Πώς να πείτε στον σύζυγό σας ότι θέλετε διαζύγιο: 7 βασικά βήματα

0
Πώς να πείτε στον σύζυγό σας ότι θέλετε διαζύγιο: 7 βασικά βήματα

Πώς να πεις στον άντρα σου ότι θέλεις διαζύγιο? Κανείς δεν παντρεύεται με σκοπό να χωρίσει. Δυστυχώς όμως, το διαζύγιο είναι πραγματικότητα για πολλά ζευγάρια. Στην πραγματικότητα, περίπου το 40 με 50 τοις εκατό των πρώτων γάμων καταλήγουν σε διαζύγιο και τα νούμερα είναι ακόμη υψηλότερα για τους επόμενους γάμους.

Σημάδια υποθέσεων στο χώρο εργασίαςανθυγιεινά πρότυπα επικοινωνίας και οικονομικά προβλήματα είναι μερικοί συνηθισμένοι λόγοι που τα ζευγάρια αποφασίζουν να το παρατήσουν. Και ενώ σήμερα μπορεί να νιώθετε ότι ολόκληρος ο εσωτερικός σας κόσμος καταρρέει, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ.

Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεστε στη δυστυχισμένη θέση του λέγοντας στον σύζυγό σας ότι θέλετε διαζύγιο. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο ομαλή και ανώδυνη. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να συζητάτε το θέμα του διαζυγίου με τον σύζυγό σας.

Πώς να πείτε σε κάποιον ότι θέλετε διαζύγιο: 7 βήματα

Προτού δείτε τη λεπτομερή βήμα προς βήμα πώς να πεις σε κάποιον ότι θέλεις διαζύγιο, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε πρώτα. Πρέπει να σας πούμε ότι το διαζύγιο είναι η καλύτερη λύση και για τα δύο μέρη σε πολλαπλές περιπτώσεις. Γιατί; Πολλά επιχειρήματα μπορούν να προβληθούν για αυτό, αλλά τα πιο συνηθισμένα είναι:

-Δεν αγαπάς πλέον τον άντρα σου

-Είσαι δυστυχισμένη στο γάμο

-Υπάρχει απιστία ή άλλη προδοσία

-Έχετε ασυμβίβαστες διαφορές

Εάν κάποιο από αυτά έχει απήχηση σε εσάς, τότε είναι καιρός να δράσετε και να ξεκινήσετε την προετοιμασία για μια συζήτηση σχετικά με το διαζύγιο. Εάν είστε δυστυχισμένοι και ξέρετε ότι ο σύζυγός σας το έχει ξεχάσει αληθινή άνευ όρων αγάπη μεταξύ σας των δύογιατί να μην δώσετε στον εαυτό σας μια ευκαιρία στην ευτυχία λέγοντας στον σύζυγό σας ότι θέλετε διαζύγιο?

Το πρώτο βήμα είναι πάντα το πιο δύσκολο, αλλά υποσχόμαστε ότι από εδώ θα γίνει πιο εύκολο.

Ξεκαθαρίστε τι θέλετε

Πώς να πείτε στον σύζυγό σας ότι θέλετε διαζύγιο? Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξεκαθαρίσετε τι θέλετε. Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά είναι απαραίτητο, να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας πριν μπορέσετε να είστε ειλικρινείς με τον σύζυγό σας. Μόλις καταλάβετε ότι το διαζύγιο είναι αυτό που θέλετε, μπορείτε μόνο να αρχίσετε να κάνετε τα απαραίτητα βήματα για να το πραγματοποιήσετε.

Για παράδειγμα, θέλετε να μείνετε παντρεμένοι για χάρη των παιδιών σας; Υπάρχουν οικονομικοί λόγοι που σας κρατούν στο γάμο; Αν ναι, μπορείτε να δουλέψετε σε έναν συμβιβασμό για να είστε και οι δύο ευτυχισμένοι;

Πρέπει να είστε σαφείς σχετικά με τους λόγους σας λέγοντας στον σύζυγό σας ότι θέλετε διαζύγιο προτού καν αρχίσετε μια συζήτηση με τον σύζυγό σας για αυτό. Θα είναι πιο δύσκολο να κάνετε μια εποικοδομητική συζήτηση, αν είστε συναισθηματικός ναυαγός και αναρωτηθείτε:Είμαι ήδη νεκρός;“

Ωστόσο, ας υποθέσουμε ότι είστε ξεκάθαροι σχετικά με τους λόγους σας και μπορείτε να τους διατυπώσετε στον σύζυγό σας. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι πιο εύκολο γι ‚αυτόν να καταλάβει από πού έρχεστε.

Επιλέξτε την κατάλληλη στιγμή για να κάνετε τη συνομιλία

Πώς να πείτε στον σύντροφό σας ότι θέλετε διαζύγιο? Κανείς δεν είπε ποτέ ότι ο γάμος ήταν εύκολος. Αντίθετα, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, ειδικά όταν αντιμετωπίζετε κρίσιμα ζητήματα όπως το διαζύγιο. Εάν σκέφτεστε να τερματίσετε το γάμο σας, είναι σημαντικό να επιλέξετε την κατάλληλη στιγμή για να συνομιλήσετε με τον σύζυγό σας.

Δεν θέλεις να του το ξεπηδήσεις από το πουθενά. Και σίγουρα δεν θέλετε να κάνετε αυτή τη συζήτηση όταν είστε και οι δύο θυμωμένοι ή αναστατωμένοι για κάτι άλλο. Επιλέξτε μια στιγμή που είστε και οι δύο χαλαροί και μπορείτε να συζητήσετε τα πράγματα ανοιχτά και ειλικρινά.

Αν αναρωτιέστε πώς να πεις στη γυναίκα σου ότι θέλεις διαζύγιο, Μπορεί να είναι δύσκολο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να προσεγγίσετε τη συζήτηση με ενσυναίσθηση και κατανόηση. Θυμηθείτε, όποια απόφαση κι αν πάρετε, θα έχει βαθύ αντίκτυπο στη ζωή και των δύο σας. Είτε σας αρέσει είτε όχι, είστε μαζί σε αυτό.

Να είστε άμεσοι και ειλικρινείς σχετικά με τα συναισθήματά σας

Το να πεις στον σύζυγό σου ότι θέλεις διαζύγιο είναι ποτέ εύκολο, αλλά είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινής για τα συναισθήματά σου. Εάν έχετε σύγκρουση ή έχετε αμφιθυμίες σχετικά με τον γάμο σας, μοιραστείτε αυτά τα συναισθήματα με τον σύζυγό σας. Είναι επίσης σημαντικό να μοιραστείτε γιατί σκέφτεστε το διαζύγιο και να αναλογιστείτε τις χαρούμενες αναμνήσεις σας όπως σύντομες ταξιδιωτικές ιστορίες για να εκτονωθεί η ένταση.

Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που σε οδήγησε σε αυτή την απόφαση; Υπάρχουν προβλήματα στον γάμο που πιστεύετε ότι δεν μπορούν να λυθούν; Το να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς σχετικά με τα συναισθήματά σας επιτρέπει στον σύζυγό σας να κατανοήσει την προοπτική σας και ελπίζουμε να συνεργαστείτε για να επιλύσετε τυχόν υποκείμενα ζητήματα.

Αλλά αν είστε σίγουροι ότι το διαζύγιο είναι η σωστή επιλογή για εσάς, τότε είναι επίσης σημαντικό να είστε άμεσοι σχετικά με αυτό. Πες του ότι έχεις αποφασίσει ηνα πεις στον σύζυγό σου ότι θέλεις διαζύγιο. Τελικά, η απόφαση είναι δική σας, αλλά είναι απαραίτητο να επικοινωνείτε ανοιχτά και ειλικρινά με τον σύζυγό σας καθ‘ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ακούστε το His Side of the Story

Πώς να πεις στον άντρα σου ότι θέλεις διαζύγιο? Ακούστε την πλευρά του στην ιστορία και προσπαθήστε να συνεργαστείτε για να βρείτε μια λύση που θα λειτουργήσει και για τους δύο σας. Είναι απαραίτητο να παραμείνετε ήρεμοι και να αποφύγετε την άμυνα. Εάν χρειάζεστε λίγο χρόνο για να το σκεφτείτε, ενημερώστε τον και ορίστε μια ημερομηνία για το πότε θα μιλήσετε ξανά.

Στο μεταξύ, προσπαθήστε να δείτε τα πράγματα από τη δική του οπτική γωνία και να δείτε αν υπάρχουν λύσεις που θα λειτουργούσαν και για τους δυο σας. Θυμηθείτε, παρόλο που μπορεί να είστε έτοιμοι για διαζύγιο, αυτός μπορεί να μην είναι.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για να έχει έντονα συναισθήματα και προσπαθήστε να είστε κατανοητοί. Πάνω από όλα, αποφύγετε να πείτε οτιδήποτε λέγοντας στον σύζυγό σας ότι θέλετε διαζύγιο που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως προσβολή ή επίθεση.

Αυτή είναι μια δύσκολη συζήτηση, αλλά είναι σημαντικό να τη χειριστείτε με προσοχή. Ο άντρας σου παραμένει ο σύντροφός σου, ακόμα κι αν δεν είσαι πλέον παντρεμένος. Και ανάλογα με την κατάσταση, ίσως χρειαστεί να αλληλεπιδράσετε μαζί του στο δρόμο. Προσεγγίζοντας τα πράγματα ήρεμα και με σεβασμό, μπορείτε να διατηρήσετε μια εγκάρδια σχέση και να κάνετε τη διαδικασία διαζυγίου όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη.

Θέστε τα όριά σας

Αν σκέφτεστε λέγοντας στον σύζυγό σας ότι θέλετε διαζύγιο, είναι σημαντικό να αρχίσετε να βάζετε κάποια όρια. Θα πρέπει να ξεκινήσετε δημιουργώντας σωματική και συναισθηματική απόσταση μεταξύ εσάς και του συζύγου σας. Η συμβίωση μπορεί να σημαίνει ότι περνάτε περισσότερο χρόνο έξω από το σπίτι ή σε ξεχωριστά δωμάτια. Μπορεί επίσης να θέλετε να περιορίσετε την επικοινωνία σας στη συζήτηση απαραίτητων θεμάτων όπως η γονική μέριμνα ή τα οικονομικά κερδίστε χρήματα ως ζευγάρι.

Μόλις αρχίσετε να δημιουργείτε κάποια απόσταση, είναι απαραίτητο να αρχίσετε να εργάζεστε για τον καθορισμό ορισμένων προσωπικών ορίων. Αυτό σημαίνει να αφιερώσετε χρόνο για τον εαυτό σας για να κάνετε πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους χωρίς να νιώθετε ενοχές γι‘ αυτό.

Πώς να πεις στον άντρα σου ότι θέλεις διαζύγιο? Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι βάζετε όρια στο πόσο είστε διατεθειμένοι να ανεχτείτε τον σύζυγό σας όσον αφορά τη συμπεριφορά ή τα λόγια του. Ο καθορισμός αυτών των ορίων θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε στη διαδικασία διαζυγίου σας και να αρχίσετε να χτίζετε μια νέα ζωή για τον εαυτό σας.

Εξαιρέστε την οικογένεια και τους φίλους σας από τη διαδικασία

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν είστε λέγοντας στον σύζυγό σας ότι θέλετε διαζύγιο είναι ότι είναι ανάμεσα σε εσάς, τον άντρα σας και κανέναν άλλον. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να εμπλέκετε την οικογένεια ή τους φίλους σας στη διαδικασία, καθώς συχνά μπορούν να κάνουν τα πράγματα πιο περίπλοκα από όσο χρειάζεται.

Αντίθετα, επικεντρωθείτε στην επικοινωνία με τον σύζυγό σας και στην επίτευξη συμφωνίας που λειτουργεί για εσάς. Αν είναι δυνατόν, κρατήστε ανοιχτούς τους δρόμους επικοινωνίας ακόμα και μετά το διαζύγιο οριστικό. Αυτό θα σας διευκολύνει να συναγωνιστείτε και να διατηρήσετε μια εγκάρδια σχέση. ‚

Και, πάνω από όλα, να θυμάστε ότι τα παιδιά σας δεν ευθύνονται για το διαζύγιο. Φροντίστε να επικοινωνείτε ανοιχτά και ειλικρινά με τα παιδιά σας και ενημερώστε τους ότι και οι δύο γονείς εξακολουθούν να τα αγαπούν.

Αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια εάν χρειαστεί

Πώς να πείτε στον σύντροφό σας ότι θέλετε διαζύγιο Αν δυσκολεύεσαι να επικοινωνήσεις με τον άντρα σου; Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να είναι χρήσιμο να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια από έναν θεραπευτή ή σύμβουλο που μπορεί να βοηθήσει στη διευκόλυνση της υγιούς επικοινωνίας και να παρέχει καθοδήγηση για την επίλυση των συγκρούσεων μέσα στο γάμο σας.

Το διαζύγιο δεν είναι σημάδι ότι αποτύχατε ως σύζυγος ή άτομο. Είναι απλά το τέλος ενός κεφαλαίου στη ζωή σας και η αρχή ενός νέου. Παίρνοντας τα πράγματα αργά, με σεβασμό και αναζητώντας επαγγελματική βοήθεια εάν χρειάζεται, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι αυτό το νέο κεφάλαιο ξεκινά με το δεξί πόδι.

Διαφορετικοί τύποι οικογενειακής θεραπείας μπορούν να σας βοηθήσουν λέγοντας στον σύζυγό σας ότι θέλετε διαζύγιο. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι εσείς και ο σύζυγός σας αντιμετωπίζετε δυσκολίες επικοινωνίας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να θέλετε να ζητήσετε βοήθεια από έναν σύμβουλο γάμου. Η οικογενειακή θεραπεία μπορεί επίσης να είναι ευεργετική εάν έχετε παιδιά και θέλετε να τα βοηθήσετε να αντιμετωπίσουν με υγεία το διαζύγιο.

συμπέρασμα

Πώς να πεις στον άντρα σου ότι θέλεις διαζύγιο? Εάν έχετε φτάσει πραγματικά στο τέλος της γραμμής και αποφασίσατε ότι το διαζύγιο είναι η καλύτερη πορεία δράσης για εσάς και τον σύζυγό σας, τότε υπάρχουν τρόποι να κάνετε τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο ομαλή και ανώδυνη.

Με το να είστε ειλικρινείς μεταξύ σας, να αναζητάτε συμβουλές και να εμπλέκετε τα παιδιά σας στη λήψη αποφάσεων, μπορείτε να βοηθήσετε όλους τους εμπλεκόμενους να προσαρμοστούν σε αυτήν την προκλητική νέα πραγματικότητα.

Schreibe einen Kommentar