Τέσσερα υπέροχα μέρη για να επισκεφτείτε σε όλο τον κόσμο αν σας αρέσει η ποδηλασία -> Lazy Travel Blog

0
Τέσσερα υπέροχα μέρη για να επισκεφτείτε σε όλο τον κόσμο αν σας αρέσει η ποδηλασία -> Lazy Travel Blog

Ο κόσμος είναι γεμάτος από υπέροχα μέρη για ποδήλατο.

Είτε θέλετε να ακολουθήσετε διάσημες διαδρομές ποδηλασίας είτε να αφιερώσετε το χρόνο σας εξερευνώντας εντυπωσιακά ορεινό έδαφος, αν σας αρέσει η ποδηλασία, σίγουρα θα βρείτε μερικά μέρη στην παρακάτω λίστα που θα θέλετε να κάνετε βόλτα.

Τι πρέπει να κάνετε αν σας χτυπήσει αυτοκίνητο όταν κάνετε ποδήλατο;

Πριν δούμε τέσσερα από τα υπέροχα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε για ένα ταξίδι με ποδήλατο, μια γρήγορη συμβουλή.

Εφόσον ακολουθείτε τους κανόνες του δρόμου και κάνετε ποδήλατο με ασφάλεια, θα πρέπει να είστε σε θέση να αποφύγετε ατυχήματα. Αλλά αν καταλήξετε σε ατύχημα ενώ είστε διακοπές με ποδήλατο σε άλλη χώρα, όπως να σας χτυπήσει αυτοκίνητο, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα που θα κάνατε πίσω στο σπίτι στις ΗΠΑ

Αυτό σημαίνει έλεγχος για τραυματισμούς, αλλαγή στοιχείων ασφάλισης, λήψη φωτογραφιών από τη σκηνή του ατυχήματος, αναφορά του ατυχήματος και λήψη ιατρικής βοήθειας, ακόμη και αν δεν έχετε ορατούς τραυματισμούς. Ίσως χρειαστεί να προσλάβετε και δικηγόρο.

Φυσικά, θα μπορούσατε να κάνετε ποδήλατο στις ΗΠΑ, όπου συγκρούσεις αυτοκινήτου και ποδηλάτου είναι ψηλά. Για παράδειγμα, δεκάδες ποδηλάτες σκοτώνονται και χιλιάδες άλλοι τραυματίζονται σε τροχαία ατυχήματα μόνο στην πολιτεία του Ιλινόις κάθε χρόνο. Επομένως, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κάνετε ποδήλατο στους δρόμους των ΗΠΑ.

Σιένα

Αν είστε λάτρης της ανταγωνιστικής ποδηλασίας, θα έχετε ακούσει για τον αγώνα Strade Bianche στην αρχή της σεζόν, που διεξάγεται στη Σιένα της Ιταλίας. Λοιπόν, μπορείτε να ακολουθήσετε τα «χνάρια» του αγώνα κάνοντας ποδήλατο στους ίδιους δρόμους.

Όχι μόνο μπορείτε να ακολουθήσετε την πορεία της διαδρομής μέσω ποδηλασίας στους τοπικούς δρόμους της Σιένα. Μπορείτε επίσης να δείτε μερικά μαγευτικά τοπία, όπως δρόμους με κυπαρίσσια που περνούν μέσα από ελαιώνες και αμπελώνες.

Κέιπ Τάουν

Η Νότια Αφρική έχει πολλά θαύματα να εξερευνήσει. Αν σκοπεύετε να κάνετε ποδήλατο Κέιπ Τάουν, η καλύτερη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε είναι ένα τμήμα της διαδρομής 62, όπου μπορείτε να κάνετε βόλτα στους όμορφους αμπελώνες Stellenbosch και ακόμη και να σταματήσετε για να δοκιμάσετε κρασιά καθ‘ οδόν. Φροντίστε μόνο να μην πίνετε πολύ.

Μετά τους αμπελώνες, θα κατευθυνθείτε στην υπέροχη ημίξηρη έρημο Karoo προτού μεταβείτε στους οπωρώνες Koo Valley και στο ολλανδικό χωριό Barrydale. Ακολουθώντας αυτή τη διαδρομή, θα φτάσετε τελικά στη θάλασσα, όπου θα μπορούσατε να δείτε φάλαινες και ακόμη και να επισκεφτείτε μια αποικία πιγκουίνων.

Στάβανγκερ

Αν σας αρέσει η ποδηλασία ανάμεσα σε τοπία που κόβουν την ανάσα, θα πρέπει να σκεφτείτε να κάνετε ένα ποδηλατικό ταξίδι τριγύρω Στάβανγκερ στη Νορβηγία. Βουνά? Ελεγχος. Καταρράκτες; Ελεγχος. Σπηλαιώδη φιόρδ που περιβάλλονται από δάση; Ελεγχος. Οι ποδηλατικές διαδρομές του Stavanger τα έχουν πραγματικά όλα.

Σίγουρα θα σας ταπεινώσει το μεγαλείο της φύσης σε αυτά τα μέρη. Γύρω από την πόλη του Stavanger, μπορείτε να εξερευνήσετε το υπέροχο λιμάνι που είναι διάσπαρτο με πολύχρωμα ξύλινα κτίρια. Και από τον πυθμένα του Lysebotn, υπάρχει μια συναρπαστική ανάβαση που υψώνεται από τη θάλασσα σε ένα τραχύ οροπέδιο ύψους 6 μιλίων.

Τα Ιμαλάια του Νεπάλ

Εάν η ποδηλασία βουνού είναι το πράγμα σας και νιώθετε περιπετειώδεις, θα συνιστούσαμε να κατευθυνθείτε στα Ιμαλάια του Νεπάλ. Αν και μπορεί να μην μπορείτε να κάνετε ποδήλατο για ολόκληρα τα 500 μίλια της οροσειράς της νότιας κεντρικής Ασίας που ελίσσεται από τον ποταμό Κάλι προς τα ανατολικά στον ποταμό Τίστα, σίγουρα θα απολαύσετε ιππασία σε μερικές από τις διάσημες ποδηλατικές διαδρομές της περιοχής.

Μια από τις καλύτερες διαδρομές είναι το Kali Horseshoe, που ταξιδεύει στην πόλη Gorkha. Καθοδόν, θα απολαύσετε εκπληκτική θέα στον ποταμό Marshyangdi και την οροσειρά Annapurna, η οποία, στα 26.545 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι το δέκατο υψηλότερο βουνό στον πλανήτη.

Αφού αναρριχηθείτε στο χείλος της κοιλάδας του Κατμαντού, θα έχετε ένα πιο χαλαρό ταξίδι κατάβασης, πίσω στο σημείο εκκίνησης του Κατμαντού.

Schreibe einen Kommentar