10 βασικές μετρήσεις για την επισκόπηση της επιχείρησής σας στο τέλος του έτους

0
10 βασικές μετρήσεις για την επισκόπηση της επιχείρησής σας στο τέλος του έτους

Βασικές Μετρικές Εξωραϊσμός

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που τα έργα επιβραδύνονται και ο προγραμματισμός για το επόμενο έτος αυξάνεται. Αυτή είναι η στιγμή να εξετάσετε τα κριτήρια αναφοράς της εταιρείας εξωραϊσμού σας και να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μετρήσεις για να σχεδιάσετε στρατηγική για το νέο έτος. Οι KPI της επιχείρησής σας στον τομέα του τοπίου υπολογίζουν την απόδοσή σας. Ακολουθούν 10 βασικές μετρήσεις που μπορείτε να αναλύσετε στην επισκόπηση της επιχείρησης εξωραϊσμού στο τέλος του έτους!

Δείκτης απόδοσης εσόδων για την επιχειρηματική σας κριτική τοπίου

1. Φέτος εναντίον Πέρσι: Ολόκληρη η επιχείρηση

Συγκρίνετε τα συνολικά έσοδά σας φέτος με πέρυσι για ολόκληρη την επιχείρηση εξωραϊσμού. Αυτός ο αριθμός σάς δίνει μια γρήγορη και υψηλού επιπέδου εικόνα για την ανάπτυξη της εταιρείας σας.

Όταν οι άνθρωποι ρωτούν „πώς είναι τα πράγματα;“ αυτή είναι η μέτρηση που θα σκεφτείτε. Ανακαλύψτε τη μεγάλη εικόνα και από εκεί αναλύστε τα πράγματα και βουτήξτε στο «γιατί» η εταιρεία σας είχε καλύτερη, χειρότερη ή ίση απόδοση με πέρυσι.

2. Φέτος εναντίον Πέρυσι: Ανά τρίμηνο

Μετρήστε τον αντίκτυπο της εποχικότητας στην επιχείρησή σας στον εξωραϊσμό συγκρίνοντας κάθε τρίμηνο μεταξύ του προηγούμενου έτους και αυτού.

Στην ιδανική περίπτωση, θα υπάρχει μια τάση για τα τρίμηνα που αποφέρουν το μεγαλύτερο ή το μικρότερο ποσό εσόδων. Η στρατηγική σας από αυτό το σημείο μπορεί να πάει με διάφορους τρόπους. Ίσως αποφασίσετε να επικεντρώσετε τις προσπάθειές σας στα δυνατά τρίμηνα του χρόνου και να αφήσετε τα αδύναμα να ξεφύγουν. Εναλλακτικά, ίσως είναι καιρός να αφήσετε το προσωπικό σας να διατηρήσει αυτό που κάνει κατά τη διάρκεια των δυνατών τριμήνων και να επικεντρωθεί στη βελτίωση των πιο αδύναμων.

Κανένα προφανές μοτίβο είναι επίσης βασικός δείκτης απόδοσης για την επιχείρησή σας στον εξωραϊσμό. Διερευνήστε τι πήγε στραβά όταν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ του ίδιου τριμήνου πέρυσι σε σύγκριση με αυτό.

3. Φέτος έναντι Πέρσι: Ανά τύπο υπηρεσίας

Η επιχείρησή σας έχει πολλά τμήματα. Μετρήστε την απόδοση του καθενός φέτος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιχειρηματική μέτρηση εξωραϊσμού για να εντοπίσετε ποια τμήματα θα ωφεληθούν από το αυξημένο μάρκετινγκ, που μπορεί να χρειάζονται πρόσθετους πόρους και που μπορεί να κοστίζουν περισσότερο από ό,τι αξίζουν.

4. Έσοδα ανά Υπάλληλο: Φέτος έναντι Πέρσι

Ίσως ένα από τα αγαπημένα μας KPI για τις επιχειρήσεις εξωραϊσμού! Η σύγκριση των εσόδων ανά εργαζόμενο από έτος σε έτος μετρά την αποτελεσματικότητα και την απόδοση της ομάδας. Μπορείτε να το υπολογίσετε διαιρώντας τα συνολικά σας έσοδα με τον αριθμό των εργαζομένων. Μπορείτε ακόμη και να το υπολογίσετε ανά πλήρωμα ή επιχειρηματικό τμήμα για να δείτε ποιες ομάδες είναι πιο παραγωγικές. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να σχεδιάσετε λεπτομερείς στρατηγικές για το επόμενο έτος. Ορισμένα τμήματα μπορεί να επωφεληθούν από ένα επιπλέον σύνολο χεριών. Μερικοί μπορεί να είναι λιγότερο παραγωγικοί σε σχέση με πέρυσι και να απαιτούν μια πιο προσεκτική ματιά ή αύξηση των κινήτρων.

Εξωραϊσμός Οι επιχειρηματικές μετρήσεις δείχνουν ένα αποτέλεσμα, ωστόσο δεν λένε ολόκληρη την ιστορία. Για κάθε αριθμό, αναρωτηθείτε «γιατί» και αφιερώστε πραγματικά χρόνο για να απαντήσετε.

Για παράδειγμα, τα έσοδα ανά εργαζόμενο θα μπορούσαν να μειωθούν επειδή η ομάδα σας έχει καεί, γεγονός που με τη σειρά του οδήγησε σε υψηλό κύκλο εργασιών τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας καθυστερήσεις στην εργασία. Μπορείτε να συμπεράνετε ότι σε αυτήν την περίπτωση, η πρόσληψη μερικών επιπλέον μελών του πληρώματος θα ωφελήσει την αποτελεσματικότητα της ομάδας μακροπρόθεσμα, ακόμη και αν βραχυπρόθεσμα μειώνει τα έσοδα ανά εργαζόμενο.

Επιχειρηματικές μετρήσεις εξωραϊσμού που σχετίζονται με πελάτες

5. Φέτος έναντι Πέρσι: Συνολικός αριθμός πελατών

Από μόνος του, αυτός ο αριθμός σας δείχνει τη μισή εικόνα. Συνδυάστε το με τους αριθμούς εσόδων σας για να αποκτήσετε κάποια αληθινή εικόνα για την πορεία της επιχείρησής σας στον τομέα του τοπίου. Διαιρέστε τα συνολικά έσοδά σας με τον συνολικό αριθμό των πελατών σας για να δείτε τα μέσα έσοδα ανά πελάτη.

Εάν έχετε περισσότερους συνολικούς πελάτες σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά το μέσο ποσό που φέρνει ο καθένας είναι χαμηλότερο, επανεξετάστε τον τύπο του πελάτη που προσελκύετε. Αποφύγετε τη διάδοση των πόρων σας σε χαμηλές ευκαιρίες απόδοσης επένδυσης (ROI).

6. Νέοι έναντι επανερχόμενων πελατών

Πόσοι από τους φετινούς πελάτες είναι νέοι ή επιστρέφουν; Εάν η διάσπαση άλλαξε από πέρυσι, αξιολογεί εάν η εστίαση της εταιρείας σας ήταν στις νέες πωλήσεις ή στη διατήρηση και αύξηση των πωλήσεων. Ενώ μπορεί να μπορέσατε να κάνετε και τα δύο με επιτυχία, υπάρχει επίσης μια πιθανότητα να παραμελήσατε το ένα προς όφελος του άλλου.

7. Απόσυρση πελατών

Το Drop-off είναι ένα σημείο αναφοράς που πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά. Στην καλύτερη περίπτωση, έχετε «αποσύρει» πελάτες που δεν ήταν κατάλληλοι για την επιχείρησή σας στον τομέα του τοπίου. Είναι ατυχές αλλά μερικές φορές απαραίτητο.

Από την άλλη πλευρά, αυτή η μέτρηση υποδεικνύει ότι δεν ξοδεύετε αρκετό χρόνο για την εξυπηρέτηση και τη διατήρηση πελατών. Εάν οι ανάγκες του πελάτη μπορούν να ικανοποιηθούν από το συνεργείο εξωραϊσμού σας, αναλύστε τι τον έκανε να μεταφέρει την επιχείρησή του αλλού. Το σχέδιό σας για το επόμενο έτος θα πρέπει να περιλαμβάνει την προσαρμογή οποιουδήποτε προκαλούσε πρώην πελάτες να φύγουν για πιο πράσινα βοσκοτόπια.

Μετρήσεις κερδοφορίας για την Επιχειρηματική σας Επισκόπηση τοπίου

8. Φέτος έναντι Πέρσι: Συνολική Επιχειρηματική Κερδοφορία

Το κέρδος ανεβαίνει, το κέρδος μειώνεται. Τι άλλαξε και πώς κρατάς τα νούμερα υπέρ σου; Το 2021 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την προσφορά και τη διαθεσιμότητα εργατικού δυναμικού. Αυτές οι ελλείψεις μπορεί να έχουν επηρεάσει τα αποτελέσματα της επιχείρησής σας στον τομέα του τοπίου.

Κατά την ανασκόπηση του έτους σας, σκεφτείτε ποια βήματα πρέπει να λάβετε για να μετριαστεί η απώλεια κέρδους στο μέλλον. Απευθυνθείτε σε τρίτους προμηθευτές ή υπηρεσίες όπως η GoMaterials για να μειώσετε το κόστος και να αναθέσετε σε εξωτερικούς συνεργάτες ορισμένες επιχειρηματικές εργασίες. Εν ολίγοις, βρείτε την τρύπα που βυθίζει το πλοίο σας και συνδέστε το.

9. Κερδοφορία ανά τύπο υπηρεσίας

Έχετε αναλύσει τα έσοδα ανά τμήμα, εξετάστε τώρα το κέρδος που έφερε το καθένα.

Εξετάστε τα τμήματα χαμηλού κέρδους σας και σκεφτείτε εάν υπάρχει ή όχι στρατηγικός λόγος για τον οποίο διατηρείτε αυτές τις υπηρεσίες.

Το τμήμα χαμηλού κέρδους μπορεί να υπερέχει σε όγκο. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό είναι το τμήμα που φέρνει τους πελάτες και τους τροφοδοτεί τελικά στην υπόλοιπη εταιρεία. Οι εγκαταστάσεις αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα γιατί τροφοδοτούν τα πιο κερδοφόρα (και προβλέψιμα!) συμβόλαια συντήρησης.

Εάν το τμήμα χαμηλών κερδών σας δεν ωφελεί την επιχείρησή σας στον τομέα του τοπίου, ίσως αξίζει να αφιερώσετε τον χρόνο και τους πόρους σας αλλού στα σχέδιά σας για το επόμενο έτος.

Ικανοποίηση εργαζομένων

10. Είναι οι υπάλληλοί σας ευχαριστημένοι;

Χρειάζεται ομαδική δουλειά για να πετύχεις το μεγαλείο. Κάθε επιχειρηματική μέτρηση εξωραϊσμού μέχρι στιγμής ήταν ποσοτική. Το να μετράς την ευτυχία δεν είναι ασπρόμαυρο, αλλά μπορείς να το υπολογίσεις παρόλα αυτά.

Δώστε στους υπαλλήλους σας ανώνυμες έρευνες για να λάβετε ειλικρινή σχόλια. Είναι σημαντικό να έχετε το δάχτυλό σας στον παλμό όταν πρόκειται για παράπονα ή ζητήματα ικανοποίησης. Όσο πιο γρήγορα επιλυθούν και επιλυθούν τα ζητήματα, τόσο καλύτερο είναι για την υγεία της επιχείρησής σας στον εξωραϊσμό. Μπορείτε να βρείτε αμέτρητα πρότυπα στο διαδίκτυο, εάν τα σχέδιά σας για το νέο έτος δεν περιλαμβάνουν έναν καθορισμένο επαγγελματία ανθρώπινου δυναμικού.

Σε τελική ανάλυση, πρέπει να προσδιορίσετε τους KPI της επιχείρησης εξωραϊσμού και τις βασικές μετρήσεις κατά την εκτέλεση της αξιολόγησης στο τέλος του έτους. Μάθετε πού βρίσκεστε προτού φτιάξετε ένα σχέδιο για το πού θα πάτε την επόμενη χρονιά.

***

Αφού κάνετε τους μαθηματικούς υπολογισμούς και καταλάβετε τα στοιχεία αναφοράς σας, ρίξτε μια ματιά στις 3 ερωτήσεις στρατηγικής μας για να δημιουργήσετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο εξωραϊσμού για το 2022!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για μηνιαίο περιεχόμενο κατευθείαν στα εισερχόμενά σας! Θα καλύψουμε πράγματα όπως τάσεις του κλάδου, φροντίδα φυτών, επιχειρηματικές συμβουλές και κόλπα και πολλά άλλα.

Schreibe einen Kommentar