μάρκες εκκίνησης. – Reading My Tea Leaves – Αργή, απλή, βιώσιμη ζωή.

0
μάρκες εκκίνησης.  – Reading My Tea Leaves – Αργή, απλή, βιώσιμη ζωή.

ηθικές μάρκες εκκίνησης μόδας |  διαβάζοντας τα φύλλα τσαγιού μου
ο Φόρεμα Cami Foundation από την Universal Standard.

Πώς ορίζουμε την ηθική μόδα; Είναι ο ίδιος ο όρος οξύμωρος; Υπάρχει τρόπος να συμμετέχετε στον γρήγορο και συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο της μόδας ηθικά; Νομίζω ότι όλα αυτά είναι προς συζήτηση, αλλά αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι οι επιλογές μόδας μας —ή η έλλειψή τους— έχουν συνέπειες.

Για πολλούς ανθρώπους, το χάσμα μεταξύ της κατανόησης ότι υπάρχει ένα πρόβλημα της γρήγορης μόδας και της δυνατότητας λήψης μέτρων για την αλλαγή των συνηθειών σχετικά με την κατανάλωση ρούχων μπορεί να είναι πράγματι τεράστιο και κατανοητό. Οι περιορισμένοι πόροι χρόνου, ενέργειας και χρημάτων μπορούν να κάνουν τη λεγόμενη ηθική μόδα οικονομικά απρόσιτη. Η περιορισμένη διαθεσιμότητα επιλογών που περιλαμβάνουν μέγεθος μπορεί να αποκλείσει τους επίδοξους πελάτες. Η ομοιογένεια των εμπορικών σημάτων όσον αφορά το στυλ, την εκπροσώπηση και την ηγεσία μπορεί να είναι αποκλειστική και μη φιλόξενη. Οι πολιτιστικές προσδοκίες γύρω από το ντύσιμο και το στυλ είναι μεγάλες και όλα αυτά δημιουργούν μεγάλη πίεση.

Στη σημερινή ανάρτηση, blogger Deb Shepherd μοιράζεται ένα κομμάτι από το δικό της ταξίδι με τις ηθικές αγορές καθώς και την προσωπική της λίστα με τις αγαπημένες αρχικές μάρκες για αρχάριους λάτρεις της ηθικής μόδας.

Εδώ είναι περισσότερα από Deb:

Μια βαλίτσα, ένα κουτί και μια μετακόμιση που άλλαξε τη ζωή στη μέση του πουθενά ήταν η αρχή του μινιμαλιστικού μου ταξιδιού μόδας. Αλλά πριν από αυτό; Ήμουν ένα ναυάγιο τρένου, αν και δεν μπορούσες ποτέ να καταλάβεις κοιτώντας με. Ο εθισμός μου στα ψώνια μου αγόρασε μια φθηνή αλλά «κομψή» πρόσοψη. Οι αγορές ήταν ένας μηχανισμός αντιμετώπισης που μου έδωσε μια προσωρινή διόρθωση ντοπαμίνης και την ψευδαίσθηση ότι όλα ήταν εντάξει. Ντυμένος με μια νέα στολή ένιωσα επίσημα μετά τον χωρισμό μου ή συνήλθα από μια εργασιακή οπισθοδρόμηση. Καθώς γέμιζα την ντουλάπα μου με περισσότερα ρούχα, το τελευταίο πράγμα που σκέφτηκα ήταν η ηθική των εργαζομένων σε ένδυμα ή ο τρόπος με τον οποίο το κούμπωμα των 7 $ είχε αντίκτυπο στο περιβάλλον.

ηθικές μάρκες εκκίνησης μόδας |  διαβάζοντας τα φύλλα τσαγιού μου
Μόνο Παιδικό Φόρεμα Palo Wrap σε λινό.

Μαθαίνοντας περισσότερα για τον μινιμαλισμό και ορίζοντας τις καταναλωτικές μου αξίες, άρχισα να ερευνώ την ηθική μόδα και να αναζητώ επωνυμίες που προσπαθούν για περιβαλλοντική βιωσιμότητα από τα υφάσματα τους μέχρι τα εργοστάσιά τους. Περισσότερο από την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, συνειδητοποίησα ότι για μένα η ηθική μόδα ορίζεται επίσης από τη δέσμευση μιας μάρκας να έχει στόχο, είτε αυτό σημαίνει ότι δεν περιλαμβάνει αποκλεισμούς μεγέθους, έχει διαφορετική ηγεσία και προσωπικό χωρίς αποκλεισμούς, πληρώνει τους εργαζομένους της εύλογους μισθούς, υποστηρίζει σχεδιαστές BIPOC, ή, ελπίζουμε, όλα τα παραπάνω.

Αυτό που συνειδητοποίησα επίσης είναι ότι τα εμπορικά σήματα ηθικής και βιώσιμης μόδας είναι ένα προνόμιο.

Πριν από δύο χρόνια, βρήκα μια δουλειά που μου έδωσε την οικονομική ελευθερία να ψωνίσω για νέα ρούχα που εμπίπτουν στον ορισμό μου για την ηθική μόδα. Και παρόλο που φοράω πολλά από αυτά τα ρούχα μέχρι σήμερα, εξακολουθώ να ξοδεύω υπερβολικά. Όταν άρχισα να τεκμηριώνω τα πάντα πάνω μου ταξίδι μινιμαλισμού— από το να πάρεις ένα στούντιο διαμέρισμαπρος την αποσυμφορητικός η ντουλάπα μου και κατασκευή μιας ντουλάπας κάψουλας— αλλά δεν άργησε να συνειδητοποιήσω ότι πρέπει να δώσω προτεραιότητα στα οικονομικά μου. Ψάχνοντας για ηθική μόδα, είχα ξεπεράσει τα 1.000 $ σε χρέος πιστωτικών καρτών, με αποτέλεσμα να είμαι ανήσυχος και σε κατάθλιψη.

ηθικές μάρκες εκκίνησης μόδας |  διαβάζοντας τα φύλλα τσαγιού μου
ο Σαββατοκύριακο μπλουζάκι από το Everlane.

Αν απέχετε δύο δευτερόλεπτα από το να πετάξετε το τηλέφωνό σας έξω από το παράθυρό σας ή να οδηγήσετε στο Zara, σταματήστε αυτό που κάνετε και αναπνεύστε. Καταλαβαίνω πόσο συντριπτικό είναι το ξεκίνημα. Σας λένε να ξεφορτωθείτε ολόκληρη τη ζωή σας, να επαναπροσδιορίσετε τις αξίες σας και τώρα αναμένεται να επενδύσετε 400 $ σε μια ολόσωμη φόρμα. Ακόμα κι αν είναι τέλειο και το φοράτε καθημερινά, δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε με αυτόν τον τρόπο. Στην πραγματικότητα, σας ενθαρρύνω να ψωνίστε αργάψωνίστε μεταχειρισμένα και εξοικονομήστε χρήματα για τα ειδικά αντικείμενα που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες σας.

Ψωνίζοντας ηθικά δεν χρειάζεται να σημαίνει ότι βυθίζεστε στα χρέη. Η Erin έγραψε ένα κομμάτι πέρυσι σχετικά με την αγορά και την πώληση μεταχειρισμένων βιώσιμων ρούχων και εδώ είναι η δική μου συμπληρωματική λίστα με αρχάριες μάρκες για τους λάτρεις της ηθικής μόδας που μόλις ξεκινούν:

ηθικές μάρκες εκκίνησης μόδας |  διαβάζοντας τα φύλλα τσαγιού μου
Η Grana είναι ενημερωμένη Μεταξωτό φόρεμα με λαιμόκοψη

+ Γκράνα: Αυτή η μάρκα είναι γνωστή για τους πολύ χαμηλές τιμές (σχεδόν σαν fast-fashion) και για παράδοση σε ενδύματα κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας υφάσματα που προέρχονται από όλο τον κόσμο. Το περουβιανό βαμβακερό πουκάμισό τους με λαιμόκοψη σε V πωλείται προς το παρόν για 9 $, αλλά έχετε κατά νου ότι τα προϊόντα με έκπτωση είναι τελικός πώληση. Ανεξάρτητα από αυτό, αυτή μπορεί να είναι η καλύτερη μάρκα για να δοκιμάσετε τουλάχιστον εάν έχετε πολύ περιορισμένο προϋπολογισμό και θέλετε καλύτερα υλικά στην γκαρνταρόμπα σας.

+ Μοναχοπαίδι: Μια γυναικεία εταιρεία με έδρα το Όκλαντ της Καλιφόρνια δημιουργεί ευέλικτα και απλά κομμάτια χρησιμοποιώντας τέσσερα κύρια υφάσματα: μαλλί, λινό, βαμβάκι και μετάξι. Κάθε παραγγελία είναι χειροποίητη στο στούντιο τους. Τα στυλ είναι μινιμαλιστικά και οι δομημένες σιλουέτες είναι συγκρατημένες και χωρίς φασαρία. Μου αρέσει πολύ το πόσο πολυλειτουργικά είναι τα κομμάτια που κάνουν την επένδυση στα ρούχα τους να νιώθουν ότι αξίζει τον κόπο.

+ Everlane: Μια μινιμαλιστική, αβίαστη και σε μεγάλο βαθμό ουδέτερη επωνυμία μόδας με ηθική συμπεριφορά, γνωστή για τη διαφάνεια, τα προϊόντα και τα εργοστάσια υψηλής ποιότητας και τις προσιτές τιμές. Στο Everlane μπορείτε ακόμη και „επιλέξτε τι πληρώνετε” σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που διατίθενται προς πώληση και σας λένε τον αντίκτυπο της επιλογής που επιλέγετε.

+ Hackwith Design: Μια επωνυμία με βάση τη Μινεσότα, κατασκευασμένη κατόπιν παραγγελίας, θηλυκή και που περιλαμβάνει μέγεθος. Δεν μπορώ να μοιραστώ αρκετά για το πόσο Λατρεύω το Hackwith Design. Τα κομμάτια τους περιλαμβάνουν μέγεθος και έχουν μια τεράστια ποικιλία που εξακολουθεί να κρατά αυτήν την ιδιότροπη, ντραπέ και πολυλειτουργική σιλουέτα που φαίνεται καλή σε κάθε σωματότυπο.

+ Amae.Co: Αυτή η επωνυμία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο είναι μια έκθεση για μια γυναίκα από τη Stacie Lucas, η οποία σχεδιάζει τα πιο συναρπαστικά, απλά και ευέλικτα κομμάτια σε ζεστά ρουστίκ χρώματα. Λατρεύω τα μπλουζάκια της και βλέπω πώς τα διαμορφώνει δίνοντας δονήσεις διακοπών. Φτάνουν μέχρι το νούμερο 14 με το διάσημο φαρδύ παντελόνι της και εργάζεται για επέκταση μεγεθών στο (ελπίζουμε στο κοντινό) μέλλον.

+ Universal Standard: Αυτή η επωνυμία έχει χτυπήσει πολλούς τίτλους ειδήσεων ως κορυφαία επωνυμία που περιλαμβάνει μέγεθος, φυλετικά διαφορετική και υψηλής ποιότητας που ενισχύει τους ρεαλιστικούς σωματότυπους στις καμπάνιες της. Δεν έχω ακούσει ποτέ για άλλη μάρκα μόδας, πόσο μάλλον για ηθική μάρκα μόδας, με εύρος μεγεθών από 00-40. Ανακοίνωσαν μάλιστα μια από τις μεγαλύτερες συνεργασίες με Κυλήστε εσείς που περιλαμβάνει κάνει την πολυτέλεια πιο προσιτή για όλους.

+ Εκτυπώσεις ύλης: Μια επωνυμία με έδρα τη Σιγκαπούρη που τιμά την κλωστοϋφαντουργική κληρονομιά και υποστηρίζει τους τεχνίτες της υπαίθρου για να κάνουν τη δουλειά τους πιο βιώσιμη. Αν σας αρέσουν τα μοτίβα, τα έθνικ στάμπες και αναζητάτε συγκεκριμένες παραδοσιακές τεχνικές, τότε σας συνιστώ να ελέγξετε ανεπιφύλακτα αυτήν τη μάρκα.

Θυμηθείτε, ποτέ δεν θα είστε 100% ηθικοί, μηδενική σπατάλη ή Οτιδήποτε για το θέμα αυτό. Η τελειότητα δεν υπάρχει και δεν είναι δυνατή. Το να κάνετε μικρές αλλαγές στην γκαρνταρόμπα σας για να υποστηρίξετε επωνυμίες που ενδιαφέρονται πραγματικά για τους υπαλλήλους τους, βοηθούν το περιβάλλον και δημιουργούν ρούχα που σας βοηθούν να αισθάνεστε καλύτερα είναι η αρχή. Ξεκινήστε από εκεί που βρίσκεστε και σκόπιμα λάβετε μέτρα για να φτιάξετε μια ηθική γκαρνταρόμπα. Είμαι εδώ για να σε εμψυχώσω.

Ο Deb Shepherd είναι ένας 25χρονος συγγραφέας, ομιλητής και ιδιοκτήτης του Ντυμένος σε αφθονία, ένα ιστολόγιο μινιμαλισμού, ψυχικής υγείας και χρημάτων με έδρα το Σιάτλ της Ουάσιγκτον. Είναι η ιδρύτρια του Σπασμένο Όχι Σπασμένο ένα σειρά ρούχων και podcast που υποστηρίζει και ενισχύει τους επιζώντες ψυχικής υγείας μέσω της δύναμης της αφήγησης. Ακολουθήστε το ταξίδι της στον μινιμαλισμό Youtube, Ίνσταγκραμκαι μάθετε πώς να το κάνετε υποστήριξη η δουλειά της.

Αυτή η ανάρτηση περιλαμβάνει συνδέσμους θυγατρικών. Η ανάγνωση των φύλλων τσαγιού μου μπορεί να κερδίσει μια μικρή προμήθεια για τα αγαθά που αγοράζονται μέσω αυτών των συνδέσμων.

Schreibe einen Kommentar