Πώς οι επιτυχημένοι άνθρωποι παραμένουν διαρκώς παρακινημένοι: Τρόποι για να το κάνετε

0
Πώς οι επιτυχημένοι άνθρωποι παραμένουν διαρκώς παρακινημένοι: Τρόποι για να το κάνετε

Χρόνος διαβασματός: 3 λεπτά

Δεν είναι πάντα εύκολο να διατηρείς συνεχώς κίνητρα, όπως όλοι γνωρίζουμε.

Είστε από αυτούς που σταμάτησαν τα πράγματα στα μισά του δρόμου λόγω έλλειψης κινήτρων;

Ίσως παρατηρήσετε πολλούς επιτυχημένους ανθρώπους τριγύρω και δεν έχετε ιδέα πώς έφτασαν στην κορυφή ενώ εξακολουθείτε να παλεύετε με τις περιστάσεις σας.

Θέλετε να μάθετε πώς να επιτύχετε και αποφύγετε πολλούς περισπασμούς στο δρόμο σου προς τα πάνω;

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε πέντε μυστικά του σταθερού κινήτρου των επιτυχημένων ανθρώπων και τι τους βοήθησε να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στους στόχους τους. Εάν τα κάνετε όλα σωστά, θα μπορούσατε τελικά να γίνετε ένας από αυτούς.

1. Δημιουργήστε έναν εμπνευσμένο αλλά εφικτό στόχο

Ένας φιλόδοξος στόχος είναι ένα πρωταρχικό πράγμα που παρακινεί τα άτομα να επιτύχουν. Πρέπει όμως να είναι ρεαλιστικό και συγκεκριμένο.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να είστε πλούσιοι αλλά δεν έχετε σχέδιο δράσης, το όνειρό σας δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει πραγματικότητα.

Βοηθά να χωρίσετε την πορεία σας σε μικρότερα βήματα και να ορίσετε μια προθεσμία για καθένα από αυτά, ώστε να μπορείτε να δείτε την πρόοδο και να την γιορτάσετε. Το να γιορτάζετε πώς καταφέρατε να παραμείνετε παρακινημένοι οδηγεί σε περισσότερη πρόοδο και περισσότερους εορτασμούς.

Αξίζει τον κόπο!

Οι μικρές νίκες θα σας παρακινήσουν να πετύχετε σε σταθερά υψηλό επίπεδο.

Ο απώτερος στόχος είναι κάτι που σε εμπνέει να πετύχεις καθημερινά. Σου δίνει την ενέργεια να σηκωθείς αμέσως το πρωί.

Αλλά πρέπει επίσης να είναι κάτι για το οποίο είστε παθιασμένοι. Αν επιλέξετε να κάνετε κάτι που δεν φέρνει ευχαρίστηση ή είναι πολύ δύσκολο, τελικά θα χάσετε το κίνητρο.

Ο Steve Jobs συνέχισε να εργάζεται σε λογισμικό και υλικό ακόμα και μετά την απόλυσή του από την Apple επειδή ήταν η πραγματική του κλήση. Αν λοιπόν βρείτε το δικό σας, θεωρήστε ότι βρίσκεστε στα μισά του δρόμου για την εκπλήρωση των ονείρων σας.

2. Αποφύγετε τους εξωτερικούς περισπασμούς

Οι εξωτερικοί περισπασμοί περιλαμβάνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις κλήσεις και τις μη προγραμματισμένες συναντήσεις.

Όταν κάνετε κύλιση και απαντάτε σε ατελείωτα μηνύματα, χάνετε τον κρίσιμο χρόνο που απαιτείται για να ολοκληρώσετε τις κύριες εργασίες σας.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, κάθε άτομο ξοδεύει κατά μέσο όρο 145 λεπτά καθημερινά στα social media. Είναι σχεδόν 2,5 ώρες!

Οι πρωινές ώρες είναι εκείνες που ο εγκέφαλος είναι πιο παραγωγικός. Επομένως, θα ήταν πιο αποτελεσματικό να προγραμματίζετε συναντήσεις και να εργάζεστε με email αυτήν τη στιγμή αντί να το σπαταλάτε διαβάζοντας μηνύματα.

Είναι δική σας επιλογή πώς να το προγραμματίσετε. Απλώς μην κοιτάτε στο κουτί μηνυμάτων σας κάθε πέντε λεπτά. Μια φορά κάθε λίγες ώρες περίπου θα ήταν εντάξει.

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε την εστίασή σας. Δεν υπάρχει τίποτα σαν να λέτε όχι σε περισπασμούς που ελάχιστα σας βοηθούν να παραμείνετε παρακινημένοι και να βιώσετε μεγαλύτερες επιτυχίες και πληρότητα.

3. Διατηρήστε το σώμα και το μυαλό υγιή

Το κίνητρο για επιτυχία στη ζωή είναι κάτι ιδιότροπο.

Μπορεί να εμφανιστεί ως απόκριση σε εξωτερικά ερεθίσματα και στη συνέχεια να εξαφανιστεί ξαφνικά χωρίς ίχνος. Από καθαρά φυσιολογική άποψη, τα θετικά συναισθήματα δεν μπορούν να εμφανιστούν σε ένα κουρασμένο σώμα.

Ως εκ τούτου, πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι (όπως ο Usain Bolt, ο πιο γρήγορος δρομέας στον κόσμο) παρακολουθούν τι τρώνε και επιλέγουν υγιεινές τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες (λαχανικά, φρούτα, δημητριακά, ζυμαρικά από σκληρό σιτάρι).

Παράγουν πολλή ενέργεια που κρατά ένα άτομο παρακινημένο όλη την ημέρα.

Η τακτική άσκηση και ο πρωινός διαλογισμός καθαρίζουν το σώμα και το μυαλό από αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ρουτίνα που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Και μην ξεχνάτε τον ποιοτικό ύπνο. Δώστε στον εγκέφαλο και το σώμα σας αρκετό χρόνο για ξεκούραση γιατί θα είναι δύσκολο να βρείτε κίνητρα και να επιτύχετε απτά αποτελέσματα χωρίς αρκετή ενέργεια.

4. Ανταγωνιστείτε με άλλους

Η επιθυμία να αποδείξετε την αξία σας και να λάβετε αναγνώριση μπορεί επίσης να ενθαρρύνει κάποιον να πετύχει.

Ο Gianni Versace είπε, «Είναι ωραίο να υπάρχει έγκυρος διαγωνισμός. σε ωθεί να τα καταφέρεις καλύτερα». Η επιθυμία να είμαστε οι καλύτεροι μεταξύ των άλλων μας παρακινεί στη ζωή και μας επιτρέπει να φτάσουμε στην επιτυχία γρηγορότερα πριν κάποιος άλλος προλάβει.

Τι γίνεται όμως αν είστε στην αρχή της πορείας σας προς την επιτυχία;

Από τι παρακινούνται οι άνθρωποι όταν δεν έχουν έναν άξιο ανταγωνιστή; Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να πάρετε έναν από τους διάσημους ανθρώπους που πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα στον τομέα σας και να ανταγωνιστείτε μαζί τους για διασκέδαση.

5. Λάβετε κίνητρα από αντίξοες συνθήκες

Αν πιστεύετε ότι οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες δεν ήταν ποτέ σε ζεστό νερό και προέρχονται από πλούσιες οικογένειες, διαβάστε τις ιστορίες της ζωής τους.

Πολλοί προέρχονταν από το τίποτα, όπως ο Howard Schultz (ο ιδρυτής των Starbucks) και ο Ralph Lauren. Το εξαιρετικό τους κίνητρο προέκυψε από την ανάγκη να επιβιώσουν σε δύσκολες καταστάσεις.

Ο φόβος να κολλήσετε σε αντίξοες συνθήκες είναι ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα στη ζωή.

Τώρα, κοιτάξτε τη ζωή σας και σκεφτείτε τι σας εξοργίζει περισσότερο. Ίσως, είναι η γειτονιά που θα θέλατε να αλλάξετε ή που δεν έχετε τόσα φανταχτερά πράγματα όσο οι φίλοι σας.

Μια υγιής δόση αρνητικών συναισθημάτων θα σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένοι και να ξεφύγετε από τις επιβαρυντικές σας περιστάσεις μια μέρα.

6. Να μαθαίνεις από την αποτυχία και να μην τα παρατάς ποτέ

Η αποτυχία είναι ίσως το πιο συνηθισμένο πράγμα που συμβαίνει σε κάθε άνθρωπο κάποια στιγμή στη ζωή του. Αλλά ο φόβος της ήττας δεν βοήθησε ποτέ κανέναν να πετύχει τους στόχους του.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των επιτυχόντων και των απλών ανθρώπων έγκειται στο πώς αντιλαμβάνονται την αποτυχία. Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν τη ζωή τους παραπονούμενοι για ανυπέρβλητα εμπόδια και ρίχνουν την ευθύνη σε όλους γύρω τους.

Από την άλλη πλευρά, ένα άτομο με επιτυχία στο μυαλό του καταλαβαίνει ότι η αποτυχία είναι απλώς ένα ακόμη σκαλοπάτι στην πορεία προς τα πάνω γιατί είναι ένα μάθημα για το τι λειτουργεί και τι όχι.

Όπως είπε ο Μπιλ Γκέιτς, «Είναι καλό να γιορτάζεις την επιτυχία, αλλά είναι πιο σημαντικό να λαμβάνεις υπόψη τα μαθήματα της αποτυχίας». Και το όραμα του πώς να κάνετε τα πράγματα σωστά την επόμενη φορά είναι αυτό που σας οδηγεί στην επιτυχία.

Τελικές σκέψεις για το πώς να παραμείνετε παρακινημένοι

Η επιτυχία είναι αδύνατη χωρίς κίνητρο.

Εάν ένα άτομο δεν επιθυμεί να προχωρήσει προς έναν καθορισμένο στόχο, δεν θα τον πετύχει ποτέ. Τα καλά νέα είναι ότι το κίνητρό σας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Φυσικά, χρειάζεται λίγη προσπάθεια και λίγη δημιουργικότητα, αλλά αν οι άλλοι μπορούν να το κάνουν, μπορείτε και εσείς.

Νάταλι Μαξίμιτς

Η Natalie Maximets είναι πιστοποιημένη προπονήτρια μεταμόρφωσης ζωής και συνεισφέρουσα συγγραφέας στο OnlineDivorce.com. Έχει αφιερώσει την καρδιά και το μυαλό της στο να βοηθά τους άλλους μέσω γεγονότων που αλλάζουν τη ζωή και να εφευρίσκουν εκ νέου μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους

Νάταλι Μαξίμιτς

Schreibe einen Kommentar