Πώς να καλλιεργήσετε το μαρούλι Romaine από υπολείμματα

1
Πώς να καλλιεργήσετε το μαρούλι Romaine από υπολείμματα

Αν θέλετε να αξιοποιήσετε πλήρως το ρομανάκι που αγοράσατε από το σούπερ μάρκετ, ας το ξανααναπτύξουμε! Δεν θα αποδώσετε τεράστια συγκομιδή, αλλά είναι ένα διασκεδαστικό πείραμα χρησιμοποιώντας υπολείμματα τροφών.

Από το Growingherbsforbeginners.com, αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να μεγαλώσει μαρούλι της Ρώμης από υπολείμματα. Τώρα, μπορείτε να μαζέψετε κάτι που συνήθως πετάτε έξω ξοδεύοντας λίγο νερό και λίγο χρόνο. Τι προσιτή τιμή!

πώς να καλλιεργήσετε μαρούλι Ρομά σε εσωτερικούς χώρους από υπολείμματα

Αξίζει να καλλιεργήσετε μαρούλι Romaine από υπολείμματα;

Μπορείτε να ξανακαλλιεργήσετε μαρούλι από παλιοσίδερα;μικρό? Ναι, αλλά πριν σκάψετε τα δάχτυλα των ποδιών σας βαθύτερα, ας ρίξουμε μια ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου.

Πλεονεκτήματα

Μόλις κοπεί το λαχανικό, μπορεί να αναπτυχθεί ξανά μόνο του. Δεν έχει σημασία ποια μέθοδο χρησιμοποιείτε για τη συγκομιδή. το φύλλωμα μπορεί εύκολα να αναγεννηθεί από το υπολείμματα μαρούλι.

Το στέλεχος του μαρουλιού θα φτάσει στο αποκορύφωμά του μετά από δύο εβδομάδες φύτευσης, ακόμα κι αν το βάλετε μόνο σε γλυκό νερό. Χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο και ενέργεια, μπορείτε να έχετε επιπλέον μαρούλι για το γεύμα σας.

Αν ξεκινήσετε με βιολογικό μαρούλι, μπορείτε να πάρετε το βιολογικό πράσινο για μια υγιεινή διατροφή. Απλώς θυμηθείτε ότι σταματά να αναπτύσσεται και έχει λουλούδια μετά από δύο εβδομάδες, οπότε καλύτερα να μαζέψετε ό,τι πάρετε.

Μειονεκτήματα

Δεν μπορείτε να έχετε μια ολόκληρη περίοδο συγκομιδής όταν regrow μαρούλι της Ρώμης. Αναπτύσσεται αρκετά γρήγορα αλλά όχι πολύ για να ικανοποιήσει τις καθημερινές σας ανάγκες.

Είναι εντελώς αδύνατο να αποκτήσετε το μέγεθος και την ποιότητα όπως αγοράζει το αρχικό παντοπωλείο. Επίσης, τα κατεψυγμένα λαχανικά δεν θα δουλέψουν σε αυτή την περίπτωση γιατί πιθανότατα δεν έχουν το ζωντανό ριζικό σύστημα.

Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το υπολείμματα μαρουλιού από τον κήπο σας ή καλλιεργήστε το από σπόρους και κομποστοποιήστε το για την καλύτερη ποιότητα αυτού που επιτυγχάνετε.

πώς να καλλιεργήσετε μαρούλι από υπολείμματα κουζίνας

Πώς να καλλιεργήσετε το μαρούλι Romaine από υπολείμματα;

Βήμα προς βήμα Οδηγίες και Συμβουλές

Κόψτε τα φύλλα από το στέλεχος

Βγάζετε άθικτα τα φύλλα μαρουλιού από τη βάση τους. Μπορείτε να προσπαθήσετε να ξαναφυτρώσετε με μίσχους δύο ιντσών, αλλά το ιδανικό είναι μια βάση δύο ιντσών.

Αφαιρέστε κομμάτια των φύλλων από το στέλεχος χωρίς να τα κόψετε. Αυτές οι φυλλώδεις μερίδες μπορούν να κάνουν το φυτό να χαλάσει εύκολα.

Ξεκινήστε με ένα κατάλληλο στέλεχος για να βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας είναι καλλιεργήσιμο. Υπάρχουν μπουμπούκια στο στέλεχος του λαχανικού σας που μπορούν να βοηθήσουν το φυτό να αναβιώσει. Όσο περισσότερο δουλεύετε με τη βάση του μαρουλιού, τόσο πιο πιθανό είναι να έχετε περισσότερα μπουμπούκια στο στέλεχος.

Τοποθετήστε το στέλεχος σε ένα δοχείο

Επιλέξτε ένα μπολ ή ένα βάζο κατάλληλο για το μέγεθος του κομμένου στελέχους. Προτείνεται να το βάλετε σε ένα ρηχό πιάτο για να μην βυθιστεί πολύ βαθιά σε ένα μπολ με νερό.

Κάντε λίγη κυκλοφορία αέρα στο δοχείο για να βοηθήσετε τα φυτά σας να αποφύγουν τη σάπια ή τη μούχλα. Το δοχείο σας θα πρέπει να μπορεί να κρατά το λαχανικό και λίγο νερό με ισορροπία.

Εάν το μπολ ή το βάζο σας αναποδογυρίζεται εύκολα, μπορείτε να βάλετε μερικές καθαρές πέτρες για να το ζυγίσουν πριν το γεμίσετε. Σε περίπτωση που το στέλεχος σας είναι λίγο ψηλό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντογλυφίδες για να κολλήσετε στις τρεις πλευρές του στελέχους για να φτιάξετε ένα σταθερό τρίποδο.

Καλλιεργήστε το μαρούλι στο νερό

Το επόμενο βήμα του πώς να καλλιεργήσετε μαρούλι από υπολείμματα κουζίνας προσθέτουμε το νερό στο μισό κούτσουρο μαρουλιού. Βεβαιωθείτε ότι δεν προσθέτετε πολύ νερό. Διαφορετικά, το λαχανικό σας μπορεί να πλάθεται εύκολα. Το πολύ λίγο επίσης δεν κάνει καλό καθώς το νερό θα εξατμιστεί και δεν θα είναι αρκετό για το σχέδιό σας εάν ξεχάσετε να το ποτίσετε.

Οι βιταμίνες και τα μέταλλα στο νερό είναι θρεπτικά για τα φυτά μαρουλιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό βρύσης ή φιλτραρισμένο νερό. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το νερό σας δεν περιέχει αλάτι. διαφορετικά, το λαχανικό θα μαραθεί και θα πεθάνει.

Αντικαταστήστε το νερό κάθε δεύτερη μέρα. Εάν ζείτε σε ξηρό και ζεστό κλίμα, ψεκάστε τα φύλλα μία φορά την ημέρα για να δώσετε επιπλέον υγρασία.

πώς να καλλιεργήσετε μαρούλι Ρομά σε εσωτερικούς χώρους από υπολείμματα

Παρέχετε αρκετό ηλιακό φως

Βάλτε το βάζο σας στο ηλιόλουστο περβάζι για μερικές ώρες κάθε μέρα για να αποφύγετε την πικρή γεύση και να αποφύγετε τη μούχλα. Καλύτερα να το βάλεις κάτω από τα φώτα ανάπτυξης αλλά όχι σε πλήρη ήλιο. Η ζέστη μπορεί να κάψει το φυτό σας, ειδικά σε ζεστές περιοχές.

Όταν ο καιρός είναι ήπιος, μπορείτε να βάλετε το βάζο σας έξω. Σε αυτή την περίπτωση, το νερό μπορεί να εξατμιστεί εύκολα, οπότε προσέξτε το προσεκτικά.

Αφήστε το φυλλώδες φυτό να αναπτυχθεί

Εκτός από τα απλά βήματα παραπάνω, πρέπει απλώς να προσέχετε το λαχανικό σας. Θα πρέπει να δείτε μικρά πράσινα φύλλα να αρχίζουν να αναπτύσσονται μετά από μία ή δύο ημέρες. Αν δεν δείτε τα μπουμπούκια να φυτρώνουν μετά από μερικές μέρες ή μία εβδομάδα, δεν έχετε άλλο τρόπο από το να τα πετάξετε και να επιστρέψετε στο σχέδιο.

Εάν εντοπίσετε μούχλα στο στέλεχος, ήρθε η ώρα να το πετάξετε. Σε περίπτωση που το φυτό σας πάει καλά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο υδροπονικό λίπασμα για καλύτερη θρέψη. Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. Το φυλλώδες φυτό σας μπορεί να γίνει μεγαλύτερο, δυνατότερο και πιο νόστιμο.

Πιθανά Αποτελέσματα

Υπάρχουν διαφορετικά αποτελέσματα του καλλιεργώντας υπολείμματα μαρουλιού Ρομά. Ακόμη και όταν προσπαθείτε να ξαναφυτέψετε το λαχανικό από διαφορετικούς μίσχους ταυτόχρονα, μπορείτε να δείτε ότι μεγαλώνουν διαφορετικά. Μερικά μπορεί να έχουν περισσότερα και μεγαλύτερα φύλλα από άλλα. Η υφή των φύλλων κάθε φυτού ποικίλλει επίσης.

Μερικές φορές, το φυτό σας μπορεί να μην αναπτυχθεί καθόλου ή να πεθάνει μετά από μερικές ημέρες ανάπτυξης. Σε άλλη περίπτωση, μπορεί να βιδωθεί πολύ γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι τα φύλλα δεν μεγαλώνουν πλήρως, αλλά τα λαχανικά θα έχουν άνθη και σπόρους. Ή, μπορεί να υπάρχουν κάποιες καφέ κηλίδες στο λαχανικό σας. Θα πρέπει να κόψετε γύρω από αυτά τα περίεργα σωματίδια και να μαζέψετε αμέσως τα κεφάλια των Ρομά.

Χρόνος Συγκομιδής

Έχεις μάθει πώς να καλλιεργήσετε μαρούλι Ρομά σε εσωτερικούς χώρους από υπολείμματα. τώρα είναι η ώρα της συγκομιδής. Επειδή τα στελέχη που χρησιμοποιείτε είναι πιεσμένα κατά τη διάρκεια της συγκομιδής και της αποθήκευσης και το λίγο νερό δεν μπορεί να προσφέρει αρκετή θρέψη, το κεφάλι του μαρουλιού μπορεί να αναπτυχθεί για 12-15 ημέρες το πολύ. Να είστε ευχαριστημένοι με την απόδοση σας και κόψτε τα φύλλα πριν πικρίσουν ή ακόμα και γίνουν μπλε.

Θα πρέπει επίσης να μαδήσετε το βιδωμένο λαχανικό γρήγορα καθώς έχει περάσει την ακμή του και φτάνει στο τέλος του κύκλου ζωής του. Μπορεί να δείτε το φυτό με στενά αναπτυσσόμενα φύλλα και έναν ψηλό βλαστό στη μέση, που σημαίνει ότι πρόκειται να ανθίσει και να παράγει σπόρους. Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχει νόημα να περιμένετε περισσότερο, αλλά να ξεδιπλώσετε τα εξωτερικά φύλλα.

Γενικά, τα φύλλα που μπορείτε να συλλέξετε μετά τη φύτευση είναι πικρά και μικρότερα από αυτά που αγοράζετε από τα παντοπωλεία ή τα σούπερ μάρκετ. Είναι επειδή το αναγεννημένο φυτό δεν έχει την κατάλληλη δομή ρίζας για να θρέψει ολόκληρο το φυτό και προσφέρεται μόνο περιορισμένη διατροφή (νερό). Μην απογοητεύεστε. αυτό που παίρνετε αξίζει τον κόπο σε σύγκριση με τον λίγο χρόνο και προσπάθεια που ξοδεύετε.

Μπορείτε να ξανακαλλιεργήσετε μαρούλι από υπολείμματα

Συχνές ερωτήσεις

Γιατί δεν μπορούμε να αρχίσουμε να ξανακαλλιεργούμε το μαρούλι Romaine από ένα νέο κεφάλι;

Η απάντηση εδώ είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτήσετε την ίδια ποιότητα αναγεννημένου λαχανικού με αυτό που αναπτύχθηκε από σπόρους στον κήπο. Ωστόσο, το να ξοδέψετε μια μικρή προσπάθεια και λίγο νερό για να βγάλετε επιπλέον φύλλα είναι μεγάλη υπόθεση. Η εκ νέου καλλιέργεια λαχανικών από υπολείμματα μπορεί να σας φέρει υγιεινή σαλάτα και να κάνει καλό στο περιβάλλον.

Η αναγέννηση του μαρουλιού λειτουργεί πάντα;

Δεν μπορείτε πάντα να επιτύχετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα αφού θα διαφέρουν κάθε φορά που μεγαλώνετε. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από την ποιότητα των ριζών του μαρουλιού, τον τρόπο που φροντίζετε και ποτίζετε και το περιβάλλον. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το λαχανικό σας μπορεί να μην μπορεί να αναπτυχθεί ή να αναπτυχθεί και μετά να μαραθεί ή να έχει καφέ κηλίδες.

Τελικές Λέξεις

Μάθηση πώς να καλλιεργήσετε μαρούλι από υπολείμματα είναι διασκεδαστικό και αξίζει τον μικρό κόπο και τον χρόνο σας. Απλά πρέπει να δώσετε λίγη προσοχή στο νερό και να το αφήσετε να αναπτυχθεί. τότε, υπάρχουν μερικά επιπλέον βρώσιμα φύλλα για το γεύμα σας.

Η εκ νέου καλλιέργεια λαχανικών σας βοηθά να τεντώσετε τα προϊόντα που αγοράσατε και να σώσετε το περιβάλλον καθώς χρησιμοποιείτε πλήρως τα υπολείμματα κουζίνας. Δοκιμάστε και απολαύστε τη δεύτερη συγκομιδή φρέσκων λαχανικών!

Schreibe einen Kommentar