Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ποτίσετε το γκαζόν σας;

0
Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ποτίσετε το γκαζόν σας;

πράσινο γρασίδι

Η Ένωση Άρδευσης προωθεί την αποτελεσματική χρήση του νερού σε χλοοτάπητες και τοπία σε όλες τις ΗΠΑ. Παρέχουν επίσης εκπαίδευση, πόρους και πιστοποίηση στο σχεδιασμό, την εγκατάσταση, τη συντήρηση και τον έλεγχο της χρήσης νερού.

Για να μεγιστοποιήσει αυτή την προσπάθεια, ο σύλλογος έχει ονομάσει τον Ιούλιο ως Έξυπνος μήνας άρδευσης. Ο Ιούλιος είναι συνήθως ο μήνας με τη μεγαλύτερη κατανάλωση νερού, επομένως είναι η καλύτερη εποχή για να επισημάνετε εκείνες τις πρακτικές που θα εξοικονομήσουν νερό.

Ο Αρδευτικός Σύνδεσμος τονίζει 5 σημαντικές στρατηγικές για την εξοικονόμηση νερού, την εξοικονόμηση χρημάτων και την παροχή καλύτερων αποτελεσμάτων. Αυτές οι στρατηγικές είναι:

 • Φυτέψτε σωστά – το τοπίο και οι κήποι αλλοιώθηκαν για να ταιριάζουν καλύτερα στο έδαφός τους.
 • Επενδύστε σε ένα σύστημα άρδευσης
 • Ποτίστε με σύνεση
 • Διατηρήστε και αναβαθμίστε το σύστημά σας
 • Συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία άρδευσης

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτές τις στρατηγικές στο www.smartirrigationmonth.orgαλλά από τον Ιούλιο είναι Έξυπνος μήνας άρδευσης, είναι σκόπιμο να επισημανθούν οι πρακτικές που χρησιμοποιούν το νερό σε πιο αποτελεσματική βάση. Ακολουθούν μερικές από τις πρακτικές που αναδεικνύει ο Αρδευτικός Σύλλογος. στην ενότητα για Νερό με σύνεση:

Μπείτε στη ζώνη

 • Σχεδόν όλα τα συστήματα καταιονισμού χρησιμοποιούν έναν ελεγκτή για την παροχή νερού σε διαφορετικές ζώνες σε όλο το γρασίδι και το τοπίο.
 • Εάν ο ελεγκτής σας δεν έχει ενημερωθεί για περισσότερα από τρία χρόνια, είναι καλή ιδέα να κάνετε αναβάθμιση σε νέο ελεγκτή. Αυτό θα σας επιτρέψει να ορίσετε διαφορετικά χρονοδιαγράμματα ανά ζώνη για να καλύψετε τις απαιτήσεις σε νερό του φυτικού υλικού και των τύπων καταιωνιστήρων σε αυτήν τη ζώνη. Οι διαφορετικές ζώνες θα απαιτούν συνήθως διαφορετικά προγράμματα ποτίσματος.

σύστημα καταιωνιστήρων

Εξετάστε τον τύπο του εδάφους

 • Τα εδάφη απορροφούν νερό με διαφορετικούς ρυθμούς ανάλογα με το μακιγιάζ τους. Αποφύγετε να ποτίζετε περισσότερο από όσο μπορεί να απορροφήσει το χώμα σας. Είναι σπατάλη νερού και θα έχει επιζήμια αποτελέσματα για τα φυτά σας.

Μην στέλνετε νερό στην αποχέτευση.

 • Η πιο συνηθισμένη κακή χρήση του νερού προέρχεται από ψεκαστήρες που ποτίζουν πεζοδρόμια, δρόμους και άλλες αδιαπέραστες επιφάνειες. Ο έλεγχος της απόδοσης του συστήματός σας από έναν επαγγελματία άρδευσης θα εξοικονομήσει χρήματα στους λογαριασμούς νερού σας.

Νερό μόνο όταν χρειάζεται.

 • Αφού ποτίσετε καλά, αφήστε το χώμα στο γρασίδι και το τοπίο να στεγνώσει πριν το ποτίσετε ξανά. Ακολουθώντας αυτή την πρακτική, οι ρίζες των φυτών θα μεγαλώσουν πιο βαθιά αναζητώντας περισσότερο νερό.

Νερό την καλύτερη στιγμή.

 • Αν και δεν θα βλάψει το γρασίδι ή το τοπίο σας, το πότισμα κατά τη διάρκεια της ζέστης της ημέρας δεν είναι αποτελεσματική πρακτική, καθώς μεγάλο μέρος του νερού θα χαθεί λόγω της εξάτμισης. Η καλύτερη ώρα για πότισμα είναι νωρίς το πρωί. Αποφύγετε το πότισμα αργά το απόγευμα έως το βράδυ καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα ανάπτυξης ασθένειας.

Το νερό είναι πολύτιμος πόρος και η προσφορά δεν είναι ατελείωτη. Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα καταιονισμού σας λειτουργεί με κορυφαία απόδοση και το νερό με σύνεση.

Schreibe einen Kommentar