Πώς να παρακολουθείτε το χρόνο σας

0
Πώς να παρακολουθείτε το χρόνο σας
Πάρε μακριά: Η τήρηση αρχείου καταγραφής του τρόπου με τον οποίο ξοδεύετε τον χρόνο σας, έστω και για λίγες μέρες, σας κάνει να συνειδητοποιήσετε εάν ξοδεύετε χρόνο σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς. Η τήρηση ενός αρχείου καταγραφής χρόνου ακούγεται σαν ταλαιπωρία, αλλά απαιτεί λιγότερο χρόνο και προσοχή από όσο νομίζετε. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ανακαλύψετε πόσες ώρες πραγματικά εργάζεστε, να απομακρυνθείτε από τις ιστορίες που λέτε στον εαυτό σας, να κάνετε τον χρόνο πιο πλούσιο και μπορεί να καταλήξετε να είναι η ώθηση που χρειάζεστε για να αλλάξετε τον τρόπο που περνάτε τον χρόνο σας.

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά, 45 δευτ.

Μήκος Podcast: 36 λεπτά, 50 δευτ.

Η παρακολούθηση χρόνου είναι κάτι για το οποίο γράφω συχνά στο ALOP, και δικαίως: η παρακολούθηση του χρόνου σας βοηθά να αποκτήσετε προοπτική για τη ζωή σας, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε εάν ο τρόπος που ξοδεύετε το χρόνο σας είναι πιστός στις προτεραιότητές σας και τι είναι σημαντικό για εσάς. Στο επεισόδιο αυτής της εβδομάδας του Becoming Better, ο ειδικός μου καλεσμένος Λόρα Βάντερκαμ και σκάβω στις περιπλοκές της διαχείρισης και παρακολούθησης του χρόνου σας—συμπεριλαμβανομένου του πώς και γιατί πρέπει να κρατάτε ένα αρχείο καταγραφής χρόνου, τις ιστορίες που λέμε στους εαυτούς μας σχετικά με το πώς διαχειριζόμαστε τον χρόνο μας και τι έχει μάθει η Laura από την παρακολούθηση του χρόνου της κάθε μέρα για χρόνια.

Το επεισόδιο αξίζει να το ακούσετε—και υπάρχει ένας σύνδεσμος για να παίξετε το επεισόδιο στο κάτω μέρος αυτής της ανάρτησης—αλλά όπως πάντα, σε περίπτωση που δεν έχετε τον χρόνο να το κάνετε, εδώ είναι τα καλύτερα ψήγματα από τη συζήτησή μας, όπως πώς να παρακολουθείτε το χρόνο σας και γιατί πρέπει να το κάνετε.

Πώς να παρακολουθείτε το χρόνο σας

Η παρακολούθηση του χρόνου σας είναι μια αρκετά απλή πρακτική (εδώ είναι ένα εκτυπώσιμο PDF και ένα πρότυπο Excel που θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε μια εβδομάδα). Κάθε μισή ώρα, σημειώνετε πώς περάσατε το χρόνο σας κατά τη διάρκεια αυτής της προηγούμενης μισής ώρας. Μόλις έχετε δεδομένα αξίας περίπου μιας εβδομάδας, τα κοιτάτε.

Εξετάζοντας το ημερολόγιο του χρόνου σας, η Laura συνιστά να ρωτήσετε τον εαυτό σας μερικά πράγματα:

 • Τι σας αρέσει στο πρόγραμμά σας; Βεβαιωθείτε ότι γιορτάζετε τις νίκες σας και τα πράγματα που κάνετε ήδη σωστά, αντί να ξεχωρίζετε απλώς όλους τους τρόπους που θα μπορούσατε να κάνετε καλύτερα.
 • Τι θέλετε να κάνετε περισσότερο του?
 • Τι θέλετε να κάνετε πιο λιγο του?

Διαφορετικοί άνθρωποι θα θέλουν να παρακολουθούν διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα, ανάλογα με την κατάστασή σας, μπορεί να σας ενδιαφέρει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε πράγματα όπως πόσο χρόνο ξοδεύετε:

 • Κάνοντας οικιακές εργασίες και θελήματα.
 • Βλέπω τηλεόραση;
 • Περνώντας τον ελεύθερο χρόνο ακούσια.
 • Με ανθρώπους και οικογένεια.
 • Εργαζόμενος.

Δεν χρειάζεται να κάνετε ένα γράφημα πίτας και να λογαριάζετε τα παντααλλά θα θέλετε να προσέχετε εάν ξοδεύετε τον χρόνο σας σκόπιμα, με τρόπους που είναι σημαντικοί για εσάς.

Η παρακολούθηση του χρόνου σας απαιτεί λιγότερο χρόνο και προσοχή από όσο νομίζετε. Χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να καταγράψετε τι δουλέψατε κατά τη διάρκεια κάθε μισής ώρας και μόλις καταλήξετε στην πρακτική, μπορείτε να ενημερώνετε το φύλλο παρακολούθησης του χρόνου σας κάθε μία ή δύο ώρες, αναπολώντας αυτό που μόλις κάνατε.

Γιατί πρέπει να παρακολουθείτε το χρόνο σας

Υπάρχουν αμέτρητα οφέλη από την παρακολούθηση του χρόνου σας. Εδώ είναι μερικά μόνο από αυτά:

 • Μπορείτε να δείτε πόσες ώρες είστε πράγματι δουλειά. Όπως εξηγεί η Laura στο επεισόδιο, τείνουμε να υπερεκτιμούμε πόσες ώρες δουλεύουμε με σημαντική διαφορά (μερικές φορές έως και 20-30 ώρες). Ένα ημερολόγιο χρόνου σάς επιτρέπει να δείτε, με μια ματιά, πόσες ώρες πραγματικά ξοδεύετε στη δουλειά και στο σπίτι.
 • Μπορείτε να ξεχωρίσετε από τις ιστορίες που λέτε μόνοι σας. Έχουμε την τάση να λέμε στον εαυτό μας πράγματα όπως ότι δεν έχουμε ελεύθερο χρόνο, ότι περνάμε πολύ λίγο χρόνο με την οικογένειά μας και ότι εργαζόμαστε πάρα πολλές ώρες. Η παρακολούθηση του χρόνου σας σάς επιτρέπει να επαληθεύσετε εάν αυτές οι ιστορίες είναι πραγματικά αληθινές.
 • Ανακαλύπτεις ποιες είναι στην πραγματικότητα οι προτεραιότητές σου. Είναι ένα πράγμα να πιστεύεις ότι κάτι είναι σημαντικό για σένα. Είναι άλλο να επενδύεις ​​χρόνο σε αυτό που θεωρείς σημαντικό. Η τήρηση ενός αρχείου καταγραφής χρόνου σάς επιτρέπει να βλέπετε πόσες ώρες αφιερώνετε σε πράγματα που εκτιμάτε βαθιά και πόσες ώρες αφιερώνετε σε εργασίες που είναι βολικές και εύκολες στην εκτέλεση.
 • Ο χρόνος φαίνεται πιο πλούσιος. Όπως ακριβώς το πώς η τήρηση ενός αρχείου καταγραφής τροφίμων σας οδηγεί στο να τρώτε λιγότερο, η τήρηση ενός αρχείου καταγραφής χρόνου σάς επιτρέπει να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση του πώς ξοδεύετε τον χρόνο σας. Στην πράξη, αυτό είναι υπέροχο: οι σημαντικές δραστηριότητες όπως το να περνάς χρόνο με την οικογένεια είναι πιο ουσιαστικές, επειδή μπορείς να αναλογιστείς την αξία τους για σένα. Αισθάνεστε πιο παραγωγικοί δουλεύοντας σε σημαντικές εργασίες στη δουλειά, επειδή παρατηρείτε πόσο χρόνο αφιερώνετε σε αυτές. Ο χρόνος είναι πιο πλούσιος όταν γνωρίζεις πώς περνάς τον χρόνο σου.
 • Ένα ημερολόγιο χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική αλλαγή. Παρατηρώντας ότι περνάτε 10 ώρες κάθε εβδομάδα μετακινώντας μπορεί να σας οδηγήσει να εργάζεστε πιο συχνά από το σπίτι ή να βρείτε μια δουλειά πιο κοντά σας. Παρατηρώντας ότι περνάτε λίγες μόνο ώρες την εβδομάδα με φίλους μπορεί να σας κάνει να επικοινωνείτε μαζί τους πιο συχνά. Παρατηρώντας ότι έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο από όσο νομίζετε ότι έχετε, μπορεί να σας οδηγήσει να περάσετε τις ώρες του ελεύθερου χρόνου σας πιο παραγωγικά.

Υπάρχουν αμέτρητα άλλα οφέλη, αλλά αυτά είναι μερικά από τα αγαπημένα μου!

Schreibe einen Kommentar