Όλες οι συμβουλές για να διατηρήσετε το γκαζόν σας ενυδατωμένο αυτό το καλοκαίρι

0
Όλες οι συμβουλές για να διατηρήσετε το γκαζόν σας ενυδατωμένο αυτό το καλοκαίρι

συμβουλές ποτίσματος γκαζόν

Το πότισμα του χλοοτάπητα δεν είναι επιστήμη των πυραύλων, αλλά μερικές φορές φαίνεται ότι υπάρχει μια κρυφή φόρμουλα για το πότισμα του χλοοτάπητα που μόνο λίγοι από εμάς γνωρίζουν. Προσθέστε σε αυτό τον κατακλυσμό των καλοκαιρινών βροχών, της ξηρασίας ή/και των περιορισμών νερού και οι ιδιοκτήτες κατοικιών μένουν να επιθυμούν τον χειμώνα.

Περιμένετε, τι, όχι – αγαπάμε το καλοκαίρι, αλλά θέλουμε απλώς να διατηρήσουμε το γρασίδι μας ενυδατωμένο μέχρι να αρχίσουν να πέφτουν οι θερμοκρασίες. Έτσι, φυσικά, αγαπήστε τις ζεστές και αποπνικτικές μέρες του καλοκαιριού και απολαύστε ένα καταπράσινο γκαζόν που έχει την τέλεια ποσότητα ενυδάτωσης χωρίς άγχος ή σύγχυση! Ιούλιος είναι SMART Αρδευτικό μήναεπομένως είναι η τέλεια εποχή του χρόνου για να συγκεντρώσουμε όλες τις συμβουλές για να διατηρήσουμε το γκαζόν μας ποτισμένο και χαρούμενο.

Όλες οι συμβουλές σας για το πότισμα του γκαζόν σε έναν εύκολο οδηγό

  1. Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να ποτίσετε το γκαζόν σας. Μεγάλο μέρος της πολυπλοκότητας του ποτίσματος του γκαζόν προέρχεται από μύθους, πλάνες και φήμες που διαδίδονται από τους καλοπροαίρετους ιδιοκτήτες σπιτιού ανάμεσά μας που πιθανώς άκουσαν πράγματα από τους γονείς τους, τους φίλους τους ή, τολμάμε να το πούμε, το Διαδίκτυο! Ας καταρρίψουμε τους μύθους και ας αποδείξουμε (ή διαψεύσουμε) τις φήμες για το πότε πρέπει να ποτίσετε το γκαζόν σας μια για πάντα. Εδώ είναι η απάντησή σας: εξαρτάται.
    Ως γενικός γενικός κανόνας, τον οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας, η καλύτερη ώρα της ημέρας για να ποτίζετε το γρασίδι σας είναι όταν οι θερμοκρασίες είναι στο χαμηλότερο επίπεδο και ακόμη καλύτερα εάν υπάρχει δροσιά στο γκαζόν. Έτσι, αυτό πιθανότατα μεταφράζεται σε πριν ανατείλει ο ήλιος και πριν αρχίσουν να ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες στις αρχές της ημέρας ή αργότερα την ημέρα που πέφτει ο ήλιος και οι θερμοκρασίες αρχίσουν να μειώνονται.
  2. Βέλτιστη συχνότητα ποτίσματος γκαζόν. Στη συνέχεια στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς συμβουλές ποτίσματος γκαζόν είναι η συχνότητα ποτίσματος. Φυσικά, αυτή η απάντηση εξαρτάται από μυριάδες μεταβλητές, αλλά εδώ είναι μερικές οδηγίες ποτίσματος που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε το γρασίδι σας ενυδατωμένο και να φαίνεται υπέροχο αυτό το καλοκαίρι. Κατά κανόνα, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι μια καλή συχνότητα για το πότισμα του γκαζόν σας.
    Ωστόσο, εάν είχατε ένα μοτίβο βροχής ή ξηρασίας, αυτή η συχνότητα μπορεί να χρειαστεί προσαρμογή. Επίσης, να έχετε κατά νου ότι το τακτικό πότισμα του γκαζόν σας δημιουργεί ένα ρηχό ριζικό σύστημα που επιτρέπει στο γρασίδι σας να είναι πιο ανθεκτικό κατά τις καιρικές διακυμάνσεις καθώς και πιο ανθεκτικό στις ασθένειες.
  3. Διάρκεια χρόνου για νερό. Λοιπόν, πόσο καιρό πρέπει να αφήσω τους καταιονιστήρες μου; Μια προφανής επόμενη ερώτηση. Μην ανησυχείτε, έχουμε και αυτό το πεδίο. Φροντίστε να υπολογίσετε τα τοπικά επίπεδα βροχόπτωσης, αλλά γενικά, θα διατηρήσετε το γρασίδι σας υγιές με περίπου μία ίντσα νερό την εβδομάδα. Αυτό θα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του γκαζόν σας, αλλά για ένα μέσο γκαζόν μπορεί να μεταφραστεί σε τρεις δεκάλεπτες συνεδρίες την εβδομάδα.
  4. Συμβουλές για το λάστιχο έναντι του ψεκαστήρα. Εάν το γκαζόν που φροντίζετε είναι πολύ μικρό, ένας εύκαμπτος σωλήνας μπορεί να κάνει το κόλπο, αλλά για τους περισσότερους ιδιοκτήτες σπιτιού, ο ψεκαστήρας είναι πιο αποτελεσματικός και πιο βολικός. Εγκαθιστώντας εκτοξευτήρες που ενεργοποιούνται με χρονοδιακόπτη, δεν θα διατρέχετε τον κίνδυνο να ξεχάσετε το νερό και μπορείτε ακόμη και να τους ρυθμίσετε να ανάβουν σε στιγμές που μπορεί να κοιμάστε ή να είστε απασχολημένοι.
  5. Συμβουλές ποτίσματος γκαζόν κατά τη διάρκεια της ξηρασίας. Η έλλειψη νερού και η ξηρασία είναι πιο συχνές από ποτέ. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του δήμου σας για τη χρήση του νερού, αλλά η προσπάθεια να διατηρήσετε το γρασίδι σας υγιές ταυτόχρονα μπορεί να είναι δύσκολη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μόνη σας επιλογή μπορεί να είναι να αφήσετε το γρασίδι σας να αδρανήσει. Αλλά στο είναι δυνατό μπορείτε να επιλέξετε τύπους χόρτων που μπορούν να επιβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες όπως το γρασίδι Zoysia, το γρασίδι Βερμούδων, το γρασίδι St Augustine, το βουβαλίσιο γρασίδι, το γρασίδι Bahia και το Fescues.

Το να κατανοήσετε πώς να ποτίζετε αποτελεσματικά το γκαζόν σας μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά αν ακολουθήσετε μερικούς εμπειρικούς κανόνες, το γρασίδι σας θα πρέπει να φαίνεται πράσινο και πλούσιο όλο το καλοκαίρι. Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το γρασίδι σας πράσινο και πλούσιο είναι να βρείτε την τέλεια ποσότητα ενυδάτωσης για να το διατηρήσετε υγρό, να βελτιώσετε την ποιότητα του εδάφους και να διατηρήσετε μέρος της υγρασίας ακόμα και όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν.

Η Spring-Green, οι επαγγελματίες φροντίδας του γκαζόν της γειτονιάς σας, είναι εδώ για να σας βοηθήσει με όλες τις ανάγκες σας σε άρδευση και συντήρηση. Βγάλτε τις εικασίες από το πότισμα του γκαζόν με τη βοήθεια των επαγγελματιών στο Spring-Green. Λάβετε μια ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ σήμερα!

Schreibe einen Kommentar