Συμβουλές συντήρησης ψεκαστήρα αυτό το φθινόπωρο

1
Συμβουλές συντήρησης ψεκαστήρα αυτό το φθινόπωρο

συντήρηση ψεκαστήρα

Εάν το σπίτι σας διαθέτει σύστημα άρδευσης χλοοτάπητα/τοπίων, η τακτική επιθεώρηση και η συντήρηση του καταιονιστή είναι το κλειδί για τη διατήρηση της αποτελεσματικής και αποτελεσματικής λειτουργίας του. Εκτός από τη χρήση μιας επαγγελματικής υπηρεσίας, όπως το Πρόγραμμα Συντήρησης Άρδευσης της Spring-Green, οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα συντήρησης ψεκαστήρα περιοδικά περπατώντας στην ιδιοκτησία και αναζητώντας οπτικές ενδείξεις για να επαληθεύσουν ότι το σύστημα καταιονισμού τους λειτουργεί σωστά ή ότι οι ρυθμίσεις ή επισκευές είναι απαραίτητες.

Αυτό μπορεί να γίνει όποτε βρίσκεστε έξω στο ακίνητο, αλλά κατά κανόνα, όσο περισσότερη κίνηση ή χρήση λαμβάνει μια περιοχή, τόσο πιο συχνά θα πρέπει να ελέγχεται.

Τι να αναζητήσετε: Συμβουλές συντήρησης ψεκαστήρα

Όταν κάτι πάει στραβά με ένα σύστημα άρδευσης, οι συνέπειες γενικά εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες: σπατάλη νερού και ζημιά ή απώλεια φυτών. Το νερό σπαταλιέται εάν εφαρμοστεί πάρα πολύ από αυτό ή αν πάει εκεί που δεν πρέπει. Η ζημιά ή η απώλεια των φυτών, ως αποτέλεσμα ενός προβλήματος άρδευσης, μπορεί να προκύψει εάν πολύ νερό ή πολύ λίγο νερό φτάσει στα προσβεβλημένα φυτά. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτές οι συνέπειες μπορεί να είναι αρκετά δαπανηρές.

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξετε για τη συντήρηση του ψεκαστήρα:

● Οι επίμονες λακκούβες ή οι κορεσμένες περιοχές, ακόμη και όταν οι εκτοξευτήρες είναι απενεργοποιημένοι, μπορεί να υποδηλώνουν διακοπή γραμμής. Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες για αυτό, συμπεριλαμβανομένων των χειμερινών ζημιών, της ασυνήθιστης δραστηριότητας και της συνηθισμένης επιδείνωσης.

● Το νερό με λάθος κατεύθυνση—δηλαδή μια κεφαλή καταιωνιστήρων ποτίζει το δρόμο ή την πλευρά του σπιτιού σας αντί για το γκαζόν ή το κρεβάτι—μπορεί να σημαίνει ότι η κεφαλή χρειάζεται ρύθμιση ή πρέπει να καθαριστεί κάποιο εμπόδιο.

● Οι κεφαλές και οι ρότορες είναι τα μέρη που διανέμουν το νερό στο σημείο που ανήκει. Όταν αυτά τα εξαρτήματα φθαρούν ή καταστραφούν ή τελικά λείπουν, τα στοιχεία είναι αρκετά εύκολο να εντοπιστούν όταν το σύστημα λειτουργεί, αλλά μπορεί επίσης να είναι εμφανή ενώ το σύστημα είναι απενεργοποιημένο. Οι ρότορες που δεν περιστρέφονται θα προκαλέσουν υπερβολικό πότισμα προς μια κατεύθυνση και καφέ κηλίδες σε άλλη. Οι αναδυόμενοι μηχανισμοί που δεν ανασύρονται πλέον είναι εύκολο να εντοπιστούν, όπως λείπουν ή σπασμένα κεφάλια.

● Οι διαρροές μπορεί να συμβούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Οι γραμμές νερού, οι βαλβίδες, τα εξαρτήματα, οι κεφαλές ψεκασμού και οι ρότορες είναι κοινές περιοχές όπου εμφανίζονται διαρροές στο σύστημα καταιονισμού. Αναζητήστε νερό που εκτοξεύεται ή τρέχει πίσω από μια κεφαλή καταιωνιστήρων ή από οπουδήποτε δεν πρέπει να έρχεται νερό.

● Νεκρές ζώνες—ολόκληρα τμήματα ενός συστήματος καταιονισμού που δεν λαμβάνουν νερό—μπορεί να οφείλονται σε διακοπή γραμμής, μηχανικά προβλήματα, ηλεκτρικά προβλήματα ή κάποιο συνδυασμό αυτών. Τα διαγνωστικά θα καθορίσουν ποια από αυτά είναι η περίπτωση και τι πρέπει να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί για να επιλυθεί το πρόβλημα.

● Τα ηλεκτρικά gremlins με τη μορφή αποτυχημένων αισθητήρων, ελαττωματικών ελεγκτών, σπασμένων καλωδίων και άλλων μπορεί επίσης να προκαλέσουν την ενεργοποίηση των συστημάτων καταιονισμού, εν όλω ή εν μέρει, όταν πρέπει να είναι απενεργοποιημένα και αντίστροφα. Όπως κάθε άλλη ηλεκτρονική συσκευή, τα «έξυπνα μέρη» του συστήματος άρδευσης φθείρονται. Και όπως τα smartphone και τα tablet, τα έξυπνα συστήματα άρδευσης και οι ελεγκτές απαιτούν ενημερώσεις και αναβαθμίσεις κατά καιρούς.

Συντήρηση ψεκαστήρα στο τέλος της σεζόν

Είναι αρκετά εύκολο να ξοδέψετε πολλά χρήματα για επισκευές άρδευσης. Αν θέλετε να δείτε έναν μεγάλο λογαριασμό επισκευής την επόμενη άνοιξη, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγνοήσετε το σύστημα άρδευσης αυτό το φθινόπωρο. Η σωστή χειμερινή περίοδος για την απομάκρυνση όλου του νερού από το σύστημα άρδευσης θα βοηθήσει στην αποφυγή ζημιών από παγετό στις γραμμές, τις βαλβίδες, τους ρότορες και τις κεφαλές.

Αυτό γίνεται συχνά με την εισαγωγή προσεκτικά ελεγχόμενης πίεσης αέρα σε μεμονωμένες ζώνες μέχρι να καθαριστεί ολόκληρο το σύστημα. Αν και αυτό δεν εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει ζημιά από τη μετατόπιση και την κίνηση του εδάφους κατά τη διάρκεια των κύκλων κατάψυξης και απόψυξης, εξαλείφει την απειλή ζημιάς από παγετό που προκαλείται από το νερό που έχει απομείνει στα εξαρτήματα του συστήματος καταιονισμού.

Ο φθινοπωρινός χειμώνας αποτελεί βασικό στοιχείο του προγράμματος συντήρησης άρδευσης Spring-Green. Έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση του συστήματος άρδευσης ή της συντήρησης του καταιονιστή; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον επαγγελματία περιποίησης γκαζόν της γειτονιάς σας στο Spring-Green. Θα χαρούμε να μοιραστούμε την τεχνογνωσία μας μαζί σας.

Schreibe einen Kommentar