10 Ομιλίες TED σχετικά με την αναβλητικότητα για άμεσο κίνητρο

0
10 Ομιλίες TED σχετικά με την αναβλητικότητα για άμεσο κίνητρο

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων σε αυτόν τον κόσμο. αυτός που θέλει να ολοκληρώσει τη δουλειά του όσο το δυνατόν νωρίτερα και αυτός που θέλει να το καθυστερήσει όσο περισσότερο μπορεί. Η πρώτη κατηγορία απεικονίζει τους «προκρατούντες» και η δεύτερη ονομάζονται «αναβλητικοί».

Πολλά έχουν ερευνηθεί και δημοσιευτεί σχετικά με την αναβλητικότητα. Οι περισσότερες μελέτες το χαρακτηρίζουν ως επιβλαβές για την υγεία του ατόμου και αυξάνει τα επίπεδα άγχους. Ωστόσο, υπάρχουν «αναβλητικοί απολογητές» όπως θα τους αποκαλούσατε που διακηρύσσουν ότι υπάρχουν και μερικά οφέλη από αυτό. Αλλά οι επιστήμονες έχουν υποστηρίξει ότι οι βλάβες της αναβλητικότητας υπερβαίνουν κατά πολύ τα βραχυπρόθεσμα οφέλη της.

Όλοι αναβάλλουν, αλλά δεν είναι όλοι αναβλητικοί. Η αναβλητικότητα είναι συνηθισμένη, όχι περιστασιακή.

Για έναν εργαζόμενο σημαίνει συσσώρευση εργασίας μέχρι το τέλος της βάρδιας του και μετά ολοκλήρωση της βιαστικά. Για έναν μαθητή, σημαίνει να μην μελετά για εξετάσεις που πρέπει να δοθούν την επόμενη εβδομάδα και να στριμώξει ολόκληρο το βιβλίο ένα βράδυ πριν.

Εάν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, μην ανησυχείτε, έχουν επίσης δημοσιευθεί άρθρα και ομιλίες από επιτυχημένους ηγέτες σχετικά με το πώς τελικά οι αναβλητικοί δεν είναι τόσο κακοί.

Εδώ είναι 10 από τις καλύτερες ομιλίες TED σχετικά με την αναβλητικότητα που θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε το κίνητρο:

1. Inside the Mind of a Master Procrastinator, του Tim Urban

Ο Tim Urban δίνει την αστεία ενασχόλησή του με την αναβλητικότητα και βουτάει βαθιά στο πώς λειτουργεί το μυαλό ενός αναβλητικού. Προχωρά και λέει στο κοινό για το πώς οι «προκρινιστές» έχουν στο μυαλό τους έναν λογικό υπεύθυνο λήψης αποφάσεων, αλλά στο μυαλό ενός αναβλητικού, υπάρχουν δύο άλλες οντότητες — ο «πίθηκος της στιγμιαίας ικανοποίησης» και «το τέρας πανικού».

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Από το βίντεο, θα μάθετε πώς να παραμένετε ενήμεροι για τον «πίθηκο της στιγμιαίας ικανοποίησης» κάθε φορά που πρέπει να ολοκληρώσετε μια εργασία.

2. The Surprising Habits Of Original Thinkers, του Adam Grant

Σε αυτό το βίντεο, ο Άνταμ Γκραντ βασίζεται στις έννοιες του «πιθήκου της στιγμιαίας ικανοποίησης» και του «τέρατος πανικού» και σηματοδοτεί μια ισορροπία μεταξύ «προκαταρκτικών» και αναβλητικών που δίνουν ύπαρξη σε μια παραγωγική και δημιουργική προσωπικότητα.

Μιλάει για το πώς πολλές μεγάλες προσωπικότητες στην πορεία της ιστορίας ήταν αναβλητικές δίνοντας ένα παράδειγμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ που καθυστερούσε τη συγγραφή της ομιλίας του. ‚Εχω ένα όνειρο‘ δεν ήταν στο σενάριο αλλά ήταν μια πρωτότυπη φράση από τον αρχηγό. άνοιξε τον εαυτό του σε κάθε πιθανή λεωφόρο μη ακολουθώντας το σενάριο.

Μπορείτε να μάθετε πώς κάποιος πρέπει να είναι διαφορετικός και καλύτερος αντί να είναι ο πρώτος που κινεί, πηγαίνοντας βαθιά στη συσχέτιση μεταξύ αρχικών στοχαστών και αναβλητικών.

3. An End To Procrastination, του Archana Murthy

Σύμφωνα με μια έρευνα, το 20% των Αμερικανών είναι χρόνιοι αναβλητικοί. Μελέτη μετά από μελέτη δείχνει ότι η χρόνια αναβλητικότητα δεν είναι απλώς τεμπελιά και κακή διαχείριση του χρόνου, αλλά είναι στην πραγματικότητα υποπροϊόν αρνητικών συναισθημάτων όπως ενοχές, άγχος, κατάθλιψη και χαμηλή αυτοεκτίμηση – κάτι που διαφέρει από την αντίθετη πεποίθηση.

Η Archana Murthy μας δίνει μια εικόνα για τα δεινά του αναβλητικού και παρέχει τρόπους για να βοηθήσετε τον αναβλητικό μέσα σας.

Για έναν συνάδελφο που αναβάλλει, θα πρέπει να δείτε τις καλές συμβουλές της για το πώς να το τερματίσετε.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

4. Why We Procrastinate, του Vik Nithy

Ο Vik Nithy έχει ήδη βρει 23 εταιρείες πριν έρθει να δώσει την ομιλία του για την αναβλητικότητα. Προβάλλει τη δομή του εγκεφάλου μας, δείχνοντας τον προμετωπιαίο φλοιό ως τον έξυπνο που μας λέει να ολοκληρώσουμε την εργασία που αναμένεται την επόμενη μέρα.

Οι αναβλητικοί απειλούνται από πολύπλοκη εργασία που τους προκαλεί άγχος και εκεί έρχεται η Αμυγδαλή που μας λέει να βρούμε ευχαρίστηση σε άλλες δραστηριότητες.

Προχωρώντας, θα μάθετε από αυτόν πώς να ξεπεράσετε την αναβλητικότητα, δηλαδή τον προγραμματισμό για στόχους, χρόνο, πόρους, διαδικασίες, περισπασμούς και αποτυχία.

5. Trust The Procrastinator, της Valerie Brown

Ειλικρινά, αυτή είναι μια από τις καλύτερες ομιλίες σχετικά με την αναβλητικότητα στην πλατφόρμα TedTalks. Η Valerie Brown μας λέει ότι ζούμε σε μια κοινωνία όπου κάθε σώμα θέλει τα πάντα αυτή τη στιγμή και οι αναβλητικοί δεν είναι σε αυτούς τους ανθρώπους «τώρα».

Μας δίνει ένα παράδειγμα μεγάλων αναβλητικών όπως ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο οποίος θεώρησε τον εαυτό του αποτυχημένο κάποια στιγμή και χρειάστηκε 16 χρόνια για να ολοκληρώσει τη Μόνα Λίζα. Μας δίνει μια άλλη οπτική για τους αναβλητικούς ότι δεν είναι απαραίτητα κακό για την καριέρα ή την υγεία κάποιου.

6. Η αναβλητικότητα είναι το κλειδί για την επίλυση προβλημάτων, από την Andrea Jackson

Η Andrea Jackson μας δίνει δύο κατηγορίες αναβλητέων: τους τυχαίους αναβλητικούς και τους σκόπιμα αναβλητικούς. Βάζει τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι στην πρώτη κατηγορία και τον Τόμας Έντισον στη δεύτερη.

Υπάρχει ένα σημείο όπου χαρακτηρίζει τους αναβλητικούς ότι ξεκλειδώνουν ένα υπερηχητικό παζλ στο κεφάλι τους όταν αναβάλλουν. σημαίνει να φέρει κανείς στο κεφάλι του χιλιάδες ιδέες όταν το χρονοτριβεί και συνεχίζει να το σκέφτεται. Αποκαλεί τον Σαλβαδόρ Νταλί και τον Αριστοτέλη ως εσκεμμένους αναβλητικούς, όπου συνήθιζαν να καθυστερούν τη δουλειά για να πετύχουν ένα πιο δημιουργικό αποτέλεσμα.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Σε αυτό το βίντεο, θα μάθετε μια νέα οπτική για τους αναβλητικούς.

7. The Vaccination For Procrastination, του Bronwyn Clee

Ο Bronwyn Clee μας παίρνει την ψυχολογία ενός αναβλητικού, λέγοντάς μας ότι ο φόβος μας εμποδίζει να αναλάβουμε νέα δουλειά.

Μοιράζεται πώς έμαθε τον εαυτό της να είναι υπεύθυνος λήψης αποφάσεων και να μην φοβάται αν θα μπορέσει να κάνει κάποια ενέργεια ή όχι. Από αυτό το βίντεο, θα μάθετε πώς να φέρετε την αλλαγή στον εαυτό σας και να τερματίσετε την αναβλητικότητα.

8. I’m Not Lazy, I’m Procrastinating, της Victoria Gonzalez

Προερχόμενος από μια χιλιετία, αυτό είναι πιο σχετικό με τη νεότερη γενιά.

Η Victoria Gonzalez μας λέει ότι η αναβλητικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις δεξιότητες διαχείρισης χρόνου. Στην πραγματικότητα, ένας αναβλητικός αναβάλλει τη δουλειά, αλλά με την πρόθεση να την ολοκληρώσει. Οι τεμπέληδες είναι το αντίθετο από αυτό που δεν προσπαθούν καν.

9. Αλλάξτε οτιδήποτε! Χρησιμοποιήστε το Skillpower Over Willpower, από την AI Wizler

Η Al Wizler, συνιδρυτής της VitalSmarts, μας δίνει ένα παράδειγμα για τις καπνιστικές συνήθειες της μητέρας της, τις οποίες ήθελε να κόψει, αλλά δεν τα κατάφερε ακόμη και μετά από χρόνια προσπάθειας. Τελικά, πέθανε από καρκίνο.

Μας υπενθυμίζει την ανάγκη να πάρουμε τον έλεγχο των δυνάμεων που επηρεάζουν τις αποφάσεις μας, αντί να τις αφήνουμε να ελέγχουν τον εαυτό μας.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Σε αυτό το βίντεο, θα μάθετε τη σημασία του αυτοστοχασμού, του εντοπισμού των συμπεριφορών σας και της ενασχόλησης με αυτό.

10. Πώς να παρακινήσετε τον εαυτό σας να αλλάξει τη συμπεριφορά σας, του Tali Sharot

Ο Tali Sharot, ένας νευροεπιστήμονας εξηγεί πώς συμπεριφερόμαστε όταν αντιμετωπίζουμε εναλλασσόμενες καταστάσεις.

Διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι πιάνουν δουλειά όταν ανταμείβονται για μια ενέργεια αμέσως. Οι αναβλητικοί μπορούν να πιέσουν τους εαυτούς τους να δουλέψουν και να ανταμείψουν τους εαυτούς τους για αυτό, κάτι που θα οδηγήσει σε αλλαγή στη συμπεριφορά τους, εάν ξεκινήσουν πραγματικά αυτή τη διαδικασία να εργαστούν νωρίτερα και να την ολοκληρώσουν.

Σε αυτό το βίντεο, θα μάθετε για τον ρόλο του να γιορτάζετε μικρές νίκες και να παρακολουθείτε την πρόοδό σας όταν προσπαθείτε να πετύχετε τους στόχους σας.

Η κατώτατη γραμμή

Οι αναβλητικοί μπορούν να βρουν κάθε είδους συμβουλές στο TedTalks.

Μερικοί από αυτούς, υπερασπιζόμενοι την ιδέα και διακηρύσσοντας ότι στην πραγματικότητα επιτρέπει μια πιο δημιουργική διαδικασία και μια διαδικασία για την οποία οι άνθρωποι δεν πρέπει να αισθάνονται τόσο ένοχοι. Μερικοί από αυτούς, δίνοντας προτάσεις για το πώς να βάλετε ένα τέλος σε αυτό και να σας κάνουν πιο γρήγορο εργάτη.

Όλα εξαρτώνται από το πώς θέλετε να το αντιληφθείτε και αν θέλετε, μπορείτε να βρείτε τη θεραπεία για αυτήν την πάθηση.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Επιλεγμένη φωτογραφία: Han Chau μέσω unsplash.com

Schreibe einen Kommentar