Πώς να απαλλαγείτε από τις αράχνες: 5 κορυφαίες συμβουλές από την Terminix | Terminix® Service, Inc. | Νο 1 στην καταπολέμηση παρασίτων και θεραπεία τερμιτών

2
Πώς να απαλλαγείτε από τις αράχνες: 5 κορυφαίες συμβουλές από την Terminix |  Terminix® Service, Inc. |  Νο 1 στην καταπολέμηση παρασίτων και θεραπεία τερμιτών

Ένα πράγμα στο οποίο μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε είναι ότι οτιδήποτε έχει περισσότερα από τέσσερα πόδια είναι τρομακτικό – πράγμα που σημαίνει ότι οι αράχνες είναι επιπλέον φοβερός.

Όμως, εκτός από τη συχνά επιθετική εμφάνισή τους, οι αράχνες αποτελούν ουσιαστικό μέρος πολλών οικοσυστημάτων. Οι αράχνες δεν μεταδίδουν ασθένειες και συμβάλλουν στη μείωση των πληθυσμών ενοχλητικών παρασίτων που μπορεί να αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο, όπως τα κουνούπια.

Παρά τη χρήσιμη φύση τους, σίγουρα δεν θέλετε να σέρνονται μέσα στο σπίτι σας. Το καταλαβαίνουμε. Γι‘ αυτό ζητήσαμε από έναν από τους εντομολόγους μας να μας δώσει κάποιες οδηγίες για το πώς να κρατήσουμε αυτά τα πλάσματα έξω από το σημείο που ανήκουν.

Δείτε τις πέντε κορυφαίες συμβουλές μας για το πώς να απαλλαγείτε από τις αράχνες και να τις αποτρέψετε από το να επιστρέψουν. (Pssst… η τακτική θεραπεία ελέγχου παρασίτων με το Terminix είναι επίσης μια καλή αρχή!)

  1. Διατηρήστε το σπίτι σας καθαρό και ακατάστατο

Ένα σπίτι χωρίς ακαταστασία σημαίνει λιγότερα μέρη για να κρύβονται τα παράσιτα. Χωρίς άφθονα παράσιτα για να τραφούν, οι αράχνες δεν θα θέλουν να εισέλθουν. Win-win!

Βεβαιωθείτε ότι τακτοποιείτε τακτικά το σπίτι σας και διατηρείτε το εσωτερικό και το εξωτερικό τακτοποιημένο για να αποθαρρύνετε τυχόν ζώα που μπορεί να αναζητούν έναν εύκολο στόχο.

  1. Προσθέστε οθόνες σε παράθυρα, πόρτες και αεραγωγούς

Για να αποτρέψετε τις αράχνες να περιπλανώνται μέσα στο σπίτι σας αναζητώντας πηγές τροφής, φροντίστε να κρατάτε πάντα οθόνες σε οποιαδήποτε παράθυρα, ανοιχτές πόρτες και αεραγωγούς. Εάν οι ανατριχιαστικοί ερπυστριοφόροι δεν μπορούν εύκολα να μπουν μέσα, το πιθανότερο είναι ότι θα παραμείνουν έξω ή θα προχωρήσουν σε πιο πράσινα (ή πιο πολύβουα) λιβάδια.

3. Κλείστε τα περιττά φώτα τη νύχτα

Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά πιστέψτε μας: είναι αποτελεσματικό. Τα φώτα προσελκύουν ιπτάμενα έντομα όπως σκνίπες, κουνούπια και σκώρους. Οι αράχνες θα έρθουν να τραφούν με αυτά τα έντομα και θα καταλήξουν να κολλήσουν αν υπάρχει μια σταθερή και αξιόπιστη πηγή τροφής κοντά. Σβήστε τα φώτα της βεράντας πριν πάτε για ύπνο και μπορείτε να χαλαρώσετε γνωρίζοντας ότι οι αράχνες δεν κατευθύνονται προς το σπίτι σας.

4. Κάντε τακτικά κενό σε μη διαταραγμένες περιοχές

Οι συνήθως αδιατάρακτες περιοχές, όπως κάτω από το κρεβάτι, το πίσω μέρος των ντουλαπιών ή οι γωνίες ενός υπογείου, μπορούν να παρέχουν ιδανικές περιοχές για να κατοικούν αράχνες και άλλα παράσιτα. Σκουπίζετε τακτικά αυτές τις περιοχές για να τις διατηρείτε καθαρές. Αν συναντήσετε ιστούς αράχνης ή σάκους αυγών, αφαιρέστε τους προσεκτικά με την ηλεκτρική σκούπα και φροντίστε να το αδειάσετε όταν τελειώσετε.

5. Κόψτε θάμνους και άκρα δέντρων

Για να αποφύγετε κατά λάθος να γίνετε καταφύγιο αράχνης, κρατήστε τους θάμνους και τα μέλη των δέντρων κομμένα και μακριά από το σπίτι σας. Η υπερανάπτυξη μπορεί να προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε αυτά τα πλάσματα για να μπουν στο σπίτι σας, εκτός από την προσέλκυση περισσότερων παρασίτων για να τραφούν οι αράχνες. Θα πρέπει επίσης να φροντίσετε να αποφύγετε τη χρήση άφθονο σάπια φύλλα ή άχυρο πεύκου στην αυλή σας.

Όσον αφορά το θέμα, οι αράχνες είναι εξαιρετικά διαδεδομένες, αλλά όχι συνήθως επικίνδυνες για εσάς ή την οικογένειά σας. Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές για να μειώσετε τη δραστηριότητα της αράχνης μέσα και γύρω από το σπίτι σας και να αυξήσετε την ηρεμία σας.

Εάν οι ανατριχιαστικοί ερπυστριοφόροι εξακολουθούν να τριγυρνούν, καλέστε τους ειδικούς παρασίτων στο Terminix! Θα σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε το σπίτι σας χωρίς αράχνη, εγγυημένα.

Schreibe einen Kommentar