Σχολεία και κοριοί: Πώς να αποτρέψετε τους κοριούς να έρθουν στο σπίτι σας | Terminix® Service, Inc. | Νο 1 στην καταπολέμηση παρασίτων και θεραπεία τερμιτών

3
Σχολεία και κοριοί: Πώς να αποτρέψετε τους κοριούς να έρθουν στο σπίτι σας |  Terminix® Service, Inc. |  Νο 1 στην καταπολέμηση παρασίτων και θεραπεία τερμιτών

Οι κοριοί μπορούν να βρεθούν σχεδόν παντού, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών σταθμών, των σχολείων και των κολεγίων.

Οι κοριοί είναι γνωστοί ως εξαιρετικοί ωτοστόπ, επομένως είναι σημαντικό να μάθετε τρόπους για να τους αποτρέψετε από το να έρθουν μαζί σας στο σπίτι.

Τι είναι οι κοριοί;

Οι κοριοί είναι μικρά, κοκκινοκαφέ, ωοειδούς σχήματος έντομα. Αυτά τα παράσιτα είναι τροφοδότες αίματος και σέρνονται στα κρεβάτια κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ τα θύματά τους κοιμούνται.

Τα αυγά εναποτίθενται σε μικρές ρωγμές στο σκελετό του κρεβατιού, στις ραφές του στρώματος ή σε σανίδες, στολίδια ή έπιπλα κοντά στο κρεβάτι. Οι νύμφες και τα ενήλικα κατοικούν το ένα κοντά στο άλλο, κρύβονται σε τέτοιες ρωγμές περιμένοντας να νυχτώσει όταν θα μπορούσαν να τολμήσουν να τραφούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι προσβλητικοί κοριοί φιλοξενούν πολλά πόδια από το κρεβάτι σε ρωγμές σε έπιπλα, σανίδες, κουφώματα θυρών ή ακόμα και μέσα σε κενά στον τοίχο. Εάν οι πληθυσμοί γίνουν μεγάλοι ή όταν ένας ξενιστής σπανίζει επειδή κανείς δεν κοιμάται στο κρεβάτι για κάποιο χρονικό διάστημα, οι κοριοί μπορεί να σέρνονται σε άλλα δωμάτια ή να στριμώξουν τους τοίχους για να εισέλθουν σε γειτονικές τοποθεσίες. Μπορούν επίσης να μεταφερθούν από μέρος σε μέρος κρυμμένο σε έπιπλα.

Κοριοί στα σχολεία

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), οι κοριοί είναι ένα από τα πολλά παράσιτα που προκαλούν ανησυχία στα σχολεία. Οι κοριοί είναι γνωστοί για το ότι ταξιδεύουν σε τσάντες, σακίδια και ρούχα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν εύκολα να ταξιδέψουν από το σχολείο στο σπίτι.

Τα τσιμπήματα κοριών είναι ανώδυνα και ένας αριθμός κοριών μπορεί να τρέφονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε οποιαδήποτε περιοχή του εκτεθειμένου δέρματος. Το τραύμα από δάγκωμα που προκύπτει μπορεί να εμφανίσει γενικευμένο μικρό οίδημα σε ανυψωμένο εξόγκωμα ακολουθούμενο από κνησμό.

Προσδιορίστε, αποτρέψτε και θεραπεύστε τους κοριούς

  1. Η θετική αναγνώριση των κοριών είναι σημαντική γιατί οι στενοί συγγενείς τους, οι κοριοί νυχτερίδων και οι κοριοί, μπορούν εύκολα να συγχέονται μαζί τους. Η εσφαλμένη αναγνώριση μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιτυχείς προσπάθειες ελέγχου.
  2. Οι κοριοί μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να εξαλειφθούν, επομένως συνιστάται η διαβούλευση με έναν έμπειρο επαγγελματία ελέγχου παρασίτων.
  3. Ο επιτυχής έλεγχος εξαρτάται από την εύρεση κάθε ρωγμής ή κενού όπου φιλοξενούνται τα έντομα και την απομάκρυνση των ζωυφίων με ηλεκτρική σκούπα ή επεξεργασία του καταφυγίου με κατάλληλο προϊόν. Η θέα ακόμη και της πιο μικρής ρωγμής στα έπιπλα μπορεί να οδηγήσει σε επίμονη μόλυνση, επομένως τα κρεβάτια, τα κομοδίνα και τα σχετικά έπιπλα συχνά απαιτούν αποσυναρμολόγηση και προσεκτική επιθεώρηση.
  4. Τα χαλιά μπορεί να χρειαστεί να σηκωθούν απαλά κατά μήκος της άκρης και να γίνει επεξεργασία του χώρου από κάτω.
  5. Οι σανίδες βάσης, τα κουφώματα θυρών και παραθύρων και οποιαδήποτε ορατή ρωγμή θα απαιτήσουν επεξεργασία σε μολυσμένα δωμάτια. Εάν τα έπιπλα μεταφερθούν από μια μολυσμένη μονάδα σε άλλη μονάδα, θα πρέπει να επιθεωρούνται προσεκτικά και να καθαρίζονται ή να αντιμετωπίζονται όπως απαιτείται για να αποφευχθεί η εξάπλωση των κοριών στο νέο δωμάτιο.

Εμπιστευτείτε την Terminix

Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε κοριούς, καλέστε μας αμέσως. Οι τοπικοί μας ειδικοί θα πραγματοποιήσουν μια ενδελεχή, δωρεάν εξέταση του σπιτιού, των επίπλων και των κλινοσκεπασμάτων σας για να προσδιορίσουν την έκταση του προβλήματος και να προτείνουν την καλύτερη πορεία δράσης.

Schreibe einen Kommentar