Κορυφαίες συμβουλές για την αναβάθμιση του γκαζόν σας

1
Κορυφαίες συμβουλές για την αναβάθμιση του γκαζόν σας
Αναβάθμιση του γκαζόν σας

Εάν είχατε ποτέ μια βουλωμένη τουαλέτα ή νεροχύτη, γνωρίζετε τη σημασία της σωστής αποστράγγισης και το ίδιο ισχύει και για το γκαζόν σας. Το να έχετε λιμνάζοντα νερά προκαλεί πολλαπλά προβλήματα: προσελκύει κουνούπια και άλλα ζωύφια, σκοτώνει το γρασίδι και τα φυτά και έχει τη δυνατότητα να αποδυναμώσει τα θεμέλια του σπιτιού σας. Και είτε το αντιλαμβάνεστε είτε όχι, τα προβλήματα αποχέτευσης στην αυλή σας μπορεί συχνά να είναι ένδειξη ενός πολύ πιο σοβαρού ζητήματος. Η αναβάθμιση του γκαζόν σας, ωστόσο, μπορεί κάλλιστα να λύσει το πρόβλημα.

Ο στόχος της αναβάθμισης του γκαζόν σας

Με τη σωστή ταξινόμηση ή αναδιάταξη του γκαζόν σας, θα απομακρύνετε το νερό από το σπίτι σας, γεγονός που αποτρέπει τις πλημμύρες και πολλά άλλα θεμελιώδη προβλήματα που προκαλούνται από την εισροή νερού.

Ο στόχος της αναβάθμισης της αυλής σας είναι η μετακίνηση της απορροής του νερού ή της καταιγίδας από το τρέχον μοτίβο ταξιδιού προς το σπίτι σας και τα θεμέλιά της σε μια ειδική τοποθεσία όπου συλλέγεται ή απορροφάται το νερό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αναβάθμιση χρησιμοποιείται επίσης για να απαλλάξει την αυλή από μη ισοπεδωμένες περιοχές που δημιουργούν στάσιμες λίμνες νερού.

Η αναβάθμιση απαιτεί επαναφύτευση;

Ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος και το μέγεθος της περιοχής που χρειάζεται δουλειά, η αναβάθμιση της αυλής σας δεν απαιτεί πάντα τη μετακίνηση και τη φύτευση των υπαρχόντων φυτών ή την πλήρη επανεπεξεργασία του εδάφους και την ανανέωση του υπάρχοντος χλοοτάπητα. Εάν είναι πιο εύκολο, απευθυνθείτε σε μικρές περιοχές κάθε φορά και δουλέψτε γύρω από τα φυτά. Εάν υπάρχει εγκατεστημένος χλοοτάπητας στις ανώμαλες περιοχές, κόψτε την περιοχή για να εκτεθεί περισσότερο έδαφος από κάτω. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια σκληρή τσουγκράνα και τραβήξτε απαλά και σπρώξτε το χώμα μέχρι να φιλτράρει ανάμεσα στον χλοοτάπητα και να αρχίσει να ανεβαίνει στο επίπεδο του εδάφους. Καθώς το ύψος του εδάφους αυξάνεται, φτάνει τελικά στο ίδιο ύψος με τη γύρω περιοχή, δημιουργώντας μια επίπεδη αυλή που δεν μαζεύει νερό ή προκαλεί προβλήματα αποστράγγισης που θέτουν το σπίτι σας σε κίνδυνο. Όπως είναι φυσικό, όσο μεγαλύτερη είναι η έκταση, τόσο περισσότερο χώμα απαιτεί το έργο. Οι βαθύτερες αυλακώσεις αντιμετωπίζονται καλύτερα χρησιμοποιώντας ένα μείγμα γηγενούς εδάφους και φυτικού εδάφους, με ένα λεπτό στρώμα κομπόστ απλωμένο πάνω τους.

Πότε να αναβαθμιστεί;

Δεν υπάρχει σκληρός και γρήγορος κανόνας σχετικά με το πότε πρέπει να αναβαθμίζετε το γκαζόν σας και πόσο συχνά. Εξαρτάται από το πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα, τη θέση του και άλλους παράγοντες που το επηρεάζουν, όπως η διάβρωση. Εάν πρόκειται για ένα πρόβλημα που συμβαίνει κάθε λίγα χρόνια καθώς η βροχή και ο άνεμος φθείρουν το επίπεδο του εδάφους και δημιουργούν εκ νέου εκείνες τις περιοχές ακατάλληλης αποστράγγισης, για παράδειγμα, η αναβάθμιση του γκαζόν σας ξανά για να αποτρέψετε το πρόβλημα να ξεφύγει από τον έλεγχο θα είναι φυσικά ανάγκη.

Αναβαθμίστε για να κάνετε τον βαθμό

Όταν πρόκειται για επιθεωρήσεις μεταπώλησης και ασφάλισης, η ταξινόμηση του χλοοτάπητα είναι ένας ουσιαστικός παράγοντας που πολλοί άνθρωποι δεν εξετάζουν ποτέ. Κανένας νέος αγοραστής δεν θέλει να επενδύσει στην αγορά ενός σπιτιού που είναι ευάλωτο σε διείσδυση νερού λόγω ακατάλληλης αποστράγγισης, και οι επιθεωρητές του σπιτιού θεωρούν ότι αυτές οι περιοχές με νερό γύρω από τα θεμέλια ενός σπιτιού είναι κίνδυνος.

Στην Executive Landscaping, Inc., γνωρίζουμε τη σημασία της πρόσληψης ενός επαγγελματία που μπορεί να στοχεύσει τα ζητήματα της αυλής σας και να δημιουργήσει ένα γκαζόν που να αποστραγγίζει σωστά. Θα περπατήσουμε στην ιδιοκτησία μαζί σας και θα σας βοηθήσουμε να εντοπίσουμε τυχόν προβληματικές περιοχές και να συζητήσουμε την καλύτερη πορεία δράσης σχετικά με το γκαζόν σας. Έχουμε δεκαετίες εμπειρίας στη συνεργασία με πελάτες σε όλη την Ακτή του Κόλπου και βοηθώντας τους να επιτύχουν όμορφα αριστουργήματα με χαμηλό προϋπολογισμό, και αυτή η τεχνογνωσία δείχνει στην ποιότητα της δουλειάς μας.

Καλέστε τους ειδικούς εξωραϊσμού της Executive Landscaping, Inc. για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αναβάθμιση του γκαζόν σας και τις πολλές άλλες υπηρεσίες εξωραϊσμού που προσφέρουμε σήμερα!

Schreibe einen Kommentar