Ο ευκολότερος τρόπος για να παρακολουθείτε το χρόνο σας

0
Ο ευκολότερος τρόπος για να παρακολουθείτε το χρόνο σας
Πάρε μακριά: Παρακολουθήστε μόνο τον χρόνο που αφιερώνετε στις πιο σημαντικές εργασίες σας. Αυτό κάνει την άσκηση λιγότερο πόνο και σας επιτρέπει να δείτε, με μια ματιά, πόσο παραγωγικοί είστε πραγματικά.

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά, 3 δευτερόλεπτα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να παρακολουθείτε το χρόνο σας

Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, βρίσκω τεράστιο πόνο το να παρακολουθώ το χρόνο μου. Ενώ συσκευές όπως το Timeular κάνουν τη διαδικασία κάπως πιο εύκολη, εξακολουθεί να είναι κάπως ενοχλητικό. Στη χειρότερη περίπτωση, η δραστηριότητα μοιάζει σαν να προσθέτω άλλο ένα στρώμα προσπάθειας πάνω από την υπάρχουσα δουλειά μου.

Πρόσφατα, άρχισα να παρακολουθώ μόνο ο χρόνος που αφιερώνω στο δικό μου πιο σημαντικά καθήκοντα: συγγραφή, έρευνα παραγωγικότητας και προετοιμασία και παράδοση ομιλιών. Για να το κάνω αυτό, χρησιμοποιώ μια απλή εφαρμογή που ονομάζεται Toggl. Παραδόξως, η συνήθεια έχει κολλήσει. Μόνο η παρακολούθηση του χρόνου που αφιερώνετε στις πιο παραγωγικές εργασίες σας σάς επιτρέπει να δείτε μερικά πράγματα:

  • Hείσαι πραγματικά παραγωγικός είναι. Παρακολουθώντας μόνο τον χρόνο που αφιερώνετε σε εργασίες που έχουν σημασία, βλέπετε πόσο μεγάλο μέρος της ημέρας σας αφιερώνεται στη σημαντική εργασία που προωθεί τα πράγματα και όχι μόνο στις εργασίες που απαιτούνται για να συνεχίσετε.
  • Hπόσο χρόνο περνάς αποσπασμένος. Εάν, μετά από μια ημέρα οκτώ ωρών, διαπιστώσετε ότι έχετε εργαστεί στις πιο σημαντικές εργασίες σας μόνο για δύο ώρες (έχοντας πέσει θύμα περισπασμών ή λιγότερο κρίσιμων εργασιών τον υπόλοιπο χρόνο), έχετε πολλά περιθώρια να γίνετε περισσότεροι παραγωγικός. Σε αυτήν την περίπτωση, η παρακολούθηση χρόνου προσφέρει μια ματιά στο πώς μη παραγωγικός είσαι.

Δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του πόσες ώρες εργαζόμαστε και του πόσα πετυχαίνουμε. Μερικοί άνθρωποι είναι σε θέση να κάνουν σε 30 λεπτά αυτό που χρειάζονται άλλοι την ημέρα. Η παρακολούθηση του χρόνου σας δεν υπολογίζει πώς ξοδεύετε την προσοχή ή την ενέργειά σας, αλλά είναι ένα σημαντικό μέρος της εξίσωσης.

Ακολουθώ έναν απλό κανόνα όταν παρακολουθώ τον χρόνο που αφιερώνω στις πιο σημαντικές μου εργασίες: όταν γράφω, σχεδιάζω ομιλίες και ερευνώ νέες ιδέες, δεν επιτρέπεται να κάνω τίποτα άλλο ταυτόχρονα. Διαφορετικά, πρέπει να σταματήσω τον ιχνηλάτη. Για παράδειγμα, αν γράφω ένα άρθρο σαν αυτό και νιώθω την ανάγκη να ελέγξω το email μου, πρέπει να σταματήσω να παρακολουθώ τον χρόνο μου πριν το κάνω. Αυτό δημιουργεί κάποια αντίσταση γύρω από την υποχώρηση σε περισπασμούς και επίσης κάνει τις μετρήσεις μου πιο ακριβείς.

Οι περισσότεροι από εμάς αφιερώνουμε πάρα πολύ χρόνο για να σβήσουμε τις φωτιές και να αφήσουμε την εργασία μας να επεκταθεί ώστε να χωρέσει τον χρόνο που έχουμε διαθέσιμο για την ολοκλήρωσή της. Αν αυτό σας φαίνεται γνωστό, δοκιμάστε να παρακολουθείτε μόνο πόσο χρόνο ξοδεύετε στις πιο σημαντικές εργασίες σας. Το να κάνετε αυτό είναι ένας ωραίος συμβιβασμός: είναι πολύ πιο εύκολο από το να υπολογίζετε κάθε λεπτό της ημέρας σας, ενώ σας επιτρέπει να μετράτε την πραγματική σας παραγωγικότητα.

Γράφτηκε από τον Chris Bailey

Ο Chris Bailey έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα σχετικά με το θέμα της παραγωγικότητας και είναι ο συγγραφέας δύο βιβλίων: Υπερεστίασηκαι Το Έργο Παραγωγικότητας. Τα βιβλία του έχουν εκδοθεί σε 20 γλώσσες. Ο Chris γράφει για την παραγωγικότητα σε αυτόν τον ιστότοπο και μιλά σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο για το πώς μπορούν να γίνουν πιο παραγωγικοί, χωρίς να μισούν τη διαδικασία.

Schreibe einen Kommentar