Η αναβλητικότητα είναι θέμα συναισθήματος, Δείτε πώς να τη σταματήσετε

0
Η αναβλητικότητα είναι θέμα συναισθήματος, Δείτε πώς να τη σταματήσετε

Η αναβλητικότητα βρίσκεται στη βιολογική σύνθεση ενός ανθρώπου. Χάρη στο μεταιχμιακό μας σύστημα, τη νευρολογική δύναμη που ελέγχει τα συναισθήματα και τη μνήμη μας, έχουμε την τάση να νιώθουμε πριν σκεφτούμε. Για να αποφύγουμε τα αρνητικά συναισθήματα, κρατάμε μακριά από εργασίες που μπορεί να μας κατακλύσουν ή να μας ενοχλήσουν.

Επειδή έχουμε την τάση να αναζητούμε και να απολαμβάνουμε την ευχαρίστηση πρώτα, έχουμε την τάση να ενδίδουμε σε πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους αμέσως. Είναι τόσο στιγμιαίο που δεν βλέπουμε νόημα να παραμελούμε τον εαυτό μας. Αλλά μας τυφλώνει από το να δούμε τις συνέπειες λόγω της αναβλητικότητας — περισσότερες από 3 ώρες λείπουν κάθε μέρα και περίπου 55 ημέρες — χάνονται σχεδόν 2 μήνες κάθε χρόνο.

Όλα καταλήγουν στα συναισθήματά μας

Ο ουσιαστικός τρόπος για να ξεπεραστεί η αναβλητικότητα είναι η ρύθμιση αυτών των συναισθημάτων. Όταν οι υποχρεώσεις είναι φρικτές, μας σέρνουν τα πόδια για να τις ολοκληρώσουμε. Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να συγχέουν την εργασία με τη συναισθηματική ταλαιπωρία, επειδή η εργασία μπορεί να φαίνεται περίπλοκη ή δύσκολη. που μπορεί να προκαλέσει άγχος ή απόγνωση.

Όσο πιο περίπλοκη ή προκλητική μπορεί να είναι η δουλειά, τόσο πιο απεχθής γινόμαστε. Όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα και οι επιφυλάξεις αθροίζονται, κάνοντας τους ανθρώπους να αποφεύγουν τις εργασίες εντελώς για να μην βιώσουν βάσανα ή αρνητικότητα.

Αντιμετώπιση της αναβλητικότητας

1. Αναλύστε τις εργασίες σας

Δύσκολες ή περίπλοκες εργασίες τείνουν να κατακλύζουν εύκολα τους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να χάσουν το ενδιαφέρον τους για το έργο και την πίστη τους στον εαυτό τους.

Το κλειδί είναι να γίνουν αυτές οι εργασίες πιο διαχειρίσιμες.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Πώς το κάνεις αυτό; Διασπώντας τα σε μικρότερα, εύπεπτα στοιχεία που τελικά θα συμπληρώσουν τη μεγάλη εικόνα. Με αυτόν τον τρόπο, αίρεται μεγάλο μέρος της πίεσης και μπορείτε να βρείτε λίγη περισσότερη απόλαυση στη δουλειά σας.

Πριν αναλύσουμε τις εργασίες, στο σύνολό τους φαίνονται χρονοβόρες και απαιτητικές. Μικρά, διαχειρίσιμα εξαρτήματα στα οποία μπορείτε να αναλάβετε δράση αμέσως. Όσο μικρότερες είναι οι εργασίες, τόσο πιο εύκολο θα είναι να τις διαχειριστείτε. Άρα είναι καλό να Αναλύστε τις εργασίες σας σε στοιχεία που θα σας χρειαστούν μόνο 45 λεπτά ή λιγότερο για να ολοκληρώσετε.

2. Εστιάστε σε ένα πράγμα τη φορά

Κρατήστε τη μεγάλη εικόνα στο μυαλό σας, αλλά διατηρήστε τον φόρτο εργασίας σας ελαφρύ και επικεντρωθείτε μόνο σε μια μικρή εργασία τη φορά. Όταν αφιερώνετε την προσοχή σας σε ένα στοιχείο κάθε φορά, σταδιακά προχωράτε προς τον ευρύτερο στόχο.

3. Αναγνωρίστε και γιορτάστε τα επιτεύγματά σας

Εφόσον έχουμε την τάση να αναζητούμε πράγματα που μας προσφέρουν ευχαρίστηση, Οι μικρές ανταμοιβές μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην ικανοποίηση της ανάγκης μας για ευχαρίστηση και θετικότητα. Οι ανταμοιβές σας δίνουν μικρούς στόχους για να εργαστείτε, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να έχετε κίνητρο. Ακόμα κι αν δεν είστε σε θέση να επιβραβεύσετε σωματικά τον εαυτό σας, εξακολουθείτε να γιορτάζετε την πρόοδο που έχετε κάνει στην πορεία.

Γιορτάστε την ολοκλήρωση κάθε μικρού βήματος για να ενθαρρύνετε το ηθικό. Διατηρήστε την ορμή σε όλο το έργο και μικροσκοπικοί εορτασμοί θα σας βοηθήσουν να κάνετε ακριβώς αυτό. Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς να δει τα αποτελέσματα της εργασίας που εκτελείται αμέσως. Τα επιτεύγματα μετρώνται από τις διαφορές που έχετε κάνει στην πορεία και όχι από το τελικό αποτέλεσμα.

Φανταστείτε να διοργανώνετε μια εκδήλωση στη δουλειά. Πρέπει να βρείτε χώρο, τροφοδοσία και ψυχαγωγία. Πρέπει επίσης να δημιουργήσετε ένα θέμα και να διακοσμήσετε τον χώρο και τις ρυθμίσεις του τραπεζιού. Αυτό είναι ένα τεράστιο έργο. Σπάστε το σε μικρότερα μέρη. Για παράδειγμα, ίσως επικεντρωθείτε στο να αποφασίσετε πρώτα για ένα θέμα.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Όταν το ολοκληρώσετε, δώστε στον εαυτό σας ένα μικρό διάλειμμα ως ανταμοιβή πριν προχωρήσετε στο επόμενο μέρος. Ένα πράγμα τη φορά και επιβραβεύστε τον εαυτό σας για να παραμείνετε παρακινημένοι. Τότε το μεγάλο έργο δεν θα σας κυριεύσει.

4. Μην είσαι πολύ σκληρός με τον εαυτό σου

Εάν έχετε μακρά ιστορία αναβλητικότητας, θα πρέπει να σταματήσετε να χτυπάτε τον εαυτό σας για αυτό. Η αποδοχή του εαυτού σας όπως είστε μπορεί να βοηθήσει πολύ στην εξάλειψη της αρνητικής αυτοομιλίας, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες αναβλητικότητας.

Αρχίστε να δίνετε προσοχή στον τρόπο που μιλάτε στον εαυτό σας. Αντί να χρησιμοποιείτε φράσεις όπως «πρέπει» ή «πρέπει να», σκεφτείτε να πείτε, «καταφέρνω» ή «επιλέγω». Η ανάληψη ευθύνης των στόχων και της δουλειάς σας θα σας κάνει να νιώσετε ότι έχετε τον έλεγχο της ζωής σας. Λάβετε υπόψη ότι πίσω από κάθε λέξη, υπάρχει μια σκέψη. Και οι σκέψεις είναι πράγματα.

5. Εξαλείψτε τους περισπασμούς

Οι περισπασμοί είναι από τους μεγαλύτερους δολοφόνους της παραγωγικότητας. Και η κύρια αιτία της αναβλητικότητας. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνηθίσει σε περισπασμούς στο περιβάλλον τους, που αναζητούν ενεργά μικρές και μεγάλες διαταραχές κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας.

Μπορείτε να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για την επιτυχία, αφιερώνοντας χρόνο για να εντοπίσετε βασικούς παράγοντες που αποσπούν την προσοχή και να τους αποφύγετε. Για παράδειγμα, εάν ένα μέλος της οικογένειας ή ένας φίλος σας στέλνει μηνύματα ή σας καλεί πάντα κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να θέσετε το τηλέφωνό σας σε σίγαση για μερικές ώρες.

Εάν ο υπολογιστής σας εμφανίζει πάντα ειδοποιήσεις μέσω email και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εξετάστε το ενδεχόμενο να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις. Βρείτε ένα ήσυχο μέρος για να εργαστείτε και μπλοκάρετε κάθε είδους περισπασμούς για να ολοκληρώσετε τα πράγματα.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

6. Αντιμετωπίστε τα πράγματα τώρα

Όταν συνεχίζετε να αναβάλλετε πράγματα, τελικά θα συσσωρευτούν και θα σας κατακλύσουν. Εάν δεν θέλετε να συμβεί αυτό, προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε τις εργασίες σας αυτή τη στιγμή. Μπορείτε να συνδυάσετε μικρές εργασίες, όπως η αποστολή email και η πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, ώστε να μπορείτε να τις φροντίζετε αμέσως.

Αφιερώστε μια ώρα στην άκρη κάθε μέρα και αφοσιωθείτε στην αντιμετώπιση μικρών εργασιών, ώστε να μην σας αγχώσουν μακροπρόθεσμα. Ο καθορισμός ξεκάθαρων στόχων και προθέσεων κάθε εβδομάδα θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε. Η δημιουργία ενός προγράμματος και η κατοχή ενός σαφούς σχεδίου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης της αναβλητικότητας.

7. Πείτε Όχι για να μειώσετε τον φόρτο εργασίας σας

Οι πιο συχνοί αναβλητικοί λένε ναι σχεδόν σε όλα. Το να πεις ναι σε όλα θα σε κάνει να εξαπλωθείς πάρα πολύ. Και θα καταλήξετε να πιέζετε τα πράγματα. Για να έχετε περισσότερο χρόνο για τις πιο σημαντικές εργασίες σας στη δουλειά, τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, πρέπει να μάθετε να λέτε όχι. Πείτε όχι σε εργασίες και έργα που δεν ευθυγραμμίζονται με τους στόχους σας. Εάν πρέπει να κάνετε τα πάντα, σκεφτείτε να αναθέσετε μερικές εργασίες σε μια ικανή ομάδα, ώστε να μπορείτε να βρείτε χρόνο για να προγραμματίσετε, να εργαστείτε και να χαλαρώσετε.

8. Υποσχεθείτε σε κάποιον που σέβεστε

Τις περισσότερες φορές, δίνετε υποσχέσεις στον εαυτό σας, αλλά καταλήγετε να τις αψηφάτε. Μπορείτε να το αποφύγετε υποσχόμενοι σε κάποιον που σέβεστε ότι θα ολοκληρώσετε τις εργασίες σας σε μια καθορισμένη ώρα. Όταν υπόσχεσαι σε κάποιον που σέβεσαι, θα σε θεωρήσει υπεύθυνο για τα καθήκοντα που αναβάλλεις.

9. Προσδιορίστε δραστηριότητες που σας κάνουν παραγωγικούς

Χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα πριν ξεκινήσετε να εργάζεστε; Υπάρχει κάποιο τραγούδι που σε εμπνέει να κάνεις το επόμενο βήμα; Δημιουργείτε λαμπρές ιδέες μετά από έναν απογευματινό υπνάκο; Πρέπει να ανακαλύψετε τις πρακτικές που ενισχύουν την παραγωγικότητά σας και να τις εντάξετε στο πρόγραμμά σας. Το να εργάζεστε σε εργασίες για τις οποίες είστε παθιασμένοι μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο θετικοί και γεμάτοι ενέργεια.

10. Δοκιμάστε τεχνικές ενσυνειδητότητας

Οι χρόνιοι αναβλητικοί συνήθως βιώνουν αυξημένο στρες και άγχος. Για να αντιμετωπίσετε τις ανήσυχες σκέψεις και να τις επαναπροσδιορίσετε υγιεινά, θα πρέπει να δοκιμάσετε τεχνικές ενσυνειδητότητας όπως ο διαλογισμός. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ηρεμήσετε το μυαλό σας και να εργαστείτε με πρόθεση.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Αντιμετώπιση τρομερών εργασιών

Τι κι αν όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι το έργο, εξακολουθεί να είναι τρομερό; Καμία δουλειά δεν είναι τέλεια. Πάντα κάποια στιγμή θα βρεθείτε αντιμέτωποι με κουραστικές και μη ενδιαφέρουσες εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσετε. Μερικές φορές χρειάζεται απλώς να το ρουφήξετε και να το πιέσετε.

Για να παραμείνετε παρακινημένοι, σχεδιάστε να ολοκληρώσετε θετικές εργασίες μαζί με τις αρνητικές. Αυτό θα ρυθμίσει τα συναισθήματά σας και θα εξασφαλίσει ότι δεν θα κάνετε μόνο τα πράγματα που «νοιώθετε» να κάνετε. Να θυμάστε πάντα να παρακολουθείτε τη μεγάλη εικόνα, η οποία θα δώσει νόημα σε όλες τις εργασίες σας (ακόμη και στις κουραστικές).

Όταν αλλάζετε τη στάση σας απέναντι στις υποχρεώσεις σας, θα κάνετε τις εργασίες να φαίνονται λιγότερο κουραστικές. Χρειάζεται πολλή εξάσκηση και ενίσχυση, αλλά τελικά θα αλλάξει την εργασιακή σας ηθική.

Συμπέρασμα

Πολυάριθμες ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι η αναβλητικότητα είναι ένα πρόβλημα διαχείρισης των συναισθημάτων. Ωστόσο, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι θέμα διαχείρισης χρόνου. Η κακή διαχείριση του χρόνου δεν είναι παρά ένα σύμπτωμα του προβλήματος. όχι το ίδιο το πρόβλημα.

Τα συναισθήματα επηρεάζουν το πώς νιώθουν οι άνθρωποι. Και αυτό επηρεάζει το πώς συμπεριφέρονται. Οι άνθρωποι χρονοτριβούν για ένα ευρύ φάσμα λόγων όπως απογοήτευση, φόβος αποτυχίας, άγχος και αμφιβολία για τον εαυτό τους. Εφαρμόζοντας τις συμβουλές που συζητήσαμε σε πρακτική χρήση, θα αποκτήσετε σταδιακά τον έλεγχο των συναισθημάτων, των σκέψεων και της ζωής σας.

Μάθετε περισσότερες συμβουλές σχετικά με το πώς να σταματήσετε να καθυστερείτε: Τι είναι η αναβλητικότητα και πώς να τη σταματήσετε (Ο πλήρης οδηγός)

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Επιλεγμένη φωτογραφία: Kyle Glenn μέσω unsplash.com

Schreibe einen Kommentar