Πώς να δημιουργήσετε μεγαλύτερη επιτυχία και καλή τύχη

0
Πώς να δημιουργήσετε μεγαλύτερη επιτυχία και καλή τύχη

Χρόνος διαβασματός: 4 λεπτά

Ενημερώθηκε Σεπτέμβριος 2021

Μήπως μερικές φορές νιώθετε σαν να είστε περιτριγυρισμένοι από εγωκεντρικούς ηλίθιους που εξυπηρετούν τον εαυτό σας; Ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους και τις εμπειρίες τους στη ζωή; Και σίγουρα δεν ακούτε τι έχει σημασία για εσάς ή για οποιονδήποτε άλλο;

Δεν είσαι παρανοϊκός.

Φαίνεται ότι οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μισιγκαν δείχνουν ότι υπήρξε μια απότομη πτώση στην ενσυναίσθηση.

Δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ για να δούμε ότι είναι ακριβώς μπροστά μας κάθε μέρα στο διαδίκτυο και στα μέσα ενημέρωσης. Και πονάει. Είναι τοξικό και οδηγεί σε σκληρότητα και αδιαφορία για τον πόνο και τις πληγές των άλλων.

Δεν θέλουμε να είμαστε μέρος αυτού. Ποτέ δεν οδηγεί σε μια πιο ευτυχισμένη εμπειρία ζωής. Και βλάπτουμε τον εαυτό μας στη διαδικασία.

Λοιπόν, πόσο ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι πιστεύετε ότι είναι αυτοί οι άνθρωποι που δεν έχουν ενσυναίσθηση;

Μια σκέψη που μπορείς να κάνεις:

Πριν βάλετε τους άλλους στη θέση τους, βάλτε τον εαυτό σας στη θέση τους.

Πώς λοιπόν η ενσυναίσθηση βοηθά στη μεγαλύτερη ευτυχία και επιτυχία μας;

Σκεφτείτε τι είναι η ενσυναίσθηση. Είναι μια ιδιότητα που μας συνδέει συναισθηματικά ο ένας με τον άλλον. Και καθώς ενισχύουμε τις δεξιότητές μας στην ενσυναίσθηση, ανακαλύπτουμε ότι δεν υποστηρίζει μόνο τις προσωπικές μας σχέσεις αλλά και τις επιχειρηματικές μας σχέσεις.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις διάφορες μορφές ενσυναίσθησης μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Αναφέρομαι απλώς στη συνολική ενσυναίσθηση που απαιτούμε ως ανθρώπινα όντα, που είναι το κύριο δομικό στοιχείο της ευτυχίας και της επιτυχίας μας σε όλους τους τομείς της ζωής. Ενσυναίσθηση που σας υποστηρίζει σε:

Να είστε σε θέση να παρακινήσετε αυτούς με τους οποίους συνεργάζεστε.

Έχοντας καλύτερη κατανόηση του πώς νιώθουν οι γύρω σας, είτε είναι συνεργάτες στη ζωή είτε συνεργάτες σε επιχειρηματικές επιχειρήσεις.

Βρίσκετε ευκολότερο να αντιμετωπίσετε και να διαχειριστείτε την αρνητικότητα των άλλων.

Να κατανοείτε καλύτερα την προοπτική σας και τις προοπτικές των άλλων, ώστε να μπορείτε να συνεργαστείτε μέσω των συγκρούσεων.

Καλύτερη κατανόηση των άρρητων λέξεων στις επικοινωνίες.

Να είστε περισσότερο ενήμεροι για τις ανάγκες των συνεργατών ή των συναδέλφων σας ή των πελατών σας.

1. Μειώστε τα προβλήματά σας

Όταν εστιάζουμε μόνο στον εαυτό μας, τα προβλήματά μας φαίνονται μεγαλύτερα και ο κόσμος μας γίνεται μικρότερος. Αλλά όταν γινόμαστε πιο περιεκτικοί με τους άλλους, ο κόσμος μας διευρύνεται, οι δικές μας δυσκολίες παρασύρονται στην περιφέρεια του μυαλού μας και νιώθουμε λιγότερο απειλητικοί και πιο απόμακροι.

Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή τη ζωή, μοιραζόμαστε τον ίδιο πλανήτη, με τις ίδιες ελπίδες, φόβους και όνειρα.

Και όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνετε για να μάθετε να κατανοείτε τους ανθρώπους γύρω σας, τόσο πιο επιτυχημένοι και πιο ευτυχισμένοι θα είστε.

2. Διευρύνετε τα όριά σας

Αν μπορούσες να βιώσεις τους ανθρώπους γύρω σου σαν τον εαυτό σου, δεν θα χρειαζόταν να μάθεις να αγαπάς, να νοιάζεσαι, να νιώθεις ενσυναίσθηση. Επειδή η φροντίδα για τον εαυτό σας είναι ριζωμένη στην ίδια τη φύση της ύπαρξής σας. Η ενσυναίσθηση είναι η φυσική σας κατάσταση.

Αυτή η περιεκτικότητα πρέπει οπωσδήποτε να αγγίξει την ανθρωπότητα εάν θέλουμε να θεραπευθούν πολλές από τις προκλήσεις του κόσμου.

Και σε μικρότερη κλίμακα λύνει πολλές από τις δικές μας προκλήσεις.

Εάν θέλετε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας, να κατανοήσετε τι χρειάζονται και τι θέλουν οι πελάτες ή οι πελάτες σας, ή ακόμα και να κατανοήσετε γιατί οι άλλοι σας βλέπουν όπως σας βλέπουν, εξασκηθείτε στην τέχνη του να βάζετε τον εαυτό σας με φαντασία στη θέση κάποιου άλλου. Αυτή είναι η τέχνη της ενσυναίσθησης.

Αυτή η ικανότητα να στέκεστε στη θέση του άλλου διευκολύνει περισσότερη ευτυχία και ευημερία στη ζωή σας.

Είμαι πρόθυμος να στοιχηματίσω ότι θα ήσασταν ευχαριστημένοι με αυτό ως αποτέλεσμα. Είναι win/win.

(Για να μάθετε πώς να γίνετε πιο επεκτατικοί κάντε κλικ εδώ.)

3. Ενισχύστε την ικανότητα ενσυναίσθησής σας

Όταν κάποιος που αγαπάς, είναι λυπημένος ή πληγωμένος με οποιονδήποτε τρόπο, νιώθεις ενσυναίσθηση για αυτόν. Θέλετε να τους στηρίξετε. Να είμαι εκεί για αυτούς. Αυτό θέλετε να διευρύνετε.

Ανεξάρτητα από το τι έχει συμβεί στο παρελθόν, η επέκταση αυτών των συναισθημάτων συμπόνιας και ενσυναίσθησης προς εκείνους που δεν είναι κοντά σας, ακόμη και στους πιο απαιτητικούς ανθρώπους που συναντάτε, θα διευκολύνει την αντιμετώπισή τους.

Μια πλήρης ανατροπή μπορεί να μην συμβεί αμέσως, αλλά μην αφήσετε αυτό να σας αποτρέψει από το να ξέρετε ότι θα συμβεί κάποια μέρα.

Η κατανόηση των κινήτρων και των φόβων των πιο αρνητικών ανθρώπων του κύκλου σας και το να γίνετε γενικά πιο περιεκτικοί με τους άλλους διευρύνει εσάς και τον κόσμο σας, οδηγώντας σας να γίνετε καλύτερος ηγέτης και καλύτερος άνθρωπος.

Μπορεί να φαίνεται σαν ένας ανηφορικός αγώνας σήμερα, αλλά θα αναπτύξει τη δύναμη που χρειάζεστε για αύριο. Μάθετε από αυτό. Μην τα παρατάς.

(Για να ανακαλύψετε πώς να είστε λιγότερο αρνητικοί κάντε κλικ εδώ.)

4. Μια φόρμουλα για αυτοενσυναίσθηση

Ποτέ δεν θα αναπτυχθείτε στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας αν δεν φυτέψετε σπόρους χαράς, αγάπης, πληρότητας, ελπίδας και επιτυχίας. Η φύση μπορεί να σου επιστρέψει μόνο ό,τι φυτεύεις. Τόσο μέσα σου όσο και στη ζωή των γύρω σου.

Είστε ίσως ο μεγαλύτερος επικριτής σας και χρειάζεστε μια εγκάρδια δόση αυτοενσυναίσθησης.

Θυμηθείτε ότι η πραγματική σας αξία βασίζεται στο ποιος είστε, όχι στο ποιος δεν είστε. Οπότε σταματήστε να ασχολείστε με τις αδυναμίες σας και ακολουθήστε αυτόν τον απλό τύπο για να βρείτε εκείνο το μέρος μέσα σας όπου τίποτα δεν φαίνεται αδύνατο.

Πίστεψε στον εαυτό σου.

Κατευθύνετε την ενσυναίσθηση προς τα μέσα και σταματήστε να παλεύετε ενάντια στον εαυτό σας. Οι προκλήσεις ζουν μόνο εφόσον τις έχετε επίγνωση και όσο κανείς αξίζετε την άνεση που φέρνει η ενσυναίσθηση.

Απομακρύνετε την προσοχή σας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους δεν μπορείτε να επιτύχετε την ιδανική εμπειρία ζωής, γιατί δεν μπορείτε να δημιουργήσετε την επιτυχία και την καλή τύχη που επιθυμείτε και επικεντρώστε την προσοχή σας αποκλειστικά στο να δείτε τον εαυτό σας ως αυτόν που θα θέλατε να είστε.

Αφήστε τα όνειρά σας να είναι πιο δυνατά και μεγαλύτερα από τον εσωτερικό σας κριτικό.

Θυμηθείτε ότι έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε τους άλλους για το πόσο φοβεροί είναι, και καθώς ενεργείτε με αυτήν την ικανότητα, μην ξεχνάτε να δείξτε στον εαυτό σας την ίδια ευγένεια.

Συνήθειες για την ενίσχυση των δεξιοτήτων ενσυναίσθησής σας

Αντιμετωπίστε τους άλλους με συμπόνια και καλοσύνη

Να είστε ανοιχτοί με τους αγαπημένους σας

Να είστε προσεκτικοί με αυτούς που αγαπάτε και να προσφέρετε σωματική στοργή

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας

Δώστε προσοχή σε ό,τι συμβαίνει γύρω σας

Σταμάτα να είσαι τόσο κριτικός

Προσφέρετε βοήθεια όταν μπορείτε ή προσφέρετε εθελοντικά όταν μπορείτε

Εάν χρειάζεστε λίγη βοήθεια για να ορίσετε πραγματικά την ενσυναίσθηση… αυτό το βίντεο από την Brene Brown θα κάνει το κόλπο. Επιπλέον είναι χαριτωμένο.

Ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον.

την αγαπώ

xox

Ελ Σόμμερ
Η Elle Sommer είναι συγγραφέας 4 βιβλίων και ενός βιβλίου εργασίας. Οι τελευταίες της δημοσιεύσεις είναι μια σειρά που ονομάζεται Η δύναμη της συνείδησης, και θα βρείτε και τα τρία βιβλία αυτής της τριλογίας τώρα διαθέσιμα στο Kindle. Μοιράζεται αποσπάσματα, έμπνευση και θετικά vibes Facebook, Ίνσταγκραμ και Pinterest. Και η μεγαλύτερη επιθυμία της είναι να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει τους άλλους να δημιουργήσουν όχι απλώς μια καλή ζωή, αλλά μια φανταστική ζωή.
Ελ Σόμμερ

Schreibe einen Kommentar