Πώς αποκατέστησα την ευτυχία μου όταν η ζωή ήταν δύσκολη

0
Πώς αποκατέστησα την ευτυχία μου όταν η ζωή ήταν δύσκολη

Χρόνος διαβασματός: 4 λεπτά

γυναίκα-ηλιοβασίλεμα-αποκατεστημένη-ευτυχία

Δεν ήταν μια βόλτα στο πάρκο για να αποκαταστήσει την ευτυχία όταν η ζωή ήταν δύσκολη. Αλλά είναι εφικτό.

Ποιος δεν είχε σκεφτεί ότι η ζωή δεν θα έπρεπε να είναι τόσο δύσκολη. Δεν πρέπει να δυσκολεύομαι. Γιατί εγώ? Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό; Γιατί συμβαίνει αυτό? Ξέρω ότι είχα αυτές τις σκέψεις και πολλά άλλα.

Η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη. Όλοι βιώνουμε δυσκολίες, προκλήσεις και πόνο. Και μερικοί δυστυχώς βιώνουν περισσότερες δυσκολίες από άλλους σε αυτόν τον κόσμο.

Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε καταστάσεις όπου η ζωή είναι πιο δύσκολη από ό,τι δεν είναι. Έχω πάει εκεί περισσότερες από μία φορές, επομένως δεν υποστηρίζω ένα μέγεθος που ταιριάζει σε όλους όταν προσπαθώ να αποκαταστήσω τουλάχιστον ένα μικρό κομμάτι ευτυχίας σε έναν κόσμο που συχνά μοιάζει με έναν άδικο κόσμο.

Δεν ξέρω ποιοι είναι οι αγώνες σας. Τι δυσκολίες της ζωής βιώνετε αυτή τη στιγμή. Δεν έχω ιδέα αν είσαι υγιής ή όχι, φτωχός ή όχι, έχεις υποστηρικτικούς φίλους και οικογένεια ή όχι. Οι δυσκολίες της ζωής είναι πολλές και ποικίλες και σε κάθε περίπτωση δεν έχω μια συνταγή για την αποκατάσταση της ευτυχίας που θα λειτουργήσει για όλους.

Όταν η ζωή ήταν σκληρή και οδηγούσε στην απόγνωση

Ήμουν στο βάθος της απόγνωσης όταν πέθανε ο άντρας μου. Είχα χάσει κάτι πραγματικά πολύτιμο. Μεγάλη αγάπη και συναισθηματική και οικονομική ασφάλεια είχαν αφαιρεθεί από κάτω μου και ένιωθα ένοχος που είχε φύγει και ήμουν ακόμα εδώ.

Αγωνιζόμουν όσο ποτέ άλλοτε και παρόλο που αυτό συνέβη πριν από πολλά χρόνια, οι αναμνήσεις από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή παραμένουν νωπές στο μυαλό μου. Κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου στο δρόμο για το σπίτι από το νοσοκομείο μετά το θάνατό του, ο εγκέφαλός μου δεν μπορούσε ή δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί οι άλλοι συνέχιζαν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα ή γιατί ο κόσμος συνέχιζε να γυρίζει με τον ίδιο τρόπο.

Αγωνίστηκα για αυτό που φαινόταν μια αιωνιότητα χωρίς ανάπαυλα από τη θλίψη και τη μοναξιά της απώλειας. Είχα κολλήσει σε ένα τούνελ θλίψης, μπορούσα να δω το φως στο τέλος, αλλά ανίκανος να στρέψω το βλέμμα μου μακριά από αυτό που ήταν προς αυτό που θα μπορούσε να είναι. Με είχε ακινητοποιήσει ο πόνος, η απώλεια και ο φόβος του αγνώστου.

Είχα ακούσει και διαβάσει για το «προχωρώ». Τι ακριβώς σήμαινε όμως αυτό; Σημαίνει να ξεχάσεις; Να ξυπνήσεις μια μέρα εντελώς από μια απώλεια; Πραγματικά δεν ήξερα. Αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι αποφάσισα να ορίσω το «προχωρώ» για τον εαυτό μου και ότι υπήρχαν ορισμένα πράγματα που θα επέλεγα να κάνω που θα με βοηθούσαν να στραφώ προς το φως του τούνελ που με είχε κρατήσει στη λαβή του για αυτό που φαινόταν σαν μια αιωνιότητα. Και ίσως, απλώς ίσως μπορούσα να βρω τον εαυτό μου να αγκαλιάζει την ομορφιά και την ευτυχία της ζωής που μου είχε απομείνει ακόμα να ζήσω, παρόλο που μου έλειπε και ακόμα λαχταρούσα αυτό που χάθηκε.

Επιτρέποντας

Επέτρεψα στην αγάπη και την καλοσύνη των φίλων και της οικογένειάς μου να με κρατήσει ψηλά όσο γινόμουνα.

Στην Ιαπωνία υπάρχει μια μορφή τέχνης που ονομάζεται Kintsugi.

Είναι η τέχνη του να συνδυάζεις κάτι που έχει αξία, κάτι που είναι πολύτιμο και έχει σπάσει.

Τα θρυμματισμένα κομμάτια επανατοποθετούνται μαζί με μια κόλλα που αναμειγνύεται με χρυσό σε σκόνη κάνοντας τις ρωγμές ένα έργο τέχνης.

Ένιωθα σαν να ήμουν κι εγώ σαν ένα κομμάτι αγγειοπλαστικής, θρυμματισμένο σε αιχμηρά θραύσματα.

Αλλά με την ίδια ευλάβεια και σεβασμό που επιδεικνύονταν στο Kintsugi, στο κατεστραμμένο, σημαδεμένο άτομό μου δόθηκε η χρυσή κόλλα του χρόνου, της υπομονής και της αγάπης και σαν ένα όμορφα ανακαινισμένο ιαπωνικό βάζο, επισκευαζόμουν.

Είχα αποδεχτεί την απαλή επιδιόρθωση της αγάπης και της φροντίδας που είχαν δώσει οι άλλοι στη συντετριμμένη καρδιά μου.

Διαλογισμός ή……

Ο διαλογισμός έχει συνοψιστεί ως «μια εξάσκηση του μυαλού σώματος που περιλαμβάνει προσοχή και εστιασμένη στάση». Μελέτες έχουν δείξει ότι ο διαλογισμός επίγνωσης μπορεί να αλλάξει τη δομή του εγκεφάλου που μπορεί να μειώσει τον φόβο, το άγχος και το στρες και να οδηγήσει σε μεγαλύτερη υγεία και ευεξία.

Δεν επέλεξα αυτή τη διαδρομή τότε, αντίθετα επέλεξα έναν υποσυνείδητο προγραμματισμό νου, που ονομάζεται κάτι σαν Δημιουργία Υγείας. Δεν ήξερα πολλά για τον διαλογισμό, θυμηθείτε όλα αυτά συνέβησαν χρόνια και χρόνια πριν, όταν η ιδέα του διαλογισμού δεν ήταν κυρίαρχη. Και ακόμη και η έννοια της ακρόασης υποσυνείδητου οτιδήποτε ήταν πολύ έξω από οτιδήποτε ήξερα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αλλά σκέφτηκα ότι η διατήρηση της σωματικής και ψυχικής μου υγείας ήταν κάτι που χρειαζόμουν.

Και αυτός ο προγραμματισμός του μυαλού άρχισε να με επηρεάζει.

Αποκατάσταση της πίστης

Όταν η ζωή είναι δύσκολη και οι προκλήσεις αφθονούν, είναι εύκολο να χάσουμε την πίστη στις ικανότητές μας και στον εαυτό μας.

Και είχα χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου για να αντιμετωπίσω τη ζωή μόνη μου.

Εάν η ζωή σας είναι σκληρή και γεμάτη με μη διαχειρίσιμες προκλήσεις και αναρωτιέστε πώς θα το ξεπεράσετε, σας συνιστώ να βρείτε τρόπους για να αποκαταστήσετε την πίστη στον εαυτό σας. Και σας υπόσχομαι, το «απλώς να έχετε αυτοπεποίθηση» δεν είναι ένα από αυτά. Αν και υπάρχουν τρόποι να σας υποστηρίξουν σε αυτό, είναι δύσκολο να τους εφαρμόσετε όταν η ζωή είναι δύσκολη.

Ξεκίνησα με μικρές υποσχέσεις που έδωσα στον εαυτό μου, αυτές που ήξερα ότι μπορούσα να κρατήσω, αλλιώς γιατί να σπαταλήσω την πολύτιμη ενέργειά μου;

Αυτή η διαδικασία παίρνει λίγο χρόνο, αλλά τι. Η ζωή συνεχίζει να συμβαίνει, ο χρόνος θα περάσει ούτως ή άλλως είτε εφαρμόζετε αυτές τις μικρές υποσχέσεις είτε όχι, επομένως μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο για να δοκιμάσουμε πράγματα που μπορεί να βοηθήσουν!

Αποκαταστατικά πράγματα

Άρχισα να υπενθυμίζω στον εαυτό μου πράγματα που ένιωθα καλά και επέλεξα κάποια πράγματα που χωρούσαν σε ένα μικρό παράθυρο χρόνου. Αρχικά έψαχνα πράγματα που με έκαναν να χαμογελάω, να χάνω την αίσθηση του χρόνου ή να νιώθω θετικά. Μερικά ήταν ανόητα, αλλά ένιωθαν αναζωογονητικά και μου πήρε λίγο χρόνο για να επικεντρωθώ σε αυτά. Ήταν δύσκολο στην αρχή.

Αλλά όπως κάθε φορά που χρειάζεται να δουλέψουμε με τον εαυτό μας στην αρχή, προσπαθούμε μάταια και ίσως βρισκόμαστε λίγο καλύτερα. Αν όχι, μπορεί να διαπιστώσουμε ότι δεν είναι αυτό που βοηθάει και αυτό είναι εντάξει.

Έτρεξα εκεί που βρήκα πράγματα που ήταν χρήσιμα για άλλους που ένιωθαν καλά. Πράγματα όπως ο εθελοντισμός για να κρατάς απλώς ένα μωρό, για τα οποία κάποια νοσοκομεία της περιοχής μας αναζητούσαν εθελοντές.

Μετά από αυτό, εγγράφηκα για να γίνω φύλακας ad-litum, κάτι που το επιτρέπει η πολιτεία που ζούμε, και μετά ξενώνας. Όχι ταυτόχρονα!

Δεν το υποστηρίζω για όλους – ό,τι λειτουργεί για εσάς – ό,τι είναι καλό για εσάς. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο να τηλεφωνήσετε σε έναν φίλο που σας κάνει να γελάτε, ό,τι κι αν επιλέξετε, να ξέρετε ότι η ανακούφιση είναι έτοιμη να γεμίσει έναν χώρο, ό,τι κι αν νιώθετε ότι μπορείτε να κάνετε.

Όπως η Grace Marshall, συγγραφέας του Struggle: The Surprising Truth, Beauty and Opportunity Hidden in Life’s Shi*tier Στιγμές έπρεπε να πει:

«Η ανθρώπινη ικανότητα να σηκώνεται από τις πιο άθλιες στιγμές της ζωής είναι απίστευτη».

Μια μεγάλη καθοριστική στιγμή δεν ήταν το πώς αποκατέστησα την ευτυχία μου όταν η ζωή ήταν δύσκολη

Όλοι απαρτιζόμαστε από ψυχές με διαφορετικές τάσεις, μοναδικά ταλέντα και συνθήκες ζωής, και πολύ συχνά μπορούμε να υπερεκτιμήσουμε τη σημασία αυτής της μεγάλης στιγμής και να υποτιμήσουμε την αξία αυτών των πολλών μικρών τμημάτων γεγονότων που όταν αθροιστούν είναι εξίσου μαγικά .

Για να αποκαταστήσετε λίγη περισσότερη ευτυχία, γιορτάστε κάθε μικρή συνήθεια, κάθε μικρό γεγονός και κάθε μικρό βήμα προόδου, γιατί αυτά τα μικρά πράγματα που κάνουμε περιλαμβάνουν τελικά ποιοι είμαστε, πώς θα είναι η ζωή μας και αν οδεύουμε προς την ευτυχία ή κολλημένοι σε ένα τούνελ θλίψης, φόβου και δυστυχίας.

Ενθαρρύνετε τον άλλον.

Love Elle

xox

μεγάλο

Ελ Σόμμερ
Η Elle Sommer είναι συγγραφέας 4 βιβλίων και ενός βιβλίου εργασίας. Οι τελευταίες της δημοσιεύσεις είναι μια σειρά που ονομάζεται Η δύναμη της συνείδησης, και θα βρείτε και τα τρία βιβλία αυτής της τριλογίας τώρα διαθέσιμα στο Kindle. Μοιράζεται αποσπάσματα, έμπνευση και θετικά vibes Facebook, Ίνσταγκραμ και Pinterest. Και η μεγαλύτερη επιθυμία της είναι να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει τους άλλους να δημιουργήσουν όχι απλώς μια καλή ζωή, αλλά μια φανταστική ζωή.

Ελ Σόμμερ

Schreibe einen Kommentar