Θα πρέπει να φροντίζετε το γκαζόν σας αυτή την άνοιξη;

0
Θα πρέπει να φροντίζετε το γκαζόν σας αυτή την άνοιξη;

γκαζόν

Μια συνηθισμένη ερώτηση που λαμβάνουμε την άνοιξη είναι σχετικά με τη σπορά του γκαζόν σας. Εάν ζείτε σε μια περιοχή με χόρτα ζεστής εποχής, όπως το γρασίδι Σαρανταποδαρούσα ή Βερμούδα, η επανασπορά δεν είναι πολύ συνηθισμένη πρακτική και δεν λειτουργεί και τόσο καλά. Για όσους ζουν σε περιοχές όπου φυτρώνουν χόρτα δροσερής εποχής όπως το bluegrass ή η ψηλή φέσουα τύπου χλοοτάπητα, η σπορά μπορεί να είναι ένα επιτυχημένο και απαραίτητο μέρος της φροντίδας του γκαζόν σας.

Η καλύτερη περίοδος για την επίβλεψη ενός υπάρχοντος χλοοτάπητα είναι τα τέλη του καλοκαιριού μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Αν δεν είχατε την ευκαιρία να το κάνετε πέρυσι, ίσως είναι κάτι που θέλετε να φροντίσετε αυτή την άνοιξη.

Μπορείτε να κάνετε επίβλεψη την άνοιξη, αλλά εδώ είναι 4 σημαντικές πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  1. Να είστε ενήμεροι για την εποχή που προστατεύει το καβούρι – Αν σπόροι την άνοιξη, εσύ δεν μπορώ εφαρμόστε τα περισσότερα τυπικά προστατευτικά καβουριού. Αυτά τα υλικά προστατεύουν τους σπόρους του καβουριού από το να βλαστήσουν, καθώς και τους νέους σπόρους. Στο παρελθόν, εάν το καβουρόχορτο ήταν πρόβλημα στο γρασίδι σας, θα ήταν σκόπιμο να περιμένετε μέχρι το φθινόπωρο για να ξεκινήσετε τη σπορά. Για τα περισσότερα υλικά από καβουρόχορτο, υπάρχει μια περίοδος αναμονής 16 εβδομάδων μεταξύ της σποράς και της εφαρμογής ενός προστατευτικού καβουριού.
  2. Έχετε επίγνωση της εποχής για τον έλεγχο των πλατύφυλλων ζιζανίων – Η καταπολέμηση των πλατύφυλλων ζιζανίων είναι ίδια με τα προληπτικά καβουρόχορτα, με τη διαφορά ότι ο χρόνος αναμονής είναι μικρότερος. Εάν εφαρμοστεί έλεγχος πλατύφυλλων ζιζανίων σε μια περιοχή, ο τυπικός χρόνος αναμονής πριν από τη σπορά είναι 3 έως 4 εβδομάδες. Μόλις το νέο γρασίδι έχει φυτρώσει και εγκατασταθεί, πρέπει να κουρευτεί δύο ή τρεις φορές προτού ψεκαστούν τα ζιζάνια.
  3. Αερίστε πριν από τη μετάδοση του σπόρου – Μία από τις καλύτερες μεθόδους για να επιτύχετε καλή βλάστηση είναι να αερίσετε πρώτα το γρασίδι πριν μεταδώσετε τους σπόρους σε όλη την περιοχή. Η μετάδοση σπόρων σε ένα καθιερωμένο γκαζόν θα έχει ως αποτέλεσμα ελάχιστη έως καθόλου βλάστηση.
  4. Νερό, νερό, νερό – Τέλος, το νερό είναι κρίσιμο για την επιτυχία της σποράς οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Μόλις ο σπόρος φυτρώσει, οι ρίζες είναι μικροσκοπικές και έχουν άμεση ανάγκη για νερό. Εάν οι ρίζες στεγνώσουν, ο σπόρος θα πεθάνει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάποιο τρόπο να παρέχετε επαρκές νερό μόλις ο σπόρος μεταδοθεί σε όλη την περιοχή. Η καλύτερη μέθοδος είναι να έχετε ένα αυτόματο σύστημα καταιωνιστήρων. Εάν το σύστημα δεν έχει ξεκινήσει για το έτος που ολοκληρώνετε τη σπορά, ίσως χρειαστεί να ποτίσετε χειροκίνητα τις περιοχές μέχρι να ενεργοποιηθεί το σύστημά σας. Ανάλογα με την ποικιλία του σπόρου, μπορεί να χρειαστεί να διατηρήσετε την περιοχή υγρή για 4 έως 6 εβδομάδες μετά τη σπορά.

Όπως καταλαβαίνετε, η σπορά την άνοιξη δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, ειδικά όταν αντιμετωπίζετε ζιζάνια. Συχνά είναι καλύτερο να κρατάτε τα ζιζάνια κάτω όλο το καλοκαίρι και στη συνέχεια να ολοκληρώσετε τη σπορά το φθινόπωρο. Εάν είστε πελάτης της Spring-Green, επικοινωνήστε με την τοπική Spring-Green και θα σας συμβουλέψουν με τις καλύτερες πληροφορίες για να βοηθήσετε το γκαζόν σας να φαίνεται καλύτερα.

Schreibe einen Kommentar