Τι μέγεθος σακούλας ανάπτυξης για ντομάτες; Συμβουλές καλλιέργειας για τον κήπο με τις ντομάτες σας!

0
Τι μέγεθος σακούλας ανάπτυξης για ντομάτες;  Συμβουλές καλλιέργειας για τον κήπο με τις ντομάτες σας!

Εάν είστε λάτρης της κηπουρικής αλλά ο χώρος του κήπου σας είναι πολύ στενός, ίσως σχεδιάζετε να καλλιεργήσετε ντομάτες σε τσουβάλι. Ένας νέος γρίφος προκύπτει: Τι μέγεθος σακούλα καλλιέργειας για ντομάτες? Ο προσδιορισμός της κατάλληλης διάστασης είναι σημαντικός στη φύτευση των δέντρων καθώς επηρεάζει άμεσα τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των σπόρων.

Η μέτρηση του δοχείου ποικίλλει πολύ για κάθε τύπο ντομάτας και τον αριθμό των δέντρων σε ένα δοχείο. Αυτό το άρθρο από το Growingherbsforbeginners.com θα σας παρέχει σαφείς οδηγίες σχετικά με την επιλογή του καλύτερου πακέτου μεγέθους για τα αγαπημένα σας φυτά.

Ποιο μέγεθος σακούλας ανάπτυξης για ντομάτες είναι η καλύτερη επιλογή;

Πώς να επιλέξετε τις κατάλληλες σακούλες για ντομάτες;

Κανονικά, τα πακέτα φύτευσης διατίθενται με διάφορα μεγέθη, από μικρό μέγεθος (5 γαλόνια) έως μεγάλο μέγεθος (1000 γαλόνια). Θα πρέπει να επιλέξετε ένα μεγάλο καθώς τα φυτά χρειάζονται χώρο φωτοσύνθεση και του μεταβολισμού.

Ετσι, ποιο είναι το καλύτερο μέγεθος σακούλας καλλιέργειας για ντομάτες; Ακολουθούν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Ποικιλία Τομάτας

Αυτό το κόκκινο φρούτο έχει πολλά είδη, από το μικρό μέγεθος όπως τα ντοματίνια μέχρι τη μεγάλη ποικιλία όπως οι ντομάτες κουζίνας. Θα βοηθούσε αν διαλέγατε έναν σάκο που να ταιριάζει με το ώριμο σχήμα των φυτών. Ή αλλιώς, μια συσκευασία 12 ιντσών μπορεί να συνδυάζεται με πολλές ποικιλίες ντομάτας.

Κατάσταση Γης

Αυτό το φυτό απαιτεί μεγάλη ποσότητα διατροφής. Εάν το χώμα του κήπου είναι φτωχό σε άζωτο ή άλλα μέταλλα, θα πρέπει να σηκώσετε το μεγάλο σάκο έτσι ώστε το δέντρο να μπορεί να αναπνέει και να απορροφά τη διατροφή εύκολα.

Εξωτερικό περιβάλλον

Μπορείτε να φυτέψετε τον σπόρο τόσο σε εξωτερικό όσο και σε εσωτερικό χώρο. Ωστόσο, οι εξωτερικές συνθήκες επηρεάζουν επίσης σε μεγάλο βαθμό τη μέτρηση των καλλιεργούμενων σάκων σας. Εάν αφήσετε το φυτό σας να εκτεθεί στο εξωτερικό περιβάλλον, μια μεγάλη σακούλα μπορεί να είναι το καλύτερο στοίχημα.

Τι μέγεθος τσάντα καλλιέργειας για φυτό ντομάτας

Θερμοκρασία

Αυτό το είδος λαχανικών έχει προτιμήσεις ζεστής θερμοκρασίας. Εάν μένετε σε περιοχή με ήπιο κλίμα, θα μπορούσατε να αγοράσετε μικρά σακουλάκια για ντομάτες. Εάν ο χώρος διαβίωσής σας έχει εξαιρετικά υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, ένας μεγάλος σάκος είναι ο καλύτερος τρόπος.

Υδατινοι ποροι

Οι ντομάτες αναπτύσσονται καλά σε βρεγμένο έδαφος. Μια μεγάλη σακούλα μπορεί να περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού για τα δέντρα ώστε να μην χρειάζεται να τα ποτίζετε κάθε μέρα. Σε περίπτωση που αγοράσετε το σάκο μικρής διάστασης, μπορείτε να ποτίζετε τα φυτά πολλές φορές την ημέρα.

Φορητότητα

Όταν χρειάζεται να μεταφέρετε το φυτό σας τακτικά, η κλίμακα της γλάστρας είναι μεγάλη υπόθεση. Ως εκ τούτου, η αγορά ενός μικρού δοχείου είναι πολύ βολική για τη μεταφορά.

Τοποθεσία

Αν υποθέσουμε ότι έχετε λίγο χώρο για φύτευση, θα πρέπει να επιλέξετε ένα μικρό δοχείο για τα λαχανικά. Εκτός αυτού, τα συμπαγή δοχεία μπορούν να αποτρέψουν τα δέντρα από το να βρέχονται την εποχή των βροχών.

Ποιο είναι το καλύτερο μέγεθος σακούλας καλλιέργειας για ντομάτες

Τι μέγεθος σακούλας καλλιέργειας για απροσδιόριστες ντομάτες πρέπει να επιλέξετε;

Οι απροσδιόριστες ντομάτες σκαρφαλώνουν στα δέντρα. θα πρέπει να τα φυτέψετε κατά μήκος του διαδρόμου ή του μπαλκονιού για να αναπτυχθούν εύκολα. Ένα από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά αυτού του τύπου είναι ότι μπορεί να παράγει καρπούς σε κάθε εποχή.

Επομένως, εάν είστε λάτρης της ντομάτας και προτιμάτε να τρώτε ένα νόστιμο, ζουμερό φρούτο κάθε φορά, τα απροσδιόριστα φυτά τομάτας θα πρέπει να χτυπήσουν το σημείο. Θα μπορούσατε να επιλέξετε ορισμένους τύπους απροσδιόριστων φυτών, συγκεκριμένα Beefsteak, Big Daddy, Big Mama κ.λπ.

Αυτή η ποικιλία απορροφά πολλή διατροφή και νερό, επομένως έχει πολύπλοκο ριζικό σύστημα. Τι μέγεθος τσάντα καλλιέργειας για φυτό ντομάτας είναι η καλύτερη επιλογή; Θα πρέπει να επιλέξετε μια σακούλα καλλιέργειας 20 γαλονιών για να αναπτυχθεί η ρίζα και αυτό το δοχείο θα πρέπει επίσης να έχει διάμετρο 15 ιντσών και βάθος 12 ιντσών.

Τι μέγεθος σακούλας ανάπτυξης για καθορισμένες ντομάτες πρέπει να επιλέξετε;

Σε αντίθεση με τις απροσδιόριστες ποικιλίες ντομάτας, οι καθορισμένες ποικιλίες ντομάτας συνήθως αναπτύσσονται ως θάμνος. δεν χρειάζεται να εξαρτώνται από το μπαλκόνι για να επεκταθούν.

Αυτός ο σπόρος παράγει καρπούς μόνο μια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου, επομένως είναι κατάλληλος για προσωρινή κηπουρική. Μπορείτε να καλλιεργήσετε φρέσκια ντομάτα την άνοιξη και να μεταβείτε στο καρπούζι το καλοκαίρι.

Αυτά είναι μερικά εμπορικά ονόματα των καθορισμένων φυτών που μπορείτε να επιλέξετε: Celebrity, Early Girl, Goliath κ.λπ. Σε σύγκριση με άλλα είδη, αυτό το είδος είναι πολύ μικρότερο, επομένως μπορούν να ευδοκιμήσουν σε σακούλες μικρής κλίμακας.

Θα βοηθούσε να επιλέξετε ένα δοχείο 10 γαλονιών με διάμετρο 10 ίντσες και ύψος πάνω από 8 ίντσες. Ωστόσο, μπορείτε ελεύθερα να επιλέξετε και ένα μεγαλύτερο δοχείο.

Οι ντομάτες μεγαλώνουν καλύτερα στη σακούλα παρά στη γλάστρα;

Συνιστάται να φυτέψετε ντομάτες σε σακούλα.

Εάν τα δέντρα σας καλλιεργούνται σε σακούλα – ένα σφραγισμένο δοχείο, τα ριζικά τους συστήματα θα είναι πιθανότατα πιο περίπλοκα και ισχυρά. Όταν οι ρίζες των φυτών επεκταθούν στο πλάι των δοχείων, θα αναστείλει το μήκος της ρίζας τους και θα δημιουργήσει ένα άλλο κλαδί για καλλιέργεια.

Αυτό συμβαίνει επειδή το εξωτερικό στρώμα σκόνης δεν έχει τροφή και νερό. τα δέντρα πρέπει να αναπτύξουν ένα νέο ριζικό σύστημα για να απορροφούν τα μέταλλα από το κέντρο.

Αλλά σε πλαστικά δοχεία (γλάστρες), η ρίζα θα κάνει κύκλους όταν συναντήσει το τοίχωμα της γλάστρας. Ως αποτέλεσμα, οι ντομάτες στην κατσαρόλα δεν θα είναι τόσο δυνατές όσο οι ντομάτες σε δοχεία.

Όσον αφορά την αποστράγγιση των δέντρων, οι σακούλες ρυθμίζουν καλύτερα τη ροή του νερού. Το να μένεις σε μια αδιαφανή γλάστρα δυσκολεύει την εξάντληση του νερού όταν υπάρχει περίσσεια νερού. Ωστόσο, το νερό σε ένα πακέτο δέντρων θα διεισδύσει στις υφασμάτινες σακούλες και στη συνέχεια θα εξατμιστεί γρήγορα.

Το καλοκαίρι, τα φυτά καίγονται εύκολα όταν εκτίθενται σε υψηλό επίπεδο ηλιακού φωτός. Η κατσαρόλα δεν μπορεί να διαδώσει τη θερμότητα τόσο γρήγορα όσο η συσκευασία. Όταν το φως του ήλιου φτάσει στις υφασμάτινες γλάστρες (σακούλες), θα μειώσει τη ζέστη γρήγορα, διατηρώντας τα δέντρα σε κανονική κατάσταση.

Τι μέγεθος σακούλα καλλιέργειας για απροσδιόριστες ντομάτες

Συμβουλές για την καλλιέργεια ντομάτας σε σάκους ανάπτυξης

  1. Αυτά τα λαχανικά απαιτούν έκθεση τουλάχιστον 8 ωρών στο φυσικό φως του ήλιου. θα πρέπει να τα τοποθετήσετε σε ένα ηλιόλουστο μέρος για να μπορούν να φωτοσυνθέσουν εύκολα.
  2. Προσπαθήστε να φυτέψετε τα δέντρα όσο το δυνατόν πιο βαθιά στο χώμα της γλάστρας. Όσο πιο βαθιά είναι η ρίζα, τόσο περισσότερη θρεπτική αξία θα λάβουν οι ντομάτες. Επιπλέον, το στέλεχος θα παραμείνει πιο δυνατό όταν θαφτεί βαθιά στο έδαφος.
  3. Όταν τα δέντρα σας μπαίνουν στην ώριμη διαδικασία, πρέπει να τα ποτίζετε πιο τακτικά. Επιπλέον, το νερό εξατμίζεται γρήγορα στο δοχείο, επομένως πρέπει να τροφοδοτείτε τα δέντρα με αποτελεσματικό νερό.
  4. Καθώς αυτά τα φρούτα χρειάζονται μεγάλες ποσότητες ασβεστίου για να αποφευχθεί η τρομακτική σήψη των ανθέων, θα πρέπει να τους παρέχετε ασβέστιο προσεκτικά. Ένας δωρεάν τρόπος παροχής αυτού του ορυκτού είναι τα τσόφλια αυγών. Πρέπει να τα συνθλίψετε σε μικρά κλάσματα και να τα απλώσετε γύρω από τις ρίζες των δέντρων.
  5. Μόλις ανθίσουν τα φυτά, ταΐστε τα με κάλιο, ώστε ο καρπός να είναι πιο νόστιμος.
  6. Συνδυασμός φύτευσης ντομάτας με άλλα υποστηρικτικά φυτά όπως συμπαγείς κατιφέδες και βασιλικό. Αυτά τα δέντρα είναι εξαιρετικά στη διατήρηση της υγρασίας και στην εξάλειψη των παρασίτων για τα λαχανικά.

Τι μέγεθος σακούλα καλλιέργειας για απροσδιόριστες ντομάτες

συμπέρασμα

Κάθε φορά που αναρωτιέσαι: Τι μεγέθους σακούλα καλλιέργειας για ντομάτες;, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις μεταβλητές. Μια καθορισμένη ποικιλία απαιτεί έναν σάκο ανάπτυξης τουλάχιστον 10 γαλονιών και μια απροσδιόριστη ποικιλία χρειάζεται έναν σάκο 20 γαλονιών για ώριμη ανάπτυξη.

Εξάλλου, αν σκοπεύετε να καλλιεργήσετε ένα μόνο φυτό, μια συσκευασία των 10 γαλονιών είναι μια χαρά. Αλλά για μια μεγάλη σοδειά, θα πρέπει να στοχεύσετε για έναν τεράστιο σάκο που κυμαίνεται από 20 έως 30 γαλόνια.

Schreibe einen Kommentar