Πώς να φτιάξετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου

3
Πώς να φτιάξετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου

σειρές λαχανικών που αναπτύσσονται σε υπερυψωμένο κήπο

Η κηπουρική σε υπερυψωμένο κρεβάτι έχει γίνει πολύ δημοφιλής ως τρόπος κήπου. Δεν χρειάζεται πλέον να βγάζετε το rototiller την άνοιξη για να προετοιμάσετε το έδαφος. Εδώ είναι μερικά μόνο οφέλη από την κηπουρική σε υπερυψωμένα κρεβάτια.

σειρές λαχανικών που αναπτύσσονται σε υπερυψωμένο κήπο

  • Τα υπερυψωμένα κρεβάτια εξαλείφουν την ανησυχία για την ποιότητα του υπάρχοντος εδάφους. Μπορείς κυριολεκτικά να τοποθετήσεις ένα υπερυψωμένο κρεβάτι πάνω σε τσιμέντο και να έχεις έναν επιτυχημένο κήπο. Έτσι, εάν ανησυχείτε ότι το χώμα σας μπορεί να είναι μολυσμένο ή εάν χτυπήσετε το βράχο τρία εκατοστά κάτω από την επιφάνεια, τα υπερυψωμένα κρεβάτια είναι η ιδανική λύση για εσάς.
  • Τα υπερυψωμένα κρεβάτια απαιτούν λιγότερο σκύψιμο ή σκύψιμο. Αυτό μπορεί να γίνει πιο δύσκολο όσο μεγαλώνουμε. Τα υπερυψωμένα κρεβάτια μπορούν να έχουν όποιο ύψος θέλετε—ακόμα και το ύψος του τραπεζιού. Μπορείτε να φτιάξετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι που να είναι προσβάσιμο σε αναπηρικά αμαξίδια, καθιστώντας δυνατό για το ανάπηρος κηπουρός να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη δική τους τροφή.
  • Τα υπερυψωμένα κρεβάτια βοηθούν επίσης να κρατήσετε τα κατοικίδια ζώα σας και άλλα πλάσματα έξω από τον κήπο σας. Εάν έχετε καθορίσει κουνέλια, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε ένα επιπλέον περίγραμμα από σύρμα κοτόπουλου στην κορυφή του υπερυψωμένου κρεβατιού σας εάν χρειάζεται.
  • Τα υπερυψωμένα κρεβάτια ζεσταίνονται νωρίτερα την άνοιξη, επιτρέποντάς σας να ξεκινήσετε να φυτεύετε το δικό σας βιολογικοί σπόροι λαχανικών για τα κρύα φυτά.
  • Τα υπερυψωμένα κρεβάτια διατηρούνται ευκολότερα. Το χώμα δεν πατιέται ποτέ και δεν συμπιέζεται. Οποιαδήποτε ζιζάνια μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και το γκαζόν δεν μπορεί να εισχωρήσει στο κρεβάτι του κήπου σας.
  • Τα υπερυψωμένα κρεβάτια φαίνονται απλά όμορφα. Δίνουν στον κήπο σας μια τακτοποιημένη και τακτοποιημένη εμφάνιση. Αφιερώστε ένα από τα υπερυψωμένα κρεβάτια σας σε λουλούδια που προσελκύουν τις πεταλούδες και άλλους επικονιαστές.

Λοιπόν, τώρα που είστε πεπεισμένοι ότι η κηπουρική με υπερυψωμένο κρεβάτι είναι για εσάς, πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα;

υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου στην αυλή

Ένα υπερυψωμένο κρεβάτι είναι βασικά ένα κουτί χωρίς πάνω ή κάτω μέρος. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου πριν ξεκινήσετε. Το υπερυψωμένο κρεβάτι σας μπορεί να έχει οποιοδήποτε μήκος θέλετε. Ωστόσο, το πλάτος πρέπει να είναι αρκετά ρηχό ώστε ο κηπουρός να μπορεί να φτάσει στη μέση του κρεβατιού. Συνήθως, το πλάτος δεν είναι μεγαλύτερο από τέσσερα πόδια. Με αυτόν τον τρόπο, όταν συγκομίζετε από κάθε πλευρά του κρεβατιού, θα μπορείτε να φτάσετε αυτά τα φυτά στο κέντρο του κρεβατιού. Αφού αποφασίσετε τις διαστάσεις των υπερυψωμένων κρεβατιών σας, πρέπει να αποφασίσετε πόσο ψηλά θα είναι τα κρεβάτια σας. Αυτό μπορεί να καθοριστεί από τις ανάγκες του κηπουρού ή μπορεί να καθοριστεί από τα υλικά που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε για να χτίσετε τα υπερυψωμένα κρεβάτια σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε διαθέσιμα υλικά που έχουν επαναχρησιμοποιηθεί.

Ας ξεκινήσουμε με τη βασική κατασκευή και στη συνέχεια πώς θα μπορούσε να τροποποιηθεί το υπερυψωμένο κρεβάτι σας.

1. Χρειάζεστε δύο σανίδες με πλάτος 12 ίντσες και μήκος οκτώ πόδια και δύο σανίδες πλάτους 12 ίντσες και μήκος 4 πόδια. Ιδανικά, το ξύλο πρέπει να είναι κέδρος. Ο κέδρος έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής όταν εκτίθεται στον καιρό και το πότισμα στον κήπο. Μη χρησιμοποιείτε επεξεργασμένη ξυλεία. Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία της ξυλείας μπορούν να εκπλυθούν στο χώμα σας και να εισέλθουν τα βότανα σου και λαχανικά. Ο κέδρος είναι ακριβός, επομένως μπορείτε σίγουρα να χρησιμοποιήσετε άλλα ακατέργαστα ξύλα. Απλώς καταλάβετε ότι άλλα ξύλα δεν θα έχουν την ίδια μακροζωία με τον κέδρο.

Τα περισσότερα καταστήματα μεγάλων κουτιών θα κάνουν ίσιες τομές στο μήκος που θέλετε χωρίς χρέωση. Κόψτε την ξυλεία σας στο μέγεθος στο κατάστημα.

τεταρτημόριο υπερυψωμένων κρεβατιών κήπου

2. Για αυτό το μέγεθος κρεβάτι, μπορείτε απλώς να βιδώσετε τις σανίδες μεταξύ τους. Για επιπλέον αντοχή στις γωνίες, συνδέστε ένα μήκος 12 ιντσών 2×2 στο εσωτερικό κάθε γωνίας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μεταλλικά σιδεράκια ορθής γωνίας στο εξωτερικό των γωνιών σας.

3. Τοποθετήστε το υπερυψωμένο πλαίσιο του κρεβατιού σας στη θέση που έχετε επιλέξει. Καλύψτε το έδαφος μέσα στο πλαίσιο σας με οριζόντιο ύφασμα, χαρτόνι ή πολλές στρώσεις εφημερίδας. Αυτό θα αποτρέψει το γρασίδι ή τα ζιζάνια από το να μεγαλώσουν στο κρεβάτι του κήπου σας.

4. Προσθέστε χώμα και είστε έτοιμοι να φυτέψετε το δικό σας βιολογικούς σπόρους.

Εάν έχετε αποφασίσει να κάνετε το υπερυψωμένο κρεβάτι σας μεγαλύτερο από οκτώ πόδια, θα πρέπει να δώσετε στις πλευρές πρόσθετο στήριγμα. Είτε βυθίστε ένα στύλο ή χρησιμοποιήστε ράβδο οπλισμού για αυτό το σκοπό. Μερικοί κηπουροί θέλουν επίσης την πρόσθετη σταθερότητα της τοποθέτησης στύλων στο έδαφος σε κάθε γωνία του κρεβατιού. Αυτό συνήθως δεν είναι απαραίτητο.

Εάν έχετε αποφασίσει να έχετε το υπερυψωμένο κρεβάτι σας πάνω από 12 ίντσες σε ύψος, δεν χρειάζεται να γεμίσετε ολόκληρο το πράγμα με χώμα. Τοποθετήστε το κάτω μέρος με οποιοδήποτε αποσυνθέσιμο υλικό, συμπεριλαμβανομένων των κορμών, μιας στρώσης βούρτσας, άχυρου, φύλλων κ.λπ. Μόνο τα πάνω 12 ίντσες πρέπει να είναι πραγματικό χώμα κήπου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά που βρήκατε για να φτιάξετε τα υπερυψωμένα κρεβάτια σας. Παλιές σανίδες αχυρώνα ή επαναχρησιμοποιημένες κυματοειδείς μεταλλικές ή πλαστικές στέγες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα πλαϊνά των κρεβατιών σας και συχνά αυτό το είδος υλικού είναι δωρεάν για τη μεταφορά.

Schreibe einen Kommentar