Πώς να μάθετε πότε τα κρεμμύδια είναι έτοιμα για συγκομιδή

1
Πώς να μάθετε πότε τα κρεμμύδια είναι έτοιμα για συγκομιδή

Ο βολβός του κρεμμυδιού είναι κρυμμένος κάτω από το έδαφος, έτσι πώς να ξέρετε πότε τα κρεμμύδια είναι έτοιμα για συγκομιδή? Λοιπόν, είναι σαν ένα παιχνίδι τυχερών παιχνιδιών. Πώς μπορούμε να ξέρουμε την κατάλληλη στιγμή που μόνο τα φύλλα φαίνονται με γυμνά μάτια;

Φαινομενικά αδύνατο, ωστόσο, υπάρχουν μερικά βασικά σημάδια που δείχνουν ότι μπορείτε αμέσως να καταλάβετε ότι έχει φτάσει η ώρα της συγκομιδής των λαχανικών σας. Ερευνήστε το τώρα στο Growingherbsforbeginners.com!

Πώς να μάθετε πότε τα κρεμμύδια είναι έτοιμα για συγκομιδή

Ετσι, πώς να καταλάβετε πότε τα κόκκινα κρεμμύδια είναι έτοιμα για συγκομιδή? Μπορείτε να παρατηρήσετε και να μετρήσετε τα φύλλα του φυτού.

Κανονικά, το ώριμο κρεμμύδι θα φτάσει τα 13 φύλλα. Κάποιες άλλες ποικιλίες μπορεί να έχουν λιγότερα φύλλα, αλλά 13 είναι στάνταρ. Όταν παρατηρήσετε 7 φύλλα στο φυτό, είναι σχεδόν στην εποχή της συγκομιδής. μπορείτε να ανατρέξετε σε τέσσερις συμβουλές παρακάτω για να θερίσετε κρεμμύδια στην πρώτη τους ώρα.

πώς να ξέρετε πότε τα κρεμμύδια είναι έτοιμα για συγκομιδή

Το ύψος και ο χρόνος

Εάν το πάνω μέρος των πράσινων κρεμμυδιών φτάσει το ύψος των 15 cm (περίπου 6 ίντσες), ξέρετε ότι είναι έτοιμα για οποιαδήποτε συνταγή. Συλλέγοντας σε αυτό το πλεονέκτημα, μπορείτε να απολαύσετε τη γεύση του κρεμμυδιού στο αποκορύφωμά του. Εάν του δώσετε περισσότερο χρόνο να αναπτυχθεί, η κορυφή θα γίνει πιο δυνατή και πιο άκαμπτη.

Εάν το φυτό έχει μπουμπούκια ανθέων ή κάνει μίσχους λουλουδιών, είναι σημάδι ότι πρέπει να το τραβήξετε προς τα πάνω και να το χρησιμοποιήσετε αμέσως. Δεν θα θέλετε να το αφήσετε να μείνει περισσότερο, ακόμα και με το πόσο όμορφο είναι το λουλούδι.

Για τον βολβό, ο χρόνος συλλογής συμβαίνει όταν είναι μεταξύ 3 μηνών και 4 μηνών μετά την καλλιέργεια του, και εξαρτάται επίσης από την ποικιλία. Η καλύτερη εποχή που μπορείτε να τρυγήσετε είναι νωρίς το πρωί όταν είναι ακόμα δροσερό και όχι ζεστό!

Feel The Onion Neck Soft

Η δεύτερη υπόδειξη για την απάντηση στην ερώτηση πώς μπορείτε να καταλάβετε πότε τα κρεμμύδια είναι έτοιμα για συγκομιδή βρίσκεται στο λαιμό του φυτού.

πώς να μάθετε αν τα κρεμμύδια είναι έτοιμα για συγκομιδή

Ο λαιμός του κρεμμυδιού είναι το μέρος όπου ο βολβός του φυτού συναντά τα φύλλα. Εάν αισθάνεστε μαλακό λαιμό, σημαίνει ότι οι υδατάνθρακες από τα φύλλα έχουν μεταφερθεί εξ ολοκλήρου στους δακτυλίους του κρεμμυδιού.

Αυτή τη στιγμή, η τελευταία διαίρεση κυττάρων στους κρίκους έχει επίσης τελειώσει! Δεν χρειάζεται να το ποτίζετε τόσο συχνά όσο κάνετε σε όλη την περίοδο ανάπτυξης για να αποφύγετε το μαύρη μούχλα ή το ξινό δέρμα όταν τα χώματα είναι υγρά.

Επομένως, όταν αισθάνεστε την απαλότητα, είναι ώρα για μια πολυάσχολη περίοδο συγκομιδής. Μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε το χρώμα του λαιμού να γέρνει προς τη λευκή απόχρωση.

Διαφορετικά, αν το πάνω μέρος είναι βαρύ, ο λαιμός είναι ακόμα δύσκαμπτος και ίσιος ή έχει απομείνει κάποια ακαμψία, θα πρέπει να το αφήσετε εκεί γιατί εξακολουθεί να αναπτύσσεται/μεγαλώνει περισσότερο. Μερικά κρεμμύδια θα ωριμάσουν νωρίτερα από άλλα, γι‘ αυτό μην τα μαζεύετε όλα ταυτόχρονα όταν δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα!

90% Κορυφαία πτώση

Ο δεύτερος δείκτης του πώς να μάθετε αν τα κρεμμύδια είναι έτοιμα για συγκομιδή παρακολουθεί τις κορυφές των κρεμμυδιών. Όταν πέφτει, είναι η χρυσή ώρα.

Τρόπος Αναγνώρισης

Όταν σχεδόν το 90% των φύλλων πέφτουν, σημαίνει ότι το πάνω μισό του φυτού είναι μαλακό. Εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε αμέσως, μη διστάσετε να το παραλάβετε.

Το κρεμμύδι σε αυτό το στάδιο είναι ακόμα στην ανάπτυξη του δέρματος. Έχει ακόμα μερικές πράσινες μπλούζες που υποστηρίζουν την πρόληψη του ηλιακού ζεματίσματος όταν στεγνώνετε για να αποθηκεύσετε το λαχανικό.

πώς μπορείτε να καταλάβετε πότε τα κρεμμύδια είναι έτοιμα για συγκομιδή

Όταν το 100% των φύλλων είναι κάτω, ολοκληρώνεται η διαδικασία τραβήγματος ζάχαρης από την κορυφή και απορρόφησης υγρασίας. Ωστόσο, η ανάπτυξη του δέρματος συνεχίζεται.

Ως εκ τούτου, περιμένετε να πέσει το 90% των φύλλων πριν τη συγκομιδή. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να το ποτίζετε κάθε τόσο για να το αφήνετε να αναπνέει λίγη υγρασία πριν το βγάλετε από το έδαφος. Με πιο γλυκά κρεμμύδια, ίσως χρειαστεί να το ποτίζετε πιο συχνά! Εξαρτάται από κάθε είδος φυτού, οπότε θυμηθείτε να δοκιμάσετε το νερό!

Προσοχή

Μια προσοχή που πρέπει να ελέγξετε είναι εάν το „πάνω κάτω“ είναι φυσικό ή όχι. Ίσως κάποιες καταιγίδες ή δυνατή βροχή να βλάψουν τα λαχανικά σας, η βρωμιά που πέφτει να μην μπορεί να βγει κατευθείαν και να λυγίσει επίσης.

Επομένως, να θυμάστε πάντα ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, εφόσον ο λαιμός είναι σφιχτός και άκαμπτος. Τα φύλλα που πέφτουν και ο λαιμός είναι μαλακός φυσικά είναι οι βασικοί κανόνες!

Το τελευταίο φύλλο

Το τελευταίο σημάδι που μπορείτε να αποφασίσετε αν θα τραβήξετε το φυτό έξω ή θα το αφήσετε λίγο περισσότερο είναι το τελευταίο φύλλο.

Πρέπει να επιθεωρήσετε όλα τα φύλλα. Τα έλυτρα των φύλλων θα ωριμάσουν και μετά θα στεγνώσουν αντίστοιχα από την πρώτη έως την τελευταία εμφάνιση του φύλλου.

Επομένως, σε περίπτωση που συλλέξετε το φυτό πολύ νωρίς, ακριβώς πριν το τελευταίο εμφανιζόμενο φύλλο έχει την ευκαιρία να στεγνώσει, μπορεί να συμβεί σήψη στο στάδιο της αποθήκευσης. Περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν τελείως τα τελευταία φύλλα αν δεν χρειάζεται να το καταναλώσετε αμέσως!

Πώς να μαζέψετε κρεμμύδια

πώς μπορείτε να καταλάβετε πότε τα κρεμμύδια είναι έτοιμα για συγκομιδή

Το να κατανοήσετε πώς να μαζεύετε κρεμμύδια παραδοσιακά είναι κρίσιμο, καθώς δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να χάσετε τον νόστιμο βολβό ή ολόκληρο το φυτό!

Η σωστή μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε τη δύναμή σας σε μεσαίο επίπεδο και να τα τραβήξετε απαλά προς τα πάνω. Ή, πιο προσεκτικά, μπορείτε να σκάψετε γύρω από το έδαφος και να το βγάλετε.

Αφήστε το πάνω μέρος να παραμείνει ανέπαφο αντί να το κόψετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να ανακινήσετε λίγο για να απαλλαγείτε από το χώμα που κολλάει στον βολβό.

Πώς να αποθηκεύσετε το κρεμμύδι μετά τη συγκομιδή

Το φρέσκο ​​κρεμμύδι μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μήνες όταν βρίσκεται σε ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης. Επομένως, η διαδικασία συντήρησης είναι εξαιρετικά σημαντική για την παράταση της διάρκειας ζωής του κρεμμυδιού. Πρέπει πρώτα να το στεγνώσετε. Εδώ είναι ο τρόπος αποθήκευσης κρεμμυδιών:

  • Επιλέξτε μια καθαρή, στεγνή επιφάνεια και απλώστε αυτούς τους λαμπτήρες. Είναι καλύτερο να είναι καλά αεριζόμενος χώρος.
  • Πρέπει να το αφήσετε να θεραπεύσει για περίπου ένα μήνα. Όταν βλέπετε τις αποξηραμένες κορυφές, το λαιμό, το χάρτινο δέρμα, το φύλλωμα συρρικνώνεται και γίνεται καφέ, κόβετε για περίπου μια ίντσα για δοκιμή. Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε οποιαδήποτε πράσινη απόχρωση στην περιοχή κοπής, έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία σκλήρυνσης.
  • Μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε μια πάνινη τσάντα, ένα καλάθι ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο κουζίνας αφού έχει ωριμάσει. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αερίζεται καλά και ότι το περιβάλλον είναι ιδανικό. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 32 έως 40 βαθμούς Φαρενάιτ. Το επίπεδο υγρασίας θα πρέπει να διατηρείται μεταξύ 65 και 70 τοις εκατό.

Προσοχή: Μην το αποθηκεύετε σε υγρό μέρος. Μπορεί να συμβεί σήψη.

Συχνές ερωτήσεις

πώς να ξέρετε πότε τα κρεμμύδια είναι έτοιμα για συγκομιδή

Μπορώ να φάω κρεμμύδια αφού τα μαζέψω;

Ναι μπορείς. Αλλά να θυμάστε ότι εάν είναι ένα φρεσκοκομμένο φυτό, μπορείτε να σκεφτείτε να το πλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό αντί να ξεφλουδίσετε απλώς το εξωτερικό στρώμα!

Πόσο καιρό μπορώ να αφήσω τα κρεμμύδια να μείνουν στο έδαφος;

Όταν τα πάνω μέρη πέσουν, μπορείτε να τα αφήσετε να μείνουν κάτω από το χώμα για μερικές ημέρες σε συνδυασμό με το ξεραμένο έδαφος. Ωστόσο, εάν βρέχει ή το έδαφος είναι πολύ υγρό, πρέπει να το τραβήξετε προς τα πάνω για να μην σαπίσει ο λαμπτήρας!

Συμβαίνει τίποτα αν δεν μαζέψω κρεμμύδια;

Είναι όλα μέχρι το υγρό επίπεδο του εδάφους. Αν το αφήσετε να μείνει κάτω από το έδαφος όταν είναι βρεγμένο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σαπίσει ο λαμπτήρας.

Ωστόσο, εάν το έδαφος είναι στεγνό, το βλαστάρι πιθανότατα θα επιστρέψει την επόμενη σεζόν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα λήθαργου.

Μπορώ να ξεκινήσω τη συγκομιδή όταν βλέπω λουλούδια κρεμμυδιού;

Ναι μπορείς. Συλλέξτε τα αμέσως! Αν όχι, το λουλούδι θα απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά από το υπόγειο μέρος – τον βολβό!

συμπέρασμα

Τώρα είσαι και ειδικός στα κρεμμύδια. Ξέρεις ακριβώς πώς να ξέρετε πότε τα κρεμμύδια είναι έτοιμα για συγκομιδή. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να δείτε μέσα από το έδαφος, δεν μπορεί να είναι ένας γρίφος για επίλυση. Ελπίζουμε να έχετε άφθονη σοδειά και νόστιμα πιάτα με κρεμμύδια.

Schreibe einen Kommentar