Τρεις ερωτήσεις στρατηγικής για να φτιάξετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο εξωραϊσμού για το 2022

0
Τρεις ερωτήσεις στρατηγικής για να φτιάξετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο εξωραϊσμού για το 2022

Κατασκευή Επιχειρηματικού Σχεδίου Εξωραϊσμού

Η ανεπίσημη τάση εξωραϊσμού του 2021 ήταν η έλλειψη φυτών και εργατικού δυναμικού σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης. Αυτό το σημείο συμφόρησης έκανε τα επιχειρηματικά σχέδια εξωραϊσμού για το 2021 άσχετα για πολλούς εργολάβους σε ολόκληρο τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ελλείψεις είναι εδώ για να μείνουν για την ώρα. Και καλώς ή κακώς, η ζήτηση εξωραϊσμού θα συνεχίσει να αυξάνεται με τον επερχόμενο ομοσπονδιακό νομοσχέδιο για τις υποδομές στις ΗΠΑ και το ήδη εγκεκριμένο από τον Καναδά ομοσπονδιακό σχέδιο δαπανών. Τώρα είναι η ώρα να αναθεωρήσετε τις νίκες και τις ήττες της τρέχουσας χρονιάς και να δημιουργήσετε την καλύτερη στρατηγική σας για την επόμενη. Ακολουθούν τρεις ερωτήσεις στρατηγικής που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας για να δημιουργήσετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο εξωραϊσμού χωρίς κινδύνους για το 2022:

Πώς εκτελέστηκε το τελευταίο σας επιχειρηματικό σχέδιο εξωραϊσμού;

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου εταιρείας εξωραϊσμού είναι να δείτε πού βρίσκεστε και πού θα είστε στο τέλος αυτού του έτους. Ρίξτε μια αντικειμενική ματιά στις επιδόσεις της εταιρείας εξωραϊσμού σας τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Σίγουρα είχες στόχους για το 2021.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να εξετάσετε πού βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή:

Ανάλυση απόδοσης με βάση κάθε τμήμα
  • Αναμένετε να καλύψει ένα συγκεκριμένο όριο από την ομάδα πωλήσεών σας. Το συνάντησαν;
  • Θέλετε η ομάδα λειτουργιών σας να ολοκληρώσει τα έργα εξωραϊσμού εντός ενός δεδομένου προϋπολογισμού. Πώς τα κατάφεραν;
  • Εάν διαθέτετε ειδικά συνεργεία για τη συντήρηση και τις εγκαταστάσεις γκαζόν, πέτυχαν τους ετήσιους στόχους τους;
Ανάλυση απόδοσης με βάση την εποχή του έτους
  • Ποιος ήταν ο ετήσιος στόχος σας; Είστε σε καλό δρόμο;
  • Ποια τρίμηνα κάλυπτε τον προϋπολογισμό και ποια απέτυχαν;

Αφού υποβάλετε ορισμένα σταθερά στοιχεία, μπορείτε να δείτε πόσο στενά ακολούθησε η ομάδα σας το επιχειρηματικό σας σχέδιο εξωραϊσμού. Τώρα είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε πού ξέφυγαν τα πράγματα.

Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τα αποτελέσματα του προηγούμενου επιχειρηματικού σας σχεδίου;

Το δεύτερο βήμα στο επιχειρηματικό σας σχέδιο της εταιρείας εξωραϊσμού είναι να κάνετε μια βαθιά βουτιά στο τι σας βοήθησε να επιτύχετε τους στόχους σας ή τι εμπόδισε την πρόοδό σας. Με βάση αυτά που θα ανακαλύψετε, μπορείτε να ορίσετε πορεία για την επόμενη χρονιά.

Για παράδειγμα, αν είστε ήδη σε καλό δρόμο για να επιτύχετε το σχέδιό σας για φέτος – υπέροχο! Ίσως μπορείτε να θέσετε έναν πιο απότομο στόχο για την επόμενη χρονιά. Εάν όχι, τότε επιστρέφει στη λειτουργία προγραμματισμού και ανακαλύπτει τι ακριβώς πρέπει να διορθωθεί.

Και πάλι, μπορείτε να το προσεγγίσετε με δύο τρόπους:

Πράγματα που ελέγχετε

Αναζητήστε μοτίβα μεταξύ κάθε εργασίας εξωραϊσμού που πήγε στραβά ή που ξεπέρασε τον προϋπολογισμό. Εντοπίστε τα αδύνατα σημεία της ομάδας σας. Υπάρχουν συχνά λάθη εκτίμησης; Χρειάζεται βελτίωση η διαδικασία μεταβίβασης μεταξύ πωλήσεων και λειτουργιών; Πληρώνετε υπερβολικά για προμήθειες; Το κόστος της εργασίας σας ξεπερνά συνεχώς τον προϋπολογισμό;

Εσωτερικά, έχετε τον έλεγχο των διαδικασιών σας, της δομής της ομάδας σας και του κόστους σας. Αυτά είναι καλά προβλήματα γιατί η δύναμη να τα διορθώσετε ανήκει σε εσάς.

Πράγματα εκτός ελέγχου (παροχή, απροσδόκητες αλλαγές, τάσεις)

Δυστυχώς, δεν μπορούν να διορθωθούν τα πάντα όταν πρόκειται για εξωτερικούς παράγοντες που εξακολουθούν να επηρεάζουν την επιχείρησή σας. Το 2021, πολλοί τοπιογράφοι αντιμετώπισαν ελλείψεις σε φυτά, και ίσως να ήσασταν ένας από αυτούς. Ίσως η τάση εξωραϊσμού DIY χτύπησε ιδιαίτερα την περιοχή σας και η πελατειακή σας βάση έπεσε. Υπάρχει μια σειρά από απροσδόκητες αλλαγές που θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει την επιχείρησή σας στον εξωραϊσμό.

Έχετε καταλάβει όλους τους εξωτερικούς παράγοντες που σας εμπόδισαν να επιτύχετε τους στόχους του επιχειρηματικού σας σχεδίου; Εάν έχετε, τότε είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το τελευταίο στοιχείο του επιχειρηματικού σας σχεδίου.

Ποιες κοινές προκλήσεις πρέπει να λάβετε υπόψη για το επιχειρηματικό σας σχέδιο εξωραϊσμού του 2022;

Τέλος, είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο της εταιρείας εξωραϊσμού για το 2022. Σε αυτό το σημείο, έχετε εξετάσει τι λειτούργησε για εσάς και πού πρέπει να βελτιώσετε. Ήρθε η ώρα να κάνετε πράξη την ανάλυσή σας και να θέσετε εφικτούς στόχους για τη νέα χρονιά.

Μπορείτε να επωφεληθείτε από την επιβράδυνση της επιχείρησης για τις διακοπές για να εφαρμόσετε νέες λύσεις ή να κάνετε μακροπρόθεσμες αλλαγές.

Χρειάζεστε ένα μέρος για να ξεκινήσετε; Ακολουθούν ορισμένες κοινές προκλήσεις για κάθε τμήμα της επιχείρησής σας:

Ίσως το πλήρωμά σας έκανε δαπανηρά λάθη που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Ίσως η πανδημία να επηρέασε τις τυπικές δραστηριότητές σας και θέλετε να προσανατολίσετε την ειδικότητα της επιχείρησής σας. Σε κάθε περίπτωση, η εκπαίδευση είναι απαραίτητη.

Συναντηθείτε με τους διευθυντές ή τους επικεφαλής των τμημάτων σας και αναλύστε πότε και πώς να κάνετε συντονισμούς σε όλη την εταιρεία. Η επιτυχία είναι αναπόφευκτη όταν η ομάδα εξωραϊσμού σας βρίσκεται στην ίδια σελίδα.

  • Μάρκετινγκ: Χρειάζεστε έναν καθαρισμό του ιστότοπού σας ή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης;

Η ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ζωτικής σημασίας στην εποχή μας. Οργανώστε μια ανακαίνιση ή ανανέωση του ιστότοπού σας και των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. Δημιουργήστε ένα σταθερό σχέδιο μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να προσελκύσετε έργα εξωραϊσμού το 2022.

Μια καλή διαδικτυακή παρουσία χρειάζεται λίγο χρόνο για να επιμεληθεί, οπότε ξεκινήστε τώρα αντί να περιμένετε τη νέα χρονιά.

  • Πωλήσεις: Προσφορές στο backburner;

Συμβαίνει σε όλους: επικεντρώνεστε σε δουλειές που χρειάζονται την άμεση προσοχή σας και αφήνετε στην άκρη την επιχειρηματική ανάπτυξη.

Το επιχειρηματικό σας σχέδιο εξωραϊσμού για το 2022 θα πρέπει να δίνει προτεραιότητα σε μια υγιή ισορροπία μεταξύ της επιτυχούς εκτέλεσης των υπαρχουσών εργασιών σας και της απόκτησης νέων συμβάσεων. Προσπαθήστε να αφιερώσετε χρόνο για να δημιουργήσετε μια οργανωτική διαδικασία που να είναι ρεαλιστική και να λειτουργεί για το πλήρωμά σας.

  • Λειτουργίες: Αναβάθμιση εξοπλισμού; Νέο λογισμικό;

Ώρα για νέα χλοοκοπτικά, νέα φορτηγά, ακόμα και νέο λογισμικό; Οι υπάλληλοί σας στον εξωραϊσμό εργάζονται από τη μυϊκή μνήμη, επομένως, έχετε κατά νου την καμπύλη εκμάθησης.

Τα ενημερωμένα εργαλεία διευκολύνουν τις καθημερινές εργασίες, αλλά τα οφέλη δεν είναι πάντα άμεσα. Γι‘ αυτό θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον χρόνο για να επιτρέψετε σε όλους να εξοικειωθούν με τον νέο εξοπλισμό ή λογισμικό.

  • Διαχείριση προμήθειας: Δυσκολίες στην προμήθεια φυτών;

Οι ελλείψεις εργοστασίων ήταν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις το 2021. Είτε θέλετε να δημιουργήσετε νέες συνδέσεις προμηθευτών είτε να σκεφτείτε μια ολοκληρωμένη λύση όπως το GoMaterials, η αρχή του έτους μπορεί να είναι μια εξαιρετική στιγμή για εξερεύνηση.

Συνολικά, χαρτογραφήστε τα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρείας εξωραϊσμού σας για το έτος, για το εξάμηνο, ακόμη και για κάθε τρίμηνο! Παρακολουθήστε την πρόοδό σας καθώς προχωράτε και προσαρμόστε τις μεθόδους σας εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Ρυθμίστε την επιχείρησή σας στον εξωραϊσμό για επιτυχία το 2022.

***

Είναι οι πωλήσεις η πρώτη σας προτεραιότητα για την επόμενη χρονιά; Δείτε αυτές τις πέντε συμβουλές από το GoMaterials CRO για να ενισχύσετε την επιχείρησή σας το 2022.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για μηνιαίο περιεχόμενο κατευθείαν στα εισερχόμενά σας! Θα καλύψουμε πράγματα όπως τάσεις του κλάδου, φροντίδα φυτών, επαγγελματικές συμβουλές και κόλπα και πολλά άλλα.

Schreibe einen Kommentar