Συμβουλές για κούρεμα και πότισμα για να αποφύγετε ένα καφέ γκαζόν

2
Συμβουλές για κούρεμα και πότισμα για να αποφύγετε ένα καφέ γκαζόν

κακό κούρεμα καφέ γκαζόν

Η Spring-Green συχνά ρωτιέται, „γιατί το γκαζόν μου γίνεται καφέ;“ ή «γιατί έχω καφέ γκαζόν και οι γείτονές μου όχι;» Συχνά οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο λόγος που το γκαζόν τους είναι καφέ οφείλεται σε δραστηριότητα εντόμων ή ασθενειών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ζημιά οφείλεται συνήθως σε ακατάλληλο κούρεμα και πότισμα. Μάθετε αυτές τις συμβουλές κοπής και ποτίσματος για να αποφύγετε ένα καφέ γκαζόν και να εξασφαλίσετε ένα πιο υγιεινό και πιο πράσινο.

Συμβουλές κοπής για να αποφύγετε ένα καφέ γκαζόν

Ο νούμερο ένα λόγος για τις περισσότερες ζημιές στο γκαζόν και το να έχεις καφέ γκαζόν είναι το ακατάλληλο κούρεμα. Ακολουθούν τα σωστά ύψη κοπής για τα πιο κοινά χόρτα που βρίσκονται σε χώρους με γκαζόν στο σπίτι:

 • Bermuda Grass 1/2 έως 1-1/2”
 • Zoysia Grass 3/4 έως 1-1/2”
 • Σαρανταποδαρούσα Γκρας 1-1/2 έως 2”
 • St Augustine Grass 3-1/2 έως 4”
 • Ψηλό γρασίδι Fescue 3 έως 4”
 • Kentucky Bluegrass 2 έως 3”
 • Πολυετές Ryegrass 2 έως 3”
 • Fine Fescue 2-1⁄2 έως 3-1⁄2”

Υπάρχει ένας κανόνας σχετικά με το πόσο να κόβεται κάθε φορά που κόβεται ένα γκαζόν και ονομάζεται το „ένα τρίτο“ κανόνας. Ο στόχος είναι να κόψετε έτσι ώστε να μην αφαιρείται περισσότερο από το 1/3 της λεπίδας του γρασιδιού ανά πάσα στιγμή. Αυτό δεν είναι πάντα πρακτικό, ειδικά όταν φαίνεται να βρέχει κάθε Σαββατοκύριακο, που είναι η μόνη φορά που οι περισσότεροι άνθρωποι κουρεύουν το γκαζόν τους. Εάν το χλοοκοπτικό έχει ρυθμιστεί στο κατάλληλο ύψος, ακόμα κι αν αφαιρεθεί περισσότερο από το ένα τρίτο της λεπίδας του γρασιδιού, το γρασίδι θα εξακολουθεί να μοιάζει με πράσινο και υγιές γρασίδι μετά το κούρεμα.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε γιατί το κούρεμα σε υψηλότερη ρύθμιση είναι σημαντικό για τη συνολική υγεία του γκαζόν σας.

4 συμβουλές γιατί το γκαζόν πρέπει να κόβεται σε μεγαλύτερο μήκος:

 1. Η λεπίδα του γρασιδιού είναι όπου λαμβάνει χώρα η φωτοσύνθεση. Έτσι το φυτό παράγει τροφή. Όταν κοπεί πάρα πολύ από τη λεπίδα του γρασιδιού, το φυτό θα παράγει λιγότερη τροφή.
 2. Οι μακρύτερες λεπίδες του γρασιδιού θα σκιάζουν το έδαφος από κάτω, διατηρώντας το πιο δροσερό και, επομένως, υγρό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επομένως οι απαιτήσεις σε πότισμα μειώνονται.
 3. Με τη σκίαση του εδάφους, λιγότερος ήλιος μπορεί να φτάσει στους σπόρους των ζιζανίων που υπάρχουν πάντα στο γρασίδι και να τους εμποδίσει να βλαστήσουν. Το κούρεμα ψηλού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους ελέγχου των ζιζανίων.
 4. Είναι μια φυσική ισορροπία της φύσης ότι οι ρίζες θα ταιριάζουν με το ύψος των φυτών γρασιδιού. Το σύντομο κούρεμα θα έχει ως αποτέλεσμα κοντές ρίζες.

Πόσο πρέπει να ποτίζω το γκαζόν μου;

Το πότισμα είναι η δεύτερη πιο παρεξηγημένη πολιτιστική πρακτική. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού είτε ποτίζουν πολύ είτε πολύ λίγο. Κατά γενικό κανόνα, ένα γκαζόν χρειάζεται περίπου 1 ίντσα νερό την εβδομάδα να παραμείνουμε πράσινοι και υγιείς. Τα αυτόματα συστήματα καταιονισμού την άνοιξη και το καλοκαίρι κάνουν το πότισμα εξαιρετικό, αλλά το πολύ πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε χλοοτάπητα που εξαρτάται περισσότερο από το νερό από όσο χρειάζεται. Το υπερβολικό νερό κορεστεί επίσης το έδαφος, γεμίζοντας με νερό τον ατμοσφαιρικό χώρο μεταξύ των σωματιδίων του εδάφους, προκαλώντας τον πνιγμό του φυτού. Ποτίζοντας λιγότερο και αφήνοντας τον χλοοτάπητα να στεγνώσει μεταξύ του ποτίσματος, θα αναπτυχθούν βαθύτερες ρίζες που χρειάζονται λιγότερο νερό.

Το γρασίδι είναι ένα αξιόλογο φυτό και μπορεί να ανακάμψει ακόμα και μετά από πολύ ξηρό καιρό ή ξηρασία. Ως επί το πλείστον, τα χόρτα δροσερής εποχής μπορούν να περάσουν περίπου 4 εβδομάδες χωρίς νερό. Τα χόρτα της θερμής εποχής μπορούν να διαρκέσουν πολύ περισσότερο με ελάχιστο έως καθόλου νερό και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα επιβιώσουν καθ‘ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Δεν υπάρχει κανένα λάθος ότι οι χλοοτάπητες θα μείνουν αδρανείς και θα προκαλέσουν ένα καφέ γκαζόν. Αυτός είναι ο μηχανισμός άμυνας του φυτού – για να σταματήσει κάθε περιττή ανάπτυξη σε μια προσπάθεια να κρατήσει το στέμμα και τις ρίζες ζωντανές. Τουλάχιστον, προμήθεια περίπου μισή ίντσα νερό στο γρασίδι κάθε μήνα για να προστατεύσετε το στέμμα και τις ρίζες.

Πριν σκεφτείτε ότι έχετε ένα καφέ γκαζόν λόγω ενός προβλήματος με έντομα ή ασθένεια, καθορίστε εάν κόβετε και ποτίζετε με τον σωστό τρόπο. Επικοινωνήστε με τον επαγγελματία περιποίησης γκαζόν της γειτονιάς σας στο Spring-Green για να αξιολογηθεί ολόκληρο το γκαζόν σας σήμερα.

Schreibe einen Kommentar