Δείτε πώς μπορείτε να υπολογίσετε, σε δολάρια και σεντ, την αξία του χρόνου σας

0
Δείτε πώς μπορείτε να υπολογίσετε, σε δολάρια και σεντ, την αξία του χρόνου σας
Πάρε μακριά: Αξίζει να υπολογίσετε, σε δολάρια και σεντ, τι αξίζει ο χρόνος σας για εσάς. Το πιθανότερο είναι ότι η αξία θα περιστρέφεται γύρω από τέσσερα πράγματα: πόσο λιτός είστε, πόσο εκτιμάτε τον χρόνο σας, το εισόδημά σας και πόσο απασχολημένος είστε ή πόσο καταπονημένοι αισθάνεστε.

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά, 7 δευτ.

Ο υπολογισμός του πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιες εργασίες αξίζει να ξοδέψετε τον χρόνο σας.

Όταν πρόκειται για παραγωγικότητα, ένα από τα πιο ισχυρά πράγματα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι δεν γίνονται όλες οι εργασίες ίσες. Ορισμένες εργασίες στην εργασία και τη ζωή στο σπίτι σας—όπως η εκπαίδευση νέων προσλήψεων, η επένδυση στη μάθησή σας και το να παίξετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με την οικογένειά σας—είναι πολύτιμες και σημαντικές για εσάς. Αυτά είναι απείρως πιο σημαντικά από τις επαναλαμβανόμενες εργασίες εργασίας ή εργασίες συντήρησης στο σπίτι, όπως το κούρεμα του χόρτου, το καθάρισμα γύρω από το σπίτι ή η φορολογία – όλα αυτά μπορούν εύκολα να ανατεθούν σε έναν εικονικό βοηθό, μαθητή ή παιδί δρόμος.

Ο καθένας μπορεί να δώσει αξία στον χρόνο του, και κάτι τέτοιο είναι ένας από τους πιο πολύτιμους υπολογισμούς που μπορείτε να κάνετε όσον αφορά την παραγωγικότητά σας. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι στη ζωή του σπιτιού και της εργασίας σας για να αγοράσετε πίσω λίγο χρόνο. Προφανώς δεν θα είστε πάντα σε θέση ή δεν θα θέλετε να αναθέσετε καθήκοντα – ειδικά στη δουλειά, όπου μπορεί να μην έχετε τον προϋπολογισμό ή την ευελιξία να προσλάβετε έναν βοηθό ή μαθητή για να εργαστεί στην ομάδα σας. Αλλά όταν κοιτάς τριγύρω, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να αγοράσεις πίσω τον χρόνο σου.

Για παράδειγμα, αποφασίζοντας εάν θα:

  • πετάξτε ή οδηγήστε κάπου
  • πάρτε ένα Uber ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς
  • προσλάβετε κάποιον να κουρεύει την αυλή σας, να φτυαρίζει το χιόνι ή να καθαρίζει τον χώρο σας
  • προσλάβετε έναν βοηθό, μαθητή ή ομάδα για να αναθέσει εργασίες με χαμηλή απόδοση
  • προσλάβετε κάποιον για να κάνει τους προσωπικούς ή επαγγελματικούς σας φόρους ή λογιστικά

γίνεται απείρως ευκολότερο όταν υπολογίζεις ακριβώς τι αξίζει ο χρόνος σου για σένα. Φυσικά, εάν βρείτε αξία ή νόημα στις παραπάνω εργασίες, μπορεί να μην αξίζει να αναθέσετε σε τρίτους.

Αυτός ο υπολογισμός είναι εντελώς υποκειμενικός, αλλά τα τελευταία χρόνια, καθώς υπολόγισα το προσωπικό μου ποσό, ανακάλυψα ότι η τιμή περιφέρεται γύρω από τέσσερα πράγματα:

  1. Πόσο φειδωλός είμαι.
  2. Πόσο εκτιμώ τον χρόνο μου.
  3. Το επίπεδο εισοδήματός μου.
  4. Πόσο απασχολημένος είμαι και πόσο συγκλονισμένος νιώθω.

Ακόμη και όταν ήμουν πεινασμένος φοιτητής, διαπίστωσα ότι υπήρχε ένα ορισμένο ποσό που θα πλήρωνα για να αγοράσω πίσω μια ώρα από τον χρόνο μου. Τότε, έκανα τους δικούς μου φόρους και δούλευα μια δουλειά με τον κατώτατο μισθό, επειδή ο χρόνος μου δεν άξιζε περισσότερο από αυτό — αλλά άξιζε κάτι, υπολόγιζα περίπου 5 $/ώρα. Σήμερα, πολλά χρόνια αργότερα, η εξίσωση έχει αλλάξει: είμαι πιο απασχολημένος και στην πραγματικότητα έχω ένα σταθερό εισόδημα, επομένως είμαι διατεθειμένος να πληρώσω περισσότερα για να αγοράσω πίσω μια ώρα από τον χρόνο μου. Και στις δύο περιπτώσεις, ο υπολογισμός του πόσο πολύτιμος ήταν ο χρόνος μου έδωσε ένα σημείο αναφοράς για να δω αν άξιζε τον κόπο να αγοράσω πίσω λίγο χρόνο.

Έχω μια απλή πρόκληση για εσάς: αυτή τη στιγμή, αφιερώστε λίγα λεπτά εξετάζοντας πόσο αξίζει ο χρόνος σας, δεδομένων των παραπάνω μεταβλητών. Ο υπολογισμός χρειάζεται λίγη σκέψη, αλλά θα αποφέρει οφέλη με την πάροδο του χρόνου. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτή τη στιγμή, προγραμματίστε 15 λεπτά στο ημερολόγιό σας αύριο για να κάνετε την πρόκληση — ανεξάρτητα από το πόσο χαμηλό ή πόσο υψηλό πιστεύετε ότι θα είναι ο αριθμός.

Κάθε λεπτό που εξοικονομείτε με το να μην κάνετε εργασίες χαμηλής αξίας είναι ένα πολύτιμο λεπτό που μπορείτε να αφιερώσετε κάνοντας κάτι πιο ουσιαστικό ή σημαντικό. Όταν το πόσο παραγωγικοί είστε είναι άμεσο αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο ξοδεύετε τον χρόνο σας, η γνώση της αξίας του χρόνου σας θα σας επιτρέψει να αξιολογήσετε τις ευκαιρίες να τον αγοράσετε ξανά στο μέλλον. Κάθε λεπτό που εξοικονομείτε χωρίς να κάνετε εργασίες χαμηλής αξίας είναι ένα πολύτιμο λεπτό που μπορείτε να αφιερώσετε κάνοντας κάτι πιο ουσιαστικό ή σημαντικό. Αυτό θα σας επιτρέψει να ξοδέψετε τον χρόνο σας σε πιο ουσιαστικά πράγματα.

Εικονογράφηση από Σίνισα Σουμίνα.

Schreibe einen Kommentar