Γιατί χρειάζεστε θεραπεία κουνουπιών τώρα

2
Γιατί χρειάζεστε θεραπεία κουνουπιών τώρα

Καθώς ο πανέμορφος ανοιξιάτικος καιρός σαρώνει τον Νότο, δεν θα αργήσει πολύς καιρός να φτάσει η κορύφωση της εποχής των κουνουπιών. Η προληπτική θεραπεία κατά των κουνουπιών τώρα μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν εσείς και η οικογένειά σας θέλετε να απολαύσετε την υπέροχη ύπαιθρο αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι!

Τα τσιμπήματα κουνουπιών δεν είναι διασκεδαστικά, αλλά χάρη στη σειρά ασθενειών που μεταφέρουν αυτά τα παράσιτα, όπως η ελονοσία, ο Δυτικός Νείλος και ο Ζίκα, μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνα. Αυτό σημαίνει ότι η πρόληψη των κουνουπιών θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για να διατηρήσετε την οικογένειά σας ασφαλή.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για αυτά τα ενοχλητικά κορόιδα και πώς να τα αποτρέψετε.

Στοιχεία για τα κουνούπια (όχι τόσο διασκεδαστικά).

Υπάρχουν περίπου 3.500 είδη κουνουπιών στον κόσμο και βρίσκονται παντού στον πλανήτη εκτός από την Ανταρκτική. Το νερό είναι απαραίτητο για την εκκόλαψη των αυγών των κουνουπιών. Ορισμένες ποικιλίες μπορούν να αναπαραχθούν σε λιγότερο από μια ίντσα λιμνάζοντος νερού, όπως η ποσότητα νερού που μπορεί να χωρέσει το εσωτερικό ενός καπακιού μπουκαλιού! Μπλιαχ!

Είναι επίσης πιθανό τα κουνούπια να γεννούν αυγά έξω από το νερό και μερικές φορές μπορούν να επιβιώσουν για χρόνια πριν εκκολαφθούν πραγματικά. Μόλις ένα αυγό εκτεθεί στο νερό, θα εκκολαφθεί μέσα σε 24 έως 72 ώρες.

Η μέση διάρκεια ζωής ενός αρσενικού κουνουπιού είναι πέντε έως επτά ημέρες και έως δύο εβδομάδες για τα θηλυκά. Ένα θηλυκό μπορεί να παράγει από 50 έως 500 αυγά στον πρώτο του γόνο. Συνήθως, θα παράγουν έως και 10 γόνους κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αυτά είναι πολλά κουνούπια!

Δείτε ακόμη περισσότερα στοιχεία για τα κουνούπια στη βιβλιοθήκη μας για τα Pest εδώ!

Πρόληψη κουνουπιών 101

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε γύρω από την αυλή σας για να την κάνετε λιγότερο δελεαστική σε αυτές τις πτητικές ενοχλήσεις. Τα κουνούπια έλκονται από λιμνάζοντα νερά και υγρές τοποθεσίες, έτσι πολλές προφυλάξεις περιλαμβάνουν τη μείωση της διαθεσιμότητας νερού.

Ακολουθούν οι κορυφαίες συμβουλές μας για τη μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών γύρω από το σπίτι σας:

  • Αναζητήστε την ιδιοκτησία σας μετά από μια βροχή για αντικείμενα που μπορεί να συγκρατούν νερό, όπως γλάστρες ή παιχνίδια, και πετάξτε το νερό έξω.
  • Κρατήστε τους θάμνους κομμένους, κόψτε το γρασίδι και αποφύγετε τις υπερβολικές ποσότητες σάπιας φύλλα ή άχυρα πεύκου, τα οποία μπορούν να παγιδεύσουν μικρές λίμνες νερού.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές δεν είναι φραγμένες και λειτουργούν σωστά.
  • Κρατήστε τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά και βεβαιωθείτε ότι οι σίτες είναι σε καλή κατάσταση, ώστε τα κουνούπια να μην βρουν το δρόμο τους σε εσωτερικούς χώρους.
  • Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες σε εξωτερικούς χώρους για να απομακρύνετε τα κουνούπια και άλλα ιπτάμενα έντομα, ειδικά όταν μαγειρεύετε έξω.
  • Εφαρμόστε σπρέι για σφάλματα που περιέχουν DEET ή πικαριδίνη για να αποτρέψετε τα δαγκώματα.

Τα κεριά Citronella και οι φακοί Tiki λειτουργούν πραγματικά;

Ενώ τα κεριά citronella και οι φακοί tiki μπορούν να προσφέρουν κάποια βραχυπρόθεσμη ανακούφιση από τα κουνούπια (και σίγουρα προσθέτουν ατμόσφαιρα μόλις δύσει ο ήλιος!), πραγματικά λειτουργούν μόνο αν στέκεστε ακριβώς δίπλα τους. Αυτό συμβαίνει επειδή ο καπνός αποτρέπει τα παράσιτα, επομένως είναι αποτελεσματικά μόνο εάν βρίσκεστε στην άμεση περιοχή.

Αλλά όταν πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη λύση, καμία από τις δύο δεν είναι αποτελεσματική.

Μια προληπτική προσέγγιση για τον έλεγχο των παρασίτων

Συνήθως, τα κουνούπια είναι πιο ενεργά μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι το κλειδί για να απολαύσετε την ύπαιθρο είναι να αποκτήσετε επαγγελματικό έλεγχο των κουνουπιών πριν και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έτσι ο πληθυσμός των κουνουπιών δεν ξεφεύγει ποτέ. Η αποτελεσματική θεραπεία κουνουπιών με το Terminix περιλαμβάνει μια μηνιαία υπηρεσία στην αυλή σας που θα κρατήσει τα κουνούπια και τις προνύμφες τους έξω από την αυλή σας και μακριά από το μυαλό σας!

Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιεί φυτοφάρμακα χαμηλής επίδρασης για τη θεραπεία των περιοχών όπου τα ενήλικα κουνούπια επιθυμούν να ξεκουράζονται. Επιπλέον, η μηνιαία εφαρμογή στοχεύει τις περιοχές αναπαραγωγής με ρυθμιστές ανάπτυξης εντόμων. Αυτά τα φυτοφάρμακα εφαρμόζονται σε χαμηλές τιμές και είναι ειδικά για τα κουνούπια, που σημαίνει ότι θα σκοτώσουν μόνο τις προνύμφες των κουνουπιών και είναι απολύτως φιλικά προς τα κατοικίδια και ασφαλή για την οικογένειά σας.

Επιπλέον, οι ειδικοί μας θα σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τις συνθήκες που είναι ελκυστικές για όλα τα κουνούπια που ζουν ήδη στην περιοχή. Θα συνεργαστούμε μαζί σας για να εντοπίσουμε και να εξαλείψουμε τις υγρές συνθήκες ή τα λιμνάζοντα νερά που λατρεύουν να αναπαράγονται τα κουνούπια, όπως πισίνες, λουτρά πουλιών, παιχνίδια γεμάτα νερό και άλλα άκρως απόρρητα γήπεδα ποδοσφαίρου σκίτερ.

Ερχομαι σε επαφή

Επικοινωνήστε με τους ειδικούς στο Terminix σήμερα για να μάθετε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αφαιρέσετε την αυλή σας από τα κουνούπια αυτή τη σεζόν! Και ελέγξτε τις άλλες τακτικές υπηρεσίες ελέγχου παρασίτων που προσφέρουμε για απόλυτη ηρεμία.

Schreibe einen Kommentar