εκτεταμένο μέγεθος. – Reading My Tea Leaves – Αργή, απλή, βιώσιμη ζωή.

0
εκτεταμένο μέγεθος.  – Reading My Tea Leaves – Αργή, απλή, βιώσιμη ζωή.

εκτεταμένο μέγεθος με ηθικό τρόπο |  διαβάζοντας τα φύλλα τσαγιού μου
ο Γραβάτα-φόρεμα από τη Hackwith Designπροσφέρεται σε μεγέθη +1-+4.

Όταν μιλάμε για ηθική ένδυση, μιλάμε συχνά για το πώς φτιάχνονται τα ρούχα. Κάνουμε ερωτήσεις σχετικά με το πού, το τι και το ποιος για το τι συμβαίνει πριν φορεθούν ποτέ τα ρούχα. Λιγότερο συχνά, κάνουμε ερωτήσεις σχετικά με το τι συμβαίνει αφού τα ρούχα έχουν ξεπεράσει τη χρησιμότητά τους. (Τι κάνουμε για τα απόβλητα ρούχων; Είμαστε επιδιόρθωσηή δωρίζοντας, ή σκάβοντας ρούχα πίσω στο χώμα;). Ακόμα πιο σπάνιο είναι να αμφισβητήσεις την ηθική του ποιος μπορεί να φορέσει τι. Ποιος εκπροσωπείται και περιλαμβάνεται στις ηθικές συζητήσεις της μόδας —για να μην αναφέρουμε στα ράφια και στα lookbooks— από καταναλωτική άποψη;

Το 68% των Αμερικανών γυναικών φοράτε νούμερο 14 και άνω. Πράγματι, η μέση Αμερικανίδα φοράει νούμερο από 16 έως 18 – μια σειρά που θεωρείται plus-size από την πλειοψηφία της βιομηχανίας της μόδας. Και όμως οι διαθέσιμες επιλογές σε αυτά τα μεγέθη παραμένουν απίστευτα περιορισμένες. Γιατί είναι τόσο δύσκολο για όσους αναζητούν ηθικές και βιώσιμες επιλογές να βρουν ρούχα σε μέγεθος;

Αυτή την εβδομάδα, προσκάλεσα Έλα Barber για να μας βοηθήσει να ανοίξουμε το θέμα της μόδας σε μεγάλο μέγεθος και του εκτεταμένου μεγέθους, ειδικά όσον αφορά την ηθική μόδα. Η Aja προσφέρει τις δοκιμασμένες και αληθινές συμβουλές της παρακάτω.

ο Μπελ Φούστα από Ελίζαμπεθ Σούζανπροσφέρεται σε μεγέθη XXS-4XL

Δείτε περισσότερα από τον Aja:

Οι αγορές ρούχων και η μόδα μπορεί να είναι μια αρένα που αφήνει μεγάλες ομάδες ανθρώπων να νιώθουν εκφοβισμό και να αφήνονται έξω στο κρύο. Επειδή βρισκόμαστε σε έναν κόσμο που δεν κάνει χώρο για όλους, έχουμε μεγάλες ομάδες πληθυσμού που νιώθουν ξεχασμένοι όσον αφορά τη μόδα και το στυλ. (Σηκώνει το χέρι.)

Η αλλαγή του τοπίου της μόδας σημαίνει ότι άνθρωποι όλων των μεγεθών πρέπει να αρχίσουν να συμμετέχουν στη συζήτηση και να μιλούν επίσης. Θα πάρει όλα τα χέρια στο κατάστρωμα για να διορθώσει αυτά τα προβλήματα. Για πάρα πολύ καιρό, οι άνθρωποι που εμπίπτουν στην κατηγορία του τυπικού μεγέθους δεν αναγκάστηκαν να εξετάσουν ή να αναγνωρίσουν το πρόβλημα. Τώρα που βρισκόμαστε στον γκρεμό μιας νέας αυγής για την παραγωγή μόδας, την κατανάλωση, τη βιωσιμότητα και την ηθική, είναι καιρός να αρχίσουμε να προσέχουμε ο ένας τον άλλον και να συνειδητοποιήσουμε ότι η ηθική μόδα σημαίνει επίσης μόδα που περιλαμβάνει και ποικίλη. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, έχω διάφορα μεγέθη. Η πλοήγηση στις δικές μου αλλαγές στο μέγεθος μου επέτρεψαν τη μοναδική ευκαιρία να δω τη βιομηχανία της μόδας από πολλές πλευρές και να δω ακριβώς πού βρίσκονται μερικά από τα προβλήματα. Ακόμη και όταν ήμουν στα μικρότερα μου και θα θεωρούμουν «κανονικό μέγεθος» από τη βιομηχανία, δεν μπορούσα να χωρέσω σε παντελόνια μερικών σχεδιαστών, κάτι που λέει πολλά για το ποιος είναι φτιαγμένος η πλειοψηφία των ρούχων.

Σήμερα, όταν δεν κάνω microblogging στο Instagram, δεν γράφω ή δεν βοηθάω τους πελάτες μου όλων των μεγεθών να διαλέξουν ρούχα που θα λατρέψουν, προσεγγίζω ενεργά επωνυμίες που μου αρέσει να ζητάω επιπλέον μεγέθη χωρίς αποκλεισμούς για την καλύτερη αναπαράσταση όλων των ειδών στους χώρους και τα lookbook τους. Συχνά προχωρώ αλλά μερικές φορές δεν παίρνω καθόλου απάντηση. Είναι κουραστικό και αξίζει ΤΟΣΟ. Έως ότου κάθε επωνυμία και σχεδιαστής είναι τόσο διαφορετική όσο θα θέλαμε να είναι, εδώ είναι μερικές από τις συμβουλές μου για να κάνετε πιο ηθικές αγορές όταν δεν ταιριάζετε στο „κανονικό μέγεθος“ (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό).

ο Φόρεμα Charli* από Αναμόρφωσηπροσφέρεται σε μεγέθη έως και 3x.

Δοκιμάστε την avance garde (και μεταχειρισμένη):

Προσωπικά στρέφομαι προς τους πιο avant garde σχεδιαστές γιατί τείνουν να φτιάχνουν ρούχα στα οποία μπορώ να κυκλοφορώ ελεύθερα και που ταιριάζουν σε διάφορα σχήματα. Ήμουν στην Ιαπωνία τον περασμένο μήνα και αναζητούσα σχεδιαστές όπως ο Issey Miyake, ο Comme Des Garcons και ο Junya Watanabe. Κατέληξα με ένα πανέμορφο φόρεμα και δύο πολύ ωραία μπουφάν/πουλόβερ από sleuthing σε καταστήματα μεταχειρισμένων για τα ονόματα των σχεδιαστών που αγαπώ

Το να αγοράζεις μεταχειρισμένο, κατά τη γνώμη μου είναι το πιο βιώσιμο ψώνιο που μπορεί να κάνει κανείς και δεν νιώθω ποτέ ένοχος γι‘ αυτό. Γλιτώνω κάτι από τη χωματερή και δεν οδηγώ τη ζήτηση για fast fashion. Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη και μερικά μέρη για να ψωνίσετε στο Διαδίκτυο:

+ threadUP*: Ως στυλίστας, πολλοί από τους πελάτες μου είχαν καλή τύχη με το thredUP, το οποίο έχει μια ειδική ενότητα με μεγάλο μέγεθος. Το να μπορείτε να φιλτράρετε ολόκληρο το απόθεμα των ρούχων για να βρείτε ρούχα που ξέρετε ότι μπορεί να ταιριάζουν μπορεί να είναι τόσο ενθαρρυντικό. Φροντίστε να φιλτράρετε με βάση το μέγεθος, ώστε να μην χτυπηθείτε με πλημμύρα υλικού.

+ eBay*: Όταν ξέρετε πραγματικά ποιες μάρκες σας αρέσουν και γνωρίζετε το μέγεθός σας και πώς ταιριάζουν τα ρούχα, δεν μπορείτε επίσης να χάσετε με το eBay. Μόλις αγόρασα πρόσφατα ένα φόρεμα Junya Watanabe x Marimekko στο eBay και είμαι πολύ ενθουσιασμένη που το αποκτώ. Είναι επίσης εξαιρετικό για μάρκες όπως Universal Standard.

Μετάβαση προσαρμοσμένη:

Εάν γνωρίζετε το στυλ σας και ξέρετε πραγματικά τι θέλετε, σκεφτείτε να ζητήσετε από κάποιον να σας κάνει ακριβώς αυτό που ψάχνετε, φτιαγμένο στα μέτρα σας. Θα μπορούσατε να βρείτε έναν τοπικό ράφτη για να συνεργαστείτε, αλλά όλο και περισσότερο στρέφομαι στο Διαδίκτυο. Υπάρχει ένας πλούτος ραφτών και κατασκευαστών σε όλο τον κόσμο που μπορούν να βγάλουν ακριβώς αυτό που θα θέλατε, και μερικές φορές με όχι πολύ περισσότερα χρήματα από τις επωνυμίες γρήγορης μόδας. Πέρα από το κόστος, το να έχεις ρούχα κατά παραγγελία δεν είναι τόσο σπάταλο όσο είναι η διαδικασία της γρήγορης μόδας. Μου δίνει μεγάλη προσωπική χαρά να βλέπω τα χρήματά μου να πηγαίνουν απευθείας στον κατασκευαστή. Σίγουρα, χρειάζεται λίγο περισσότερος χρόνος και πρέπει να γνωρίζετε τις μετρήσεις σας, αλλά αυτό που λαμβάνετε σε αντάλλαγμα θα γίνει ΑΠΛΑ. ΓΙΑ. ΕΣΕΙΣ.

+Etsy*: Όταν ψάχνω για custom-made ρούχα, σχεδόν ποτέ δεν κάνω λάθος με το Etsy. Από την άποψή μου, τα καταστήματα Etsy δίνουν πραγματικά στους κατασκευαστές τη δύναμή τους και βοηθούν στη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο, κάτι που φαίνεται να είναι καλό για όλους. Ως επί το πλείστον, ήμουν απίστευτα χαρούμενος. Οι άνθρωποι μου γράφουν συχνά ανησυχώντας για κακές εμπειρίες, αλλά είχα μόνο μία εμπειρία με ένα κατάστημα που δεν θα ήθελα ξανά. Μια συμβουλή υπέρ: Διαβάστε προσεκτικά τα σχόλια από άλλους πελάτες πριν ξεκινήσετε τη βουτιά με ένα νέο κατάστημα με το οποίο δεν έχετε εμπειρία.

Προσλάβετε έναν επαγγελματία:

Αν όλα αυτά σας ακούγονται τρομακτικά (δεν είναι το φλιτζάνι τσάι όλων), σκεφτείτε να συνεργαστείτε με έναν στυλίστα. Είναι πιο προσιτό από όσο πιστεύουν οι περισσότεροι και μερικές φορές είναι καλό να έχεις κάποιον να σου κρατάει το χέρι, να σε βοηθάει να κάνεις νέα ρούχα με συνδυασμούς που συνήθως δεν θα φορούσες και να σε ωθεί να έχεις το θάρρος που χρειάζεσαι για να δοκιμάσεις ένα νέο στυλ. Τελικά, εξοικονομείτε χρήματα όταν αγοράζετε ρούχα που σας αρέσουν, επειδή υπάρχουν πολύ λιγότερες δοκιμές και λάθη από ό,τι όταν περιπλανηθείτε προσπαθώντας να το κάνετε μόνοι σας. Ό,τι κι αν γίνει, όλοι αξίζουν να φοράνε όμορφα ρούχα με τα οποία νιώθουν χαρούμενοι και ελπίζω να βρεις κάτι εκεί έξω που να σε κάνει να νιώθεις καλά.

ο Πλισέ Culottesαπό Και Άνεσηπροσφέρεται σε μεγέθη 0Χ-4Χ.

Μερικές από τις αγαπημένες μου μάρκες για νέα ηθικά ρούχα με εκτεταμένο μέγεθος:

+Universal Standard (Το προσωπικό αγαπημένο των πελατών μου.)

+ Ελίζαμπεθ Σούζαν (Αγαπημένο μεταξύ των φίλων μου στο Instagram.)

+ Hackwith Design House (Μόλις εισήγαγαν μερικά χαριτωμένα κομμάτια μαγιό.)

+ Girlfriend Collective (Έχω ένα ζευγάρι κολάν τους που μου αρέσει.)

+Τρίτη μπάσο (Πολλά διασκεδαστικά ρούχα που μου θυμίζουν τα καλύτερα κομμάτια των 90s.)

+ Αναμόρφωση* (Ελπίζω τα plus μεγέθη να είναι εδώ για να μείνουν αυτή τη φορά!)

+Και Άνεση (Ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε την κατασκευή μιας ντουλάπας κάψουλας.)

ο Retie One-Piece in Thistle από Hackwith Design Houseπροσφέρονται μεγέθη XS-+4.5.

Τι γίνεται με όλους εσάς παιδιά; Αγαπημένα μέρη για ηθικές αγορές που εξυπηρετούν ένα ευρύ φάσμα μεγεθών;

Η Aja Barber είναι συγγραφέας, στυλίστρια και σύμβουλος που ζει στο Λονδίνο. Η Aja γράφει για τη μόδα, το στυλ, τη φυλή και τον φεμινισμό, επειδή όλα αυτά διασταυρώνονται! Μπορείτε να διαβάσετε και να υποστηρίξετε τη δουλειά της Πατρέων και ακολουθήστε μαζί με τακτικές ενημερώσεις Ίνσταγκραμ. Της αρέσει το matcha lattes και βοηθά τους ανθρώπους να ψωνίζουν καλύτερα ρούχα που πραγματικά θα λατρέψουν.

* Δηλώνει συνδέσμους θυγατρικών. Η ανάγνωση των φύλλων τσαγιού μου μπορεί να κερδίσει μια μικρή προμήθεια για τα αγαθά που αγοράζονται μέσω αυτών των συνδέσμων. Αρκετές από τις μάρκες που αναφέρονται παραπάνω είναι σημερινοί ή προηγούμενοι χορηγοί αυτού του ιστότοπου. Αυτή η ανάρτηση δεν χορηγείται και οι επωνυμίες συμπεριλήφθηκαν κατά την επιλογή του συγγραφέα.

Schreibe einen Kommentar