Η φιλία μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας είναι δυνατή

0
Η φιλία μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας είναι δυνατή

Χρόνος διαβασματός: 4 λεπτά

Μια πλατωνική φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι απολύτως δυνατή.

Ωστόσο, μπορεί να είναι περίπλοκο μερικές φορές. Οι ανδρικές/γυναικείες φιλίες μπορούν να προκύψουν με διάφορους τρόπους. Πολύ συχνά, σχηματίζεται όταν άνδρες και γυναίκες προσπαθούν να βγουν ραντεβού και συνειδητοποιούν ότι η σεξουαλική συμβατότητα απλώς δεν υπάρχει. (Επιστροφή στην αναζήτηση στους καλύτερους ιστότοπους γνωριμιών 2021 για εσάς!)

Άλλες φορές, άνδρες και γυναίκες μπορεί να γίνουν φίλοι στη δουλειά ή να δημιουργήσουν μια φιλία που βασίζεται σε αμοιβαία ενδιαφέροντα ή χόμπι. Όποια και αν είναι η περίπτωση, η φιλία και το φύλο μπορεί να είναι ένα άβολο ζεύγος για πλοήγηση. Εξετάζουμε μερικές από τις προκλήσεις και τις παγίδες που εμφανίζονται συχνά στις ανδρικές/γυναικείες φιλίες.

Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανδρικές/γυναικείες φιλίες

Ένα από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φιλίες μεταξύ δύο φύλων είναι η ζήλια. Οι άνθρωποι, γενικά, δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι άντρες και γυναίκες μπορούν απλώς να είναι φίλοι. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συζυγική ζήλια ή σε ζήλια από πιθανούς συντρόφους.

Στην πραγματικότητα, οι έρευνες δείχνουν ότι οι στενές ανδρικές/γυναικείες φιλίες ουσιαστικά αποτρέπουν ορισμένους ανθρώπους να βγαίνουν σε πιθανούς αγώνες. Για παράδειγμα, αν μια γυναίκα ανακαλύψει ότι ο καλύτερος φίλος ενός άντρα είναι γυναίκα, μπορεί να έχει επιφυλάξεις να βγει μαζί του.

Εν τω μεταξύ, η φιλία με το αντίθετο φύλο μετά τον γάμο μπορεί να φαίνεται αδύνατη. Η συζυγική ζήλια μπορεί ακόμη και να τερματίσει τις φιλίες μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Δυστυχώς, οι άνθρωποι συχνά βρίσκουν πιο εύκολο να κατευνάσουν τον ζηλιάρη σύντροφό τους παρά να διατηρήσουν τη σχέση τους και τη φιλία τους ταυτόχρονα.

Κατά κάποιο τρόπο, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί οι άνθρωποι παλεύουν να βρουν το κεφάλι τους γύρω από τη φιλία ανδρών/θηλυκών.

Αν ένας άντρας και μια γυναίκα τα πάνε καλά μαζί και είναι και οι δύο ελκυστικοί, είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί δεν είναι ζευγάρι. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι φιλίας και, μερικές φορές, οι άνθρωποι που κάνουν εξαιρετικούς φίλους δεν κάνουν απαραίτητα σπουδαίους εραστές.

Μερικές φορές όμως, αυτή η γραμμή γίνεται θολή μεταξύ ανδρών και γυναικών φίλων.

Καθώς οι φίλοι περνούν περισσότερο χρόνο μαζί ή γίνονται πιο οικείοι, μπορεί να αρχίσουν να νιώθουν ρομαντική έλξη ο ένας για τον άλλον. Αυτό μπορεί να είναι περίπλοκο εάν η έλξη είναι μονόπλευρη και μπορεί να οδηγήσει σε επώδυνες καταστροφές φιλίας.

  • Διαφορετικές προσδοκίες φιλίας

Ας πούμε ότι ένας άντρας και μια γυναίκα έλκονται και οι δύο ο ένας για τον άλλον αλλά είναι απλώς φίλοι – πώς κρίνουν την κατάσταση και κάνουν αυτή την κλήση;

Ενώ υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι φιλίας μεταξύ ανδρών και γυναικών, υπάρχουν άντρες/γυναίκες φίλοι που βρίσκουν ο ένας τον άλλον ελκυστικό σεξουαλικά. Μερικές φορές αυτές οι φιλίες μπορούν να συμβαδίζουν τέλεια για χρόνια χωρίς κανέναν φίλο να ξεπερνά τα όρια.

Ωστόσο, μπορεί να προκύψουν προβλήματα εάν οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικές προσδοκίες για το τι συνιστά φιλία και τι συνιστά ρομαντικό ενδιαφέρον.

Για παράδειγμα, οι γυναίκες τείνουν να εκτιμούν τη συναισθηματική εγγύτητα στις φιλίες και δεν θα το εκλάβουν απαραίτητα ως ρομαντικό. Οι άνδρες, αντίθετα, μπορεί να βλέπουν τη συναισθηματική εγγύτητα ως κάτι μοναδικά ρομαντικό και μπορεί να παρερμηνεύουν ορισμένες συμπεριφορές φιλίας, όπως η συναισθηματική ευαλωτότητα ή η κοινή χρήση.

Αυτές οι διαφορές μεταξύ των φύλων της φιλίας μπορεί να δημιουργήσουν σύγχυση και μπορεί να οδηγήσουν τον έναν φίλο να κάνει ένα πέρασμα στον άλλον όταν δεν το περιμένει.

Εν τω μεταξύ, ο άλλος μπορεί να μην πιστεύει ότι έχει κάνει κάτι για να το ενθαρρύνει και μπορεί να το εκλάβει ως παραβίαση της εμπιστοσύνης και της φιλίας.

Ενώ ορισμένες φιλίες μπορεί να αναπηδήσουν από αυτές τις παρεξηγήσεις, μερικές φορές αυτές οι καταστάσεις οδηγούν σε δυσαρέσκεια, η οποία μπορεί, δυστυχώς, να καταστρέψει τις σχέσεις.

Πώς να έχετε μια καλή φιλία με κάποιον του αντίθετου φύλου

  • Βάλτε όρια με τον εαυτό σας

Η φιλία είναι οργανική και δεν υπάρχουν πολλές φιλίες που περιλαμβάνουν συζήτηση για τα όρια, ειδικά από νωρίς. Ωστόσο, τα δυνατά ζευγάρια φιλίας ανδρών/θηλυκών τείνουν να έχουν καλά όρια.

Πιθανότατα δεν έχουν πολλές στιγμές όπου αισθάνονται ότι κινδυνεύουν να περάσουν σε μια ρομαντική περιοχή ή, αν συμβεί κάτι τέτοιο, το απομακρύνουν γρήγορα.

Φιλίες σαν αυτή συνήθως περιλαμβάνουν και τα δύο μέρη που έχουν ισχυρά όρια.

Μπορεί απλώς να μην αισθάνονται έλξη ο ένας για τον άλλον ή μπορεί να διαχωρίζουν συναισθηματικά τη σχέση τους με αυτό το άτομο ως πλατωνική, όχι ρομαντική.

Αυτά τα όρια φιλίας μεταξύ των φύλων επιτρέπουν τη φιλική οικειότητα χωρίς ακούσιο υποκείμενο ή σύγχυση.

Είναι σημαντικό για να διατηρήσετε αυτό το είδος φιλίας, να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας εάν τα συναισθήματά σας αλλάξουν και γίνουν ρομαντικά. Σε ισχυρές σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, οι φίλοι δίνουν ο ένας στον άλλο χώρο για να αντιμετωπίσει αυτά τα συναισθήματα ή ανεβάσουν τη σχέση τους στο επόμενο επίπεδο εάν τα συναισθήματα είναι αμοιβαία.

Εάν νιώθετε ότι εσείς και ο φίλος σας πλησιάζετε ρομαντικά, μην φοβάστε να το αναφέρετε με διακριτικότητα.

Η αντιμετώπιση αυτού του θέματος μπορεί να είναι τρομακτική, καθώς μπορεί να ανησυχείτε μήπως κάνετε κακό στη φιλία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είστε ανοιχτοί αν παρατηρήσετε μια αλλαγή στη σχέση και μπορεί να σας επιτρέψει και στους δύο να μεταδώσετε τα συναισθήματά σας.

Η αναγνώριση αυτών των ορίων φιλίας αντίθετου φύλου μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή σύγχυσης αργότερα και μπορεί να σας επιτρέψει να αφήσετε χώρο, εάν χρειαστεί.

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να ερωτεύεται τον φίλο σου, μπορεί να είναι δύσκολο αν δεν νιώθει το ίδιο. Η ρομαντική απόρριψη δεν είναι ποτέ εύκολο να καταπιεί κανείς, αλλά, με έναν φίλο, μπορεί να τσιμπήσει λίγο περισσότερο. Μπορεί να φοβάστε μήπως χάσετε τη φιλία, αλλά σας φαίνεται πολύ οδυνηρό να είστε κοντά τους.

Το να ζητάς χώρο είναι σημαντικό εδώ. Πρέπει να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας για να ξεπεράσετε την έλξη. Αν και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για τον φίλο σας να το ακούσει, είναι ζωτικής σημασίας να μην αφήσετε την έλξη σας να σπειρωθεί, καθώς αυτό μπορεί να απειλήσει τη φιλία μακροπρόθεσμα.

Εάν είστε ο φίλος που δέχεται την ανεπιθύμητη έλξη, φροντίστε να δώσετε χώρο στον φίλο σας όταν το ζητήσει. Μην τους κακολογείτε και ελπίζετε ότι θα το ξεπεράσουν.

Αποδεχτείτε ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν μερικές φορές και κρατήστε την πόρτα σας ανοιχτή για όταν θέλουν να επιστρέψουν. Φροντίστε να διατηρήσετε τα όριά σας, ωστόσο, και μην μπείτε στον πειρασμό να τα οδηγήσετε εάν απολαμβάνετε την προσοχή. Μπορεί να αισθάνεστε αβλαβές για εσάς, αλλά μπορεί να κάνει μόνιμη ζημιά στις φιλίες.

συμπέρασμα

Όταν πρόκειται για φιλία, οι σχέσεις αντίθετου φύλου μπορεί να είναι δύσκολες.

Πράγματα όπως ζηλιάρης σύντροφοι ή ανεπιθύμητη έλξη μπορεί να ρίξουν ένα κλειδί στα έργα. Τα ισχυρά όρια και ο αμοιβαίος σεβασμός είναι εξαιρετικές συμβουλές φιλίας για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, ωστόσο, και μπορεί να είναι το κλειδί για μια διαρκή φιλία.

Τελική κλήση: Έχετε στενές φιλίες μεταξύ των δύο φύλων; Πώς το κάνετε να λειτουργήσει; Θα θέλαμε να ακούσουμε περισσότερα, μπορείτε να μοιραστείτε τις συμβουλές σας στην ενότητα των σχολίων παρακάτω!

Aria Green
Η Aria είναι οικογενειακή φωτογράφος, συγγραφέας ψυχολογίας σχέσεων. Μια σύζυγος και μια μητέρα δύο αξιολάτρευτων παιδιών που δεν θα βαρεθούν ούτε λεπτό. Ολοκλήρωσε ένα μάθημα φωτογραφίας στο κολέγιο. Από τότε η φωτογραφία είναι το πάθος της. Όσο για το συγγραφικό πάθος, της αρέσει η ψυχολογία της προσωπικότητας, βοηθώντας τους ανθρώπους με συμβουλές για τη σχέση ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Aria Green

Schreibe einen Kommentar