Μερικές πρακτικές συμβουλές για επιβράδυνση

0
Μερικές πρακτικές συμβουλές για επιβράδυνση
Πάρε μακριά: Η επιβράδυνση μπορεί να είναι δύσκολη αυτές τις μέρες, όπως διαπίστωσα κατά τη διάρκεια ενός μηνιαίου σαββατικού. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που με βοήθησαν να κάνω μια παύση κατά τη διάρκεια αυτής της ανησυχητικής περιόδου.

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά, 46 δευτ.

Η επιβράδυνση είναι δύσκολη όταν περνάμε τόσο πολύ χρόνο μπροστά σε οθόνες — αλλά αξίζει πολύ περισσότερο.

Πρόσφατα πήρα ένα μίνι σαββατοκύριακο ενός μήνα από τη δουλειά, με σκοπό να αποσυνδεθώ εντελώς από την ψηφιακή ζωή και να επαναφορτιστώ στον αναλογικό κόσμο. Πήγα για κάμπινγκ, άνοιξα περισσότερα βιβλία με φυσική κατάσταση και ξανάρχισα μερικά αναλογικά χόμπι που είχαν πέσει στην άκρη, όπως το πλέξιμο και το πιάνο. Έκανα περισσότερες βόλτες στο δάσος κοντά στο μέρος όπου ζούμε, πέρασα περισσότερο χρόνο με ανθρώπους και έκανα ό,τι μπορούσα για να απομακρυνθώ από τη δουλειά και τις οθόνες.

Ο στόχος μου να αποσυνδεθώ ήταν πιο δύσκολος από τον αναμενόμενο. Οι ψηφιακές συσκευές με έβαλαν στον πειρασμό στις ενδιάμεσες στιγμές. οι σύντομες, ήσυχες διακοπές μεταξύ των εργασιών. Κάθε φορά που έπαιρνα το τηλέφωνό μου υπήρχε μια φαινομενικά ατελείωτη ροή μηνυμάτων για να προλάβω, επείγουσες πυρκαγιές εργασίας για να σβήσω και έγγραφα για συλλογή και υπογραφή. Καθώς περνούσε ο μήνας, έκανα σταδιακά καλύτερη δουλειά με την ανάθεση, την εξωτερική ανάθεση και την καθυστέρηση αυτών των έργων, ώστε να μπορώ να κάνω πίσω και να επιβραδύνω σωστά.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ανέφερα πώς ο μέσος ημερήσιος χρόνος οθόνης μας έχει αυξηθεί σε περισσότερες από 13 ώρες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Με άλλα λόγια, περνάμε περισσότερα από τα τρία τέταρτα των στιγμών της εγρήγορσης στον ψηφιακό κόσμο—και συχνά δεν λείπουν μηνύματα και ενημερώσεις για να συμβαδίσουμε. Όπως έχω γράψει στο παρελθόν, όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνουμε στην τεχνολογία, τόσο πιο γρήγορα φαίνονται να περνούν οι ώρες—ο χρόνος επιταχύνεται όταν τείνουμε σε ό,τι είναι οικείο, συμπεριλαμβανομένων νέων email και ping στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η βραδύτητα εντοπίζεται συνήθως στην αναλογική μας ζωή, όχι στην ψηφιακή μας. Αν θέλετε να επιβραδύνετε και να ηρεμήσετε το μυαλό σας, υπάρχουν διάφορες στρατηγικές που μπορείτε να δοκιμάσετε. Εδώ είναι μερικά που βρήκα χρήσιμα κατά τη διάρκεια του μηνός μου.

  • Προσέξτε τα κενά της ημέρας σας. Η τεχνολογία (διαβάστε: η ατελείωτη κύλιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης) μπορεί να εισχωρήσει σε κάθε ελεύθερη στιγμή σαν νερό, πλημμυρίζοντας το πρόγραμμά μας με περισπασμούς. Αυτό μας κάνει λιγότερο σκόπιμους με την πάροδο του χρόνου, επειδή έχουμε λιγότερες στιγμές για να σκεφτούμε και να σχεδιάσουμε την πορεία του άμεσου μέλλοντός μας. Μια χρήσιμη τακτική για την καταπολέμηση αυτού: μην σηκώνετε αυτόματα το τηλέφωνό σας όταν τελειώσετε ή είστε έτοιμοι να μεταβείτε σε άλλη εργασία. Αυτό θα δώσει στο μυαλό σας την ευκαιρία να επιβραδύνει πριν μεταβείτε στο επόμενο πράγμα και επίσης θα υποβάλλετε τον εαυτό σας σε λιγότερες ενημερώσεις που προκαλούν άγχος.
  • Κρατήστε τις δευτερεύουσες συσκευές μακριά από την οπτική γωνία. Όταν χτυπάτε έναν τοίχο δυσφορίας ενώ εργάζεστε σε μια εργασία, αξίζει να χρησιμοποιείτε αυτόν τον χρόνο για να ονειροπολείτε. Αυτή η περιπλάνηση του μυαλού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βρει ένα καλύτερο μονοπάτι προς τα εμπρός — ιδέες για να ξεπεράσετε το αδιέξοδο και να αποφασίσετε τι να δουλέψετε στη συνέχεια. (Μια μελέτη ανακάλυψε ότι σκεφτόμαστε τους στόχους μας 14 φορές περισσότερο όταν το μυαλό μας περιπλανιέται σε σύγκριση με όταν είμαστε συγκεντρωμένοι.) Αυτή τη στιγμή, έχουμε την ώθηση να ανταλλάξουμε αυτήν την ταλαιπωρία με ό,τι είναι πιο άμεσα ευχάριστο—συχνά αυτό σημαίνει να δίνουμε προσοχή στον καλό μας. στο σταθερό των εφαρμογών. Θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να κρατάτε το τηλέφωνό σας και άλλες δευτερεύουσες συσκευές μακριά από την πρόσβαση ενώ κάνετε ψηφιακή εργασία—και να ενεργοποιήσετε έναν αποκλεισμό περισπασμών, αν μπορείτε.
  • Σκέπτομαι. Προτείνω το διαλογισμό τόσο συχνά που κάποιος πρέπει να κάνει ένα παιχνίδι ποτού. Όσοι διαλογίζονται μιλούν για την πρακτική τόσο πολύ που αυτή η συμβουλή έχει γίνει βασικά κλισέ — αλλά οι άνθρωποι ασπάζονται τα οφέλη του διαλογισμού επειδή πραγματικά λειτουργεί! Είναι μια συντόμευση για να επιβραδύνετε, να γίνετε πιο εσκεμμένοι και ακόμη και ενίσχυση της παραγωγικότητας. Όσο περισσότερο διαλογίζεστε, τόσο πιο εύκολα θα πέσει το άγχος από τους ώμους σας, καθώς γίνεστε πιο υπομονετικοί και αποδεκτοί. Ακόμα καλύτερα, είναι πιο εύκολο να ξεκινήσετε από ό,τι θα περιμένατε.
  • Πηγαίνετε αναλογικά. Υπάρχουν δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε είτε σωματικά είτε ψηφιακά—συμπεριλαμβανομένης της ανάγνωσης ενός βιβλίου, της συναναστροφής με άλλους και του ημερολογίου για τις σκέψεις μας. Μερικές απλές συμβουλές: εάν υπάρχει η επιλογή, κάντε τα πράγματα με τον αναλογικό τρόπο. Ο ψηφιακός κόσμος της απόσπασης της προσοχής δεν θα απέχει ούτε ένα πάτημα ή ένα κλικ και θα προχωρήσετε στη δραστηριότητα πιο αργά. Και μην ανησυχείς, ό,τι χάνεις σε ταχύτητα, το αναπληρώνεις περισσότερο από σκοπιμότητα.
  • Χαράξτε λίγο κενό χώρο χωρίς τεχνολογία. Μια τελευταία τακτική: προγραμματίστε χρόνο για να ξεχωρίσετε από τις γυαλιστερές οθόνες που αποτελούν την ψηφιακή σας ζωή. Προσωπικά αποσυνδέομαι από το διαδίκτυο από τις 8 μ.μ. έως τις 8 π.μ. κάθε μέρα. Για εσάς, αυτός ο αποκλεισμένος χρόνος μπορεί να είναι ένα σάββατο τεχνολογίας μία φορά την εβδομάδα. Αφιερώνοντας χρόνο για να απομακρυνθούμε από την τεχνολογία δίνει στο μυαλό μας το διάλειμμα που χρειάζεται — και του αξίζει.

Δοκιμάστε αυτές τις τακτικές την επόμενη φορά που θα νιώσετε ότι θέλετε να ξεκουραστείτε και να ηρεμήσετε το μυαλό σας.

Γράφτηκε από τον Chris Bailey

Ο Chris Bailey έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα σχετικά με το θέμα της παραγωγικότητας και είναι ο συγγραφέας δύο βιβλίων: Υπερεστίασηκαι Το Έργο Παραγωγικότητας. Τα βιβλία του έχουν εκδοθεί σε 20 γλώσσες. Ο Chris γράφει για την παραγωγικότητα σε αυτόν τον ιστότοπο και μιλά σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο για το πώς μπορούν να γίνουν πιο παραγωγικοί, χωρίς να μισούν τη διαδικασία.

Schreibe einen Kommentar