Τι κάνει το καλύτερο λίπασμα για τους θάμνους σας;

1
Τι κάνει το καλύτερο λίπασμα για τους θάμνους σας;

Οι λάτρεις του εξωραϊσμού χαμηλής συντήρησης λατρεύουν τους θάμνους γιατί είναι ακριβώς αυτό: χαμηλή συντήρηση. Ακόμα κι έτσι, μερικές φορές εξακολουθούν να χρειάζονται λίπασμα θάμνων για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο υγιείς.

Οι θάμνοι στον εξωραϊσμό συχνά αναπτύσσονται κάτω από αγχωτικές συνθήκες και σε περιβάλλοντα εκτός ενός φυσικού για αυτούς. Η σωστή λίπανση λαμβάνει υπόψη αυτές τις συνθήκες και μεταβλητές και λαμβάνει υπόψη πράγματα όπως τη γονιμότητα του εδάφους, την έκθεση στον ήλιο και τον άνεμο, τον αερισμό του εδάφους, την αποστράγγιση και τη θερμοκρασία. Όλοι οι θάμνοι απαιτούν διαφορετικά θρεπτικά συστατικά για υγιή ανάπτυξη, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ακριβώς ποια θρεπτικά συστατικά χρειάζονται πριν από την εφαρμογή οποιουδήποτε τύπου λιπάσματος θάμνων. Η διεξαγωγή μιας δοκιμής εδάφους παρέχει μια καλύτερη ιδέα για τα θρεπτικά συστατικά που στερούνται από το έδαφος σας και ποια μπορεί να χρειάζονται ενίσχυση με τη χρήση λιπασμάτων.

Τι περιέχει ένα λίπασμα;

Για υγιή ανάπτυξη, όλα τα φυτά χρειάζονται άζωτο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο, χαλκό, μολυβδαίνιο, μαγνήσιο, σίδηρο, θείο, μαγγάνιο και βόριο, τα οποία το φυτό αποκτά από το έδαφος ή από το λίπασμα. Στοιχεία όπως το βόριο, ο ψευδάργυρος, το μαγγάνιο, ο σίδηρος, ο χαλκός και το μολυβδαίνιο είναι μικροθρεπτικά συστατικά λόγω του γεγονότος ότι τα φυτά απαιτούν μόνο μικρές ποσότητες από αυτά. Τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για μεγαλύτερη προσφορά –άζωτο, φώσφορος και κάλιο– είναι μακροθρεπτικά συστατικά. Και τα δύο είναι εξαιρετικά απαραίτητα και, ως εκ τούτου, πρέπει να αντικαθίστανται από λιπάσματα όταν λείπει το έδαφος.

Χρόνος γονιμοποίησης

Η καλύτερη εποχή για τη λίπανση των θάμνων είναι την άνοιξη, όταν απαιτούν τη μεγαλύτερη θρέψη. Αυτές οι ενεργές περίοδοι ώθησης νέας ανάπτυξης επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό από τα πρόσθετα θρεπτικά συστατικά που παρέχονται από το λίπασμα θάμνων και η διατροφή των ανθοφόρων θάμνων μετά την άνθιση ενθαρρύνει την ανάπτυξη περισσότερων ανθοφοριών το επόμενο έτος. Ορισμένα σημάδια υποδεικνύουν την ανάγκη για λίπασμα θάμνων, επομένως είναι συνετό να γνωρίζετε ποια είναι αυτά τα σημάδια πριν εφαρμόσετε κάτι που στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται. Για παράδειγμα, οι θάμνοι που παρουσιάζουν μεγάλη ανάπτυξη νέων βλαστών και τα φύλλα δεν χρειάζονται λίπασμα. Όσοι παράγουν μικρή νέα ανάπτυξη, με ανοιχτά ή κιτρινισμένα φύλλα, χρειάζονται θρεπτικά συστατικά, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την εφαρμογή λιπάσματος θάμνων. Η λίπανση συνιστάται επίσης το φθινόπωρο, πριν ο χειμώνας βάλει τα φυτά σε λήθαργο.

Γνωρίστε το λίπασμα σας

Εάν έχετε μια ποικιλία θάμνων στην ιδιοκτησία σας, μπορείτε συχνά να χρησιμοποιείτε φυτικές τροφές για όλες τις χρήσεις ή λιπάσματα που εισάγονται στο έδαφος κάτω από τον θάμνο, μία φορά την άνοιξη και ξανά στις αρχές του φθινοπώρου, για να απελευθερώσετε θρεπτικά συστατικά σε συνεχή βάση. Ο κύριος στόχος του λιπάσματος θάμνων είναι να βελτιώσει την υγεία και την εμφάνιση των θάμνων, αλλά αυτοί οι πιο υγιείς θάμνοι είναι επίσης γενικά λιγότερο ευάλωτοι σε παράσιτα και ασθένειες των φυτών. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το ποιο λίπασμα είναι καλύτερο, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία. Θα έχουν τις γνώσεις που χρειάζονται για τις σωστές φόρμουλες καθώς και την καλύτερη μέθοδο εφαρμογής.

Οργανικό και Ανόργανο

Τα λιπάσματα θάμνων χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες: τα οργανικά και τα ανόργανα (χημικά). Το οργανικό λίπασμα προέρχεται από ζωντανή φυτική ή ζωική πηγή. Τα χημικά λιπάσματα είτε αναμειγνύονται είτε παράγονται μαζικά και έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι χαμηλότερα σε κόστος από τα αντίστοιχα οργανικά τους. Εξαιτίας αυτού, τα περισσότερα λιπάσματα που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι ανόργανα.

Αργής αποδέσμευσης και διαλυτό

Στις κατηγορίες των οργανικών και ανόργανων λιπασμάτων περιλαμβάνονται τα λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης και τα υγρά λιπάσματα. Τα λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης μπορεί στην πραγματικότητα να είναι είτε ανόργανα είτε οργανικά και να έχουν αργό ρυθμό απελευθέρωσης καθώς και μακρά υπολειμματική, χαμηλή δυνατότητα καύσης και χαμηλή διαλυτότητα στο νερό. Το πιο κοινό στοιχείο σε ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης είναι το άζωτο. Τα υγρά ή υδατοδιαλυτά λιπάσματα χρησιμοποιούνται ευρέως ως προληπτικές θεραπείες για μικρές ελλείψεις θρεπτικών συστατικών και για τη διόρθωση αυτών των ελλείψεων όταν εμφανίζονται. Εφαρμόζονται είτε στο φύλλωμα του θάμνου είτε στο έδαφος.

Στην Executive Landscaping, Inc., συνεργαζόμαστε με πελάτες σε όλη την Ακτή του Κόλπου και έχουμε χρόνια εμπειρίας στην εφαρμογή λιπασμάτων θάμνων στους θάμνους των ιδιοκτησιών τους για να εξασφαλίσουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Γνωρίζουμε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή και την ποσότητα που χρειάζεται, και χρησιμοποιούμε μόνο τα καλύτερα διαθέσιμα προϊόντα. Πάνω απ ‚όλα, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα αριστούργημα για τους πελάτες μας, και οι όμορφοι θάμνοι αποτελούν μέρος αυτού.

Καλέστε την Executive Landscaping, Inc. για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το λίπασμα θάμνων και τις πολλές υπαίθριες υπηρεσίες που προσφέρουμε σήμερα!

Schreibe einen Kommentar