Πόσοι σπόροι καρότου ανά τρύπα

0
Πόσοι σπόροι καρότου ανά τρύπα

Η κηπουρική δραστηριότητα φαίνεται σαν μια τέλεια ευκαιρία για να πάρετε λίγο καθαρό αέρα από τη δουλειά, ειδικά η κηπουρική με τόσο διαδεδομένα ριζώδη λαχανικά όπως τα καρότα από σπόρους.

Το ερώτημα είναι: εάν θα είναι ή όχι μια σκληρή διαδρομή σχετικά με τους τρόπους σωστής ανάπτυξης αυτού του φυτού;

Μην ανησυχείτε πια με τις συμβουλές μας για πρωταθλητές για να εκπληρώσετε το ερώτημά σας πόσοι σπόροι καρότου ανά τρύπα θα πρέπει να ξεκινήσετε με. Μεταβείτε απευθείας για περισσότερα!

πόσοι σπόροι ανά τρύπα για τα καρότα

Πόσοι σπόροι καρότου ανά τρύπα;

Εάν δεν είστε άγνωστοι στην κηπουρική, πρέπει να ακούγεται λογικό να ακολουθήσετε την ιδέα να φυτέψετε μόνο έναν σπόρο, πόσοι σπόροι λαχανικών ανά τρύπα. Το επερχόμενο που μπορεί να μην δείτε ακόμα είναι ότι όλο αυτό το μοναδικό πράγμα θα έχει ως αποτέλεσμα τον κήπο σας με περισσότερα άδεια δωμάτια χωρίς γεύση.

Ας σας αποκαλύψουμε ένα μικρό κομμάτι από το μεγάλο μυστικό: Οι σπόροι με ρυθμό βλάστησης 100% είναι μια ιστορία άνευ προηγουμένου στην ιστορία. Οι σπόροι καρότου δεν αποτελούν εξαίρεση!

Ναι, δεν θα κόστιζε πολύ από τις εικασίες σας για να μάθετε ότι χρειάζεται άροσή σας περισσότερο από αυτό σε κάθε αγροτεμάχιο καλλιέργειας. Ετσι, πόσοι σπόροι ανά τρύπα για τα καρότα;

Δεδομένου ότι το καρότο σταματά μόνο σε ποσοστά βλάστησης 55 τοις εκατό, η φύτευση 2-3 σπόρων ανά τρύπα ή μια πρέζα σπόρων κάθε 3 έως 4 ίντσες της πλαισιωμένης σειράς είναι απαραίτητη για την απόκτηση των επιθυμητών υγιών φυτών.

Γιατί πρέπει να βάζετε περισσότερους από έναν σπόρους καρότου ανά τρύπα;

Όπως το να ρίχνεις χρήματα σε μια επένδυση που κυμαίνεται, ποτέ δεν ξέρεις τι θα αποφέρει τελικά το καρότο σου. Λοιπόν, έρχεται: Παρακάτω είναι μερικοί βασικοί παράγοντες που εξηγούν γιατί η στρατηγική σας για περισσότερους σπόρους είναι μια καλή λύση!

πόσους σπόρους καρότου να φυτέψετε ανά τρύπα

Υπάρχει μια πιθανότητα οι σπόροι σας να μην φυτρώσουν

Όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, οι σπόροι μπορεί να βλαστήσουν ή όχι.

Ας υποθέσουμε ότι έσπειρες ένα δίσκο σπόρων καρότου με οκτώ σπόρους συνολικά (ένας σπόρος ανά τρύπα). Υπάρχει πιθανότητα όλα αυτά να γίνουν μια ολοκληρωμένη κερδοφόρα αποπληρωμή; Φοβόμαστε όχι.

Αντί να βλαστήσουν 8 στους 8 σπόρους, 4 ή 6 φυτά είναι ο απόλυτος αριθμός που μπορεί να καταλήξεις.

πόσοι σπόροι λαχανικών ανά τρύπα

Εξοικονομήστε χώρο και εξοικονομήστε δαπάνες κατά την έναρξη της μίξης

Με τον μηχανισμό της ανάπτυξης των σπόρων, δεν είναι καθόλου δύσκολο να δεις αυτό το φαινόμενο να έρχεται, ακόμα κι αν υποθέσεις ότι το είχες σκεφτεί αρκετά καλά. Γιατί έτσι?

Ιδού η κατάσταση: Αυτή τη φορά, πήρες το μάθημά σου. Επειδή δεν θα φυτρώσει κάθε σπόρος, αποφασίζετε να αυξήσετε τον αριθμό σε δώδεκα κύτταρα (μεμονωμένοι σπόροι ανά τρύπα ακόμα) με την πρόβλεψη 6 φυτών που απαιτούνται.

Αυτό πραγματικά έχει νόημα σε κάποιο βαθμό. Ωστόσο, σκεφτήκατε ποτέ ότι θα μπορούσατε να αποκτήσετε ακόμη περισσότερα κέρδη με όλους αυτούς τους χώρους;

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το κάνατε, πρέπει τώρα να δείτε πόσο σπατάλη σας οδήγησε μια τέτοια προσέγγιση: Αυτά τα δώδεκα κύτταρα δεν αξίζουν απλώς έξι φυτά, αλλά εκπληκτικές επιπλέον φιγούρες πέρα ​​από κάθε προσδοκία!

Ενισχύστε τις πιθανές επιλογές στη συνέχεια

Υπό την προϋπόθεση ότι οι σπόροι σας αναπτυχθούν, δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος να αναπτυχθούν όλοι σε δυνατές και ζωηρές ζωές. Γι‘ αυτό, προσθέτοντας περισσότερους σπόρους καρότου σε μια τρύπα, έχετε ασχοληθεί εκ των προτέρων με πιο πολλά υποσχόμενες επιλογές.

Ορίστε: Δεν ενοχλείτε πια όταν πρόκειται να μαζέψετε τα πιο δυνατά φυτά αργότερα!

Τριπλασιάστε την ευκαιρία σας να πετύχετε την επόμενη σεζόν με φρέσκους σπόρους καρότου

Για τους περισσότερους οικιακούς κηπουρούς, μόνο ένα μικροσκοπικό πακέτο σπόρων από την αγορά είναι ήδη πάρα πολύ για χρήση. Αυτό μπορεί να σας ωθήσει να φέρετε στο προσκήνιο την ιδέα να αποθηκεύσετε ένα τόσο περιττό ποσό για αργότερα.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι δύσκολο να πούμε ότι πρόκειται για μια γόνιμη καταιγίδα ιδεών, καθώς, καθώς περνά ο καιρός, οι σπόροι γερνούν και χάνουν τις αξίες τους!

Αν όχι αυτό, τότε ποια είναι πράγματι η σειρά που πρέπει να ακολουθήσετε για να φυτέψετε σπόρους; Απλώς σπέρνοντας περισσότερα σε μια τρύπα, κερδίζοντας τον θρίαμβο αυτής της σεζόν, κερδίζοντας νέους κληρονόμους για την επόμενη, και είστε έτοιμοι να γίνετε επιτυχημένος παίκτης!

πόσοι σπόροι ανά τρύπα για τα καρότα

Πόσο βαθιά φυτεύετε σπόρους καρότου;

Τώρα που ξέρετε πόσους σπόρους καρότου να φυτέψετε ανά τρύπα, τι γίνεται με το βάθος; Τις περισσότερες φορές, θα βρείτε το προτεινόμενο βάθος για τους σπόρους καρότου σας στη συσκευασία του.

Τι γίνεται αν έχετε χάσει το πακέτο με τους σπόρους ή, σε μια περίπτωση, φυτεύετε «σπιτικούς» σπόρους; Τότε ένας αντίχειρας κανόνας θα είναι η άψογη απάντηση που ψάχνατε!

Αυτό λέει ότι δεν πρέπει ποτέ να εμφυτεύετε έναν σπόρο σε βάθος μεγαλύτερο από μια ίντσα, ίσο με διπλάσιο διπλό πλάτος. Για παράδειγμα, ένα χαρακτηριστικό σπόρων πλάτους ¼ ίντσας θα ήταν καλύτερα στη φύτευση βάθους ½ ίντσας.

Διάσταση σπόρων καρότου

Η απευθείας σπορά περισσότερων από ενός σπόρων σε μια τρύπα δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους αφήσετε να είναι εκεί εντελώς. Πρέπει να καταλάβετε ότι κανένα πλάσμα δεν ευνοεί να μεγαλώνει δίπλα στους αντιπάλους του, ούτε και οι σπόροι καρότου σας.

Ανάλογα με το σχέδιο και τον τύπο του σπόρου που σκοπεύετε να αντέξουν οι κληρονόμοι των καρότων σας, υπάρχουν επίσης διάφορα είδη χώρων για να τα τοποθετήσετε σωστά. Κανονικά οι μεγαλύτεροι σπόροι χρειάζονται ευρύτερα δωμάτια για να ζήσουν.

Για παράδειγμα, όταν πρόκειται για αραίωση, ο προτεινόμενος χώρος είναι αυτός που θα βρείτε στα πακέτα σπόρων, συνήθως σε απόσταση 1 ίντσας μεταξύ τους ή 2 έως 3 ίντσες χώρου την επόμενη άνοιξη.

πόσους σπόρους καρότου να φυτέψετε ανά τρύπα

Πώς να καλλιεργήσετε καρότα από σπόρους σε σωστές συνθήκες

Φαίνεται να υπάρχουν ατελείωτες ανακοινώσεις σχετικά με τον τρόπο καλλιέργειας καρότων από ποιοτικούς σπόρους στις σωστές συνθήκες. Ωστόσο, ποιες είναι οι καλές συνθήκες;

Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι η ώρα που τα σπέρνεις. Αμέσως μετά την εμφάνιση του τελευταίου παγετού θα ήταν ο σωστός τρόπος.

Επιπλέον, μπορεί να θέλετε να ελέγξετε και τη θερμοκρασία του εδάφους. Το καλύτερο είναι περίπου 65°F (18°C), επομένως δεν θα είναι πολύ ζεστός ή πολύ δροσερός καιρός για να αναπτυχθούν καλά τα καρότα και, φυσικά, να έχουν καλή γεύση αργότερα!

Όχι βαριά εδάφη ή αργιλώδη εδάφη, α ουδέτερο έδαφος που είναι περίπου PH 6,5, είναι πραγματικά η πιο θεωρημένη κατάσταση του εδάφους.

Τι άλλο θα μπορούσε να αφήσει; Η υφή του εδάφους, είναι! Με αυτόν τον τρόπο, η κομποστοποίηση είναι μια κορυφαία μέθοδος για να μην γίνει το χώμα σας υγρό ή συμπαγές ή βραχώδες, κάτι που οδηγεί στην απενεργοποίηση μιας τέτοιας βρώσιμης ρίζας.

συμπέρασμα

Τα παραπάνω αφορούν σε βάθος, χρήσιμες πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν πολύ στη φύτευση των σπόρων των καρότων σας.

Τώρα έχετε καλύτερη κατανόηση πόσοι σπόροι καρότου ανά τρύπα θα πρέπει να ξεκινήσετε με, καθώς και πολλά άλλα σχετικά προβλήματα. Ήρθε η ώρα να μπείτε στο δρόμο και να περπατήσετε μέσα από τα καλύτερα. Σας εύχομαι πολλή τύχη!

Schreibe einen Kommentar