Ο αντίκτυπος του εξωραϊσμού στην αξία μεταπώλησης

0
Ο αντίκτυπος του εξωραϊσμού στην αξία μεταπώλησης

Ο αντίκτυπος του τοπίου στην αξία μεταπώλησης

Όταν κάποιος αγοράζει ένα σπίτι, κοιτάζει την άμεση εμφάνιση, κρίνοντας από αυτό που βλέπει σε εκείνη την επίσκεψη για να αποφασίσει αν θέλει ή όχι να υπογράψει στη διακεκομμένη γραμμή. Και ένα από τα πράγματα που τραβάει φυσικά την προσοχή είναι οι φυσικές ιδιότητες που διαθέτει – ο εξωραϊσμός. Ομολογουμένως, ο υπέροχος εξωραϊσμός δεν κοστίζει φτηνά. Απαιτεί μια επένδυση, τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα. Αλλά, όπως θα σας πει οποιοσδήποτε επαγγελματίας, η απόδοση επένδυσης στον εξωραϊσμό αξίζει τον κόπο στο παιχνίδι αγοραπωλησίας. Όσο καλύτερο φαίνεται, τόσο περισσότερα θα είναι διατεθειμένος να πληρώσει ο αγοραστής. Και αν είστε ιδιοκτήτης σπιτιού που παρασύρθηκε έστω και ελάχιστα από αυτό το μαγικό μικρό πράγμα που λέγεται „curb attraction“ ή ερωτεύτηκε αυτό που είδατε στην πίσω αυλή, είστε ζωντανή απόδειξη ότι είναι μια στρατηγική που λειτουργεί.

Φυτεύοντας μια επένδυση που φέρνει απόδοση

Σίγουρα, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να εξετάσετε προτού επενδύσετε μια μικρή περιουσία σε χαρακτηριστικά εξωραϊσμού. Η θεωρία της απόδοσης επένδυσης στον εξωραϊσμό αποδίδει μόνο εάν δεν ξοδέψετε υπερβολικά ή δεν κάνετε τα πράγματα τόσο υπερβολικά που το μόνο που βλέπει ο καθένας είναι τα χρήματα που θα πρέπει τελικά να ξοδέψουν για τη συντήρηση. Με άλλα λόγια, κρατήστε τα πράγματα σε αρμονία με την περιοχή στην οποία βρίσκεστε, τα δημογραφικά στοιχεία της γειτονιάς και το στυλ του σπιτιού. Μην δημιουργείτε κήπους με αγγλικούς λαβύρινθους γεμάτους με τρεχούμενα σιντριβάνια, εάν το σπίτι σας είναι ένα απλό μπανγκαλόου σε μια υποδιαίρεση της μεσαίας τάξης. μην εγκαταστήσετε ένα εκατομμύριο λειτουργίες που απαιτούν προσεκτική συντήρηση και δημιουργούν κόστος υψηλής ενέργειας. Εάν το κάνετε, βασικά θα τιμωρήσετε τον εαυτό σας εκτός αγοράς και θα μετανιώσετε για τη μεγάλη έκρηξη που πήρατε για μεγάλα δολάρια.

Επενδύστε σοφά για να δείτε μια απόδοση στο τοπίο

Το καλύτερο σχέδιο για να δείτε πραγματικά μια απόδοση επένδυσης στον εξωραϊσμό είναι να ξοδέψετε περίπου το δέκα τοις εκατό της αξίας του σπιτιού σας για εξωραϊσμό. Όχι δέκα τοις εκατό στην μπροστινή αυλή και δέκα τοις εκατό στην πίσω αυλή. Δέκα τοις εκατό συνολικά. Γενικά, ούτε πολύ ούτε πολύ λίγο. Ομολογουμένως, δεν έχουν όλοι αυτό το ποσό χρημάτων στον προϋπολογισμό τους, αλλά είναι ακόμα σημαντικό να κάνετε κάτι για να «ομορφώσετε» το ακίνητο και να το κάνετε ελκυστικό για τους αγοραστές. Τουλάχιστον, επενδύστε σε μερικά μονοετή, πολυετή φυτά ή εποχιακούς ανθοφόρους θάμνους που θα προσθέσουν χρώμα και θα καθαρίσουν τα πράγματα με το σάπιασμα, το τρίψιμο και το βοτάνισμα. Φροντίστε και για τον χλοοτάπητα, ώστε να φαίνεται γεμάτος και υγιής.

Κέρδος από την επένδυσή σας

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν σκληρά και γρήγορα δεδομένα σχετικά με την πραγματική απόδοση επένδυσης του τοπίου που θα δείτε, όσον αφορά το ποσό σε δολάρια. Ακόμα κι έτσι, ο αντίκτυπος που έχει ο εξωραϊσμός είναι αναμφισβήτητος όταν ένα σπίτι βγαίνει στην αγορά. Όσο καλύτερα φαίνεται εξωτερικά, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα σταματήσουν και θα θέλουν να περιηγηθούν στο εσωτερικό. Τουλάχιστον, θα ανακτήσετε την επένδυση που κάνατε. Κατά πάσα πιθανότητα, ωστόσο, θα έχετε υψηλότερη τιμή πώλησης από ό,τι θα κάνατε χωρίς αυτό το όμορφο τοπίο – αλλά και πάλι, αυτό ισχύει μόνο εάν διατηρείτε τα πράγματα ελκυστικά, αλλά απλά. Η πρόσληψη μιας επαγγελματικής εταιρείας εξωραϊσμού για να δημιουργήσει ένα σχέδιο για το ακίνητό σας είναι μια σοφή κίνηση που συχνά βοηθά στην επίτευξη της σωστής ισορροπίας μεταξύ αρκετά και πάνω από την κορυφή, επομένως συμβουλευτείτε μια τοπική ομάδα που γνωρίζει καλά την περιοχή.

Στην Executive Landscaping, Inc., συνεργαζόμαστε με ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη την ακτή του Κόλπου με στόχο τη δημιουργία αριστουργημάτων που δείχνουν απόδοση επένδυσης στον εξωραϊσμό όταν πωλούν το σπίτι τους. Γνωρίζουμε τη σημασία της φυσικής ελκυστικότητας και προσφέρουμε λύσεις που ταιριάζουν με το όραμά τους και τον προϋπολογισμό τους.

Καλέστε την ομάδα των ειδικών σε εξωτερικούς χώρους της Executive Landscaping, Inc. για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς είναι εφικτή η απόδοση της επένδυσης για τον εξωραϊσμό για το ακίνητό σας σήμερα!

Schreibe einen Kommentar