Πώς να απαλλαγείτε από τα Mealybugs στα φυτά σας

0
Πώς να απαλλαγείτε από τα Mealybugs στα φυτά σας

Έχετε προσέξει αυτά τα αφράτα βαμβακερά υλικά στα φυτά σας τελευταία και αισθάνεστε κηρώδη όταν τα αγγίζετε;

Μην το αγνοήσετε και μην το βουρτσίζετε υποθέτοντας ότι πρόκειται για κάποιο είδος μύκητα. έχετε να κάνετε με Mealybugs εδώ.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για αυτό το παράσιτο και πώς να σώσετε τα φυτά σας από την προσβολή του.

Τι είναι τα Mealybugs;

Οι αλευρώδεις κοριοί έχουν πολύ μαλακό σώμα και δημιουργούν λευκό κερί σαν βαμβακερό υλικό.

Συχνά συγχέονται με ένα άλλο παρόμοιο έντομο κλίμακα, αλλά ενώ η ζυγαριά έχει σκληρά επικαλυμμένο κέλυφος αλευροφόρα έχει μαλακό σώμα.

Αυτά τα σφάλματα τρέφονται με το χυμό του φυτού και εκκρίνουν το μελίτωμα. Αυτό το μελίτωμα προσελκύει τα μυρμήγκια. Έτσι, όταν βρίσκετε μυρμήγκια γύρω από τα φυτά σας, είναι σημάδι ότι το φυτό σας έχει μολυνθεί.

Πώς μεγαλώνουν τα Mealybugs;

Φυτό βαριά μολυσμένο από αλευρώδεις κοριούς
Φυτό βαριά μολυσμένο από αλευρώδεις κοριούς

Οι αλευρώδεις κοριοί ευδοκιμούν γενικά σε ζεστές κλιματικές συνθήκες, σε φυτά εσωτερικού χώρου καθώς και σε φυτά έξω.

Καθώς τρέφονται με χυμούς φυτών, έλκονται από φυτά που είναι πλούσια σε χυμούς όπως τα εσπεριδοειδή. Μπορούν να μολύνουν σχεδόν όλα δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου, φυτά ιβίσκουορχιδέες, coleus, begonia, και φυτά λαχανικών.

Δεδομένου ότι πρόκειται για έντομα ζεστού καιρού, μπορούν να μολύνουν σχεδόν όλα τα φυτά εξωτερικού χώρου εάν ο καιρός είναι ζεστός. Ευδοκιμούν περισσότερο σε θερμοκρασίες μεταξύ 70 και 90 βαθμών Φαρενάιτ.

Αυτά τα σφάλματα ευδοκιμούν επίσης σε φυτά με υψηλά επίπεδα αζώτου. Το υπερβολικό πότισμα, καθώς και η υπερβολική λίπανση, μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες προσβολής.

Τα θηλυκά αλευροφόρα μπορούν να γεννήσουν έως και 600 αυγά που εκκολάπτονται σε ελάχιστο χρόνο. Αυτά τα εκκολαφθέντα αυγά θα είναι έτοιμα να γεννήσουν τα δικά τους αυγά μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Έτσι εξαπλώνονται εξαιρετικά γρήγορα αν αφεθούν ανεξέλεγκτα.

Πώς τα Mealybugs βλάπτουν τα φυτά;

Τα αλευρώδη ζωύφια τρέφονται με χυμούς φυτών και εκκρίνουν ένα κηρώδες έκκριμα γνωστό ως μελίτωμα. Αυτό προσελκύει τα μυρμήγκια και επίσης ενθαρρύνει το σχηματισμό μούχλα αιθάλης.

Φυτό ιβίσκου μολυσμένο με αλευρώδη
Φυτό ιβίσκου μολυσμένο με αλευρώδη

Τους αρέσει να τρέφονται περισσότερο με τη νέα ανάπτυξη και να εκκρίνουν μελίτωμα.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτό κάνει τα φύλλα να κιτρινίζουν και τελικά να πέφτουν. Αυτό μπορεί επίσης να κάνει τα φρούτα, τα μπουμπούκια ανθέων και τα λαχανικά να πέσουν πρόωρα.

Ο πληθυσμός των ζωυφίων μπορεί να είναι ορατός καθαρά στα φυτά μόλις η προσβολή φτάσει σε προχωρημένο στάδιο και από εκεί η ανάπτυξη του εντόμου θα είναι εκθετική.

Εάν αφεθούν ανεξέλεγκτα, μπορεί να βλάψουν σοβαρά το φυτό και τελικά να το σκοτώσουν.

Ας μάθουμε τρόπους για να εξαλείψετε και να απαλλαγείτε από αυτήν την απειλή από τα φυτά σας.

Πώς να απαλλαγείτε από Mealybugs

Αφαίρεση με ισοπροπυλική αλκοόλη

Φτιάξτε ένα διάλυμα με 70% αλκοόλ και βουτήξτε μέσα μια μπατονέτα. Τρίψτε προσεκτικά οινόπνευμα στα φύλλα όπου βρίσκετε προσβολή από αλευρώδη. Τρίψτε τα φύλλα απαλά μέχρι να πεθάνουν ή να φύγουν οι αλευρώδεις.

Πριν εφαρμόσετε το αλκοολικό διάλυμα σε ολόκληρο το φυτό, μπορείτε να το δοκιμάσετε σε μερικά φύλλα για να βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα δεν καίγονται.

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλά εάν η προσβολή είναι ήπια και περιορίζεται σε λίγα φύλλα.

Πλένοντας τους αλευρώδεις κοριούς

Η χρήση ενός εύκαμπτου σωλήνα νερού υπό πίεση στην μολυσμένη περιοχή μπορεί να απομακρύνει τους αλευρώδεις κοριούς. Αυτό δεν μπορεί να κάνει το φυτό να απαλλαγεί από το έντομο 100%.

Ο εύκαμπτος σωλήνας νερού υπό πίεση μπορεί επίσης να βλάψει την εγκατάσταση. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική εάν η προσβολή βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο.

Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με λίγες άλλες μεθόδους που αναφέρονται εδώ.

Χρήση διαλύματος σαπουνιού

Η χρήση εντομοκτόνων με βάση το σαπούνι μπορεί να είναι πολύ ευεργετική για τη θεραπεία αυτού του σφάλματος.

Φτιάξτε ένα διάλυμα σαπουνιού αναμειγνύοντας απεσταγμένο νερό και εντομοκτόνα με βάση το σαπούνι. Μην ψεκάζετε απευθείας το εντομοκτόνο με βάση το σαπούνι γιατί μπορεί να βλάψει το φυτό.

Ψεκασμός διαλύματος σαπουνιού σε μολυσμένο από αλευρώδη φυτό
Ψεκασμός διαλύματος σαπουνιού σε μολυσμένο από αλευρώδη φυτό

Μόλις το διάλυμα είναι έτοιμο, γεμίστε το σε ένα ψεκαστήρα και ψεκάστε το προσεκτικά γύρω και κάτω από κάθε φύλλο και επαναλάβετε το μέχρι να φύγουν τα σφάλματα.

Χρησιμοποιείτε πάντα το διάλυμα μετά τη δύση του ηλίου, έτσι ώστε το φυτό να έχει αρκετό χρόνο για να αναρρώσει πριν από την επόμενη ανατολή.

Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές την εβδομάδα μέχρι να εξαφανιστούν αυτά τα σφάλματα.

Χρησιμοποιήστε το Neem oil

Το έλαιο neem έχει φυσικές εντομοκτόνες και μυκητοκτόνες ιδιότητες που το καθιστούν κατάλληλο για την πλήρη εξάλειψη των αλευροφόρων.

Φτιάξτε ένα διάλυμα αραιώνοντας το λάδι neem και βάλτε το σε ένα ψεκαστήρα. Ψεκάστε καλά το διάλυμα στα φύλλα και κάτω από τα φύλλα. Θα χρειαστούν λίγες μέρες για να θανατωθεί το έντομο.

Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να δείτε ότι η μόλυνση έχει φύγει. Αυτή η μέθοδος μπορεί επίσης να είναι πολύ αποτελεσματική σε συνδυασμό με τη μέθοδο σωλήνα νερού υπό πίεση που αναφέρθηκε προηγουμένως.

Κλάδεμα και κοπή

Εάν η προσβολή είναι σε προχωρημένο στάδιο, τότε το να κόψετε και να πετάξετε το πιο μολυσμένο μέρος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε ακόμα να σώσετε τα άλλα μέρη του φυτού που επηρεάζονται λιγότερο και να αρχίσετε να αναπτύσσετε ξανά το φυτό.

Έτσι, σε περίπτωση σοβαρής προσβολής, η απόρριψη θα ήταν η επιλογή που πρέπει να κάνετε.

Ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τους αλευρώδεις κοριούς από τα αγαπημένα σας φυτά και να τους βοηθήσουν να ευδοκιμήσουν.

Έχετε συναντήσει ποτέ προσβολή αυτού του εντόμου στα φυτά σας; Μοιραστείτε την εμπειρία σας από την αντιμετώπισή τους μαζί μας.

Αγαπάτε τα φυτά εσωτερικού χώρου;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάζετε

Ωίδιο – Πώς να αναγνωρίσετε, να θεραπεύσετε και να αποτρέψετε

πώς να μεγαλώσετε και να διαχειριστείτε μερικά από τα αγαπημένα σας φυτά εσωτερικού χώρου.

Μάντρα κηπουρικής

Γράφτηκε, επιμελήθηκε και δημοσιεύτηκε από τη συντακτική ομάδα του gardeningmantras.com.

Schreibe einen Kommentar