Καλοκαιρινή Φροντίδα γκαζόν: Συμβουλές για κούρεμα και πότισμα

0
Καλοκαιρινή Φροντίδα γκαζόν: Συμβουλές για κούρεμα και πότισμα

καλοκαιρινές συμβουλές κοπής και ποτίσματος

Είναι καλοκαίρι, που σημαίνει ότι έχει ζέστη και σε πολλές περιπτώσεις ξηρό. Οι χλοοτάπητες δείχνουν τις επιπτώσεις αυτών των παραγόντων στρες. Είναι κρίσιμο για την υγεία του γκαζόν να ποτίζει σωστά και να ρυθμίζει το χλοοκοπτικό να κόβει το γκαζόν σε υψηλότερη ρύθμιση.

Κούρεμα σωστά το γκαζόν σου

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χειριστές φροντίδας γκαζόν είναι οι χλοοτάπητες που κόβονται πολύ κοντά. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού έχουν την εντύπωση ότι αν κόψουν το γκαζόν απότομα, δεν χρειάζεται να κόβουν τόσο συχνά. Σε κάποιο βαθμό αυτό είναι αλήθεια, αλλά με το κούρεμα απότομα, το γρασίδι δεν θα αναπτυχθεί καλά, καθώς προσπαθεί να ανακάμψει από την απώλεια τροφής που παρήχθη από τις λεπίδες του γρασιδιού. Αυτή ΔΕΝ είναι μια υγιεινή πρακτική που πρέπει να ακολουθήσετε καθώς θα αποδυναμώσει το γκαζόν.

Εδώ είναι οι τέσσερις κύριοι λόγοι για τους οποίους ένα γκαζόν πρέπει να κοπεί σε μεγαλύτερο μήκος:

  1. Η λεπίδα του γρασιδιού είναι το μέρος του φυτού που παράγει τροφή. Όταν κουρεύεται σύντομα, λαμβάνει χώρα λιγότερη φωτοσύνθεση έως ότου το φυτό αναπτύξει μια νέα λεπίδα γρασιδιού.
  2. Η μακρύτερη λεπίδα του γρασιδιού θα σκιάσει το έδαφος από κάτω, διατηρώντας το πιο δροσερό και εμποδίζοντας την εξάτμιση του νερού. Το γκαζόν θα απαιτεί λιγότερο νερό όταν κόβεται σε μεγαλύτερο μήκος.
  3. Σκιάζοντας το έδαφος από κάτω, λιγότερος ήλιος θα φτάσει στο έδαφος και θα υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να θερμανθούν και να βλαστήσουν οι σπόροι των ζιζανίων. Το να έχετε μεγαλύτερο γρασίδι θα βοηθήσει στη μείωση της ανάπτυξης ζιζανίων.
  4. Είναι μια φυσική ισορροπία της φύσης ότι οι ρίζες θα αναπτυχθούν σε βάθος ώστε να ταιριάζουν με το ύψος του γκαζόν. Αυτό δεν σημαίνει ότι το γρασίδι πρέπει να κοπεί στις 6 ίντσες, αλλά σημαίνει ότι οι ρίζες θα αναπτυχθούν καλύτερα και θα μεγαλώσουν πιο βαθιά από ένα γρασίδι όπου το γρασίδι κόβεται απότομα.

Πολλές εμπορικές εταιρείες συντήρησης γκαζόν κόβουν πολύ σύντομα, δηλώνοντας ότι αυτό θέλουν οι πελάτες τους. Είναι σημαντικό να συζητήσετε τις απαιτήσεις ύψους κοπής με την εταιρεία που κουρεύει το γκαζόν και να βρείτε κάποια που θα κουρεύει στο σωστό ύψος. Αυτά είναι τα συνιστώμενα ύψη καλοκαιρινής κοπής για κοινά χόρτα γκαζόν στις ΗΠΑ:

• Bermuda Grass 1-1/2”
• Zoysia Grass 1-1/2”
• Centipede Grass 2”
• St Augustine Grass 3-1/2
• Ψηλό Fescue Grass 4”
• Bluegrass 3”
• Πολυετές Ryegrass 3”
• Fine Fescue 3-1⁄2”

Πότισμα του γκαζόν σας

Το πότισμα είναι η δεύτερη πιο παρεξηγημένη πρακτική φροντίδας γκαζόν. Εκτός κι αν το γκαζόν διαθέτει σύστημα αυτόματου ψεκαστήρα, το πότισμα μπορεί να είναι μια επίπονη εργασία. Η μετακίνηση γύρω από εύκαμπτους σωλήνες και ψεκαστήρες μπορεί να είναι κουραστική και το να θυμάστε να ανοίγετε και να απενεργοποιείτε το νερό μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά όταν δεν είστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η καλύτερη ώρα για να ποτίσετε ένα γκαζόν είναι νωρίς το πρωί και προσπαθήστε να αποφύγετε το πότισμα το βράδυ. Οι πρωταρχικές συνθήκες για την ανάπτυξη ασθενειών σε ένα γρασίδι είναι όταν είναι πιο δροσερό, υπάρχει αρκετή διαθέσιμη υγρασία στις λεπίδες του γρασιδιού και ο ήλιος έχει δύσει για την ημέρα.

Είτε ποτίζετε ένα γκαζόν σε σταθερή βάση είτε αφήστε το να αδρανήσει. Εκτός από ακραίες συνθήκες ξηρασίας, τα περισσότερα χόρτα μπορούν να επιβιώσουν για περίπου 30 ημέρες χωρίς νερό. Το πότισμα αρκετά για να διεγείρει τη νέα ανάπτυξη και στη συνέχεια αφήνοντας το γρασίδι να επιστρέψει σε λήθαργο, θα εξαντληθούν ξανά και ξανά τα αποθέματα υδατανθράκων του φυτού – αυξάνοντας την ευαισθησία του σε ασθένειες και προσβολές από έντομα. Εάν πρόκειται να ποτίσετε, να είστε συνεπείς και να παρέχετε μια ίντσα νερό την εβδομάδα, ανεξάρτητα από το αν το κάνετε χειροκίνητα ή αν έχετε σύστημα καταιονισμού.

Εάν διαθέτετε σύστημα καταιωνιστήρων, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το σύστημά σας από μια επαγγελματική εταιρεία. Πολλές τοποθεσίες Spring-Green προσφέρουν ελέγχους συντήρησης του συστήματος άρδευσης γκαζόν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτή είναι μια εξαιρετική ιδέα για να διασφαλίσετε ότι όλα τα τμήματα του χλοοτάπητα λαμβάνουν επαρκές νερό και ότι δεν υπάρχουν διαρροές ή κατεστραμμένα κεφάλια. Είναι επίσης μια εξαιρετική στιγμή για να ενημερώσετε το σύστημά σας με βροχόμετρα και αισθητήρες υγρασίας για παροχή νερού όταν χρειάζεται και όχι κάθε μέρα.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον επαγγελματία περιποίησης γκαζόν της γειτονιάς σας στο Spring-Green εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα Συντήρησης Συστήματος Άρδευσης.

Schreibe einen Kommentar