μετακινήσετε βουνά

Οι άνθρωποι είναι πιθανό να εστιάσουν περισσότερο όταν έχουν συγκεκριμένους στόχους στο μυαλό τους. Για παράδειγμα, είναι πιο εύκολο να χρονοτριβούμε όταν θέτουμε στόχους όπως «θέλω να γράψω ένα βιβλίο» ή «θέλω να κερδίσω περισσότερα χρήματα». Έχοντας ρεαλιστικές επιλογές όπως „θέλω να βγάλω 100.000 $ τον Αύγουστο“ ή „θέλω να γράφω 1000 λέξεις καθημερινά για τις επόμενες 30 ημέρες“ μας αναγκάζει να λάβουμε μέτρα για να το κάνουμε πραγματικότητα

Καμία έλλειψη χρόνου

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι είναι πιθανό να χρονοτριβούν όταν εργάζονται για το σπίτι και μερικά από αυτά τα άτομα έχουν ξεκάθαρους στόχους. Και αυτό συμβαίνει όταν αισθανόμαστε ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να ολοκληρώσουμε την εργασία. Για παράδειγμα, είναι πιο εύκολο να αναβληθεί μια εργασία της οποίας η προθεσμία είναι σε ένα μήνα από εκείνες που πρέπει να υποβληθούν σε μια εβδομάδα.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Αντίστοιχα, τέτοιοι άνθρωποι σκέφτονται πάντα «έχω αρκετό χρόνο», επομένως δεν ξεκινούν ποτέ. Το πρόβλημα με αυτήν την προσέγγιση είναι ότι η προθεσμία σιγά σιγά μπαίνει και ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν ξεκινήσει.

Αυτός είναι περισσότερος λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να χειρίζεστε τις εργασίες όπως έρχονται αντί να περιμένετε μέχρι να παρακινηθείτε να αναλάβετε δράση.

Κίνδυνοι αναβλητικότητας στην εργασία

Δυστυχώς, η συνήθεια της αναβλητικότητας δεν μένει ατιμώρητη. Θα μπορούσατε να έχετε περισσότερες εργασίες στοιβαγμένες που οδηγούν σε άγχος. Αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν οι εργασίες εκτελούνταν αμέσως μόλις ήρθαν.

Τα περισσότερα αφεντικά έχουν χαρακτηρίσει τους ελεύθερους επαγγελματίες που χρονοτριβούν ως «ανίκανους», κάτι που οδηγεί σε απώλεια εργασίας και μακροχρόνια αναζήτηση για την εύρεση μιας νέας. Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας διαδικτυακής επιχείρησης, η αναβλητικότητα μπορεί να επηρεάσει τα κέρδη σας και πολλές ευκαιρίες περνούν λόγω της αδυναμίας σας να ενεργήσετε άμεσα.

Εάν θέλετε να πάρετε τον έλεγχο του χρόνου σας, οι συμβουλές που αναφέρονται εδώ θα σας βοηθήσουν να το κάνετε. Θα αρχίσετε να βάζετε περισσότερες προτεραιότητες στους στόχους σας και να ενεργείτε ανάλογα. Ας πηδήξουμε αμέσως

15 εύκολοι τρόποι για να αποφύγετε την αναβλητικότητα όταν εργάζεστε από το σπίτι

1. Δημιουργήστε καθημερινούς στόχους

Μια έρευνα που διεξήχθη ανέφερε ότι οι άνθρωποι που βάζουν καθημερινούς στόχους είναι πιθανό να είναι πιο παραγωγικοί από εκείνους που δεν το κάνουν. Για παράδειγμα, αντί να παίρνετε την κάθε μέρα όπως έρχεται, αξίζει να γράψετε την εργασία που θέλετε να ολοκληρώσετε το λεπτό που σηκώνεστε από το κρεβάτι.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από αυτό. Πρώτον, είναι καταχωρημένο στον εγκέφαλο και δεύτερον, θα είστε πρόθυμοι να πιέσετε τον εαυτό σας για να πετύχετε αυτό που έχετε γράψει στο χαρτί.

2. Σπάστε τις εργασίες σε μικροσκοπικά κομμάτια

Το να κάνετε τα πράγματα ένα βήμα τη φορά μειώνει την αναβλητικότητα. Για παράδειγμα, αν ονειρευτείτε ότι γράφετε eBook 10.000 λέξεων, αν βάλετε 1.000 κομμάτια λέξεων σε χαρτί για τις επόμενες 10 ημέρες θα ζωντανέψει το βιβλίο. Όταν το κάνετε αυτό καθημερινά, συνειδητοποιείτε ότι το έργο δεν σας φαίνεται υπερβολικό και μπορείτε να απαλλαγείτε από την αναβλητικότητα.

3. Κάντε διαλείμματα μεταξύ εργασιών

Τα διαλείμματα είναι ένας τρόπος για να σας κρατήσετε γεμάτοι ενέργεια. Είναι δύσκολο να εργάζεσαι 10 ώρες καθημερινά χωρίς να νιώθεις καταπονημένος. Τα διαλείμματα επιτρέπουν στον εγκέφαλό σας να ανανεωθεί και να επανέλθει πιο δυνατός. Εάν σκοπεύετε να εργαστείτε για 6 ώρες καθημερινά, αξίζει να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα μετά από κάθε μεσοδιάστημα 3 ωρών.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Υπάρχουν στιγμές που ένα διάλειμμα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της σκέψης σας και να επιταχύνει τη δημιουργική διαδικασία.

4. Δημιουργήστε ένα Home Office

Ξεκινήστε περιορίζοντας τις ανέσεις του σπιτιού, μετατρέποντας έναν ελεύθερο χώρο σε ένα μικρό γραφείο. Αν δεν έχετε, μην ανησυχείτε. Απλώς χρησιμοποιήστε μια γωνιά του σαλονιού ή της κρεβατοκάμαρας που έχει αρκετό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε περίπτωση που είστε ξενύχτη φροντίστε να έχετε κατάλληλο φωτισμό για να μην κουράζετε τα μάτια σας.

Πριν πάτε στο γραφείο του σπιτιού σας για την ημέρα, φανταστείτε τι μπορεί να χρειαστείτε για τις επόμενες δύο ώρες. Για παράδειγμα, βάλτε ένα μπουκάλι νερό και ένα μικρό σνακ στο γραφείο, ώστε να μην χρειάζεται να σηκώνεστε όταν πεινάτε. Επίσης, φροντίστε να έχετε φορτιστή τόσο για τον υπολογιστή όσο και για το κινητό σας, ώστε να μην χρειάζεται να ψάξετε αργότερα. Όλα αυτά μπορούν να προκαλέσουν περισπασμούς που μπορεί να σας οδηγήσουν σε μια πορεία προς την αναβλητικότητα.

Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά σε αυτές τις 20 εύκολες ιδέες οργάνωσης γραφείου στο σπίτι για να ενισχύσετε την παραγωγικότητά σας.

5. Χρησιμοποιήστε εφαρμογές λογισμικού παραγωγικότητας

Δεδομένου ότι οι περισσότερες εργασίες που γίνονται από το σπίτι περιλαμβάνουν τη χρήση υπολογιστή ή άλλου τμήματος τεχνολογίας, το να αποσπάται η προσοχή από άσχετους ιστότοπους κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να είναι ένα τεράστιο εμπόδιο στην παραγωγικότητα. Υπάρχουν τώρα αρκετές επεκτάσεις και εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιορίσετε τον χρόνο που αφιερώνετε σε συγκεκριμένους ιστότοπους, επομένως, αν διαπιστώσετε ότι σας αποσπά συχνά η προσοχή από το YouTube, για παράδειγμα, βάλτε ένα όριο 30 λεπτών για να είστε συγκεντρωμένοι.

Επίσης, σκεφτείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό χρήστη στον υπολογιστή σας που θα χρησιμοποιείται μόνο για εργασία και να αναθέσετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης όταν εργάζεστε, προκειμένου να δείτε όλους τους σελιδοδείκτες και τις καρτέλες που σχετίζονται με την εργασία.

Εάν εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να παραμείνετε σε καλό δρόμο, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία παρακολούθησης χρόνου, όπως π.χ Εναλλαγή, Τσιμπούρι και RescueTime. Πολλά από αυτά θα δημιουργήσουν μια αναφορά, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε εύκολα την εργασία σας και πώς χρησιμοποιείτε το χρόνο σας. Εάν αυτά δεν λειτουργούν, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο για να βρείτε κάποια άλλα εργαλεία διαχείρισης χρόνου που μπορεί να λειτουργήσουν για εσάς.

6. Δώστε προτεραιότητα στις εργασίες σας

Η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων είναι απαραίτητη κατά την καταπολέμηση της αναβλητικότητας. Οι περισσότερες εργασίες ανεξάρτητων επαγγελματιών δεν θα έχουν προθεσμίες, επομένως η παραμονή στην εργασία μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολη. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε ποια πράγματα είναι πιο σημαντικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η ιεράρχηση φαίνεται διαφορετική για τον καθένα. Μπορεί να περιλαμβάνει έναν πίνακα με σημειώσεις και αυτοκόλλητα, ένα χρονοδιάγραμμα στο Excel ή μια λίστα σε μία από τις διάφορες εφαρμογές παραγωγικότητας εκεί έξω. Μόλις καταφέρετε να ιεραρχήσετε τις εργασίες σας, θα δείτε πόσο αποτελεσματικά γίνονται τα πράγματα.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

7. Σταματήστε να συγκρίνετε τα αποτελέσματά σας

Τις περισσότερες φορές, όταν οι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι, είναι εύκολο να συγκρίνετε το αποτέλεσμά σας με άλλα. Όταν τα αποτελέσματά σας δεν ταιριάζουν, είναι εύκολο να νιώσετε απογοήτευση και να αναβάλετε πολλή δουλειά. Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο στις πωλήσεις.

Λοιπόν, εάν υποφέρετε από αυτό, είναι σημαντικό να εκτιμάτε κάθε μικρό βήμα που κάνετε καθημερινά και να σταματήσετε να νικάτε τον εαυτό σας πάνω από τα αποτελέσματα άλλων ανθρώπων. Αυτό θα περιορίσει την ικανότητά σας να κάνετε πράγματα.

8. Διαβάστε βιβλία για τη διαχείριση χρόνου

Όταν αισθάνεστε ότι κάθε δευτερόλεπτο φεύγει, αξίζει να διαβάσετε βιβλία για τη διαχείριση του χρόνου και τη δημιουργία συνήθειας. Βιβλία όπως το φάτε αυτόν τον βάτραχο, οι ατομικές συνήθειες και ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων θα σας οπλίσουν με στρατηγικές για το πώς να εξαλείψετε την αναβλητικότητα και να ζήσετε έναν παραγωγικό τρόπο ζωής. Εάν αυτές οι επιλογές αισθάνονται απρόσιτες, έχουμε μια σειρά από χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν με τον καθορισμό στόχων.

Όλα τα βιβλία επιλέχθηκαν προσεκτικά επειδή περιέχουν σχέδια που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας κατά 360. Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι διαβάζουν 20 σελίδες ενός βιβλίου καθημερινά και μπορείτε επίσης να κάνετε το ίδιο.

9. Απενεργοποιήστε την Ειδοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Εάν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, ένας μικρός ήχος από το smartphone σας μπορεί να τραβήξει την προσοχή σας και να σας αναγκάσει να κοιτάξετε τις ειδοποιήσεις. Όταν ξεκινάτε να εργαστείτε, βεβαιωθείτε ότι το smartphone σας είναι ρυθμισμένο στη λειτουργία „μην ενοχλείτε“, ώστε αυτά τα ενοχλητικά μπιπ να μην κλέβουν την προσοχή σας όταν είστε απορροφημένοι στην εργασία σας.

Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να κρατάτε το κινητό σας μακριά αποστάσεις όταν εργάζεστε

10. Αποκλείστε τον θόρυβο κοντά

Ο ήχος ειδοποίησης από το κινητό σας τηλέφωνο δεν είναι ο μόνος αντιπερισπασμός που πρέπει να καταπολεμήσετε. Η απόσπαση της προσοχής μπορεί να έχει τη μορφή θορύβων, όπως ήχους κυκλοφορίας, ήχο τρεχούμενου νερού ή δυνατά γέλια από το σαλόνι σας.

Μπορείτε να αποκλείσετε αυτόν τον θόρυβο χρησιμοποιώντας ακουστικά ακύρωσης θορύβου ή κινητά τηλέφωνα.

11. Μάθετε να τρώτε τον βάτραχο σας

Οι πρώτες ώρες που σηκώνεστε από το κρεβάτι είναι η «ώρα της δύναμης». Είναι πιο εύκολο να κάνετε πράγματα τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας. Όπως έχουμε ανακαλύψει, οι πιο δύσκολες εργασίες είναι και οι πιο δύσκολες για να ξεκινήσετε.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Κατά τη διάρκεια της «ώρας ισχύος» σας βεβαιωθείτε ότι αντιμετωπίζετε πρώτα τις δύσκολες εργασίες πριν προχωρήσετε στις πιο απλές.

12. Μάθετε να συγχωρείτε τον εαυτό σας

Είναι δύσκολο να αφήσετε τις πληγές και τον πόνο που έχει προκαλέσει η συνήθεια της αναβλητικότητας. Μην περιμένετε την τελειότητα από τον εαυτό σας, αλλά προσπαθήστε να είστε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

13. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας

Η ανταμοιβή και η τιμωρία είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ανθρώπινης ψυχολογίας όταν πρόκειται για κίνητρα. Οι ανταμοιβές παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση καλών συνηθειών. Διαφορετικές ανταμοιβές θα λειτουργήσουν για διαφορετικούς ανθρώπους, επομένως ο προσδιορισμός του τι θέλετε ως ανταμοιβή είναι το πρώτο βήμα. Σας παρακινούν τα χρήματα; Αναγνώριση? Ελεύθερος χρόνος? Σνακ; Σημειώστε τα και ορίστε μια ανταμοιβή σε κάθε εργασία.

14. Αποφύγετε το Multi-Tasking

Κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα μπορεί να οδηγήσει σε μετατόπιση της προσοχής. Επομένως, μάθετε να τελειώνετε μια εργασία πριν μεταβείτε σε μια άλλη

15. Εφαρμόστε τη συνέπεια

Το να κάνεις θετικές αλλαγές είναι δύσκολο, υπάρχει πάντα ο πειρασμός να επιστρέψεις στον παλιό τρόπο που γίνονταν τα πράγματα. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές για αρκετές ημέρες για να δείτε πώς αλλάζει το επίπεδο παραγωγικότητάς σας. Συνιστούμε να τηρείτε αυτή τη ρουτίνα για τουλάχιστον 30 ημέρες, για να έχετε την ευκαιρία να σκοτώσετε την αναβλητικότητα

Τελικές σκέψεις

Όπως καταλαβαίνεις εσύ είσαι επικεφαλής! Η μετάβαση από τη δουλειά σε ένα γραφείο στη δουλειά από το σπίτι είναι μια μεγάλη αλλαγή και η προσαρμογή δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε με μερικές από αυτές τις συμβουλές για να σας κρατήσουν σε καλό δρόμο και μετά από λίγο χρόνο, θα διαπιστώσετε ότι είστε σε θέση να είστε πιο παραγωγικοί.

Περισσότερες συμβουλές για την εργασία από το σπίτι

Επιλεγμένη φωτογραφία: Progressive Insurance μέσω του unsplash.com

Schreibe einen Kommentar