Πράγματα που εξετάζουμε πριν ταξιδέψουμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας

0
Πράγματα που εξετάζουμε πριν ταξιδέψουμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Να ταξιδέψω ή να μην ταξιδέψω κατά τη διάρκεια της πανδημίας; Αυτή είναι η ερώτηση που θέτουμε στον εαυτό μας πολύ τις τελευταίες εβδομάδες. Και εγώκαι να το παραδεχτούμε – μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε εάν θα ταξιδέψετε ή όχι κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας.

Πρόσφατα, αντιμετωπίσαμε το αίνιγμα για το αν θα κάνουμε μια προγραμματισμένη κρουαζιέρα και διακοπές τον Ιανουάριο (του 2022) ή όχι. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα μοιραστούμε πέντε παράγοντες που λάβαμε υπόψη κατά τη λήψη της απόφασής μας. Θα μοιραστούμε επίσης τι αποφασίσαμε να κάνουμε. Σημείωση: Προσευχηθήκαμε επίσης πολύ για την απόφασή μας!

retreat sun κατάστρωμα στο Celebrity Edge

Λάβετε υπόψη ότι δεν είμαστε ειδικοί γιατρών και τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ταξιδέψετε μπορεί να είναι διαφορετικά από τα δικά μας. Για ιατρική συμβουλή, συμβουλευτείτε έναν αξιόπιστο επαγγελματία υγείας.


PIN ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

αποφασίζει να ταξιδέψει σε μια πανδημία


Πράγματα που εξετάζουμε πριν ταξιδέψουμε σε μια πανδημία

Πρώτον, εδώ είναι ένα μικρό υπόβαθρο σχετικά με τα ταξιδιωτικά μας σχέδια για τον Ιανουάριο του 2022. Πριν από περισσότερα από δύο χρόνια, προγραμματίσαμε ένα ταξίδι στη Φλόριντα για διαδοχικές κρουαζιέρες και μια επίσκεψη με φίλους. Σχεδιάζαμε να πετάξουμε από το Midwest στο Fort Lauderdale της Φλόριντα. Εκεί, ελπίζαμε να περάσουμε μερικές μέρες με φίλους στη Φλόριντα πριν επιβιβαστούμε στο νέο πλοίο Celebrity Cruises Apex όπου θα συναντούσαμε ένα άλλο ζευγάρι.

ημέρα επιβίβασης στο Celebrity Edge

Ακολουθούν πέντε πράγματα που λάβαμε υπόψη όταν αποφασίσαμε αν θα ταξιδέψουμε ή όχι:

1. Εμβολιαστική κατάσταση

Είναι αρκετά ξεκάθαρο μέχρι τώρα. Τα εμβολιασμένα άτομα έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν σοβαρά εάν μολυνθούν από τον Covid-19, ειδικά εάν έχουν υποβληθεί σε αναμνηστικό εμβόλιο. Εκτός από κάθε γιατρό που γνωρίζουμε το λέει αυτό, οι αριθμοί νοσηλείας όπως αναφέρθηκαν από τους τοπικούς αξιωματούχους των νοσοκομείων μας (άτομα που γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε), καθώς και από νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, το επιβεβαιώνουν.

κατάσταση εμβολιασμού

Η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών που πάσχουν σοβαρά από τον κορονοϊό είναι ανεμβολίαστοι. Είμαστε και οι δύο πλήρως εμβολιασμένοι και ενισχυμένοι, επομένως δεν ανησυχούμε πολύ για σοβαρές ασθένειες εάν κολλήσουμε τον ιό. Τούτου λεχθέντος, η Ann μπορεί να χρειαστεί σύντομα εγχείρηση καρδιάς και και οι δύο έχουμε κάποια άλλα υποκείμενα ζητήματα υγείας που πρέπει να εξετάσουμε. Επιπλέον, δεν θα θέλαμε ποτέ να μεταδώσουμε εν αγνοία μας τον ιό σε ένα πιο ευάλωτο άτομο.

2. Ευελιξία στο ταξίδι κατά τη διάρκεια πανδημίας

Είναι αυτή η καλύτερη και/ή η μοναδική στιγμή για ταξίδι; Σκεφτόμαστε αυτό το ερώτημα όλη την ώρα. Ευτυχώς, έχουμε αρκετή ευελιξία στα προγράμματά μας, ώστε να μπορούμε συχνά να μετακομίζουμε ή να αναβάλλουμε ένα ταξίδι αν χρειαστεί.

Άλλοι μπορεί να χρειαστεί να εξετάσουν το πρόγραμμα εργασίας τους, την οικογενειακή τους ζωή, τον χρόνο των διακοπών, την αναρρωτική άδεια, την υγεία κ.λπ.

Ο Steve κοιτάζει τον ωκεανό

Οι φίλοι που σχεδιάζαμε να δούμε στη Φλόριντα, καθώς και το ζευγάρι με το οποίο θα συναντούσαμε στην κρουαζιέρα, έχουν όλοι αρκετά ευέλικτο πρόγραμμα. Ως εκ τούτου, ήταν δυνατό να επαναπρογραμματίσουμε το ταξίδι μας, εάν χρειαζόταν.

3. Ευημερία της κοινότητάς μας

Τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυτή τη στιγμή θα ασκούσαν αδικαιολόγητο άγχος στα νοσοκομεία μας και στην κοινότητά μας;

Τα νοσοκομεία στη Νεμπράσκα (όπου ζούμε) και γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες πλησιάζουν ή υπερβαίνουν τη χωρητικότητα. Ίσως το πιο σημαντικό, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας (συμπεριλαμβανομένης της κόρης μας που είναι νοσοκόμα ΜΕΘ) είναι απολύτως εξαντλημένοι.

Μέγκαν Σρούσμπερι

Αυτή την εβδομάδα, το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα και η Bryan Health Systems (μεγάλα νοσοκομεία στην περιοχή μας) ενεργοποίησαν και τα δύο τα πρότυπα περίθαλψης για την κρίση. Δεν μπορούμε να θυμηθούμε μια στιγμή στη ζωή μας που τα τοπικά νοσοκομεία έχουν παραταθεί τόσο πολύ.

Προστασία των ιατρικά εύθραυστων

Σκεφτήκαμε επίσης την ευημερία των ανθρώπων γύρω μας. Όσο περισσότερη έκθεση έχουμε σε άλλους ανθρώπους (όπως μπορεί να έχουμε ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας), τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να κολλήσουμε έναν ιό ή/και να τον μεταδώσουμε εν αγνοία μας στους επισκέπτες ή στο πλήρωμα του πλοίου.

Οικιακό πλήρωμα του Celebrity Edge

Η ανησυχία και η αγάπη για τους γείτονές μας ήταν πρωτίστως στο μυαλό μας από την αρχή της πανδημίας και είναι ο κύριος λόγος που ήμασταν τόσο προσεκτικοί. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε την εξάπλωση της ασθένειας και να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε. Θέλουμε ιδιαίτερα να κάνουμε το μέρος μας για να προστατεύσουμε όσους έχουν εύθραυστη υγεία.

Gayle και John Teget

Πράγματι, η ευημερία της κοινότητάς μας ήταν η κινητήρια δύναμη για τον λόγο που εμβολιάσαμε (και μας ενίσχυσαν), φοράμε μάσκες, αποστασιοποιούμαστε από τους άλλους και αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους χώρους με πολύ κόσμο.

4. Όφελος έναντι κινδύνου ταξιδιού κατά τη διάρκεια πανδημίας

Τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων από τα ταξίδια τον Ιανουάριο του 2022;

Τα οφέλη του ταξιδιού είναι πολλά

Η κρουαζιέρα είναι, μακράν, ο αγαπημένος μας τρόπος να ταξιδεύουμε. Τα κρουαζιερόπλοια είναι το χαρούμενο μέρος μας.

Η Ann και ο Steve Teget των Postcard Jar on the Celebrity Edge

Το να ανοίγουμε τις κουρτίνες κάθε πρωί σε θέα που δεν έχουμε ξαναδεί είναι μια εμπειρία που εκτιμούμε πολύ. Οι ήχοι και οι κινήσεις του ωκεανού, καθώς και οι ανεμπόδιστες ανατολές και ηλιοβασιλέματα φέρνουν γαλήνη και ηρεμία στη ζωή μας. Μας αναζωογονούν όσο τίποτα άλλο.

πρωινή θέα από το Celebrity Summit

Μας αρέσει επίσης το φαγητό, η διασκέδαση, τα craft cocktails και οι δραστηριότητες που προσφέρονται σε μια κρουαζιέρα. Γνωρίζουμε νέους ανθρώπους, δοκιμάζουμε νέα πράγματα και βιώνουμε νέους προορισμούς. Και, έχουμε βρει λίγα μέρη στη στεριά που παρέχουν το επίπεδο καθαριότητας και εξυπηρέτησης πελατών που βρήκαμε σε κάθε κρουαζιέρα Διασημοτήτων που έχουμε κάνει.

συνεργείο καθαρισμού

υγιείς στη θάλασσα

Επιπλέον, ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της κρουαζιέρας αυτή τη στιγμή είναι ότι η κρουαζιέρα είναι ο μόνος κλάδος στον ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα των ΗΠΑ που απαιτεί εμβολιασμό και δοκιμές για το πλήρωμα και τους επισκέπτες.

οικοδεσπότες υποχώρησης στην άκρη διασημοτήτων

Είναι επίσης ο μόνος τομέας ταξιδιών και ψυχαγωγίας που παρακολουθεί, συλλέγει και αναφέρει πληροφορίες σχετικά με τον Covid-19. Επίσης, τα περισσότερα πλοία δεν κάνουν κράτηση με την χωρητικότητα, επομένως ο αριθμός των επισκεπτών είναι μικρότερος από το συνηθισμένο.

άδειες καρέκλες στην άκρη διασημοτήτων

Πραγματοποιήσαμε τρεις κρουαζιέρες διασημοτήτων από την επαναλειτουργία της κρουαζιέρας το 2021. Ειλικρινά, αισθανθήκαμε λιγότερο κίνδυνο σε ένα πλοίο από ό,τι οπουδήποτε στη στεριά (εκτός του σπιτιού μας) από την αρχή της πανδημίας. Οπότε ναι, τα οφέλη του ταξιδιού είναι πολλά και μεγάλα.

Οι κίνδυνοι του ταξιδιού κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας

Αλλά τώρα, οι κίνδυνοι. Με τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώνουν εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) πτήσεις την ημέρα αυτόν τον μήνα, οι καθυστερήσεις πτήσεων έχουν γίνει μια πραγματική ανησυχία. Κινδυνεύουμε επίσης να κολλήσουμε σε ένα αεροδρόμιο ή να μην μπορέσουμε να επιστρέψουμε εγκαίρως στο σπίτι. Όποιος πετάει αυτή τη στιγμή πρέπει να ετοιμάσει την υπομονή του.

Η Ann Teget στο αεροδρόμιο

Στη συνέχεια, υπάρχει το ερώτημα εάν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτόν τον εξαιρετικά μεταδοτικό ιό σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία και εστιατόρια στο δρόμο μας προς το λιμάνι της κρουαζιέρας. Με τα επίπεδα μετάδοσης σε υψηλά όλων των εποχών αυτόν τον Ιανουάριο, θα είχαμε περισσότερες από καλές πιθανότητες για έκθεση.

Η Ann και ο Steve Teget με φίλους

Επιπλέον, εξετάσαμε τις πιθανότητες τα λιμάνια να είναι κλειστά για τα κρουαζιερόπλοια, οι δραστηριότητες να αλλάζουν και να είναι άρρωστοι ή σε καραντίνα ενώ βρίσκεστε στο πλοίο ή όταν λείπετε από το σπίτι. Όλοι αυτοί οι παράγοντες καθιστούν τα ταξίδια κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας λιγότερο ελκυστικά.

5. Κόστος ταξιδιού

Το κόστος είναι ένας άλλος παράγοντας που πάντα λαμβάνουμε υπόψη όταν ταξιδεύουμε. Σχεδιάζουμε και πληρώνουμε για τα περισσότερα από τα ταξίδια μας πολύ εκ των προτέρων για να αποφύγουμε τα χρέη. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σχετικά με το κόστος:

  1. Μπορώ να πάρω τα χρήματά μου πίσω εάν ακυρώσω ή αναβάλω το ταξίδι μου;
  2. Έχω ταξιδιωτική ασφάλιση;
  3. Μπορώ να πληρώσω για επιπλέον γεύματα και διανυκτερεύσεις σε ένα ξενοδοχείο εάν καθυστερήσω, είμαι άρρωστος ή σε καραντίνα;
  4. Καλύπτει ο πάροχος ασφάλισης υγείας μου έξοδα εκτός του κράτους;
  5. Έχω αρκετές διακοπές/χρόνος ασθενείας θα πρέπει να αρρωστήσω ή να μπω σε καραντίνα;

Ευτυχώς, η Celebrity Cruises προσφέρει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται “Κρουαζιέρα με αυτοπεποίθηση.” Το Celebrity καλύπτει τυχόν κρουαζιέρες που έχουν κλείσει για ταξίδι τους επόμενους μήνες με αυτό το πρόγραμμα. Κάτω από αυτό, μπορείτε να ακυρώσετε έως και 48 ώρες πριν από την κρουαζιέρα και να λάβετε το 100% των χρημάτων που καταβλήθηκαν ως πίστωση για χρήση σε μελλοντική κρουαζιέρα.

σέρβις αυτοκινήτων μαύρης λωρίδας

Κλείσαμε τα αεροπορικά μας εισιτήρια απευθείας μέσω της Delta Airlines και προσέφεραν παρόμοια προστασία. Είχαμε επίσης επιλογές ακύρωσης χωρίς ποινή με το ξενοδοχείο Hilton, την ενοικίαση αυτοκινήτου Avis και την υπηρεσία αυτοκινήτου Blacklane.

Τέλος, λίγα λόγια για την κρουαζιέρα σε μια πανδημία

Έχουμε πάει σε τρεις Κρουαζιέρες Διασημοτήτων από τον Αύγουστο του 2021 και δεν μετανιώνουμε απολύτως.

Θεωρώντας όλα όσα έχει κάνει η γραμμή κρουαζιέρας για να μετριάσει τον κίνδυνο από την Covid-19 –συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης εμβολιασμού από όλους τους επιλέξιμους επιβάτες και της δοκιμής όλων εντός 48 ωρών από την επιβίβαση– εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η κρουαζιέρα είναι μία από τις ασφαλέστερες διακοπές που μπορεί να κάνει κάποιος αυτή τη στιγμή.

Η Ann και ο Steve Teget στην άκρη των διασημοτήτων

Χαιρόμαστε που τα κρουαζιερόπλοια έχουν αυστηρά πρωτόκολλα για να διασφαλίζουν την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος. Ειλικρινά, πάντα το έκαναν. Σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα, οι επιβάτες που έχουν προσβληθεί από τον Covid-19 πρέπει να τίθενται σε καραντίνα και όσοι βρίσκονται σε στενή επαφή με μολυσμένα άτομα πρέπει να απομονώνονται για 24 ώρες και να υποβάλλονται σε εξετάσεις. Από τις 15 Ιανουαρίου 2022, οι επισκέπτες και το πλήρωμα έπρεπε επίσης να φορούν μάσκες ενώ βρίσκονταν σε εσωτερικούς χώρους (εκτός όταν τρώνε ή πίνουν).

Βάζο καρτ ποστάλ με το πλήρωμα στο Celebrity Summit

Η τελική μας απόφαση για το αν θα κάνουμε ή όχι το ταξίδι μας αυτόν τον Ιανουάριο

Αρχικά έγινε κράτηση για τον Ιανουάριο του 2021, όταν η πανδημία έκλεισε τη βιομηχανία κρουαζιέρας, μεταφέραμε αυτές τις διακοπές κρουαζιέρας στο Celebrity Apex έναν χρόνο πίσω στον Ιανουάριο του 2022. Προσευχηθήκαμε ότι ο κόσμος θα ήταν ένα ασφαλέστερο μέρος χαμηλότερου κινδύνου μέχρι τότε.

Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα καθώς γράφουμε αυτήν την ανάρτηση στις 15 Ιανουαρίου 2022.

Αφού εξετάσαμε τους εμβολιασμούς, την ευελιξία, την ευημερία της κοινότητάς μας, το κόστος και όλους τους κινδύνους και τα οφέλη, αποφασίσαμε να αναβάλουμε τα σχέδια ταξιδιού και κρουαζιέρας μας.

βασιλική σουίτα στη σύνοδο κορυφής διασημοτήτων

Η ευημερία της κοινότητάς μας ήταν ο μεγαλύτερος παράγοντας στην απόφασή μας. Παρόλο που θα αισθανόμασταν ότι υπήρχαν ελάχιστοι κίνδυνοι κάποτε στο κρουαζιερόπλοιο, το να φτάσουμε εκεί ήταν μια διαφορετική ιστορία. Αν ζούσαμε κοντά στο Fort Lauderdale, πιθανότατα θα ήμασταν στο Apex αυτή τη στιγμή.

Αν και ήταν δύσκολο να αναβληθεί ένα ταξίδι που περιμέναμε τόσο καιρό, σκοπεύουμε να προγραμματίσουμε εκ νέου τα πάντα σε έναν ή δύο μήνες. Ευτυχώς, λόγω της ευελιξίας που προσφέρουν οι γραμμές κρουαζιέρας αυτή τη στιγμή, αυτό είναι εύκολο να γίνει.

Ο Steve Teget στο Celebrity Edge

Θεού θέλοντος, σε λίγους μήνες θα τα έχουμε όλα συνεργάστηκαν για τη μείωση της εξάπλωσης του Covid-19. Τα νοσοκομεία θα είναι λιγότερο γεμάτα. Περισσότερες πτήσεις αεροπορικών εταιρειών θα εκτελούνται όπως έχει προγραμματιστεί. Και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τους φίλους μας και να χαλαρώσουμε πραγματικά καθώς βλέπουμε τα κύματα του ωκεανού να περνούν.

θέα από την άκρη διασημοτήτων


Προσωπική σημείωση

Σε μια προσωπική σημείωση, ως Χριστιανοί, έχουμε επίσης βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην προσευχή και στον λόγο του Θεού όταν παίρνουμε όλες τις ταξιδιωτικές μας αποφάσεις σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς. Εδώ είναι μερικά εδάφια της Αγίας Γραφής που έχουμε στοχαστεί σε όλη την πανδημία.

Μην κάνετε τίποτα από εγωισμό ή κενή έπαρση, αλλά με ταπεινότητα να θεωρείτε ο ένας τον άλλο ως πιο σημαντικό από τον εαυτό σας. μην προσέχετε μόνο τα δικά σας προσωπικά συμφέροντα, αλλά και τα συμφέροντα των άλλων. – Φιλιππησίους 2:3-4

Ρίξτε όλο το άγχος σας πάνω του γιατί νοιάζεται για εσάς. – 1 Πέτρου 5:7

Σας λέω την αλήθεια, όταν αρνηθήκατε να βοηθήσετε τους λιγότερους από αυτούς τους αδελφούς και τις αδελφές μου, αρνηθήκατε να με βοηθήσετε. – Ματθαίος 25:45

Schreibe einen Kommentar